Dodaj do ulubionych

''Co za pedał''

23.02.12, 23:12
nagle poczułam potrzebę założenia takiego tematu, może dlatego że w Polsce szerzy się homofobia? whatever.

odnoszę wrażanie, że dzisiejsze społeczeństwo boi się używać słowa ''gej''. lub nie chce..? wielu ludzi podczas np. filmu czy też serialu, w którym bohaterem jest gej wyraża się o nim ''pedał, ciota'' itp. nie rozumiem, czy to jakiś wstyd czy może próba szpanerstwa w towarzystwie? a może po prostu początki homofobii? osobiście nerwuje mnie to jak cholera.
chcę także spróbować przemówić młodym ludziom, w tym niektórym z Was do rozumu. homoseksualiści to też ludzie, też mają uczucia, emocje! czy taką radość sprawia wołanie ''co za pedał'' ''chłopak i dziewczyna - normalna rodzina" ?
denerwuje mnie także podejście ''geja bym zabił, ale lesbijki są seksowne''

podsumowując - jest zdecydowanie za dużo homofobów w Polsce.

i tak, założyłam ten temat żeby się po prostu wyżyć, wezbrała się we mnie nagła złość. tak, możecie usunąć. ale miłoby też poznać Wasze zdanie na ten temat.

kill all homophobes
Obserwuj wątek
    • roksanaroxana Re: ''Co za pedał'' 23.02.12, 23:15
      oh i wiem, że wybrałam jakże genialną nazwę tematu.
    • koralina94 Re: ''Co za pedał'' 23.02.12, 23:41
      Nie, no nazwa tematu jest dobra. Przyciąga uwagę.

W zeszłym roku byłam u babci i w telewizji puścili jakiś program o homoseksualizmie. Przez chwilę oglądałyśmy go z ciocią i ona nagle stwierdziła, że to przecież choroba. Powiedziałam jej, że wcale nie, a ona na to, że gdyby coś takiego zdarzyło się w mojej rodzinie, to mówiłabym inaczej. Jakoś mi się nie wydaje. To są normalni ludzie, którzy mają prawo być szczęśliwi. Należy im się szacunek, bo to nie ich wina, że kochają inaczej. Popieram to, co napisałaś.
      Moja siostra też nie była zbyt przychylnie nastawiona do homoseksualistów, ale ostatnio zaczęła zmieniać zdanie po przeczytaniu jakiejś książki o lesbijkach, jeśli dobrze pamiętam.
    • charlotte__ Re: ''Co za pedał'' 24.02.12, 13:22
      To jest straszne. Jak można traktować tak drugiego człowieka? Przecież to nienormalne. Każdy z nas, nie ważne homo czy heteroseksualista zasługuje na szacunek. Poza tym; to chyba prywatna sprawa jakiej jest się orientacji i nikt nie powinien kogoś za to obrażać.
      • noicomipowiesz Re: ''Co za pedał'' 24.02.12, 13:30
        Zgadzam się z tobą w 100 %. Gej, lesbijka.. to też ludzie! i należy im się szacunek.. ja nigdy nie mówię "pedzio" lub "ciota" tylko gej.. albo homoseksualista.. smile
        Pozdrawiam.
    • miss_mimi094 Re: ''Co za pedał'' 24.02.12, 22:22
      nie wiem czy zauważyłaś ale Polska to kraj nietolerancyjny, to nie tyczy się tylko homoseksualistów, ale także ludzi czarnych, Żydów, a nawet ludzią przeszkadza jak sie ubierasz ...
      i nic z tym nie zrobisz, oczywiście są wyjątki
      • rockowa941 Re: ''Co za pedał'' 24.02.12, 22:29
        no coz juz tak jest i mysle ze niektorzy sie nigdy nie zmienia i beda tak mowic mi oni nie przeszkadzaja szczerze mowic czasem moze palne cos glupiego ale jest mi potem przykro i umiem sie przyznac do bledu nei wiem jak inni nie zmienimy swiata nawet jakbysmy tego bardzo chcieli trudno
      • roksanaroxana Re: ''Co za pedał'' 24.02.12, 22:30
        wiem o tym doskonale, ale ja chciałam poruszyć temat TYLKO homofobii.
        i wiem, że nic z tym nie zrobię, ale próbować zawsze można. może akurat uda mi się do kogoś dotrzeć.
      • larrystylinson Re: ''Co za pedał'' 01.03.12, 20:30
        Nie tylko w Polsce tak jest, w us tez. Mieszkam od prawie 3 lat w chicago i tutaj tez inaczej traktuje sie homo, czarnoskorych tez. Moze nie tak jak w Polsce, bo tam jest to nowosc. Co do ubiero to sie zgadzam, w polsce patrza sie ciagle na ciebie, jakbys byla jakims zabytkiem, a chicago nikt nawet nie zwroci na ciebie uwagi jak glupio bys nie wygladala. a chodzenie w pizamie do super marketu to zupelna normalnosc. big_grin
        troche odbieglam od tematu...
        Ja ogolnie jestem tolerancyjna, bo to tez ludzie, maja swoje prawa, prywatnosc i wolny wybur. niehc beda tacy jacy chca. ja nie mam nic przeciwko. ale do ludzi ktoym to przeszkadza nic nie mam. kazdy ma swoje zdanie, tradycje i obyczaje.
    • lollyana Re: ''Co za pedał'' 24.02.12, 23:03
      Polska to wg mnie strasznie nietolerancyjny kraj, nie tylko w kwestii homoseksualizmu. Sama mam kolegę geja i jest to normalny, zdrowy chłopak, którego ja w 100% akceptuję. Myślę, że powodem jest brak odpowiedniej wiedzy naszego spoółeczeństwa i może trochę brak inteligencji sporej grupy ludzi. Sama mam nietolerancyjnych rodziców i bardzo nad tym ubolewam. Mnie nie przeszkadzają różne odmienności, nie tylko seksualne.
    • mweezy . 26.02.12, 17:05
      Zgadzam się z tobą, staram się to uświadamiać komu mogę, ale każdy sam musi sobie uświadomić jaką głupotę robi.

ladiesteaparty.blogspot.com/
      • karlinka98 Re: . 27.02.12, 21:54
        tak, mnie też to denerwuje i całkowicie się z tb zgadzam. tylko że z ze mną jest tak, że ja jestem takim homofobem odwrotnie xD - ja lubię homoseksualizm i chętnie poznałabym jakiegoś geja. tak po prostu - fajnie jest tak np. robić zakupy z facetem, który się na tym zna xD (chociaż chyba nie ze wszystkimi tak jest) albo doradzać mu, jak poderwać kolegę ;p. wiem, że to wszystko brzmi dziecinnie, ale tak jest. tata się ze mnie nabija, ale niech się nabija, ja do liceum idę plastycznego a tam na pewno jacyś są xD. Do lesbijek też nic nie mam, tylko że kojarzą mi się od razu z tymi dziwnymi co udają lesby że podniecać chłopaków... uhh. ale ja generalnie jestem bardzo tolertancyjna. ^^
    • cheerylus Re: ''Co za pedał'' 01.03.12, 19:00
      Mnie też denerwuje jak facet nie cierpi gejów, a za lesbijki w łóżku to dałby się zabić sciana . Nie ogarniam i nigdy nie ogarnę homofobów. W końcu - to twoja rodzina? przyjaciel? znajomy chociaż? Nie? Właśnie, to co cię obchodzi jego życie. A nawet jeśli to jeden z wyżej wymienionych, to jest CZŁOWIEK, a człowiek chce KOCHAĆ i che być SZCZĘŚLIWYM. A jeśli tego nie rozumiesz to nie oceniaj!
    • diamond_girl12 Re: ''Co za pedał'' 01.03.12, 20:41
      Ludzie boją się inności.

Moja koleżanka np. nazywa homoseksualistów, wynaturzonymi. Jak dla mnie jest to okropne, bo nikt nie zasługuje na takie "miano" . Ona jest bardzo religijna i mówi, że to choroba, z której powinno się leczyć. Każdy ma prawo do własnych poglądów, niestety ona obraża takich ludzi i ludzi, którzy myślą inaczej niż ona.
    • mausercap Re: ''Co za pedał'' 09.03.12, 18:09
      Kolejne dziecko walczące o prawa homosów -.-
      Dalibyście sobie spokój, i tak nic nie zdziałacie tymi gadkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka