Dodaj do ulubionych

Nie z tej epoki

14.02.11, 19:53
Może to dziwne ale nie jestem z tej ery 21 wieku.
Wydaje mi się że moja dusza jest starsza. Starsza niż każda inna.
Gdy jestem na komputerze nie gram w gry tylko pisze opowiadania które przenoszą mnie w inny świat.
Gdy głupota ogarnia dzieci czuje że jestem od nich chyba dojrzalsza.
Czy wy też tak macie.?
Wydaje wam się że jesteście inni niż dzisiejsi nastolatkowie..?
Obserwuj wątek
    • anja_ Re: Nie z tej epoki 14.02.11, 20:07
      jeśli naprawdę jesteś dojrzalsza to tylko się ciesz.
    • dulcecita Re: Nie z tej epoki 16.02.11, 12:20
      Też często mam takie wrażenie, że nie pasuję do towarzystwa... Np w klasie są takie 4 dziewczyny, których zachowanie strasznie mnie wkurza... Nie wiem jak to określić, są takie dziecinne a zarazem udają wielkie damy... Po prostu paniusie! -> Od nich na pewno odstaję, bo mam coś w głowie...smile Ale jest więcej takich sytuacji... Jednak lubię być (trochę) inna. Wydaje mi się, że na tym polega życie, żeby się od siebie różnić smile Pozdrawiam smile
    • chocolatex Re: Nie z tej epoki 16.02.11, 13:22
      To powód do radości. Chyba, że nie potrafisz się dobrze bawić, bo "czujesz się na to za dojrzała".
      • sylwek11 Re: Nie z tej epoki 19.02.11, 13:13
        Gdy widzę dziewczynki z 5 klasy to się dziwię że sama kiedyś taka byłam . Jakieś głupie zabawy, rozmowa z chłopakiem = ,, zakochana para i inne krzyki " . ;c Aż nie chce mi się na nie [atrzeć . xd
    • trufla Re: Nie z tej epoki 19.02.11, 13:20
      Czasami rzeczywiście czuję się dojrzalsza, ale mam też takie momenty gdy zachowuję się bardzo dzieciennie...
    • mileymandy Mam tak samo! 21.02.11, 12:29
      Myślałam,że jako jedynawink.Wszyscy zawsze mówią mi,że zachowuje się na co najmniej 20 lat starszą w dodatku urodzoną nie w tej epoce.Ja też tak coś czuje,że najlepiej odnalazłabym się w XVIII i XIX wieku,w epoce romantyzmu.Eh,marzenia....kiss
      • katyk Epoce romantyzmu i braku równouprawnienia, 21.02.11, 23:09
        rozbiorów Polski, etc. etc.
        • noitsnotgood Re: Epoce romantyzmu i braku równouprawnienia, 22.02.11, 21:03
          Umówmy się, że każda epoka była gorsza od naszej poza starożytnością.
          • mikessa Re: Epoce romantyzmu i braku równouprawnienia, 22.02.11, 21:18
            Ja nie zachowuję się jak połowa nastolatków... To znaczy przynajmniej nie tak ja ludzie z mojej szkoły... To dziwni dresiarze, którzy mają jakieś niezrozumiałe żarty, a ich największym problem jest to że np. dany chłopak mnie nie kocha ''o niee i co ja biedna teraz zrobię...''. Chodzą na jakieś dziwne randki np. idą na boisko szkole, siedzą na ławce, zlatuje się reszta ludzi, siada obok nich i dziewczyna gada z koleżankami, a chłopak z kolegami.. No ja chyba zwariuję w tej szkole xD
    • mweezy . 25.02.11, 21:08
      Skoro jesteś taka dojrzała i inteligentna to po co chwalisz się tym na kotku? Nie ty jedna piszesz opowiadania, nie ty jedna jesteś przerażona głupotą większości rówieśników.

Tak, czuję się nieco inna od otoczenia, ludzi, między którymi przyszło mi żyć, ale myślę, że niebawem poznam ludzi, którzy będą bardziej podobni do mnie, dwie takie osóbki już znam.
    • miastowa. Re: Nie z tej epoki 25.02.11, 21:20
      czasem tak mam , z kolei czasem jestem wgl nie poważna

czasem też tak sb myślę jak by to było jakbym żyła w innych czasach ( podobają mi się lata 1930-1950 ) nie wiem tak ogólnie XX w.
      • jenny. Re: Nie z tej epoki 25.02.11, 21:39
        Każdy myśli że jest inny.. lecz tak nie jest..
        • kropka_myslnik Re: Nie z tej epoki 25.02.11, 21:50
          jenny. napisała:
          Każdy myśli że jest inny.. lecz tak nie jest..

Tu się nie mogę zgodzić.
          Wszyscy jesteśmy różni, nie możesz zaprzeczyć. Nie ma dwójki identycznych ludzi w całym wszechświecie.

M.
    • cotton.caandyy. Re: Nie z tej epoki 25.02.11, 21:29
      bo ja wiem? mam tylko wrażenie ,że jestem starsza niż rówieśniczki. cały czas jakiś słiit popik, śliczne kololowe ciuszki (nie mam nic do kolorów na ubraniach,ale jakoś sensownie dobrane nich będą!) i wgl tego typu rzeczy ;pp to wnerwiające.ale jakoś żyję ^^
    • kropka_myslnik O taak! 25.02.11, 21:46
      Uważam się za osobę dojrzalszą i... bardziej rozważną, może trochę mądrzejszą od większości dzisiejszych nastolatek.

Jestem perfekcjonistką i naiwną idealistką.
      Wszystko chcę mieć zaplanowane, nie lubię niespodzianek.
      Kocham porządek.

Nie gadam o chłopakach, nie dostają fioła, gdy ktoś płci przeciwnej stoi tuż obok, nie zabiegam ani o jego przyjaźń, ani o atencję.

Mój gust muzyczny odbiega od gustów większości osób w moim wieku, to samo tyczy się książek.

Mam naturę refleksyjną, zdarza mi się zastanawiać nad sensem życia i moim miejscem w świecie.

I taka moja mała patologia: uwielbiam pisać piórem, a nie cierpię długopisów.

zadowolona z przeprowadzenia wnikliwej analyzy własnej osobowości - Myślnik
    • sopwil / 25.02.11, 21:47
      A ja jestem zwykłą dziewczyną, która zachowuje się normalnie, do której pasuje jej wiek.
      Ej! To chyba rzadkośc. Łał, aj em such oridżinal girl.
      • jenny. Re: / 25.02.11, 21:50
        wow , sopwil masz racje "zwykłych dziewczy" sie juz nie spotyka są tylko "inne" -,-
        • sopwil Re: / 26.02.11, 17:01
          cieszmy się swoją zwyczajnością. ;d
          • mweezy . 26.02.11, 18:30
            Każdy człowiek jest inny, ale tylko niektórzy potrafią swoją inność pokazać i wyróżnić się z tłumu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka