emila 26.02.12, 21:22 Bardzo, ale to bardzo chciałabym zostać piosenkarką. Jest tylko jeden problem: Nie mam ładnego głosu i okropnie fałszuję. Czy da się nauczyć śpiewać czy trzeba mieć jednak do tego talent? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lollyana Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 26.02.12, 21:32 <megadoublefacepalm> Możesz zakręcić d.upą i wyglądać jak wytapetowana lo.dziara to nie będziesz musiała mieć talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
tluskaffka Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 09.03.12, 21:32 Bez talentu nie da rady. Ja nie chciałabym być sławna lae kocham śpiewanie, chociaż też nie mam talentu . Spiewam sama dla siebie ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 26.02.12, 21:39 No raczej - bez talentu ani rusz. No chyba, że zależy Ci na kariery jakiejś dziuni ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 27.02.12, 12:23 Każdy może nauczyć się śpiewać choćby poprawnie. Jeśli ci na tym zależy spróbuj indywidualnych lekcji śpiewu, a jeśli po prostu nie będzie ci szło to może warto rozwijać inne swoje pasje? Odpowiedz Link Zgłoś
rockowa941 Re: . 27.02.12, 22:38 mysle ze jakas szansa jest ale nie duza z talentem trzeba sie po prostu urodzic Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: . 03.03.12, 17:26 Słuchaj, piosenkarze, artyści po prostu mają talent a dopiero potem go rozwijają.. więc nie wiem czy możesz tak "nauczyć " się śpiewać... i troszkę dziwne że chcesz zostać piosenkarką, skoro nie umiesz śpiewać, bo przecież artyści robią to z pasji, lubią to. ( bez urazy) zawsze możesz popróbować.. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 04.03.12, 07:24 Nie potrafię określić czy nauczysz się śpiewać, ale zawsze możesz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa. Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 04.03.12, 11:17 Talent jest najważniejszy... Można się nauczyć śpiewać, ale to będzie bardzo, bardzo przeciętny głos.. Ale śpiewaj, śpiewaj, jeśli tylko sprawia ci to przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 04.03.12, 11:26 Hrhrhr, ja Ci powiem na podstawie mojego sposobu. Kiedyś też chciałam być piosenkarką (chyba jak większość mały dzieci ;3 ), szukałam jak można nauczyć się ładnie śpiewać. No cóż, pamietam, że był chyba taki sposob, by położyć książkę na brzuch i oddychać, ale nie wiem czy to cos dało -.^. Czytałam, że śpiew można rozwijać, ale to potrzeba kilka dobrych pare lat. No więc poddałam się, ale wciąż śpiewałam, po ciuchu, bo nie umiałam, ale po kilku latach śpiewania sama sobie przypomniałam sobie, że mimo tego, ze zapomniałam o tamtych sposobach, to ja i tak ćwiczyłam. Po prostu tak szybko czas zleciał, że nei zauważyłam tego, że tak naprawdę to ja się uczyłam, śpiewając sama dla siebie :3. Myślę, że teraz mam lepszy głos niż pare lat temu ; > . No i tak nie fałszuje : > . Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 04.03.12, 22:16 Któż by nie chciał ładnie śpiewać i być piosenkarką. Trzeba mieć talent i się z tym urodzić nauczyć się tego nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika525 Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 05.03.12, 19:09 Spróbuj dużo śpiewać. Może Twój głos się rozpracuje. Znałam kiedyś taką dziewczynę, która w ogóle nie umiała śpiewać, no nie miała talentu. Mimo tego chodziła na chór i dużo śpiewała. I wiecie teraz ma nawet, nawet głos. Ale jednak jeżeli nic z tego nie wyjdzie, to trudno ... Do tego wiesz jak dużo osób chce zostać piosenkarkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
zakochanie Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 05.03.12, 19:28 oj tam, oj tam, zawsze możesz śpiewać z playbacku, c'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
larrystylinson Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 05.03.12, 19:51 Nikt nie rodzi sie z talentem. To nie prawda, wciskana wszystkim i demotywujaca wszystkich. Nikt nie rodzi sie od razu z super glosem. Oczywiscie niektorzy maja po prostu ladneisjzy glos niektory skrzecza, ale kazdego mozna nauczyc spiewac. Zapisz sie na jakiejs zajecia i trenuj spiewanie. Jesli chcesz to sprubuj. Nie dowiesz sie sie jak nie spróbujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziafuzia -.- 06.03.12, 15:02 oczywiście że tak ! W sumie po co piosenkarce umiejętność śpiewania, nie? ;o jak nie masz talentu wokalnego to radzę Ci zrezygnować z takich abstrakcyjnych marzeń bo skończysz jak mandaryna śpiewająca w Sopocie. Lekcje śpiewu są raczej dla ludzi umiejących śpiewać, ale chcących poprawić technikę, możliwości itd. Pozdrawiam i życzę bardziej realnego marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
onlylovato Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 08.03.12, 21:01 Hej Ja bym na twoim miejscu zapisała się na jakiś chórek lub ćwiczyła piosenki albo śpiewała 'do , re , mi , fa (...)' To wtedy zacznie być czystrzy . Tak to bywa. Jeśli chcesz mieć dobry głos zapracuj na to Odpowiedz Link Zgłoś
made_in_italia ;/ 10.03.12, 12:04 Niestety, żeby zostać piosenkarką , owszem można się nauczyć śpiewać czysto i nie fałszować ale trzeba mieć talent, głos, bo bez niego nie dasz rady Odpowiedz Link Zgłoś
hejkaa Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 10.03.12, 13:14 Hmm, trochę się nie zgadzam. Nie trzeba mieć ogromnego talentu, ani kręcić dupą. Sporo gwiazd ma przeciętny głos, ale dużo ćwiczą. No, ale jeżeli strasznie fałszujesz... To raczej tego się nie da zmienić. Jednak to od razu nie znaczy, że nie zostaniesz piosenkarką.. może nadajesz się do np. rapu ? Pozdrawiam i życzę powodzenia ;* Odpowiedz Link Zgłoś
dulcecita Re: Problem z śpiewaniem ;-/ 10.03.12, 18:54 Możesz iść na lekcje śpiewu i próbować. Choć skoro jak napisałaś nie masz talentu i fałszujesz to nie wiem czy jest sens... Na takie lekcje uczęszczają osoby, które mają jakiś zalążek talentu. Znajdź może coś w czym jesteś dobra i rozwijaj się w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś