Dodaj do ulubionych

problem Bananki ♥ ; <<

07.07.11, 17:31
słuchajcie, dziewczyny, proszę Wasd o poradę. nie mogę już dłużej wytrzymać. bardzo kocham muzykę. chyba jak każdy. słucham stale paru zespołów i wokalistów <np. Blink 182, Sum 41>. słucham ich piosenek codziennie. jednak problem się pojawia, gdy zaczynam nucić sb jakąś piosenkę. mam koszmarny głos! nie jak mówię, lecz gdy śpiewam. kiedyś moja przyjaciółka, Taśka, gdy słyszała mój głos powiedziała, że `matko, Banansiu, jak Ty ślicznie śpiewasz! uwierz w sb!`. ale ja wiem, że Taśka to powiedziała, by nie było mi przykro, że ona ma piękny głos, a ja beznadziejny. a więc : JAK MOGĘ WYĆWICZYĆ GŁOS? od razu mówię, że na lekcje śpiewu mnie nie stac. błagam o pomoc.

w chwili obecnej użalam się nad sb i głuchnę, gdy śpiewam tą piosenkę www.youtube.com/watch?v=2MRdtXWcgIw ; <<

BŁAGAM O POMOC, Bananka ; << ; *
Obserwuj wątek
    • bananka problem Bananki ♥ ; << 07.07.11, 17:32
      dziewczyny ; << błagam, nie znoszę już sb ; <<
      • niemampomyslu Re: problem Nimam ♥ 07.07.11, 17:37
        ...jest taki sam. kiedyś próbowałam śpiewać GD i sama siebie nie mogłam słuchać. na lekcje śpiewu chodzić nie chcę, nie o kasę mi chodzi... e, nieważne.
        jak cos wymyślę, to napiszę.
        • bananka ; << 07.07.11, 17:44
    • bananka Re: problem Bananki ♥ ; << 07.07.11, 17:51
      ?
    • smileyy776 Re: problem Bananki ♥ ; << 07.07.11, 18:32
      stronka jak wyćwiczyć głos

tutaj też tyle, że wikipedia ;p

życzę powodzenia . też mam okropny głos.. ; pp
    • abbey_girl Prawda jest taka ... 07.07.11, 18:41
      ... że w tym przypadku (jak i Green Day - sama przechodziłam) mamy małe szanse dobrze to zaśpiewać, bo te piosenki są pisane dla facetów i jakbyśmy się starały, to i tak nie wyjdzie do końca, bo to nie nasza tonacja.
    • vicky123 Re: problem Bananki ♥ ; << 07.07.11, 18:45
      Może w twojej szkole jest chór. Jeśli tak zapisz się na niego . To pomaga w " rozśpiewaniu " się
      • nieogarniamcie Tutaj ! ;) 07.07.11, 19:00
        Heej ! Mogę Ci udzielić kilku rad, bo śpiewam od małego. Zależnie jaki masz głos. Ja na przykład, mam taki strasznie słodki, taki dziewczęcy i strasznie go nie lubię sciana. Wejdź na stronkę ising.pl , na pewno znajdziesz piosenki dla siebie. Wtedy ćwicz, śpiewaj, tańcz, podejdź do tego luźno. Zaczynaj od tego co Ci "ciut" lepiej wychodzi, gdy rozśpiewasz się głos będzie gotowy do trudniejszych piosenek. Możesz się nagrać i zobaczysz jakie będziesz miała komentarze, na pewno udzielą Ci wskazówek ;] Oooo mam jeszcze jeden pomysł. Najlepiej jest, jak gra się na gitarze, bo wtedy głos zmienia się wraz z graniem gitary. Jeżeli się nie da nie rób nic na siłę, małe kroczki .. smile Ale uwierz mi.. ciągłe granie i śpiewanie na apelach, konkursach itp.. jest strasznie męczące. Wiem z własnego doświadczenia, gdy ktoś nie wie jak mam na imię mówi, ejjj ty od śpiewu i gitary.. Wrr.. wkurzające.. tongue_out 3maj się ! smile Mam nadzieję, że troszkę pomogłam ! wink
    • rememberina Re: problem Bananki ♥ ; << 07.07.11, 18:58
      Nie wiem jak pomóc, po prostu śpiewaj dużo, staraj się sama ćwiczyć głos na niskich dźwiękach, albo na wysokich - i znajdziesz swój przedział.

Tak poza tym - fajny gust. Blink-182 - rewelacja!
    • shunra Re: problem Bananki ♥ ; << 07.07.11, 19:00
      Też mam podobny problem i u mnie nie chodzi tylko o głos ale i słuch muzyczny. Wiesz jak ja się źle czuje gdy muszę coś publicznie zaśpiewać. W podstawówce dostawałam chyba jako jedyna ze szkoły tróje ze śpiewania raz się poryczałam bo klasa zaczęła się ze mnie śmiać. W gimnazjum dostawałam 4 i pan zawsze mówił przy tym ,, No za to że się tekstu nauczyłaś postawię ci już to cztery" teraz się cieszę że idę do liceum nie będę miała muzyki.
      Co zrobić żeby poprawić swój głos nie wiem próbowałam różnych rzeczy i mi nic nie pomaga, zawsze możesz się pocieszyć faktem że na pewno jesteś lepsza ode mnie. sciana
    • bananka 07.07.11, 21:51
      dziękuję Wam, dziewczyny, pomogłyście, spróbuję coś takiego z tym zrobić ; * jesteście wspaniałe .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka