Dodaj do ulubionych

problemy z cerą???

19.03.09, 19:15
dużo osób ma problemy z cerą: niektórzy mają pryszcze, inni prztłuszczoną skórę twarzy a jeszcze inni wągry.
Jeśli macie jakieś problemy z cerą to podzielcie się z innymi - może ktoś zna rozwiązanie waszych problemów

nie wstydźcie się
Obserwuj wątek
    • kotek.pl Re: problemy z cerą??? 19.03.09, 19:21
      nicola_16 napisał(a):

> Jeśli macie jakieś problemy z cerą to podzielcie się z innymi - może ktoś zna r
      > ozwiązanie waszych problemów

tu
      jest dużo
      artykułów
      • olgx Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:19
        Słuchajcie!! Ja mam problem, chodzi o to ze mam poduszki, worki pod oczami, to starsznie wygląda!! Jeżeli znacie
        jakies kremy zeby uniknąć ich to napiszcie tutaj na forum lub na oje gg 9349624.uncertainconfused
        • Gość: załamanaaa Pękające naczynka... IP: *.jaskom.pl 22.03.09, 14:03
          Mój wieeeeelki problem to pękające naczynka tzw. pajączki.
          Wszystko byłoby fantastycznie, gdyby nie to, że każdy nawety najmniejszy wysiłek fizyczny robi ze mnie 'buraka'.
          Czytałam na forum o kosmetykach na pękające naczynka jednak większośc z nich jest droga i może drażnić moją
          wrażliwą cere. Pozatym mam alergie...sadsadsadsadsadcryingcryingcrying
          Jeżeli znacie jakieś sposoby to pomóżcie.

PS. też mam sińce pod oczami. alergolog poleciłą mi picie dużej ilości wody...
      • vanesska_demi_w Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:19
        ja mam;/ kurna... pojawiają mi się na twarzy jakieś gówna...używam żelu do twarzy,kremu nawilżająciego,i peelingu i dupa;;/
        • Gość: Pusia Re: problemy z cerą??? IP: *.bit / 192.168.0.* 21.03.09, 14:37
          ja od kilku lat mordowałam sie z tymi wszystkimi objawami do puki nie zaczełam uzywac kosmetyków do cery ze
          skłonnoscią alergiczną poniewaz nie wysusza to skóry twarzy i nie trzeba sie mordowac z tym problemem ale trzeba
          wiedziec ze od czasu do czasu cos tam wyskoczy<polecam kosmetyki AA i inne>sciana
          • klaudysia Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:52
            ja nie mam żadnych problemów z twarząsmilecałe szczęście...ale polecam cerabit od pryszczy moja kuzynkaa miała
            strasznie ich duuuuużo i wypróbowała.Ma teraz taką buźke jak ja winkwink
            • Gość: Olka 11 Re: problemy z cerą??? IP: *.chello.pl 25.03.09, 17:02
              A ten cerabit to po jakim czasie pomaga i czy te zmiany są widoczne ??
              • Gość: Katarinka Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 17:48
                Mi pomógł tak po ok.2,5 tygodnia. Niestety mam takie problemy że co jakiś czas
                po odstawieniu i tak muszę je znów brać. Dodają też do tabletek żel gratis, ale
                wysusza dlatego stosuję go co 2 dzień.
          • Gość: Kasiuleczka.x33 Re: problemy z cerą??? IP: *.ozd.airbites.pl 21.03.09, 16:04
            nie ma sie czym przejmować jeżeli komuś pryszcz wyskoczy czy coś. . . w końcu
            każdy to bd przechodził trądzik itp. niektóre kosmetyki źle działają na cere i
            jeszcze bardziej ją 'uszkadzają' . . . a trądzik to znak że dojrzewasz.. Owszem
            nie trzeba lekcewarzyć jakiegoś syfa na twarzy i go jakoś usunąć ale żeby było
            mniej pryszczy na twarzy itp. to ja proponuję niejeść zbyt dużo chipsów
            czekolady i innych tego typu pożywień. Byłam u specjalnego lekarza i mi
            powiedział że to normalne w takiim wieku i ż emam ograniczyć niezdrowe jedzenie
            itp.. i doradził mi żebym narazie nieużywała żadnych kosmetyków przeciw
            trądzikom że z czasem to minie... ! big_grin
            • mili.xd Re: problemy z cerą??? 19.04.09, 20:11
              Też mam sińce pod oczami ale najgorsze są te wągry uncertain Macie wągry? jak tak to
              co z nimi robicie? cool
        • Gość: Sylwia Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 14:04
          Ja też mam z tym problem ale taka pani co się na tym zna powiedziała mi żeby nie używać pilingu na całej twarzy
          tylko stosuj miejscowo czyli na czole i nosie bo innaczej to będziesz je jeszcze bardziej rozsiewać...wink Możliwe że o
          tym wiesz ale napisałam do cb w razie czego smile
    • nicola_16 Re: problemy z cerą??? 19.03.09, 19:30
      dzięki kotku, mam nadzieję że się to komuś sprzyda kisses for you kiss
      • majson Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:24
        ja mam pryszcze i wągry na czole i plecach ostatnio miałam przy plecach takiego
        ogromnego pryszcza że mnie pół ręki bolało ja używam maści(drogie) choć mam
        przez te kremy wysuszone czoło ogólnie też nie znam sposobu bo tak kremy-lekko
        działają i wysuszają, pudry itd.-za kilka lat będziesz miała ohydną skórę na
        twarzy, maseczki- nie wiem z czego i gdzie je dostać o innego jeszcze może pomóc??
      • Gość: Sisi Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 16:58
        Ja mam masakryczna cerę po prostusad,używałam wszystkiego i nic!Ale poszłam do kosmetyczki i już mam tego
        okropieństwa dużo mniejbig_grin,nadal mam trądzik,ale prawie go juz nie widaćkiss
        • marynia___ Polecam! 21.03.09, 17:11
          Mam lat 12 i od 2 lat walczę z wągrami i tradzikiem . Używałam już
          wszystkiego: Kremów, Peelingu, maści dermatologicznych i nic nie pomaga.
          Ostatnio używam Garnier 3 w 1 i mam Trądziku o wiele mniej! .
          Polecam ! serce
    • july Re: problemy z cerą??? 20.03.09, 19:16
      Ja mam cerę przetłuszczającą się i w związku z tym nieprzyjemne wypryski uncertain jednak niedawno znalazłam w aptece
      *maść cynkową* jest to preparat który wysusza pryszcze itp więc nie mam już prawie problemu z pryszczami i
      wypryskami smile jednak moja maść nie działa na wągry czy zaskórniaki crying nie mam pojęcia jak się pozbyc tych
      małych "przyjaciół" surprised czy ktos zna jakieś na serio sprawdzone sposoby na te zaskórniaki?? tylko mam prośbę
      żeby to nie kosztowalo jakiejś wielkiej fortuny wink i ostatnio kupiłam puder.... czy mogę się nim malować żeby zakryć
      te wągry na twarzy?? albo jeszcze jedno xD jak pozbyć się syfów z pleców?? tam się nie dam rady posmarować
      maścią ale chozi też o wągry... jak ktoś zna na serio skuteczne rozwiązanie to proszę o pomoc cry a podobno
      solarium pomaga.... jakieś sugestie?? kiss
      • Gość: justa Re: problemy z cerą??? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 14:14
        ja mam tak samo niestety wiec jakn ktos zna jakos dobra odpowiedz to piszcie
        pozdrawiamsmile
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:09
        Plecy to okropny problem i ja też się z nim zmagam.Jednak ze swojego
        doświadczenia wiem ,że jak nadejdzie lato wszystko zniknie.Nie drap
        tego,wyduszaj wągry czy to tam masz tylko nie pryszcze.Nie podrażniaj skóry itp.
        zostaw w spokoju wszystko zniknie. Pozdr.
        • Gość: Katar Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 17:56

Ja mam 25 lat i prawie co roku problemy z pryszczami na plecachsad, ale
          faktycznie w lato jest lżejszy trądzik.
      • Gość: emek Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:28
        polecam ci kosmetyki oriflame .. naprawde tanie i świetne... miałam takie same problemy ale po miesiącu używania zniknęły... a wiadomo że jeden pryszcz na tydzień w naszym wieku musi wyjść !!
    • rock_spirit Re: problemy z cerą??? 20.03.09, 21:07
      Ha ha.! Ja kiedyś miałam wszystkie objawy ,które wymieniłaś. Ale poszłam do
      dermatologa ,który przepisał mi żel do myci twarzy . Potem zaczęłam używać
      maseczek under 20 i pomogło smile
      • Gość: Hannah Montana Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:25
        Ja nie mam problemów z cerą tylko od czasu do czasu wyskoczy mi pryszcz ale ja
        używa toniku antybakteryjnego i pryszczsmile po 2 dniach znika!
        • dariapat Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:33
          Mam naturalnie podkrążone oczy. To okropnie wygląda jakbym się nie wysypiała!
          Można z tym cos zrobic?
          • suzi_x3 ;] 21.03.09, 15:15
            dariapat ja też mam takie coś.
            Wygląda to okropnie .; |
            ale nie wiem , czy można się tego pozbyć ...
          • Gość: P[ORADA Re: problemy z cerą??? IP: 91.205.246.* 22.03.09, 17:44
            rano i wieczorem na kilka minut nakładaj plastry ogorkówkisskisspolecamtongue_outtongue_out
      • vanesska_demi_w Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 22:30
        rock_spirit napisał(a):

> Ha ha.! Ja kiedyś miałam wszystkie objawy ,które wymieniłaś. Ale poszłam do
        > dermatologa ,który przepisał mi żel do myci twarzy . Potem zaczęłam używać
        > maseczek under 20 i pomogło smile
        Rock_spirit ja używam żelu do twarzy under twenty i muszę powiedzieć że nie jest najgorzej ale moja skóra chyba go nie toleruje i później muszę używać kremu nawilżającego,bo kiedyś mi skóra normalnie z twarzy zaczęła schodzić!
    • martynaaa1 xD 21.03.09, 14:19
      a ja niemam;x
      .cale szczęscie!
      • Gość: PeLcIa92 Re: xD IP: *.gwardii.osi.pl 21.03.09, 14:43
        mam cere mieszana raz jest tlusta a raz kompletnie wysuszona i z twarzy zchodza
        mi wielki platy skory sad niestety pojawiaja mi sie wagry ktore jak chce usunac
        <wycisnac> to owszem wyjda ale po kilku dniach pojawia sie w tym miejscu mega
        prysz ktorego jak nie wycisne to puchnie mi twarz a on robi sie strasznie bialy
        albo zolty i jest mega widoczny a jak go wycisne to mam to miejsce sine jakby
        mnie ktos zbil sad crying czy zrobie tak czy tak to zawsze moja twarz wyglada
        brzydko ... uzywam pudru do cery tradzikowej taki antyalergiczny i fakt zaslania
        mi to wszystko co mam na twarzy ale chcialabym bez niego wychodzic na dwor
        wszystkie moje kolezanki maja piekne cery zero wyproskow jakichkolwiek a ja mam
        brzydka twarz crying uzywalam wielu masci :
        benzacne
        masc cynkowa
        wszystko co sie da z nivei
        z under 20
        nawet biore rozne tabletki na cere np : cera nowa , skrzypovita , witamina a i b
        w tabletkach
        jak podliczylam w ciagu tych 2 lat ile wydalam na same leki na tradzik <bo
        zbieram te paragony> to aktualnie do dnia dzisiejszego wyszlo ponad 1500 zl za
        taka kase moglabym miec zajebiste ciuchy albo wakacje gdzies nad morzem lub w
        gorach...
        fakt pomagaja ale tylko na chwile gdy to uzywam zaczyna zchodzic mi skora i na
        jakis tydzien mam super cere nawet nie uzywam pudru smile ale chwile potem
        wszystko znowu sie zaczyna sad
        bylam juz u wielu dermatologow i fakt leki pomagaja na chwile ale potem znow
        jest tak samo a najgorzej jest jak zbliza i pojawia mi sie okres crying wtedy to
        nawet z domunie wychodze ...
        slyszalam ze solarium pomaga nowiec zaczelam na nie chodzic i co ? dostalam
        jeszcze wiekszej wysypki na twarzy niz mialam
        cryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcrying
        niewiem juz co mam robic.. mam 16 lat i mecze sie z tym juz od jakis 2 lat uncertain
        juz nawet nie pije alkoholu niejem czipsow czekolady fast foodow odzywiam sie
        zdrowo pije tylko wode niegazowana i nic nie pomaga
        cryingcryingcryingscianascianascianacrycrycrysadsadsadsad
        moj chlopak caly czas mi mowi i powtarza ze nawet jak mam to na twarzy to on i
        tak mnie kocha i wogole ale ja sama sie zle czuje sama sie sobie nie podobam ...
        jak ktos zna dobry lek albo sposob prosze o pomoc to bardzo wazne dla mnie
        :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
        • Gość: saruś , xd Re: xD IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 15:16
          Hm . Ja używam od czasu do czasu żelu , który przepisał mi mój dermatolog .
          Używam go od roku , i faktycznie jest o wiele , wiele lepiej ; )
          Jednak na mojej cerze niema takich wyprysków które są aż tak widoczne .
          Na skórze mam w coniektórych miejscach małe pagórki , które zasłaniam fluidem .
          Co prawda wolałabym nie używac fluidu , bo lepiej się czuje bez niego na twarzy .
          No ale , nie powinnam nażekac , bo mimo wszystko mam całkiem ładną cere ..

- Dla wszystkich którzy mają problemy z cerą , polecam maśc " Differin " .
          Masc na noc , do buzi i ogółem do całego ciała .
          Nie pamiętam zbytnio ceny maści , ale nie jest droga ; )
          Jeśli tą maśc używasz regularnie, przez ok. 2 tyg . wysusza Ci skóre i po nie całym miesiącu pryszcze powinny
          zniknąc całkowicie . Jednak trzeba używac go co wieczór .

POZDRAWIAM , ^^ , xd
          • dariapat Re: xD 21.03.09, 17:40
            Gość portalu: saruś , xd napisał(a):

>Jednak trzeba używac go co wieczór .

Tak mam Nivea Visage Young bye-bye spot na noc ale oprócz nakładania co noc
            trzeba dokładnie wymyć skórę twarzy przed użyciem. nie przeczytałam kiedyś
            instrukcji a na następny dzień miałam pełno wągrów na nosie sad(
            No ale potem się zorientowałam czemu i mam nauczke żeby czytać instrukcje tongue_out
        • Gość: Karolina Re: xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:45
          ja mam tłustą cerę i trądzik na całej twarzy
          zaczęłam chodzić do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, kosmetyczka poleciła mi maść do twarzy i mydełka
          minął już rok jak zaczełam chodzić na oczyszczanie które niestety tanie nie jest i no i bolesne, ale są rezultaty
          już nie mam tak dużo tych krost i szczerze mówiąc cieszę się, że tyle wycierpiałam, bo rezultaty są.
        • Gość: Bella. ;* Re: xD IP: *.swidnica.mm.pl 17.05.09, 22:17
          Nie polecam kremu Benzacne. <br />
          On jest po prostu straszny. W zeszłym roku na wakacje go używałam i przestałam,
          bo nie miałam takich wyprysków. <br />
          Później znów zaczęły się pojawiać pryszcze, trądziki i wągry, więc zaczęłam
          używać na noc. <br />
          Rano, kiedy się budziłam miałam opuchnięte oczy - jak by ktoś mnie pobił! <br />
          To było straszne przeżycie. <br />
          Teraz używam toniku z NIVEA oraz pianki Clean&Clear. <br />
          Wszystko ładnie schodzi, ale jeśli zaprzestanę tego używać choć na dwa dni to
          znów pryszcze się pojawiają. <br />
          Dermatolog mojej chrzestnej (ma 29 lat!) powiedział jej, żeby piła sok z
          czerwonych buraków i robiła sobie maseczki z drożdży. Podobno pomogło! <br />
          Pozdrawiam serdecznie wszystkie laski, które mają problemy z cerą i radzę, żeby
          się tak nie martwiły, bo prędzej czy później to wszystko zniknie! kiss
    • pinkpink Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:36
      ja mam z tego tylko pryszcze na całym czole... ;/ żadne kremy mi nie pomagają (chyba xD) ale ostatnio kupiłam
      under 20 a jak go kiedys używałam to miałam o połowę mniej. więc może pomoże tongue_out jak ktoś zna naprawdę coś
      świetnego na przyszcze to napiszcie wink
    • emi.. Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:36
      Ja niestety miałam takie problemy i za nic nie moglam sie tego pozbyc.. używałam
      ogromne ilości mozliwych produktów i nic, ale ostatnio postanowilam wydac na moj
      problem troche wiecej kasy i kupilam sobie caly zestaw cleraskinu i ku mojemu
      zaskoczeniu są efekty. Możecie zamówić go w avonie wcale nie jest taki drogi,
      zależy od was z czym macie problem i kupujecie odpowiedni. Radze wam używac np.
      toniku i kremu z tej samej firmy bo jak sie zmiesza pare zestawów to moze byc
      jeszcze gorzej i zawsze po użyciu żelu nałożyc potem krem, bo naskórek może być
      za bardzo przesuszony i będzie schodzic. smile
    • Gość: kate Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:36
      ja używam leków na trądzik.... są to drogie preparaty (niestety nawet bardzo)
      ale myślę że warto....
      skonsultowałam sie z najlepszym dermatologiem w moim mieście bo uważam że o
      skórę zadbać trzeba.
      Co tam kasa i poświęcenie. Wszystko jest dla ludzi.
      jeśli jest jakiś problem skórny to należy go zwalczyć smile
      • ewus Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:01
        ja wam polecam garnier 3w1. ! Mam 15 lat i zawsze miałam wągry syfy pryszcze i
        co tam jeszcze możliwe, ale od kiedy zaczęłam tego używać problem zniknął.
        Naprawdę polecam. kiss ;**kiss
    • Gość: karolina Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:37
      Witaj droga nicolo_16wink
      ostatnio zauważyłam na swojej twarzy wysuszona skórewink są to chyba liszaje ale
      nie jestem pewna, i chciała bym wiedzieć co z tym zrobićwink
      proszę o odpowiedz xD
    • Gość: Sysia ;) Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:41
      Ja mam straszne problemy z cerą mam pryszcze, wągry itd: naszczęście pryszcze powoli znikają mam te problemy
      od 4 kl. a teraz jestem w 1 gim .4 lata problemów chyba strasznie dużo wspułczuje wszystkim dziewczynom bo
      sama mam te same problemy. uncertain .
    • lilkaa problemy z cerą??? 21.03.09, 14:42
      Ja mam problem ,bo mi krosty wyskakują praktycznie wszędzie... uncertain Od trzeciej klasy podstawówki mam na
      ramionach (nie są ,aż tak bardzo widaczne ,ale jednak są...) ,później (5- 6 klasa) wyskoczyły mi na pleach ,ale tych
      moich "przyjaciół" mam tylko trochę na twarzy.! Tragedia... Przy każdej kąpieli szoruje plecy i ramiona ,stosuje
      różne peelingi ,ale to nic nie daje... crying
      • lolinka Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:45
        Ja mam taki prOblem że mam bardzO dużO wągrÓwsad((
        Używam specialnegO tOniku ale to nic niedaje(tylkO mam wiecej wągrÓwsad)
        Help me!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Olka 11 Re: problemy z cerą??? IP: *.chello.pl 23.03.09, 18:03
          To wyciskaj albo do kosmetyczki i dż
      • Gość: Madż Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:52
        Ja mam takie problemy juz kilka lat i próbowałam wszystkiego az wkoncu poszlam do dermatologa i teraz jest juz
        duzo lepjiej wiec radze wam zeby za ta kase co kupujecie te wszystkie kosmetyki pojsc do dermatologa u mnie sie
        to sprawdziłosmile
    • Gość: dermo Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:46
      zel do skory iwostin purritin i wizyta u dermatologa
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:07
        Iwostin jest ok.
    • Gość: GuSiAcZeK xDD Re: problemy z cerą??? IP: 217.116.102.* 21.03.09, 14:49
      Ja nie mam problemów z cerą xDD
      Ja mam śliczną cerę ale moja starsza sis ona ma 19 lat i ona ma taki ja nie wiem trądzik ? Na czole .. I ona używa
      jakąś maseczkę Garniera od jakiegoś miesiąca .. xDD I teraz ma już naprawdę o wiele mniej pryszczy .. I tak ich nie
      było widać bo ma grzywkę .. Także niech ktoś wypróbuje może się sprawdzi xDDkiss
    • j_b . 21.03.09, 14:50
      Najlepsze na wagry sa plastry. Mozna je kupic w kosmetycznym za ok. 15 zl. W paczce jest 6 lub wiecej plastrow.
      Moczycie nos woda naklejacie plaster czekacie 15 min i sciagacie. Nos jest bardzo gladki. big_grin nIe usuwa wagrow na
      zawszesad ale pomaga smile
      • Gość: paatiii Re: . IP: *.osiedle.net.pl 21.03.09, 14:57
        Mi odniedawna wyskoczyło sporo pryszczy i wągrów......zaczelam używać lini kosmetyków nivea young na młodą
        cere......żel z peelingiem ..... krem nawilżająco matujący...i taki co reklamowali niedawno punktowe na pryszcze
        nie weim jak to nazwać .... może ktoś mi powie czy to podziała bo wydałam na to sporo a nie wiem czy to działa
        może ktoś już to wypróbował ????? smilesmile
        • Gość: Wera_ Re: . IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:03
          Ja używałam żelu do mycia,toniku i " tego punktowego".Żel jest Ok ,ale wysusza
          skórę ,chociaż pozostawia miłe uczucie świeżości.Tonik jest super daje
          orzeźwienie ,a "to punktowe" nic nie daje właśnie jest gorzej-najpierw pryszcz
          jest czerwony i nie chce zniknąć.Nie powiększa się ,ani się nie zmniejsza.
          Powodzenia.kwiat
        • ewcia_ Re: . 21.03.09, 19:51
          serceTen nawilżajaco matujacy jest dobry a reszty nie probowalam big_grin
    • missglass Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 14:58
      moja cera jest raz sucha a raz przetłuszczona sad
      nie raz pryszcze znikają, a nie raz nie
      używam kremu z neutrogeny ..trochę pomaga ale i tak mam pryszcze, jak wychodzę
      na miasto musze nałożyć przynajmniej troche pudru lub fluidu bo inaczej
      wyglądam jak jakaś ufo xD
      ktoś ma coś dobrego na pryszcze?
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:05
        Używaj korektora antybakteryjnego,toniku ziaja rumiankowego i mydła do mycia
        dove. Powodzenia ! serce
    • Gość: karolina Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:02
      ja tam nie mam problemów z cerą nieraz mi wyskoczy pryszcz to usuwam go maścią 'Benzacne' polecam tą maść
      można ją kupić w każdej aptece winksuspicious
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:11
        Ładnie pachnie?
    • asiunia07 Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:03
      Ja miałam okropne problemy z cerą.. stany zapalne, wągry, blizny, pryszcze.. czasami ludzie odwracali twarz żeby
      ze mną nie patrzeć na mnie tak im głupio bylo! Potem namówilam mamęzeby szla ze mną do dermatologa no i
      poskutkowało! lekarka zapisala mi receptę na 4 lekarstwa, uzywalam ich przez miesiąc i prawie cwszystko zeszlo!
      zostały tylko blizny i zaskórniki. na drugiej wizycie mi zapisała żele złuszczające i powiedziala że mogę stosowac coś
      oczyszczającego. tata mi kupil zestaw AA - maseczka antybakteryjna, krem na dzień i noc i tonik antybakteryjny i
      ich uzywam razem z tymi peelingami i już prawie nic nie mam naprawde to jest .. eh nie da sie tego wyrazic. tylko Ci
      ktorzy przez swoją cerę czują się gorsi od innych, sa nieśmiali itd moga to zrozumiec. wreszcie mogę chodzić z
      podniesioną twarzą i odkrytym czołem!. Teraz jak zostaly mi już prawie niewidoczne objawy, za tydzień idę do
      kosmetyczki na oczyszczanie twarzy (bo to nie prawda że tego nie powinno się stosowac. Można, ale pod okiem
      dermatologa) i wszystko w ogóle zniknie. czasami czuje się jak gwiazda, bo miałam najgorszą cere w klasie, jak nie
      w szkole, a teraz jako prawie jedyna nie mam nic. smile trochę to trwa, ale możecie się z tym męczyć kilka lat
      uzywając przypadkowych kosmetykow z lady w supermarkecie, albo tylko miesiąc cierpienia używając lekarstw
      przepisanytch od Dermatologa. Efekt jest naprawde zaskakujący. kiss
    • Gość: werusia98 Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:08
      mam problem ciągle pojawia się trądzik i nie wiem jakiego kosmetyku użyc
      :kwiat
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:10
        Co już próbowałaś ? Duży masz trądzik ?
    • darunia5208 Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:10
      Ja mam (narazie) jednego pryszcza na nosie! Wyglądam jak Rudolf uncertain sad
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:11
        Maskuj go korektorem o twoim odcieniu skóry.
    • mellow Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:13
      Od czasu do czasu jakieś 'cudo' mi wyskoczy, ale jednak cerę mam nawet fajną. Za
      to mam strasznie podkrążone oczy sad Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
      • Gość: Wera_ Re: problemy z cerą??? IP: *.swidman.pl / 10.0.53.* 21.03.09, 15:16
        Znajdziesz coś w aptece,podobno zimna woda dobrze na to działa.
        • nikoll Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:33
          dziewczyny wejdźcie na lulalook.pl tam moża dużo się dowiedzieć jak dbać o swoja cerę smile
    • gosia1996 Re: problemy z cerą??? 21.03.09, 15:42
      ja mam pryszcze i wągry ale to po prostu oznaka dojrzewania ale mimo to od
      urodzenia mam strasznie brzydką cerę a właściwie to taką kaszkę na policzkach.
      Kupowałam te kremy antytrądzikowe nie działało ale w końcu znalałam jekieś
      śmierdzące coś z spiritusem i działa ale i tam mam ale mniej smilesmile
    • Gość: klaudia Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:47
      uzywaj tonika na to co masz to jest najlepsze rozwiązanie albo wyciskaj je
    • Gość: pipi Re: problemy z cerą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:54
      ja mam popekane naczynka i zawsze mam rumience a jak juz sie zawstydze to
      doslownie burak ze mniecrying uzywalam kremu na popekane naczynka ale odstawilam go
      bo mam dopiero 15 lat blagam pomocysad
    • Gość: Aneta Re: problemy z cerą??? IP: 217.98.19.* 21.03.09, 16:13
      Ja na pryszcze używam :
      Afronis - płyn przeciw trądzikowy (w aptece ok. 6zł... 7zł.... może 8zł [ja kupiłam za 6zł]) Bardzo pomaga i
      zapobiega powstawaniu nowych pryszczy

krem antybakteryjny z firmy"Ziaja" Dzięki niemu pryszcze szybciej bledną.
      (kupiałam w drogierii za 8 zł)
      Polecam. Na pewno pomoże. Mnie pomaga smile.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka