Dodaj do ulubionych

Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie

27.05.11, 21:17
Witam. Robię projekt do szkoły właśnie na powyższy temat (módlcie się, żebym zdążyła do wtorku :c) i tak sobie pomyślałam, że mogłabym spytać o to drogie Kocięta. A więc:

Jakie kobiety, według Was, zasługują na miano ikon muzyki? Które z nich wniosły coś, były prekursorami tego czy tamtego?

Prosiłabym również o uzasadnienie swoich wypowiedzi. BARDZO BYM O TO PROSIŁA.

xox
Obserwuj wątek
    • katyk wypowiadać się. BŁAGAM 27.05.11, 21:22
    • katsuumi_17 Standardowo powiem- Lady GaGa. 27.05.11, 21:26
      Ponieważ wniosła do muzyki powiew świeżości, nowości, za którymi podążają teraz inne gwiazdy. A ona mimo wszystko wyprzedza je o krok.
    • niedzwiadek Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 27.05.11, 21:48
      Mysle ze miley i madonna .
      madonna : (jest starsza gwaiazda) została uznana za jedną z najlepszych wykonawczyń muzyki pop, a w 2007 roku dołączyła do Rock and Roll Hall of Fame. Wysoka sprzedaż jej albumów uplasowała ją na pierwszym miejscu rankingu najlepiej zarabiających piosenkarek na świecie.

Miley :Golden Icon Awards
      -Najlepsza rola dziecięca -Wygrana

Teen Choice Awards- Doborowy Letni Artysta- Wygrana

Teen Choice Awards -Najlepsza aktorka telewizyjna- Wygrana

Nickelodeon Kids' Choice Awards- Ulubiona aktorka telewizyjna- Wygrana

Nickelodeon Kids' Choice Awards -Ulubiona aktorka telewizyjna- Nominacja

Nickelodeon Kids' Choice Awards- Ulubiony serial komediowy- Nominacja

Teen Choice Awards- Najlepsza aktorka telewizyjna- Wygrana

Teen Choice Awards- Najlepsza komedia- Wygrana

Teen Choice Awards- Najlepsza muzyka- Nominacja

Teen Choice Awards- Najlepszy singel- Nominacja

Teen Choice Awards- Najlepsza piosenkarka- Wygrana

Teen Choice Awards- Najbardziej fanatyczny/a amator/ka- Nominacja

Young Artist Awards- Prowadzenie Młodej Aktorki- Wygrana

Young Artist Awards Najlepsza rodzina w filmie telewizyjnym- Wygrana

MTV Video Music Awards-
      Najlepszy nowy artysta- Nominacja

MTV Europe Music Awards-
      Najlepszy debiut- Nominacja ( III miejsce )

UK Kids' Choice Awards
      - Ulubiona aktorka -Wygrana

Australian Kids' Choice Awards- Ulubiony międzynarodowy aktor- Wygrana

Australian Kids' Choice Awards- Ulubiony międzynarodowy aktor- Wygrana Golden Globe Awards- Najlepsza piosenka filmowa z filmu Bolt- Nominacja Critic's Choice Award- Najlepsza piosenka filmowa z filmu Bolt- Nominacja
      Kids' Choice Awards- Ulubiona aktorka- NominacjaKids' Choice Awards- Ulubiony dubbing w bajce- Nominacja
      Kids' Choice Awards -Ulubiona piosenkarka -Wygrana
      MTV Movie Awards -Najlepsza piosenka do filmu- Wygrana
      MTV Movie Awards- Przełomowa rola żeńska- Nominacja
      Much Music Video Awards- Najlepszy teledysk międzynarodowego artysty- Nominacja
      ..................................................................................................
      powodzeniakiss

• nickaa Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 27.05.11, 21:53
      moim zdaniem do muzyki "wniosła" wiele Madonna . to Królowa Muzyki Pop jak najbardziej zasługuje na ten tytuł . Niektórzy zapewne wstawiliby tu LAdy Gagęale MAdonna już tyle lat jest w tym świecie muzyki i sobie radzi a LG dopiero zaczyna i nie wiadomo jak to się dalej potoczy może z super gwiazdy stać się super kiczem ? ;p
      • kingura117 Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 27.05.11, 22:11
        Madonna, Rihanna i Lady Gaga
        • eziek11 Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 27.05.11, 22:24
          Oooh .. Kochana to bardzo proste.
          Bezwzględnie Stefani. Gaga jest niesamowitą osobowością, ogromnie dużo wniosła do nowoczesnego świata muzyki. Jest odważna, energiczna, temperamentna i nie boi się żadnego wyzwania. Zdecydowanie to ona powinna dostać tytuł "Królowej Pop-u". Wszystko co robi, robi dla nas - fanów. Bardzo się przez to zaniedbuje, jak zresztą nawet mówią jej znajomi, ale ona i tak dąży do celu bez względu na wszystko co negatywne i z czym się po drodze spotyka. Według mnie jeśli chodzi o jej wspaniałą, niesamowitą osobowość to jest przede wszystkim wzorem do naśladowania dla młodych ludzi. Przekazuje nam swoją osobą, że nie można się poddawać i trzeba robić to co na prawdę się chce, dążyć według własnych planów i mieć innych ludzi w dupie kwiat I za to ją kocham big_grin
        • song Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 27.05.11, 22:32
          Błagam, nie bierz do tego referatu gwiazd disneya.indifferent
          Polecam lepiej poznać Celine Dion

• abbey_girl Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 27.05.11, 22:30
      Na pewno Madonna. Lady Gaga też, bo trzeba przyznać, że wprowadziła nowe wzorce i wiele wokalistek jest do niej porównywanych.
      • jessicakaulitz Re:GaGa 28.05.11, 14:49
        Jeśli chodzi Ci o współczesne wokalistki, to tylko ona. Odniosła sukces na skalę światową, nie zatracając przy tym swojej wizji, muzyki rozrywkowej, swojego wizerunku. Dąży do celów, które sobie obrała i każdym dniem, jej pozycja na świecie jest coraz wyższa. Nie będę pisać ile statuetek, czy tytułów zdobyła, w tak krótkim czasie (bijąc przy okazji rekordy), bo pisałabym to pewnie do jutra, jeśli będziesz potrzebować, to sobie sprawdzisz ^^ Jej nowa płyta "Born This Way", to niesamowita mieszanka, w niesamowitym stylu. Ciężko mi stwierdzić rodzaj muzyczny, bo na pewno nie jest to zwyczajny pop, taki jaki możemy usłyszeć na płycie Britney Spears, czy Katy Perry. Aczkolwiek jestem pewna, że GaGa ikoną dopiero się stanie. Po Born This Way będzie już tylko lepiej, a GaGa będzie stawać się coraz potężniejsza.
    • katyk A może wokalistki nie-popowe? 28.05.11, 15:47
    • pauu26 Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 16:17
      myślę, że madonna, chociaż moim zdaniem głos ma trochę słaby.
      • charlotte__ Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 16:24
        Hmm.. według mnie to Lisa Marie Origliasso,
        ale ona jest mało znana i w zasadzie tak dużo nie
        zrobiła. Ale dla mnie to co robi znaczy bardzo dużo big_grin

A tak z bardziej popularnych to może Courtney Love, Patti Smith.
        • estrellaa Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 16:27
          myślę , że madonna . jest powszechnie uznawana za królową popu . jest starsza a mimo wszystko nie daje się młodszym .
      • donia2107 Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 17:21
        Moim zdaniem Madonna , przez tyle lat utrzymuje się na stanowisku Królowej Popu więc i musi mieć duży talent i styl.Możesz o niej poszperać w internecie lub po prostu w wikipedii.Życzę dobrej ocenki smile
        • katyk Ależ ja piszę o Madonnie 28.05.11, 18:08
          jestem po prostu ciekawa, o kim wy byście napisały smile
    • bombardowanie może... 28.05.11, 16:34
      Janis Joplin, Debbie Harry, Joan Jett?
      • katyk proszę o uzasadnienie :) 28.05.11, 17:17
        • bombardowanie Re: proszę o uzasadnienie :) 28.05.11, 20:15
          Janis J. - "Seria znakomitych utworów, w tym przeboje "Piece of My Heart", "Try (Just a Little Bit Harder)" i "Me and Bobby McGee" (kompozycja Krisa Kristoffersona), humorystyczny utwór a cappella "Mercedes Benz", czy brawurowa interpretacja "Summertime" George'a Gershwina, weszły na trwałe do kanonu rocka.
          W 1995 roku Janis Joplin została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame" wikiepida. apropo Rock and Roll Hall of Fame możesz popatrzeć jakie kobiety zostały tam wprowadzone (jeżeli się nie mylę Madonna).
          Co się tyczy Joan J. to jedna z pierwszych kobiet grających rock. Została okrzyknięta królową rocka i rock and rolla. W 2003 została sklasyfikowana na 87. miejscu listy 100 najlepszych gitarzystów wszech czasów wg magazynu Rolling Stone. chyba jako jedyna kobieta. W 2006 roku piosenkarka została sklasyfikowana na 65. miejscu listy 100 najlepszych wokalistów wszech czasów wg Hit Parader. przed solową karierą była członkinią The Runaways (pierwszego rockowego girlsbandu)
          A co do Debbie Harry to tak mi przyszła do głowy. Wokalistka zespołu Blondie "Wspólnie z kolegami z zespołu Blondie wypracowała nowatorską na ówczesne czasy kombinację rocka, punku, disco, a nawet rapu i reggae i jest uważana za jedną z prekursorek stylu new wave.".
    • rememberina Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 16:37
      Janis Joplin, Joan Jett na całej linii.

Od siebie powiem jeszcze Adele i Nneka smile
    • pwe Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 17:27
      Współczesna muzyka to Madonna nie mam jako takiego uzasadnienia , jest wielką gwiazdą zrobiła wiele hiciorów
    • kiwi pj harvey! 28.05.11, 17:33
    • jane_ Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 19:23
      może się przydać: www.kotek.pl/kotek_forum/02,3004,107380797,,damy_w_muzyce_3.html?v=2
    • bombardowanie i jeszcze mi się przypomniało. 28.05.11, 20:05
      The Runaways. pierwszy rockowy girlsband.
      możesz też napisać coś o kobietach, które zajmowały się muzyką jazzową np. Billy Holiday albo Ella Fitzgerald, Aretha Franklin (królowa soulu).
    • bombardowanie proszę bardzo :) 28.05.11, 20:21
      Janis J - " Seria znakomitych utworów, w tym przeboje "Piece of My Heart", "Try (Just a Little Bit Harder)" i "Me and Bobby McGee" (kompozycja Krisa Kristoffersona), humorystyczny utwór a cappella "Mercedes Benz", czy brawurowa interpretacja "Summertime" George'a Gershwina, weszły na trwałe do kanonu rocka.
      W 1995 roku Janis Joplin została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame" wikipedia.
      Co się tyczy Rock and Roll Hall of Fame to możesz poszukać innych kobiet, które zostały tam wprowadzone (jeśli się nie mylę Madonna jest.)
      Co się tyczy Joan Jett to jedna z pierwszych kobiet grających rock'a. Została okrzyknięta królową Rock'n'Rolla. Przed solową karierą była członkinią The Runaways (pierwszego rockowego girlsbandu, który radził sobie nie najgorzej). " W 2003 została sklasyfikowana na 87. miejscu listy 100 najlepszych gitarzystów wszech czasów wg magazynu Rolling Stone[2]. W 2006 roku piosenkarka została sklasyfikowana na 65. miejscu listy 100 najlepszych wokalistów wszech czasów wg Hit Parader[3]."
      Co do Debbie. Była wokalistką zespołu Blondie. "Wspólnie z kolegami z zespołu Blondie wypracowała nowatorską na ówczesne czasy kombinację rocka, punku, disco, a nawet rapu i reggae i jest uważana za jedną z prekursorek stylu new wave." wikipedia.
      • bombardowanie Re: proszę bardzo :) 28.05.11, 20:22
        oo sorry, że dwa razy, ale coś mi się zacięło i nie pokazywało przedtem więc dodałam 2 raz. ;d
        • gola. Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 20:43
          wydaje mi się że nie może zabraknąć tu Lady Gagi, mimo mojej niechęci do niej. wniosła na pewno coś nowego na rynek muzyczny, co kopiują inne gwiazdy. myślę że powinny tam też się znaleźć Christina Aguilera i Beyonce.
    • avril1028 Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 28.05.11, 20:39
    • katyk Bump bump 29.05.11, 13:49
    • beemazzy Re: Kobiety w muzyce popularnej. Wasze zdanie 30.05.11, 16:19
      oj no błagam, lady gaga? według mnie na wzorce zasługują artystki. ja na Twoim miejscu wybrałabym : sade, celine dion i barbre streisand. jeśli chciałabyś polskie, to według mnie na dużą uwagę zasługuje monika brodka i ania dąbrowska.
    • happiness Według mnie. 31.05.11, 15:21
      Katarzyna Nosowska-artystka absolutnie genialna. Potrafi przez cały koncert Hey`a stać niemalże nieruchomo przy mikrofonie,wzbudzając przy tym wielkie emocje publiczności. Ma w głosie coś takiego wspaniałego,przejmującego.Coś czego nie umiem opisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka