Dodaj do ulubionych

Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami?

11.10.11, 17:00
Co wolicie: lektury czy książki, które wybieracie same? smile
Obserwuj wątek
    • fanclubkovu Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:18
      Jasne że tak tongue_out. I :serce" SNZ.

opowiecizadnejtresci.blogspot.com/
    • wampire13 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:30
      Tak,bez tego bym chyba nie przeżyła -.-
    • g_o_s_i_a Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:40
      Oczywiście, jak na 15-latkę czytam bardzo dużo big_grin
    • katherinee Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:44
      Kocham czytać książki.Książki to moje życie.Jednak nie lubię lektur , bo autor pisze wtedy takim sztywnym językiem.
      • norrmalna Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:49
        Oczywiscie, ze czytam i wole je od lektur, ktore zazwyczaj pisane sa trudnym jezykiem i ciezko sie je czyta.
        • milusia22 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:53
          jasne big_grin czasem 2 w jednym czasie tongue_out podczas gdy czytałam "Małego Księcia" jako lekturę przeczytałam 1 i 2 część "Harry'ego Pottera" kiss
          • maritaa Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 18:48
            Kiedy tylko mam wolną chwilę, co niestety ostatnio rzadko się zdarza ;C
        • julka99 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 20:59
          Jak dużo jest ludzi, którzy nienawidzą czytać i jak dużo jest ludzi, którzy nie mogą bez tego żyć. kwiat
          Ja zaliczam się do tej drugiej grupy. Kocham czytać serce, ale nie lektury! One są okropne i sztywno napisane uncertain

• mycha22 lektury ?? pff 11.10.11, 19:05
      Kocham czytac książki serce ale za lekturami zbytnio nie przepadam ;d
    • shunra Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 19:54
      Kocham czytać serce
      Po za lekturami czytam przeważnie 5 książek miesięcznie, czasami więcej. big_grin
      Zdecydowanie wole moje książki od lektur smile
    • niegrzeczna... Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 15:02
      książki, które wybieram sama, ale muszę przyznać, że jest kilka naprawdę bardzo fajnych lekturek wink
    • nessy96 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 20:07
      no raczej że czytam smile O wiele bardziej wole moje książki niż lektury.
    • stayaway *______* 12.10.11, 20:12
      książki poza lekturami ? ja nawet lektur nie czytam xD
      • aylar jasne. 12.10.11, 20:21
        oczywiście, że czytam. lecz nie palam sympatią do lektur szkolnych, bo najczęściej pisane są trudnym językiem i są... nużące? to chyba trafne określenie. smile
    • colorova Nie lubię czytać pod przymusem !! 12.10.11, 20:20
      czytam dużo ksiązek w te wakacje pochłonełam około 500 w tym 3 lekturywink

modnieiurodnie.blogspot.com/
    • akasha1990 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 20:52
      Wolę czytać książki, które wybieram z własnej, nieprzymuszonej woli, ale lektury oczywiście też czytam wink Nie wszystkie lektury przypadają mi do gustu, ale cóż mus to mus wink
    • anja_ Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 13.10.11, 21:27
      książki. niektóre lektury były fajne, np. kwiat kalafiora oraz romeo i julia. obecnie czytam przypadkową książkę z biblioteki 'córka szklarki' - bardzo mi się podoba, ale jakoś ostatnio nie mam ochoty i czasu na książki.
    • saori Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 13.10.11, 23:45
      Raczej oczywiste jest to, że pomimo tego, że trafiają się fajne lektury to książki, które wybieramy sami są przez nas bardziej lubiane.
    • a_vie Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 28.11.11, 20:17
      czytam wyłącznie książki poza lekturami. kocham czytać, ale tylko wartościowe rzeczy.
      lektur zjadam tylko streszczenia i opracowania. tak, też nie wiem jak ja zdam maturę...
    • trufla Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 01.12.11, 22:26
      Co za pytanie no jasne, że czytam. Pożeram książki...
    • pauliska1212 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 02.12.11, 23:12
      książek poza lekturami nie czytam bo nie ma czasu, a z lekturami różnie. Raz przeczytam, raz nie zależy od długości ;d
    • blondzia Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:22
      Lektury w gimnazjum są do dupy crying

A w podstawówce były fajne nawet zajebiste ! nie wszystkie ale większość .
      Teraz czytam książki takie jak chcę a lektury nawet jednej w gimnazjum nie przeczytałam jakieś dziadostwo nudne i nieraz pisane wierszem uncertain
    • diamond_girl12 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:37
      Uwielbiam czytać. ;D Ale nie lektury, wolę te, które sama wybieram do przeczytania.
    • madoxxx Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:51
      wszystko oprócz lektór
      smile
      • kapi Litości. 03.12.11, 19:59
        Twoje pytanie raczej powinno brzmieć ,,Czytacie jakieś LEKTURY poza książkami?''. Kocham książki,lubię czytać lektury,lecz moje serce cały czas zdobywa ta pierwsza opcja.Zawsze jak muszę czytać lekturę to bardzo z nią zwlekam,gdyż na biurku czekają moje cudeńka,z którymi po prostu nie da się wygrać.
    • hanisiaa Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:56
      Ksiązki rulez! serceserceserce
    • monik4 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 20:06
      Tak. Czytam Wilken bardzo ciekawa książka polecam wink
    • dagmarka1998 wole.... 03.12.11, 20:28
      Książki które sama wybieram bo większość lektór są nudne i nie w moim typie tongue_out
    • nicita Re: No ba 03.12.11, 20:53
      Oczywiście ,że czytam. Najchętniej jakieś kilku tomowe, przynajmniej 4 książki na miesiąc. Polecam ,,Gone zniknęli" i ,,Miasto kości", cudowne.surprised,,, Balladyna" czy ,,Krzyżacy" to raczej nie moje klimaty...
    • abbey_girl Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 20:53
      Nie lubię lektur, nienawidzę jak ktoś mi coś narzuca i tyle. Ale książki ogólnie kocham, czytam sporo, tylko że teraz nie za bardzo mam czas i nie mogę dokończyć tego co zaczęłam angry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka