16.01.11, 22:47
W czerwcu skończę gimnazjum. Moim marzeniem jest iść do liceum oddalonym od mojej miejscowości o 60 km. Nie ma też zbyt wielu autobusów w tamtym kierunku, więc musiałabym mieszkać w internacie, ale moja mama nie chce się zgodzić.

Czy któraś z was mieszka w internacie? Jak się tam czujecie? Jest pozytywnie, czy wolicie uciec?

Od razu powiem, że to bardzo dobre liceum i zależy mi na nim. Mama mówi, że zgodziłaby się gdybym nie przymus mieszkania w internacie. Nie wiem już jak ją przekonać.
Obserwuj wątek
    • kredkakolorowa Re: Internat. 17.01.11, 15:06
      Niestety nie pomoge ci, ale mysle, ze mozesz przekonac mame do internatu, mowiac ze jakas kolezanka, nawet ta niezbyt lubiana, idzie tam i mozesz byc z nia w pokoju smile
      • alicia Re: Internat. 17.01.11, 15:17
        IIIIInternat?!?! ja chce, ja chce! jejku, jak ja ci zazdroszcze... zawsze chciałam chodzic do szkoly z internatem... moja mama chodzila, opowiadala mi jak bylo fajnie ;p
        niewiem jak masz przekonac mame, moze zapytaj na jakims forum powiazanym z ta szkola i internaetm, moze ktos tam mieszkajacy ci odpowie, wszystko opisze i wyda pozytywny komentarz? wtedy pokazesz go mamie...
        no niewiem, w każdym razie tak filmowo o internacie to obejrzyj sobie film z emma roberts w roli gł. "WILD Child" big_grin
        o rozpieszczonej dziewczynce, ktora wychował internat ;p typowa amerykanka wsrod brytyjek.
        mam nadzieje że w koncu jakos przekonasz mame smile
    • monik4 Re: Internat. 17.01.11, 15:34
      Bosz w internacie mieszkac najgorsza rzecz na swiecie chyba.
    • katsuumi_17 Re: Internat. 17.01.11, 17:22
      A może zgadaj się z kilkoma znajomymi i wynajmijcie stancję?
      • asica Re: Internat. 17.01.11, 17:30
        Nie mam tam znajomych, oprócz mnie nikt z klasy się tam nie wybiera, co mi się bardzo podoba swoją drogą. Poza tym stancja dla mojej matki jest jeszcze gorsza niż internat -.-
    • dominikax3 Re: Internat. 17.01.11, 17:29
      moja koleżanka mieszka i mówi że woli normalnie w domu, więc przemyśl to.
    • szatynka Rozumiem Cię. 19.01.11, 17:58
      Tylko mam o tyle lepiej, iż moi rodzice się absolutnie zgadzają. Tylko, że ja przedszkole, podstawówkę i gimnazjum (ostatni rok leci) miałam w jednej miejscowości w czym podstawówkę i gimnazjum w jednym budynku. Ci sami nauczyciele, znajomi, każdy każdego zna. Ja praktycznie miasta nie znam. I wiem, że to zupełnie nieadekwatne do tematu, no ale przepraszam.

Myślę, że musisz pogadać, w końcu to Twoje życie, cały czas pod skrzydłami rodziców nie będziesz, a mama musi Ci dać prawo wyboru, pole manewru... Chyba, by nie chciała, aby jej dziecko było nieszczęśliwe. Ciągle dojeżdżanie to serio kłopot. Osobiście nie mam wyjścia: albo internat, albo rodzice będą tyrać, żeby córusi za bileciki płacić, a tego bym nie chciała. Tak, więc nie wiem...

Może masz bliżej liceum? Tak, wiem gadam zupełnie chaotycznie, przecież nie do każdego liceum musisz chcieć iść... Nie wiem, ogólnie trudna sprawa.

A stancja to dopiero zły pomysł, znam opinie na ten temat i jeśli stancji nie udostępnią Ci znajomi np. rodziców to nie idź do obcych ludzi. Nie warto.
      • szprotka02 <3 19.01.11, 22:48
        moim marzeniem jest internat <3
        wieczna wycieczka szkolna..wieczna zielona szkola...ah..<3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka