Dodaj do ulubionych

Szkoła - LO nieprofilowane ?

01.04.11, 19:30
Cześć !
Chciałam się spytać osób, które mieszkają w Warszawie (bądź okolicach) czy znają , bądź chodzą , do LO w którym nie ma klas o jakimś profilu ?
Bo od jakiś dwóch tygodni szukam szkoły bez profilu , ale nie mogę nic znaleźć. Bo po prostu jakoś te profile mnie nie interesują , bądź po prostu sie do nich nie nadaje. Chciałabym iść do jakiejś szkoły nieprofilowanej . Znacie jakieś ?
Bo w tych czasach to chyba wszystkie są z profilami . -,-

Z góry dziękuję za pomoc . ; )
Obserwuj wątek
    • corba odświeżam 01.04.11, 19:32
    • petka tu... 01.04.11, 19:37
      nie ma niestety już żadnych takich, nawet w LO masz jakiś profil, czyli rozszerzone przedmioty
      • korni1996 coś xd 01.04.11, 19:40
        u mnie jest jedno LO, nie jest profilowane ale są rozszerzone dwa przedmioty, mieszkam jakieś 50km od wawy wink
        • corba Re: coś xd 01.04.11, 19:48
          a jakie to LO ?
          50 ? hmm . kurcze ; p
      • corba Re: tu... 01.04.11, 19:50
        kurcze .. i właśnie w tym problem.. bo np. mogłabym ewentualnie iść do jakiejś informatycznej , ale co z tego jak wiem że nie dam rady ?
        • petka Re: tu... 01.04.11, 19:56
          to przede wszystkim zastanów się , jakie przedmioty lubisz w szkole i z jakich jesteś dobra. jeśli czujesz się źle w informatyce, to na cholerę męczyc się z nią przez 3 lata. Akurat w Warszawie jest dużo liceów , popatrz w necie, jakie są progi, a przede wszystkim oferty klas i pomyślsmile
          • corba Re: tu... 01.04.11, 20:01
            chodzi o to ze moim marzeniem jest fotografia. A w Warszawie jest tylko jedna tak szkoła.
            A wszystkie pozostałe to licea, i w sumie każde jest takie samo ... no ale cóż.. zobaczymy .
            • petka Re: tu... 01.04.11, 21:07
              jest technikum fotograficzne koło Akrkadii, jeśli kojarzysz, podobnież fajna szkoła i mimo ze technikum to trzeba się uczyc wink
              • corba Re: tu... 01.04.11, 22:03
                no właśnie o to mi chodzi technikum. tylko problem w tym , że ta szkoła jest jedyna w Warszawie taka ... a papiery trzeba składać do 3 szkół .. i tu pojawia sie problem do jakich .. myślałam o poligraficznej... no ale sama nie jestem pewna czy to jest to czego chce...
    • mweezy . 01.04.11, 22:18
      Wiesz, jakoś nie sądzę, aby wybór liceum z klasą nieprofilowaną był dobrym pomysłem. Taka klasa nie przygotuje cię dobrze do matury, ani dalszej nauki w jakimś choćby bardzo ogólnie określonym kierunku. Lepiej spróbować określić ogólnie w jakim kierunku zamierzasz iść i tego się trzymać. Od takiej klasy lepsze jest już technikum, bo masz i maturę i tytuł technika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka