Dodaj do ulubionych

opalacie się czy unikacie słońca ?

05.07.12, 18:22
tak jak w temacie: lubicie się opalać i używacie niższych filtrów, czy może unikacie słońca i co chwilę smarujecie się filtrem 50+? no i napiszcie czemu smile
ja unikam słońca bo po prostu podobam się sobie taka blada i naczytałam się tego bloga : azjatyckicukier.blogspot.com/
azjatki nie mają tylu zmarszczek bo unikają słońca smile no więc ja też unikam i smaruję się filtrem (dermedic filtr 50). najchętniej kupiłabym sobie parasolkę z filtrem uv ale zdaję sobie sprawę że polacy nie są na to przygotowani smile
Obserwuj wątek
    • koralina94 Re: opalacie się czy unikacie słońca? 05.07.12, 19:39
      Również unikam słońca. Lubię być blada. Moim zdaniem, opalenizna mi nie pasuje.
      Kiedy byłam jeszcze dzieckiem, opalałam się na ciemny brąz, po prostu pływając w jakimś jeziorze. Teraz już bym tego nie robiła. Nie lubię siebie opalonej.
      • demi261 -ó- 06.07.12, 16:08
        raczej unikam, ale zamknięta w piwnicy nie siedzę;p używam kremów, zazwyczaj od 15 do 30, zleży od słońcawink
        ale żeby specjalnie leżeć na słońcu, żeby się opalić to nigdy, ponieważ:
        - zamiast opalenizny pozostałby ze mnie czerwony skwarek
        - co za różnica, czy będę biała, czy lekko brązowa?
    • katyk Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 19:42
      Chciałam napisać tu coś sensownego, ale zakończenie, "zdaję sobie sprawę że polacy nie są na to przygotowani smile" trochę mnie zirytowało, bo narzekanie na wszystko co polskie staje się powoli zbyt powszechne i uciążliwe.
      Ale ad rem. Nienawidzę tego piekącego gorąca które panuje latem, nie cierpię słońca i uważam, że blada skóra jest piękna, ale zdaję sobie sprawę z przykrej rzeczywistości - mam oliwkową cerę i chociaż można powiedzieć, że jestem blada, śnieżnobiała to ja nie będę nigdy. Na szczęście ma to też swoje plusy, nie muszę się smarować bardzo wysokimi filtrami (nawiasem mówiąc, pani z Azjatyckiego Cukru pisała kiedyś w komentarzach, że niekoniecznie poleca smarowanie całego ciała filtrami 50+ - wystarczy tylko twarz, szyja i dekolt jeśli ktoś nie ma bardzo bladej, alergicznej skóry). Dwudziestka wystarczy, chociaż kremu SPF50+ (i PA+++) używam na twarz, bo w tej chwili pozbywam się trądziku Effeclarem Duo od La Roche-Posay.
      A co do zmarszczek - my, kobiety, za bardzo ich się boimy wink W pewnych chwilach warto popatrzeć na to z innej strony i przypomnieć sobie co postać grana przez Toma Hiddlestona w serialu Suburban Shootout ma do powiedzenia na ten temat:
      https://media.tumblr.com/tumblr_m2yruiT41p1qezq4v.gif
      https://media.tumblr.com/tumblr_m2yrurRWSm1qezq4v.gif
      https://media.tumblr.com/tumblr_m2yrv2L8L51qezq4v.gif
      • estera102 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 21:20
        sorka za ostatnie zdanie, ale nie chodziło mi o narzekanie "na wszystko co polskie", zdaję sobie przecież sprawę że praktycznie w całej europie nie chodzi się z parasolkami jak nie pada, nie tylko w Polsce parasolki przeciwsłoneczne uznano by za dziwne
    • annaaa_13_1995 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 19:47
      Słońca nie da się uniknąć. Posiedziałam godzinkę na słońcu. Niby tak niepozornie schowane za chmurami, ale jednak kark mam czerwony. Teraz używam balsamów i powoli umieram z bólu.
      • saandii Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 21:35
        Opalać się nie lubię ale opalona chcę być.Dlatego najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest basen. a filtrem się nie smaruję chyba ,że z konieczności ; /
    • wilkolak Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 20:11
      nie lubię sie opalać
    • loczek151 Re: 05.07.12, 20:22
      Ja w ogóle nie wychodzę na słońce ;p Inaczej głowa mnie boli, żle sie czuję. Tak więc też się nie opalam
    • kotkaevita15 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 20:44
      Ja tam lubię się opalać wink
    • kiwi Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 20:48
      wolę być blada jak ściana niż opalona na skwarkę.
      • slodkaa Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 22:20
        Matko ludzie czy tu nikt nie lubi się opalać ? Bez przesady. Ja tam bardzo lubię a jeżeli ktoś nie lubi słońca to sorry, ale uważam, że jest dziwny. Jeśli wy mając 15-18 lat już myślicie o zmarszczkach to musicie być niezłymi sztywniarami.
    • malinaa._xb Też uwielbiam azjatycki cukier ;D 05.07.12, 20:51
      Ja sie jednak opalam wyglądam wtedy ładniej ale to prawda niektórzy unikaja tego bo ich cera brzydko sie opala, ja postanowiłam zadbac o moja opalenizne i kupiłam przyspieszacz opalania i balsam brązujący ( to nie samoopalacz jest delikatniejszy ) wink
    • malutka_986 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 21:15
      Nie unikam słońca. Bardzo lubię się opalać. Już z natury mam bardzo ciemną karnacje, a opalając się na słońcu jestem jeszcze ciemniejsza i strasznie podobam się chłopakom wink nie unikam słońca, uwielbiam wygrzewanie, opalanie się na słońcu ;d
    • carola999 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 21:33
      ja kocham się opalać. uwielbiam mieć ciemny odcień skóry. u mnie trudno o oparzenie więc mogę leżeć na słońcubig_grin
    • inbloom *______* 05.07.12, 21:41
      Unikam słońca.Kocham swoją bladą skórę.Jak to rzekł mój ksiądz ''Blada cera lepiej prezentuje się z czarnymi koszulkami'' xD
    • rihannanavy Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 21:47
      Ja kocham się opalać, ale nie używam żadnym filtrów. Mam naturalną opaleniznę smile
    • temptation Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 23:17
      osobiście nie przepadam za opalaniem się , ale podczas biegania trudno uniknąć słońca ; ) .
    • rabiosaerica Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 23:39
      opalam się smile na szczęście nie mam wrażliwej skóry . nawet jak nie posmaruje się kremem to nic mnie nie boli smile no i cudownie, że opala mnie na brązowo, a nie czerwono big_grin bo tak na pewno bym się nie opalała big_grin
      ostatnio cały dzień siedziałam na słońcu, bo myślałam że mnie nie chyciło . a tu wieczorem patrze a ja taka brązowa że wow ! big_grin
    • kokosh_ Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 05.07.12, 23:55
      kooocham bladość< 3
      • firana Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 07:20
        ugh, nie lubię
    • justa567 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 08:25
      Też jestem blada jakoś nie umiem się opalićsmile
    • herona >.< 06.07.12, 10:53
      Ja nawet cały dzień mogę przesiedzieć na słońcu i i tak się nie opalę, mi tam pasuje ;P
    • rei_san Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 11:27
      Ja się smaruję trzydziestką i nie jestem opalona. xd Ale jeśli pojedziemy nad morze, to będę szukać za osiemdziesiątką, bo podobno są. xd A te parasolki co w Singapurze mają to de facto fajna rzecz, ale u nas jak wyjdziesz w masce chirurgicznej na dwór to od razu ludzie zaczepiają... (sprawdzone xD) xDD
      • pauli. Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 12:39
        "ale u nas jak wyjdziesz.." odnoszę wrażenie jakbyś się dziwiła, a przecież nie ma powodu, na szczęście nie żyjemy w kraju, w którym ktoś miałby powód chodzenia w masce, chyba, że ktoś wychodzi ze szpitala
        • rei_san Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 12.07.12, 12:11
          W Japonii takiej też nie za bardzo mają powody, a noszą se i nikogo to nie dziwi. xD
          Poza tym, zgadzam się z tobą, ale ty najwyraźniej nie umiesz sarkazmu, słońce, wyczuć. *o*
      • estera102 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 14:15
        osiemdziesiątek nie ma. najwyżej 50+ czyli 60. nie wiem czemu tak jest ale jakiś czas temu wprowadzili takie oznaczanie filtrów
        • rei_san Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 12.07.12, 12:12
          Powiedziałam "podobno". Ja się w tym nie orientuję. xd
    • brysiaczek Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 11:28
      ja się koooocham opalać <33333serceserce
    • 5 opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 12:08
      Uwielbiam słońce. Mogę się opalać cały dzień. Oczywiście nie zapominając o kremie z filtrem. W innym przypadku pozbędę się skóry.
    • synthia. Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 12:09
      Nie przepadam za opalaniem, wolę siedzieć w wodzie i wtedy ewentualnie ręce sobie opale na delikatny brąz i jest git ^^
    • snowwhite Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 15:14
      Ja nie lubię się opalać, ale nie smaruję się kremem z filtrem . Jak już się trochę opalę to trudno . Przy okazji, ja oglądam filmiki z kanału azjatycki cukier smile .
    • juley98 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 15:49
      Mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty i dokładnie przez ten sam blog smile
    • cornela2213 Re: opalacie się czy unikacie słońca ? 06.07.12, 16:26
      Ja jestem jak wampir, słońca wprost nie znoszę i wznosze modły do bogów aby zabrali to słońce wredne i świecące mi prosto w oczy! Po za tym ja kocham bladość. Nie wiem czy wiecie ale to Coco Chanel wprowadziłą do łask opalenizne, gdy się o tym dowiedziałam znielubiłam ją. Ale przed Chanel blada skóra była bardzo ceniona. Po za tym słońce szkodzi skórze szczególnie u nastolatek a jeszcze szczególniej jak ma się trądzik, mówi się że od słońca znika, ale prawda jest tak że zniknie a potem wróci z podwójną siłą ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka