29.01.11, 21:56
A więc od września idę do gimnazjum. No i w gimnazjum będę miała angielski i chyba niemiecki. Można też uczyć się dodatkowo hiszpańskiego lub francuskiego. I myślałam nad francuskim. Tylko nie wiem czy to nie będzie za dużo nauki. Wszystkie inne zajęcia i jeszcze francuski. Pomóżcie !
Obserwuj wątek
    • milla_17_nick Re: Gimnazjum 29.01.11, 22:02
      Jak Masz Czas Na Naukę I Na Prawde Masz Do Tego Zapał To Tak . Ale Ja Nie Polecam Dodatkowych Jezyków . Pozatym Języki Obce Są Trudne . sciana
    • klama_kcmil # 29.01.11, 22:03
      Bierz, przyda Ci się.
    • never_ . 29.01.11, 22:03
      uczę francuskiego i nie polecam. trudny język, przynajmniej dla mnie, bo nie lubię się uczyć.
      • decode Re: . 29.01.11, 22:31
        polecam takie dodatkowe lekcje, ale DODATKOWE, a nie na ocene c;

nie będziesz wtedy żyła pod presją.
    • girl_321 Re: Gimnazjum 30.01.11, 01:18
      ja ci radzę się uczyć. u mnie w szkole też jest francuski, ale się nie zapisałam. teraz żałuje, ale jest już za późno. sad
    • piratka13 Re: Gimnazjum 30.01.11, 01:41
      Ja mam tylko angielski i niemiecki a ,że nauka jeżyków obcych mi nie przynosi trudności to ja bym się wzięła za ten francuski ,ale to zależy od ciebie .
      Sama chyba znasz swoje możliwości ,no nie ? Jeśli myślisz ,że dasz rade to czemu nie ?
    • temptation Re: Gimnazjum 30.01.11, 09:35
      W gimnazjum trzeba uczyć się angielskiego i niemieckiego - niestety ;/. Ale jeśli dobrze się uczysz , nie masz problemów z nauką i jesteś ambitną osobą to czemu nie ? Skoro lubisz i chcesz się uczyć dodatkowo francuskiego to na co czekasz wink.
    • noitsnotgood Re: Gimnazjum 30.01.11, 11:55
      Zależy, czy idziesz do rejonu, czy do jakiejś dobrej szkoły. Im lepsza będzie to szkoła, tym więcej nauki. Gimnazjum to spory przeskok, najgorsza jest druga klasa, ale to możesz że tak to ujmę olać, bo ma najmniejszy wpływ. W pierwszej trzeba zaliczyć muzykę i plastykę. Trzecia jest ważna z powodu egzaminów i przejścia do liceum. Tak czy siak wszystko będzie zależało od szkoły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka