21.02.12, 19:14
Kochane kotkowiczki,
Zapewne wiele z was uczęszcza do różnych techników. Jestem w ostatniej klasie gimnazjum i muszę wybrać jakąś szkołę. Zastanawiam się nad Technikum Hotelarstwa i Technikum Technologii Żywności, jeżeli któraś z was uczęszcza do któregoś z tych szkół to czy mogłaby napisać czy jej się podoba ta szkoła, jej wady i zalety. Piszcie też o innych technikach, jeżeli uczęszczacie do innych aby ten wątek był przydatny dla wszystkich kotkowiczek, które myślą nad Technikum smile
Obserwuj wątek
    • madzi.anna Re: Technikum 21.02.12, 21:46
      Technikum Hotelarskie super sprawa. Tylko (nie wiem czy wszędzie tak jest) trzeba codziennie ubierać tak jak byś szła do pracy, na elagancko
    • katsuumi_17 Re: Technikum 22.02.12, 18:43
      Ja proponuję technologii żywności wink
    • wybieramarzenia Re: Technikum 22.02.12, 19:41
      Ja chodzę do technikum Ekonomicznego, ogólnie fajnie lecz trudno. Wydaje się, że Łatwy kierunek a jest wręcz przeciwnie. Jest to Technikum dla osób ambitnych, którzy są dobrzy z matmy bo na to jest największy nacisk, a poza tym trzeba się tym interesować i trzeba mieć jakiś pociąg do "pamierkowej roboty". wink
      • lace Re: Technikum 22.02.12, 20:40
        A co myślicie na temat technikum cyfrowych procesów graficznych? To technikum też mnie zainteresowało.

No to ekonomia nie dla mnie. Matematyka nie jest moim przedmiotem tongue_out Ale jeśli ktoś lubi liczyć to dla niego chyba może być to zabawą wink
        • wybieramarzenia Re: Technikum 23.02.12, 07:35
          Nie mam pojęcia o technikum cyfrowych procesów graficznych ale nazwa ciekawa i na pewno związane z komputerami. Sądzę, że coś podobnego do technikum informatycznego smile
          • lace Re: Technikum 23.02.12, 18:20
            Związane jest z grafiką. Prościej mówiąc grafik komputerowy tongue_out Zainteresowało mnie to, ponieważ lubię takie artystyczne rzeczy (zresztą z testu predyspozycji zawodowej wyszło mi kierunki artystyczne tongue_out) i chyba w takim czymś sprawdziłabym się... aby coś wymyślić i stworzyć tongue_out. A po takim zawodzie jest wiele możliwości zatrudnień. No ale jeszcze mam trochę czasu do namysłu.

Czekam na dalsze propozycje i opisy techników do których chodzicie.
            • wybieramarzenia Re: Technikum 23.02.12, 20:28
              Ja jestem w pierwszej klasie i radzę Ci 500 razy przemyśleć decyzję szkoły bo to naprawdę ważne smile Powodzenia
              • rockowa941 Re: Technikum tutaj 25.02.12, 22:54
                czesc pytalas o technikum hotelarstwa sklada sie ze jestem juz w 2 kl przede mną jeszcze 2 lata ale nie o tym wiec ja balkam sie wybrac ten zawod ale sie nie przejechalam jest swietnie praktyki w najlepszych hotelach kontakt czesta z znanymi osobami super sprawa z nauka nie jest zle jest pare zawodowych ale jest swietne polecam ci hotelarsto i ucz sie jezyki to ci pomoze
    • lace Re: Technikum 04.03.12, 17:33
      Ma ktoś jeszcze coś do powiedzenia? Nie wierzę, że tak mało kotkowiczek chodzi do techników.
      • zakochanie Re: Technikum 04.03.12, 18:37
        o, siemka @lace ^^
        ja idę do technikum architektoniczno-budowlanego w stolicy i już się nie mogę doczekać, architekt to moje marzenie już od czwartej klasy podstawówki ;d

podobno naszym rocznikom się teraz będzie opłacała nauka w technikum, bo jest duży procent bezrobocia w wieku 18-25, większość to humaniści, którzy są po ogólniakach, teraz jest zapotrzebowanie na techników wszelkiej pokroju, więc lepiej jest znaleźć pracę w zawodzie, ewentualnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby dalej się kształcić w danym kierunku, choćby na studiach, a wtedy już dodatkowy plus za wiedzę zawodową, którą się ogarnia przez 4 lata, bo większość przedmiotów pojawia się potem na studiach, więc nauka nie idzie w las. a ty już się zdecydowałaś? + wbijaj do nas na forum c:
        • lace Re: Technikum 04.03.12, 18:52
          Hey @zakochanie
          Architekt brzmi interesująco smile Jednak ja mam dość wszelkich rysunków technicznych po technice w pierwszej klasie. Trzeba bardzo dbać o wszelkie szczegóły, bo potem wszystko krzywo wychodzi i w ogóle tongue_out Ale podziwiam, że idziesz do takiego technikum smile
    • dariija Re: Technikum 04.03.12, 18:31
      chyba lepiej żywności, gdyż w hotelarskim są same ... nie powiem kto. bez urazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka