Dodaj do ulubionych

farbowac czy nie farbować?

21.05.11, 19:21
hej

na wkacjach zamierzam farbowac włosy (całe ) tylko nie wiem czy warto.
Mama nie chfe abym farbpwałą a jak wy myslicie??
bardzo mi zalezy
Obserwuj wątek
    • pinky33 Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 19:22
      ??
      • pimpusia Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 19:26
        to zrob szamponetką, farba ktora sie zmywa po kilku umyciach.. jak ci sie kolor spodoba, potem mozesz zrobic na serio prawdziwą wink
    • nieogarniamcie Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 19:26
      Zależy ile masz lat. proponuje szamponetkę na tyle zmyć ile chcesz wink
      • pinky33 mam 16 lat :D 21.05.11, 19:38
        kiss
        • mohito_ . 21.05.11, 19:47
          jeśli bardzo tego chcesz, farbuj ;3
          moja kuzynka ma prawie 15 lat i w te wakacje też farbuje sobie włosy, z blond na czerwone bądź rude ;3
    • luuluu Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 19:52
      hmm zależy z jakiego koloru na jaki . a może szamponetka to lepsza opcja ? smile
    • seneka4 Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 20:16
      Ja bym zafarbowała. ;3 Zresztą farbuję już włosy od 1,5 roku odkąd miałam 14 lat. Tylko nie używaj farb garniera ani schwarzkopf, najlepsze są syoss'a albo loreal paris. Na pierwsze farbowania lepsze są szamponetki - jeśli kolor Ci się znudzi, szybko z niego wyjdziesz, nie będziesz musiała przechodzić żadnych dekoloryzacji etc. Dopiero kiedy będziesz wiedziała, że chcesz mieć jakiś kolor na stałe, zafarbuj włosy normalną farbą. A tak z ciekawości; na jaki kolor chciałabyś zafarbować włosy?
    • phraine Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 20:39
      ja też chciałabym ale troche szkoda mi włosów ;/
    • martyna17 Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 21:59
      farbuj jak chcesz to twoje włosy a nie twojej mamy. tylko zastanow sie dobrze bo kolor nie zawsze wychodzi taki jak tego chcesz chociaz ja malowalam nie raz i nigdy nie żałowałam ;p
      • martyna17 Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 22:02
        a i jeszcze jedno...czemu wszyscy uważają że po farbowaniu wlosy są zniszczone i ich szkoda? myślę że to piszą ci co używają albo beznadziejnych farb albo nie mają pojęcia o farbowaniu. ja mam farbe na calosci włosów juz nie pierwszy raz a włosy mam gładkie i miękkie. nie są suche i łamliwe
    • caterina97 Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 22:07
      zależy jaki masz kolor włosów i na jaki chcesz farbować.
      + ja na Twoim miejscu bym nie farbowała. Nie chciałabym sb włosów niszczyć.
    • pysieek Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 22:15
      Włosy od farbowania strasznie się niszczą... uważam, że powinno się zacząć malować jak najpóźniej tongue_out
      po za tym naturalny kolor jest ładniejszy od takiego sztucznego,
      kolor zawsze możesz zmienić, a nie zawsze da się wrócić do swojego naturalnego
      i jak już mówiłam włosy się niszczą xd poważnie poprzyglądaj się na ulicy czy w szkole i porównaj sobie swoje naturalne a farbowane innych....

nie maluj... później będziesz tego żałować...
      ale oczywiście źle Ci nie życzę xd
      • pysieek Do ''za'' farbowaniem xd 21.05.11, 22:21
        Ok nie macie zniszczonych, ale ilu rzeczy używacie do pielęgnacji włosów?
        teraz może są lśniące i śliczne, ale włos się już tylko starzeje ;p
        nie da się całkiem odbudować włosa, a farby no niestety zdecydowanie niszczą włosy, na starość będziecie narzekać xd
        nawet jak już macie pofarbowane, to nie tęsknicie za naturalnym kolorem?suspicious
        • martyna17 Re: Do ''za'' farbowaniem xd 21.05.11, 22:32
          ja używam tylko odżywki po umyciu.nie musze miec żadnych pianek sprayów itp.ale może to zależy od struktury włosa bo przecież nie każdy ma takie same. a poza tym na starość to już nie ma czego żałowac bo włosy z wiekiem wypadają i niszcza sie same z siebie więc jedyne czego można żałować to tego że sie nie spróbowało farbować surprised
          • pysieek Re: Do ''za'' farbowaniem xd 21.05.11, 22:43
            ale jak będziesz około 30 czy tej 40 to będzie lipa jak ci zaczną włosy wypadać xd
            teraz tego nie widzisz, ale później.... obczaj sobie łby kobiet na ulicy tych starszych ;p
            nie mówię żeby wogle nie malować, ale jak najpóźniej, więcej włosów zostanie :d
            po za tym nie masz łupieżu od farby? nie łamią Ci się? nie wypadają? bo np, u mnie (nie twierdze że tak ma każdy) mają... ;p
            i oczywiście każdy organizm jest inny
    • karmel_ Re: farbowac czy nie farbować? 21.05.11, 22:49
      jak masz ładny naturalny kolor i zdrowe włosy to niewarto. ;3
    • asia013 tu;p! 21.05.11, 22:51
      ja sama chcę przefarbowac sobie włosy na lato i uważam ze to super pomysł ale lepiej zafarbuj je szambonetka bo nawet jakby ci kolor nie spasował to i tak po paru nyciach zejdziewinkwink
      • pinky33 moje włosy są : 22.05.11, 08:50
        mam jasno brązowe włosy ( ciemny bląd)
        Czasami sie przetłuszczają.Jesli umyje w sobote to w poniedziałek juz sa tłuste
        czasami tez wypadaj jak przeleca ręką to z dwa mi sie urwą ;/;/
        są długie (do pępka prawie big_grin ) i sa strasznie geste wiec musze o nie dbać tzn rozczesywananie itp.

Skoro mi radzicie szamponetka to OK ale ile bedzie czymał sie kolor ???? i gdzie mozna kupic?

che miec taki kolor jak ma miley :
        https://e.lansik.pl/la432/03336e5500220f8a4c2dd985

i jak ??

• pinky33 Re: moje włosy są : 22.05.11, 08:50
          ?
          • pinky33 lub takie: 22.05.11, 08:54
            https://www.mymostwanted.com/gallery/data/12777/medium/miley-cyrus_COM_JingleBellBallRedCarpet_5Dec2009_071.jpg
            • pysieek Re: lub takie: 22.05.11, 12:07
              to jest chyba czekoladowy brąz... ale nie jestem pewna :p a o firmę zapytaj się malujących xd
    • bad_alex eee.. 22.05.11, 21:46
      no cóż. farbowanie no, farbuj.
      jeśli chcesz, i wgl..
      włosy nie zawsze są zniszczone ale to zależy od osoby, włosów i wgl..
      bardziej polecam ci farbę, bo równie dobrze mogłabyś walnąć się szamponetką.
      zalezy też na jaki kolor. jeśli wybierasz całkowicie odmienny od naturalnego to szamponetka bo potem odrosty i wgl, a jezeli podobny to farbą jak najbardziej.
      • pinky33 Re: eee.. 26.05.11, 13:23
        no co eee?
        • seneka4 Re: eee.. 26.05.11, 13:28
          piękny ten kolor. smile Też bym taki chciała, ale mam czarne. ;o
    • pwe Re: farbowac czy nie farbować? 26.05.11, 14:25
      Ja zaczęłam od 1 gimnazjum i nie zbyt dobrze to się skończyło dla moich włosów są zniszczone no i muszę częściej je malować nie wiem musisz jeszcze raz to przemyśleć wiem , że to teraz modne i młode dziewczyny chcą już malować , ale nawet nie wiesz ile bym dała by mieć naturalne włosy....
    • niedzwiadek Re: farbowac czy nie farbować? 26.05.11, 14:51
      szczerze ?
      myśle, że nie choc zalezy od wieku . Lepiej użyć szamponetke bo po farbie są odrosty ! kiss

• kara4454 Re: kara4454 26.05.11, 15:38
      ja ci radze nie farbować bo jak zaczniesz to już zawsze będziesz musiała farbować a to ci zniszczy włosy..
      • chocolatex Re: kara4454 27.05.11, 20:30
        Mi by było szkoda włosów na farbowanie. I niech mi nikt nie gada, że po użyciu takiej albo siakiej farby włosy są dalej takie jak wcześniej [nie chodzi mi o kolor tylko i jakość.] Bzdura ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka