Dodaj do ulubionych

Gimnazjum, a rodzce :/

12.04.11, 21:11
Wiec teraz koncze podstawowke i ide do gimnazjum.
Probelm jest nastepojacy;
ja chce isc do gimnazjum rejonowego, a rodzcie (w wiekszosci tata) chca zebzm poszla do lepszego!
a teraz statystyki:

rejonowe: nie zgadzaja sie, bo idze tam cala plota z dzielnicz, ale ja im tlumaczylam, ze do klas oglonzch i wg, ze starsi mnie lubie i zanaja, ale onin ciagle kieroja sie tzm ze patola i kiepska ocena sql

to lepsze gimnazjum: ja tam nie chce isc, poniewaz zaden z moich znajomzch tam nie idzie, ale i nie tlyko dlatego, jeszcze dlatego, ze jest ono dlaje niz rejonowe (rejonowe widze przez okno i mam do niego 5 min) trzeba jechac autobusem i jeszcze bede musiala wczesnie wstatwac zebz zdarzc!

a moje pytanie brzmi:
jak mam namwic rodzicow zebzm poszla do rejonu uncertain

PLISSS HELP ME!
ps. sorrz za bledz, ale klawiatura mi sie cos zacina uncertain
Obserwuj wątek
    • pauliska1212 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 12.04.11, 21:15
      wybór szkoły to powinna być twoja decyzja, jesteś już chyba w takim wieku, że potrafisz decydować za siebie i ponosić konsekwencje swoich decyzji ;d
      powiedz, że idziesz do rejonowego i koniec dyskusji : D
    • doggy Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 12.04.11, 21:16
      powiedz rodzicom, że to twoje życie.
      • jessicakaulitz Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 12.04.11, 21:28
        Moim skromnym zdaniem, twoi rodzice mają rację, ale powiedz im, że to twoja edukacja i oni nie przeżyją za Ciebie twojego życia. Kiedy byli młodzi, też mieli wybór, teraz niech dadzą go Tobie ^^ Jednak nauka powinna być teraz dla Ciebie priorytetem, idąc do liceum proponowanego przez rodziców, na pewno nauczysz się więcej, skoro jest po prostu lepsze. Nie warto kierować się tym, że znajomi idą tam, a ty gdzieś indziej. Oni też nie przeżyją za Ciebie życia, a od tego, ile nauczysz się w gim, będzie zależało, jak napiszesz test gimnazjalny i do jakiego liceum się dostaniesz.
        • pola16 Gdybym była Twoim rodzicem to 12.04.11, 21:36
          skierowałabym Cię do rejonowego, bo pisanie coś Ci nie za bardzo idzie jeszcze... Później, w razie poprawy szkołę można zmienić.
          • ixxprincessxxi Re: Gdybym była Twoim rodzicem to 15.04.11, 14:29
            pola16- nie włączyła polskich znaków w klawiaturze ;]
            A ja to nie wiem, wolałabym do tego lepszego bo lepiej cię nauczą, koleżanki znajdziesz...
            ale twoja decyzja- powinni ją uszanować rodzica ( oni chcą dla ciebie jak najlepiej ;])
    • eziek11 ;//// 12.04.11, 21:46
      Plis help me ??? Kolejna słiit dziewczynka ? -,-
      No i dobrze, że Cię chcą wysłać do tego lepszego ..
      Głupio myślisz, weź się nad tym jeszcze raz zastanów to może zrozumiesz o co chodzi. Nie znajomi są najważniejsi tylko nauka. Ciesz się,że Twoi rodzice chcą abyś się kształciła i Ci to wszystko tak ułatwiają. Wiele ludzi marzy o tym, żeby mieć jak Ty, ale nie mogą .. A bardzo by chcieli. A Ty wręcz przeciwnie? Zastanów się co faktycznie będzie lepsze i przyniesie Ci większe korzyści w PRZYSZŁOŚCI ..
      • kamusia99 Re: ;//// 12.04.11, 21:54
        eziek11 napisał(a):

> Plis help me ??? Kolejna słiit dziewczynka ? -,-
        > No i dobrze, że Cię chcą wysłać do tego lepszego ..
        > Głupio myślisz, weź się nad tym jeszcze raz zastanów to może zrozumiesz o co ch
        > odzi. Nie znajomi są najważniejsi tylko nauka. Ciesz się,że Twoi rodzice chcą a
        > byś się kształciła i Ci to wszystko tak ułatwiają. Wiele ludzi marzy o tym, żeb
        > y mieć jak Ty, ale nie mogą .. A bardzo by chcieli. A Ty wręcz przeciwnie? Zast
        > anów się co faktycznie będzie lepsze i przyniesie Ci większe korzyści w PRZYSZŁ
        > OŚCI ..

Nie przejmuj się dziewczyno powiedz że to twoje życie i że masz już prawo chociaż trochę o sobie decydować. Co do eziek11 rozumiem że twoi rodzie ZAWSZE się z tobą zgadzali? I że pewnie na pewno było by ci fajnie jakby ktoś robił coś wbrew tobie? scianasciana
    • kara4454 Re: kara4454 12.04.11, 22:03
      po prostu powiedz ze pójdziesz tam gdzie ty chcesz a oni nie będą za ciebie decydować bo to twoja decyzja i ty będziesz tam chodzić a nie oni
    • lady_cat Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 12.04.11, 22:03
      wiesz, że nie dziwię się twoim rodzicom. c ;

sama wiem, że na klasie ogólnej nic dobrego z ciebie nie będzie. tam wszyscy olewają nauke, a jeśli ty będziesz takim typem kujona, to chyba nie muszę wspominac, jak będziesz traktowana w klasie.
      za to na profilu trafiają się też fajne osoby i tam możesz się uczyć. ba ! inteligencja jest tam wielkim plusem.

jasne, dojazdy są na pewno męczące, rozumię to. a nie ma w rejenowym gimnazjum profilu jakiegoś ?
    • caterina97 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 12.04.11, 22:11
      hm, rozumiem Twoich rodziców i rzeczywiście zastanów się, czy ich nie posłuchać. Pomyśl o swoim wykształceniu. Jeśli gim rejonowe jest do kitu pod względem nauki, to jakie bd miała wykształcenie w przyszłości? Będą znajomi, ale co z nauką? Skoro tamto drugie jest lepsze, a rodzice chcą dla dziecka jak najlepiej, żeby znalazło dobrą pracę, dobrze mu się wiodło, to chcą posłać Cię do szkoły z dobrą opinią, mając pewność, że będziesz się uczyć. Zastanów się nad tym, i jeśli koniecznie chcesz iść do rejonu to spróbuj wszystko wytłumaczyć, że idą tam Twoje koleżanki, że nie chcesz być sama w nowej szkole i że będzie Ci raźniej.
    • kiwi Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 12.04.11, 22:16
      powiedz rodzicom, że to twój wybór.
      • arasha tak dla sprostowania: 13.04.11, 08:15
        1. nie jestem Sweetasna pokemomnka, po prostu czasami pisze po angielsku -,-
        2. beldy zrobilam, bo mi sie cos z klawiatura poprzestawialo i zamiast Z bylo Y-,-
        3. wiem ze lepsze jest to co chca rodzice, ale jak dla mnie to troche zawyzony poziom, bo geniuszem nie jestem-,-
        4. bardzoe chce isc do rejonu, bo tam jest klasa jezykowa czzyli z dodatkowym angielskim, a z tego jestem dobra, w w tym lepszym nie ma anglika-,-

to chyba tyle sprostowan
        thx za pomoc
        jeszcze kots sie wypowie?
        • lady_cat Re: tak dla sprostowania: 13.04.11, 15:09
          wiesz co ? wjedź na stronę tego gimnajzum rejonowego i tam poszukaj klas z najlepszą średnią, osó, które miały najwyższą średnią i wogóle. c ;

na rozszerzonym angileskim jest bardzo dobry poziom, uczniom zależy na nauce.
          nie wiem, jak tm mjest, ale u mnie w szkole zawsze klasy z rozszerzonym angielskim najlepiej sie uczą, na drugim miejscu są klasy menadżerskie .
          • arasha Re: tak dla sprostowania: 13.04.11, 15:16
            juz wchodzilam na storny tych sql
            w rejonie sa dobre srednie w klasach z rozszerzonymi jezykami, wf czy przyroda, ale tylko ogolna jest kiepska, ale do niej nie ma mowy zebym poszla
    • aneta963 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 13.04.11, 15:16
      moim zdaniem powinnas pojsc tam gdzie chcesz a nie tak gdzie iida twoi znajomi...tu chodzi o twoja przyszlosc!
      a rodzice mowia tak poniewaz chca dla Cb jak najlepiej, chca abys w zyciu mial dobrze...
      a wiec nie kieruj sie do szkoly tylko dlatego bo tam bedziesz mial znajomych poznasz nowych!
      • kim817 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 13.04.11, 15:27
        powiedz rodzicom, że to Ty idziesz do gimnazjum, a nie oni. i masz prawo iść tam gdzie chcesz.
    • arasha nie chodzi o znajomych! 13.04.11, 15:56
      to jakos przerzyje!
      tylko wole to, i tez mi wlasnie o nauke chodzi!
      jezeli pojde to tego lepszego to musze isc do klasy sportowej (jestem dobra wsporcie), ale juz mam dosc sportu wole zajac sie wlasnie nauka i isc do rejonu bo tam jest anglistyczna!
      wiec prosze nie piszcze ze poznam nowych znajomych, bo o tym dobrze wiem! tongue_out
      • hannah198 Hejo:* 15.04.11, 15:30
        Pati!Radzę ci iść do rejonowego.Jeżeli wolisz anglika i będziesz mieć 6(tak jak ja),to lepiej idż do 43.Będzie tam połowa klasy.Powiedz tacie,że to twoja decyzja......
    • joasiiaa Tuu! 15.04.11, 12:35
      Jestem w liceum i teraz wiem, że to z jakiego jesteś gimnazjum nie ma najmniejszego znaczenia. Na prawdę.. To zależy tylko od ciebie czy będziesz się uczyła. Materiał wszędzie jest taki sam, w każdym gimnazjum przerabiacie to samo, tylko w 'lepszym' nauczyciele są bardziej wymagający. Ale oni w ogóle nie wpływają na twoją naukę, uwierz mi. Ja byłam w najlepszym gimnazjum w mieście i gó... to dało. Nauczyłam się tyle samo co ludzie z innych gimnazjów. Tak samo nie ma różnicy między liceum lepszym a gorszym. Jak idziesz na studia to liczy się matura. A wszędzie piszą taką samą. Na studia jak pójdziesz to nie będzie ich interesowało to, które gimnazjum i liceum skończyłaś, tylko jak. Także powiedz rodzicom, że twoja przyszłość zależy od twojej nauki i zaangażowania, a nie od szkoły, do której chodzisz. Ale o tym przekonasz się jak będziesz w liceum. Pozdrawiam smile
    • my.versace Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 15.04.11, 13:25
      Powiedz, że zawsze masz wszystko nażucane, a to jest twoje życie i ty o nim decydujesz.
      • fun Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 15.04.11, 13:35
        ja do gim mam 5 km wiec o czym my mowimy tez musze wczesniej wstawac. Wlasnie nauka najwazniejsza xd
    • miaumiauu Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 15.04.11, 15:51
      po pierwsze muszę Ci powiedzieć, że nieźle się natrudziłam czytając Twój post. ale ta klawiatura może Cię w pewnym stopniu usprawiedliwić, choć na pewno ona nie odpowiada za Twoją składnię wink
      wracając do tematu:
      niestety to często poruszany problem. wiadomo- rodzice chcą abyśmy my byli jak najlepiej wykształcenie.. często kosztem naszego zdrowia.
      ogółem rzecz ujmując musisz znaleźć sobie jakieś lepsze argumenty za tym, że nie chcesz iść do gimnazjum z poza rejonu.. ponieważ fakt, że Twoi znajomi tam nie idą o niczym nie świadczy.
      możesz też uzmysłowić rodzicom, że wybór gimnazjum nie jest tak istotny. dopiero wybór liceum ma duży wpływ na Twoją przyszłość.
      ja sama poszłam do gimnazjum rejonowego.. akurat miałam to szczęście, że jest to jedna z lepszych szkół. do liceum wybieram się również tam..
      podstawowa sprawa: zdać egzamin, zarówno ten po gimnazjum, jak i w późniejszym czasie maturę można zdać na samych maksach również w szkole o niskim poziome nauczania.. ponieważ to tylko i wyłącznie od Ciebie zależy czy będziesz się uczyć, czy nie.
      pozdrawiam, miaumiauu wink
    • kalax33 Gimnazjum 15.04.11, 16:27
      Hm, prawdę mówiąc to radziłabym ci jeszcze się zastanowić smile sama chodzę to, jak ty to nazwałaś, 'lepszego' gimnazjum. Jest naprawdę ciężko, dużo lekcji, dojazdy także zajmują sporo czasu, ale mogę ci powiedzieć że naprawdę atmosfera w tej szkole jest wspaniała i tak z perspektywy czasu jak sobie pomyślę o tym, że mogłabym chodzić do tej dziury pełnej patologii którą mam pod domem to aż mi się coś robi. I nie przejmuj się tym że nikogo nie znasz, ja sama też przez to przechodziłam i prawdę mówiąc poznawanie nowych ludzi jest bardzo fajne, a uwierz mi, napewno znajdziesz niejedną osobę, z którą się zaprzyjaźnisz smile
      Jeżeli jednak jesteś pewna to po prostu porozmawiaj szczerze z rodzcami, powiedz im że masz prawo decydować o tym jak będzie wyglądała twoja edukacja.
    • kotek.bieberka Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 23.04.11, 18:04
      Jezuu, nie przeżywaj . ja już dojeżdżam pół roku i jakoś żyję . Ja bardzo nie chcę iść do rejonowego bo to patola, papieroski itd ...

A do tego lepszego bardzo chcę iść bo znam tam dużo osób, nie ma tam żadnych problemów związanych z papieroskami, maryśką, i to wgl nie jest patola . A poza tym to lepsze to jest sportowe, mają basen i klasy o profilu sportowym .

Nie wiem, jak możesz namówić rodziców, myślę, że nie masz wyjścia i musisz iść do tego lepszego, jak rodzice se tak życzą . Wolisz mieć spieprzoną przyszłość przez twoją głupotę, ze nie poszłaś do tego lepszego gimnazjum tylko do tego rejonowego ? . Ja też teraz bd szła do gimnazjum więc Cie rozumiem . ; pp
    • gorzata.14 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 01.07.11, 20:09
      Pogadaj z nimi.
    • vikk110 . ; )) 01.07.11, 22:04
      hej , słuchaj . też miałam rok temu taki problem . ; d
      chciałam iść do gimnazjum nr 1 , bo którego mam 2 min drogi , a rodzice chcieli wysłać mnie do gim3(które jest lepsze, niż g1 pod względem naukowym i mam do ng dalej . ; /) . kiedy już zanieście świadectwo i nic nie dało się zrobić , to byłam zła . nienawidziłam tej szkoły i rodziców za to , że mnie do niej zapisali . próbowałam wszystkiego żeby przepisali mnie do g1 , lecz bez skutków . przyszedł czas rozpoczęcia roku szkolnego . na początku było troche dziko , bo z tg gim znałam tylko jedną osobę . ! później poznałam więcej ciekawych osób . teraz szczerze mówiąc dziękuję rodzicom , że mnie tu zapisali .

dobra , troche sie rozpisałam , ale chce powiedzieć , że pójście rodzicom na rękę może ci się opłacić. możesz polubić tą szkołę i ludzi z niej bardziej niż tamtą , do której chciałaś iść . a co do wstawania , to też miałam na początku ten problem , ale można się przyzwyczaić . ; ))
    • crayzolka14 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 02.07.11, 11:33
      Mi sie wydaje, ze rodzice powinni dac ci dokonac wyboru, bo to twoje zycie ja tak mialam i roche zaluje, a to dlatego, ze poszlam ja to powiedziec... za kolezankami, bo wszyscy tak ida to ja tez. Nie warto... bo kolezanki to kolezanki jak przyjdzie co do czego to cie zostawia... nagrabisz sobie u kogos, albo sie po prostu nie spodobasz i masz od razu wper*ol.. bo w takich gomnazjach tak jest! Ja chodze do rejomowki, teraz ide do 2 klasy i co ? Mialam 4 solowki bo im sie moj kolor wlosow nie spodobal -.-(rudy wiec wiadomo... s*ka) naszczescie mordy mi tak bardzo nie obili -.-.

A moja kolezanka poszla do takiej leprzej gdzie tez prraktycznie nikogo nie znala. I co? Ma kolezanki, dobrze sie uczy i nie narzeka, a tak sie bala.. (rowniez musi dojerzdzac ...2 autobusami)
      Ci juz nie pomoze, ale zastanow sie troche jak to przeczytasz... i momysl czy dobrze zrobilas ;P Ale w kazde szkole sa plusy. U mnie nie jest az tak strasznie mam kolezanki, smieje sie, nie ucze sie najgorzej, a to, ze raz na jakis czas pluje sie do mnie jakas klijentka to juz se umiem poradzic smile
    • kolejnezmiany Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 02.07.11, 12:37
      idż do lepszego.nie kieruj sie tym że tam masz dużo znajomych.znajdziesz sobie nowych.a poza tym chyba lepiej jest sie uczyc w dobrym gimnazuj a nie takim gdzie poziom jest niski
    • klaudia_25 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 02.07.11, 14:42
      Ty lepiej idź do tego gorszego bo patrząc na twoją ortografię! indifferent
      Tsaa wytłumaczenie "klawiatura mi sie zacina" jest takie samo jak " pies zjdł mi moją pracę domową"
      • diamond_girl12 Re: Gimnazjum, a rodzce :/ 02.07.11, 14:46
        Myślę, że to Ty powinnaś wybrać do jakiego gimnazjum chcesz iść, ale to moje zdanie.
        Spróbuj jeszcze jakoś przekonać rodziców, poważnie z nimi porozmawiaj, powiedz, że będziesz się pilnie uczyć itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka