Dodaj do ulubionych

Szamponetka. Pomóz mi ją dobrać. :P ;<

13.07.11, 00:01
Hejj. ;>
Mam problem.. Wczoraj kupiłam sobie szamponetkę (z Marionu) jasny blond. Przeczytałam co dokładnie i w jakiej kolejności powinnam zrobić i przystosowałam się do tego. Kiedy wszystko zrobiłam nie widziałam efektów.. Może lekko mi zjaśniały, ale na prawdę lekko. A nie chodziło mi o minimalne rozjaśnienie tylko przefarbowanie.. Dodam jeszcze ze włosy mam ciemny blond (jak chcesz to zobacz w mojej galerii) ... Takk.. wieem.. z ciemnego na jasny jest trudno przefarbować. ; < NIestety.. Podoba mi się mój naturalny kolor włosów, ale jest już do znudzenia. I pomyślałam że kupię jeszcze jedną szamponetke .. Tym razem troszeczke jaśniejszą od poprzedniej. (kupiłam z tej samej firmy). Znów brak efektów.. Ja nie odpuszczę bo jestem meGGa uparta i muszę dojsć do celu.. Więc poszłam znów do miasta i kupiłam kolejną szamponetke tylko że tym razem z Palette . Również jasny blond... Myślałam że dostanę Załamania Nerwowego kiedy i ta nic nie zmieniła... Wszystko dokładnie przeczytałam i dostosowałam się do treści i tu znów to samo... Już nie wiem co mam zrobić i jakiej szamponetki użyć. Proszę doradźcie coś. I nie usuwajcie bo na prawde mi zależy.. ; D
Z góry Dzięki serce
Obserwuj wątek
    • kropeczka23 .odświezam . 13.07.11, 16:35
      • fresa. Re: .odświezam . 13.07.11, 17:01
        Niestety wydaje mi się, że nie dasz rady przefarbować ich szamponetką na jasny blond. Musiałabyś najpierw rozjaśniać włosy i dopiero, albo spróbować farbą.
        Szamponetką na jaśniejszy odcień się nie da, bo nie ma żadnych efektów. uncertain
        • alicecullen13 Re: .odświezam . 13.07.11, 17:06
          obawiam się, że fresa. ma rację. Ja próbowałam kiedyś przefarbować włosy szamponetką, na jasny brąz (mój jest ciemny) i nic z tego nie wyszło.
    • mroweczka_xxx Re: Szamponetka. Pomóz mi ją dobrać. :P ;< 13.07.11, 17:04
      Szamponetką ci się nie uda ;]
    • kropeczka23 Re: Szamponetka. Pomóz mi ją dobrać. :P ;< 13.07.11, 21:33
      dzięki. jeszcze ktoś.?
    • golden_star :) 15.07.11, 21:54
      Szamponetką możesz sb przyciemnić,ale rozjaśnić niezbyt. Ewentualnie możesz spróbować farba,ale wątpię,żeby Twoja mama się zgodziła. I farba niszczy włosy i to bardzo. Może kup sb z Joanny? Jest tania jak barszcz ( około 2,80 zł) i nie niszczy włosów (wiem, bo sama aktualnie mam na głowie wiśniową czerwień). Są 3 blondy: piaskowy, perłowy i naturalny. img3.burak.pl/img/5/d/6/7/joanna-multi-effect-color-szamponetka-do-wlosow-01-piaskowy-blond.jpg (Tu masz piaskowy,czyli najjaśniejszy). A tu perłowy, czyli 2 z kolei. img.bazarek.pl/43770/6412/232343/143774079348b7118379a98.jpg Może perłowy szybciej wyjdzie? Jak coś to przytrzymaj dłużej szamponetkę nawet ponad godzinę. I pamiętaj po takim zabiegu nie zapomnij odżywki. Pozdro.
    • klaudia_25 Re: Szamponetka. Pomóz mi ją dobrać. :P ;< 16.07.11, 21:42
      Nie mam pojęcia xdd
      Zrób sobie pasemka bibułą i już xdd
    • olciaaa. Re: Szamponetka. Pomóz mi ją dobrać. :P ;< 17.07.11, 12:41
      miałam identyczną sytuację rok temu i pofarbowałam sobie włosy farbą wink . A w tym roku pofarbowałam sobie farbą jasny blond i wyszedł mi rudy i za 5 dni pofarbowałam sobie farbą jaśniejszą czyli mroźny blond i efekt wyszedł taki jaki chciałam uzyskać smile
    • maryskaaa :DD 18.07.11, 20:01
      Kup 2 szamponetki najjasniejszego odcieniu i trzymaj np o 30 minut dluzej niz jest napisane.
      Ja tak zrobilam z ruda i zadzialalo tongue_out. I nie zapomnij zapytan ekspedientki ktora jest najlepszasuspicious
      • scarrlet To nie jest takie proste, jak ci się wydaje 18.07.11, 22:11
        Przejście z jasnego na ciemny przy pomocy szamponetki, jest możliwe, i właśnie do tego ona służy, bo nie posiada wysokiego oxydantu, który powodyje rozjaśnienie. Jest to inaczej mówiąc woda utleniona. Jeśli chcemy rozjaśnic włosy chociażby o jeden ton, potrzebny jest aktywator rozjaśniający, zwykła farba nic nie da. Więc szamponetką do niczego nie dojdziesz, nawet jeśli użyjesz dużej ilości, i wydłużysz czas trzymania . Rozjaśnienie włosków jest niemożliwe, Bo do tego służą, farby, rozjaśniające, i rozjaśniacze, o wyższej wodzie utlenionej,. czyli od 6% wzwyż, Ale trzeba pamiętać że jest to trwała koloryzacja, także odrosty murowane, i w zasadzie brak powrotu do naturalnego koloru włosów, i z tym się trzeba liczyć, podejmując taką decyzję. W sprzedaży są dostępne także szampony koloryzujące do 48 myć, one także nie mają właściwości rozjaśniających, ponieważ nie są trwałe, i dlatego się wypłukują
        • scarrlet Re: To nie jest takie proste, jak ci się wydaje 18.07.11, 22:12
          scarrlet napisał(a):

> Przejście z jasnego na ciemny przy pomocy szamponetki, jest możliwe, i właśnie
          > do tego ona służy, bo nie posiada wysokiego oxydantu, który powodyje rozjaśnien
          > ie. Jest to inaczej mówiąc woda utleniona. Jeśli chcemy rozjaśnic włosy chociaż
          > by o jeden ton, potrzebny jest aktywator rozjaśniający, zwykła farba nic nie da
          > . Więc szamponetką do niczego nie dojdziesz, nawet jeśli użyjesz dużej ilości,
          > i wydłużysz czas trzymania . Rozjaśnienie włosków jest niemożliwe, Bo do tego s
          > łużą, farby, rozjaśniające, i rozjaśniacze, o wyższej wodzie utlenionej,. czyli
          > od 6% wzwyż, Ale trzeba pamiętać że jest to trwała koloryzacja, także odrosty
          > murowane, i w zasadzie brak powrotu do naturalnego koloru włosów, i z tym się t
          > rzeba liczyć, podejmując taką decyzję. W sprzedaży są dostępne także szampony k
          > oloryzujące do 48 myć, one także nie mają właściwości rozjaśniających, ponieważ
          > nie są trwałe, i dlatego się wypłukują
          Sorry, popełniłam błąd. Szampony koloryzujące są do max 28 myć. wkradł się błąd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka