Dodaj do ulubionych

Problem intymny.

25.04.12, 19:08
No hey.
Nie wiem, czy powinnam o tym pisać na kotku, ale myślę, że mi pomożecie.
Więc tak.
Mam niecałe 12 lat, tak, wiem, bardzo dużo, ale nie czuję się dzieckiem.
Nie mam okresu.
Jednak od roku mam śluz, który raz jest biały, raz przezroczysty.
Za ładnie to on nie pachnie xD
No i nie wiem, czy mam iść do ginekologa, czy co mam robić.
Proszę o szybką pomoc... : [
misiuniaa_ serce

Obserwuj wątek
    • melanie22226 Tu 25.04.12, 19:52
      To normalne w Twoim wieku. Oznacza to, że niedługo pojawi Ci się okres, ale to może być za miesiąc albo nawet za rok. Polecam wkładki. Ograniczą brzydki zapach i będziesz czuła się komfortowo, a do szkoły bierz jedna podpaskę do kieszeni, na wszelki wypadek, gdybyś dostała okres w szkole.
      • ecstasy . 23.06.12, 11:47
        Praktycznie każda z nas tak ma. To znaczy też, że będziesz miała niedługo okres.
    • olcia456 Re: Problem intymny. 25.04.12, 19:56
      używaj pachnące wkładki naturella itp. w sklepach jest ich pełno i jest to normalne prawie każdy tak ma....
    • misiuniaa_ Re . 28.04.12, 12:08
      No tak, ale z tego co wiem, to ten oznaczający okres ma brązowawą barwę, a nie białą.
      Ale i tak dziękuję. <3
    • xadax Re: Problem intymny. 28.04.12, 14:44
      Kup sobie wkładki higieniczne
    • nessie7 Re: Problem intymny. 10.05.12, 20:52
      dostaniesz okres, ja mam 'koleżanke'' co ma 15 lat i tez jeszcze nie ma
    • allys Problem intymny. TUTAJ 12.05.12, 19:12
      Więc wydzielina jest rzeczą normalną już w tym wieku, ale niepokojący może być jej nadmiar lub nieprzyjemny zapach. Czy czujesz swędzenie? Być może masz drożdżaki, czyli chorobę grzybiczą pochwy. To nic poważnego jeśli jest leczone. I każda kobieta co najmniej raz w życiu przez to przechodzi. smile
      • pumciaa Re: Problem intymny. 12.05.12, 23:34
        Nie martw się.Ja bym na twoim miejscu się cieszyła,że jeszcze nie masz okresu.Bo ja jestem w twoim wieku i niestety już miałam uncertain.
        • monik4 Re: Problem intymny. 13.05.12, 09:56
          hahahahaha co za dzieci -.-
      • finesse 17.06.12, 16:51
        To najprawdopodobniej zapalenie pochwy, jak już wcześniej koleżanka nadmieniła - każda kobieta przynajmniej raz w życiu przez to przechodzi. Czeka Cię wizyta u ginekologa, która w sumie najgorsza nie jest smile

Ważne, żebyś tego nie lekceważyła.
    • van50 Re: Problem intymny. 18.05.12, 23:24
      ja myślę po prostu poczekać
    • milusia22 Re: Problem intymny. 19.05.12, 10:14
      misiu to normalne w okresie dojrzewania. nic się nie martw. używaj wkładek i myj się częściej kiedy pojawia się ten śluz
      • noicomipowiesz Re: Problem intymny. 19.05.12, 10:21
        Ja też miałam taki śluz, zanim pojawiła się miesiączka. ( i pewnie każda dziewczyna) To jest całkowicie normalne. Kup wkładki i noś je codziennie, no nigdy nie wiadomo, kiedy coś poleci ;d
    • rock_lovu Re: Problem intymny. 28.05.12, 17:56
      Kup wkładki higieniczne.
      Możesz zacząć się martwić dopiero, w wieku 16 lat. jeśli w tym wieku nie dostaniesz okresu, powinnaś iść do ginekologa.
      Ale śluz oznacza, ze już niedługo, więc nie ma o co się bać.

I pamiętaj o częstej i dokładnej higienie sfer intymnych, bo w wieku dojrzewania jest to bardzo ważne. ;P
    • mysiuniaxpp Re: Problem intymny. 22.06.12, 17:13
      yy. " nie czujesz się dzieckiem " - rozjebało mnie to .
      jeśli czujesz się taka dojrzała to powinnaś wiedzieć, że takie reakcje w twoim organizmie to normalnee.
    • mrucz Re: Problem intymny. 17.05.13, 18:40
      spokojnie, wszystko jest z Tobą w porządku, niektóre dziewczyny mają okres wcześniej, niektóre dostają go później, zależy to od wielu czynników, nie masz się czym przejmować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka