january29 11.10.11, 17:00 Co wolicie: lektury czy książki, które wybieracie same? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanclubkovu Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:18 Jasne że tak . I :serce" SNZ. opowiecizadnejtresci.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:30 Tak,bez tego bym chyba nie przeżyła -.- Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:40 Oczywiście, jak na 15-latkę czytam bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
katherinee Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:44 Kocham czytać książki.Książki to moje życie.Jednak nie lubię lektur , bo autor pisze wtedy takim sztywnym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:49 Oczywiscie, ze czytam i wole je od lektur, ktore zazwyczaj pisane sa trudnym jezykiem i ciezko sie je czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
milusia22 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 17:53 jasne czasem 2 w jednym czasie podczas gdy czytałam "Małego Księcia" jako lekturę przeczytałam 1 i 2 część "Harry'ego Pottera" Odpowiedz Link Zgłoś
maritaa Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 18:48 Kiedy tylko mam wolną chwilę, co niestety ostatnio rzadko się zdarza ;C Odpowiedz Link Zgłoś
julka99 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 20:59 Jak dużo jest ludzi, którzy nienawidzą czytać i jak dużo jest ludzi, którzy nie mogą bez tego żyć. Ja zaliczam się do tej drugiej grupy. Kocham czytać , ale nie lektury! One są okropne i sztywno napisane Odpowiedz Link Zgłoś
mycha22 lektury ?? pff 11.10.11, 19:05 Kocham czytac książki ale za lekturami zbytnio nie przepadam ;d Odpowiedz Link Zgłoś
shunra Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 11.10.11, 19:54 Kocham czytać Po za lekturami czytam przeważnie 5 książek miesięcznie, czasami więcej. Zdecydowanie wole moje książki od lektur Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna... Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 15:02 książki, które wybieram sama, ale muszę przyznać, że jest kilka naprawdę bardzo fajnych lekturek Odpowiedz Link Zgłoś
nessy96 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 20:07 no raczej że czytam O wiele bardziej wole moje książki niż lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
stayaway *______* 12.10.11, 20:12 książki poza lekturami ? ja nawet lektur nie czytam xD Odpowiedz Link Zgłoś
aylar jasne. 12.10.11, 20:21 oczywiście, że czytam. lecz nie palam sympatią do lektur szkolnych, bo najczęściej pisane są trudnym językiem i są... nużące? to chyba trafne określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
colorova Nie lubię czytać pod przymusem !! 12.10.11, 20:20 czytam dużo ksiązek w te wakacje pochłonełam około 500 w tym 3 lektury modnieiurodnie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
akasha1990 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 12.10.11, 20:52 Wolę czytać książki, które wybieram z własnej, nieprzymuszonej woli, ale lektury oczywiście też czytam Nie wszystkie lektury przypadają mi do gustu, ale cóż mus to mus Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 13.10.11, 21:27 książki. niektóre lektury były fajne, np. kwiat kalafiora oraz romeo i julia. obecnie czytam przypadkową książkę z biblioteki 'córka szklarki' - bardzo mi się podoba, ale jakoś ostatnio nie mam ochoty i czasu na książki. Odpowiedz Link Zgłoś
saori Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 13.10.11, 23:45 Raczej oczywiste jest to, że pomimo tego, że trafiają się fajne lektury to książki, które wybieramy sami są przez nas bardziej lubiane. Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 28.11.11, 20:17 czytam wyłącznie książki poza lekturami. kocham czytać, ale tylko wartościowe rzeczy. lektur zjadam tylko streszczenia i opracowania. tak, też nie wiem jak ja zdam maturę... Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 01.12.11, 22:26 Co za pytanie no jasne, że czytam. Pożeram książki... Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 02.12.11, 23:12 książek poza lekturami nie czytam bo nie ma czasu, a z lekturami różnie. Raz przeczytam, raz nie zależy od długości ;d Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:22 Lektury w gimnazjum są do dupy A w podstawówce były fajne nawet zajebiste ! nie wszystkie ale większość . Teraz czytam książki takie jak chcę a lektury nawet jednej w gimnazjum nie przeczytałam jakieś dziadostwo nudne i nieraz pisane wierszem Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:37 Uwielbiam czytać. ;D Ale nie lektury, wolę te, które sama wybieram do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
madoxxx Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:51 wszystko oprócz lektór Odpowiedz Link Zgłoś
kapi Litości. 03.12.11, 19:59 Twoje pytanie raczej powinno brzmieć ,,Czytacie jakieś LEKTURY poza książkami?''. Kocham książki,lubię czytać lektury,lecz moje serce cały czas zdobywa ta pierwsza opcja.Zawsze jak muszę czytać lekturę to bardzo z nią zwlekam,gdyż na biurku czekają moje cudeńka,z którymi po prostu nie da się wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanisiaa Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 19:56 Ksiązki rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 20:06 Tak. Czytam Wilken bardzo ciekawa książka polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarka1998 wole.... 03.12.11, 20:28 Książki które sama wybieram bo większość lektór są nudne i nie w moim typie Odpowiedz Link Zgłoś
nicita Re: No ba 03.12.11, 20:53 Oczywiście ,że czytam. Najchętniej jakieś kilku tomowe, przynajmniej 4 książki na miesiąc. Polecam ,,Gone zniknęli" i ,,Miasto kości", cudowne.,,, Balladyna" czy ,,Krzyżacy" to raczej nie moje klimaty... Odpowiedz Link Zgłoś
abbey_girl Re: Czytacie jakieś ksiązki poza lekturami? 03.12.11, 20:53 Nie lubię lektur, nienawidzę jak ktoś mi coś narzuca i tyle. Ale książki ogólnie kocham, czytam sporo, tylko że teraz nie za bardzo mam czas i nie mogę dokończyć tego co zaczęłam Odpowiedz Link Zgłoś