Gość: katka Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:58 Bądź sobą i nie okłamuj nikogo. U nas np. przyszła nowa do klasy i powiedziała nam że np. potrafi zrobić szpagat (nasza klasa jest nieliczna i żadna osoba nie potrafi zrobić szpagatu ) no a potem powiedziałyśmy pani z w-f że ona potrafi zrobić szpagat i ona (czyli ta nowa) od razu tłumaczyła się że kiedyś potrafiła,teraz już nie. I nie przechwalaj się zbytnio. Ta sama dziewczyna strasznie się przechwalała swoimi urodzinami gdzie one będą i ile będzie tam fajnych atrakcji. I teraz ją mało osób lubi. . A więc powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spinexxx Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 22:02 Tak no właśnie, ja też radze nikogo nie okłamywać. Na twój szacunek powinni zasługiwać te osoby, które lubią cię taka jaka jesteś a nie za to co masz...itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pola814 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 20:01 hej ja też idę nie długo do gimnazjum ja myślę żeby poprostu zapoznać się z kimś nie ejst to trudne hehe Odpowiedz Link Zgłoś
spinexxx Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 21:58 Hej, no ja tez niedługo idę do gim. i mam nadzieję, że dostanę się do tego którego chcę Uważam, że każdy poradzi sobie w new sQl Właśnie wystarczy poznać parę osób i już będzie raźniej Powodzenia dla wszystkich którzy zdają egzamin w czwartek xDD =*** Odpowiedz Link Zgłoś
emmawatson0509 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 20:29 POMOCY!!! BŁAGAM !!! To pytanie trochę nie z tej kategorii, al proszę o pomoc, muszę mieć to na jutro!!! Mam zadanie z matmy - 1 gimnazjum, błagam piszcie!!! Moje gg: 2684162,a dam wam treść Odpowiedz Link Zgłoś
miley_hannah Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 20:56 Są różne sytuacje. Ja też pójdę we wrześniu do gimnazjum i nie wiem jak to będzie, ale mój kuzyna ma gorzej bo chodzi do szkoły w Anglii. Tam jest zupełnie inaczej i ludzie są inni. Mam nadzieję, że ja nie będę musiała się tam przeprowadzić, ale mama powiedziała, że chyba za niedługo się tam wybierzemy i zamieszkamy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.serv-net.pl 29.03.09, 22:13 Spoko gimnazjum nie jest takie straszne ja teraz idę do liceum i mam troszkę gorzej bo do gimnazjum możesz sobie jeszcze do klasy z jakąś kumpelą iść a jak idziesz do liceum to lepiej się nie kierować tym gdzie inni idą tylko gdzie ty chcesz iść. A ze mną jest problem bo na profil na który ja chcę iść chyba nikt z mojej klasy sie nie wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:27 Ja w technikum odnalazlam sie bez problemu, na poczatku tez sie balam, polecam spotkania przed rozpoczeciem roku. Dobrze jest tez bycie spoontanicznym, ja np odnalazlam kumpele po tym jak uspokajala mnie po ataku smiechu na polskim, niekontorlowanym oczywiscie jednym slowem luz i spontan ;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 06:42 Dokładnie rozumiem ten problem, bo rok temu skończyłam Gima i czekała na mnie nowa szkoła Liceum Strasznie się bałam, ale okazało się, że nie potrzebnie. W nowej szkole, wszyscy uczniowie tak samo boją sie tego nowego doświadczenia. Radzę, żeby nie robić gburowatej miny, tylko z wielkim uśmiechem przywitać nowych znajomych. Gdy na rozpoczęciu roku zobaczyłam ludzi z mojej klasy, to się przeraziłam, i pomyślałam" Boże co ja tu wogóle robię' Ale teraz mam tu mnustwo przyjaciół i jest naprawdę świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POziOmKa Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.mmpnet252.tnp.pl 30.03.09, 08:13 Ja niedawno do nowego miasta sie przeprowadziłam , Ale nie było tak źle , szybko poznałam nowych ludzi . A może ktoś z dawnej szkoły będzie chodził do tego samego Gim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusiiia Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.chello.pl 30.03.09, 09:19 a ja właśnie przeszłam do gimnazjum, w marcu, bo z tamtego mama mnie przepisała. cóż, trudno się odnaleźć . Odpowiedz Link Zgłoś
lynn Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 30.03.09, 12:20 ja idę do gimnazjum już w tym roku, co jak co, trochę się boję sprawdzianu, ale powinno pójść dobrze. mam nadzieję. Chcę iść do gimnazjum spoza mojego rejonu, bo moje rejonowe jest najgorsze w mieście. ale jeżeli się dostanę np. z trzema osobami z klasy z podstawowej, to czy dyrekcja nas przydzieli do jednej klasy??? słyszałam ,że tak, ale nie mam zbytnio pewności, a chciałabym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
bacha W gimnazjum 30.03.09, 11:16 Ja też niedługo idę do gimnazjum. Trochę się tego boję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ollciaa93 Re: W gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:40 Hej, ja jestem w gimnazjum w ostatniej klasie nie jest źle... generalnie do mnie przyszło 40 dzieciaków do szkoly ale 15 osób jest z mojej starej klasy bo u mnie jest podstawówka i gim w jednej szkole.... na początku było trudno bo z mojeje starej klasy byliśmu tylko w 4 w jednej klasie i było nam trochę ciężko ale potem poznaliśmy nowych ludzi i jest ok xD jestesśmy najgorszą klasą w szkole pod względem tego, że rozrabiamy a najlepszą pod względem nauki xD nie martwcie się gimnazjum !!! bo naprawdę nie ma czym :p pozdrawiam... życzcie mi szczęścia na egzaminie ! Odpowiedz Link Zgłoś
edwardandbella Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 30.03.09, 13:22 BADZ SOBA I NIE UDAWAJ KOGOS KIM NIE JESTES I POD ZADNYM POZOREM NIE NASLADUJ KOLEZANEK tzn nie smiej sie tak jak one nie gadaj to co one, bo bd Ci potem mowic ze od nich zgapaich, 2 razy zmieniałam szkołe wiec wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D:D Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.chello.pl 30.03.09, 13:23 Jak szłam do gimnazjum to też bardzo się bałam. Nigdy nie wiadomo jak ludzie reagują Zwłaszcza starsi na pierwszaków. Po kilku dniach byłam bardzo pozytywnie zaskoczona ;D 3 klasy pytały się jak nam się podoba, wszyscy byli spoko ;D Później to już trzeba sobie wyrobić pozycję w grupie A teraz będę szła do liceum i nie boje się, ale cieszę, że poznam znów nowych ludzi;D Więc głowy do góry ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 17:51 hey wszystkim ja jestem w ostatniej klasie gimnazjum. teraz czeka mnie ważna decyzja: wybór liceum, mojej przyszłej drogi zyciowej ( jak mówią moi rodzice) w gimnazjum zaaklimatyzowałam sie bardzo dobrze ale dopiero teraz to naprawde mam pietra bo w mojej mam nadzieje przyszłej szkole to znam tylko dwie osoby. mysle że mi pomogą bo pierszak ma zawsze trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juli Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 19:19 Ja jak szłam do gimnazjum najbradziej bałam się kotowania. Ale nie było aż tak strasznie. Myślę,że dużo osób wiele rzeczy wyolbrzymia,żeby rozsiać panikę. Nie ma się czego bać. Tymbardziej,jeżeli gimnazjum znajduje się w twojej miejscowości. Bo ja od września będę musiała niestety dojeżdżać 25 kilometrów do nowego liceum. Na szczęście nie będę tam sama. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
smiley15550 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 30.03.09, 19:20 ja też we wrześniu ide do gimnazjum troche sie przejmuje bo ide do takiej szkoły gdzIe nikogo nie bede znała martwi mnie to troche bo chciałam iść z moją przyjaciółką do szkoły ale sie nie udało Ja jak pójde pierwszego dnia do szkoły to odrazu bede starała sie z kimś zapoznać żeby nie zostać potem odrzucona . Nie radze jednak cicho siedziec i sie do nikogo nie odzywać bo wszyscy pomyśla że jestes dziwna/y i wtedy zacznął sie kłopoty mam nadzieje, że pomogłam pozrdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 80.50.130.* 30.03.09, 19:37 Ja w tym roku będę szła do nowej szkoły i to jeszcze w innym, dużym mieście: Wrocławiu. Najbardziej boję się towarzystwa, bo dziewczyny mają podobno trudne charaktery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millleyyyyka Rada: cieszcie się chwilą!! nowa szkoła daleko !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 19:55 A ja tam nadal się boje. Idę teraz do gimnazjum, niedługo test po szóste klasie i wogóle. Boję się troche towarystwa, ale na szczęscie większość mojej klasy idzie do tego gimnazjum ) mimo, że się troszkę boje to ciekawość jest silniejsza i mogłabym już jutro spakować się i pójść do gimnazjum. Ale póki co radzę wszystkim cieszyć się 6 klasą albo 3 gimnazjum. Przed nami zielone szkoły, wycieczki, wspaniały czas z przyjaciółmi no i wakacje. Nie pozwólmy , żeby strach nas ogarnął. Trzeba pamietać, że miliony ludzi przed nami i jeszcze długo za nami będą to przeżywać, więc nie jesteśmy wyjątkami )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kafi_ Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 30.03.09, 22:28 Napewno jest ciężko zostawić wszystko za sobą ; te wspomnienia z podstawówki, przyjaciół i wiele innych rzeczy których obawiamy się że nie zaznamy w nowej szkole ale trzeba być dobrej myśli. Nie można od razu mieć czarnych myśli że będziemy cały czas sami i nie znajdziemy nikogo z kim można się zakumplować. Ja też miałam ciężko i naprawde wiem jak wiele obaw jest związanych z nową szkołą. Zwłaszcza jeśli tak jak w moim przypadku trzeba się przenieść do innego kraju, gdzie wszystko jest inaczej niż w Polsce. Cóż idąc do szkoły zupełnie mi obcej nie znając nikogo czułam się przerażona że mnie nie zaakceptują jako iż jestem jedyną Polką w tej szkole. Bałam się też odzywać na jakiekolwiek tematy nawet zwyczajne rozmowy bo zawsze myślałam "A co jeśli mnie nie zrozumieją? Albo gdy powiem coś i się ośmiesze?" Początki były naprawde trudne ale po jakimś czasie się w końcu przełamałam i już nie boje się podejść do kogoś i zadać pytanie czy nawet porozmawiać. Teraz mineły 3 lata odkąd się przeprowadziłam do Angli i jestem zaskoczona jakie postępy zrobiłam w angielskim przez ten czas. Kiedy teraz patrze na moje stare zeszyty to śmiać mi się chce że popełniałam takie błędy. A i moja klasa się do mnie przekonała i nikt już nie patrzy na mnie z ukosa. Każdy w pewnym momencie życie będzie musiał coś zmienić i nawet jeśli tego nie wiem jak bardzo się boimy to w końcu ta zmiana nastąpi. I nie patrzmy na to jak na przekleństwo tylko szansę odkrywania w sobie nowych możliwośći zawiernia znajomośći a może nawet przyjaźni które przetrwają długie lata. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w odnalezieniu własnej drogi w szkole i życiu.Napewno jest ciężko zostawić wszystko za sobą ; te wspomnienia z podstawówki, przyjaciół i wiele innych rzeczy których obawiamy się że nie zaznamy w nowej szkole ale trzeba być dobrej myśli. Nie można od razu mieć czarnych myśli że będziemy cały czas sami i nie znajdziemy nikogo z kim można się zakumplować. Ja też miałam ciężko i naprawde wiem jak wiele obaw jest związanych z nową szkołą. Zwłaszcza jeśli tak jak w moim przypadku trzeba się przenieść do innego kraju, gdzie wszystko jest inaczej niż w Polsce. Cóż idąc do szkoły zupełnie mi obcej nie znając nikogo czułam się przerażona że mnie nie zaakceptują jako iż jestem jedyną Polką w tej szkole. Bałam się też odzywać na jakiekolwiek tematy nawet zwyczajne rozmowy bo zawsze myślałam "A co jeśli mnie nie zrozumieją? Albo gdy powiem coś i się ośmiesze?" Początki były naprawde trudne ale po jakimś czasie się w końcu przełamałam i już nie boje się podejść do kogoś i zadać pytanie czy nawet porozmawiać. Teraz mineły 3 lata odkąd się przeprowadziłam do Angli i jestem zaskoczona jakie postępy zrobiłam w angielskim przez ten czas. Kiedy teraz patrze na moje stare zeszyty to śmiać mi się chce że popełniałam takie błędy. A i moja klasa się do mnie przekonała i nikt już nie patrzy na mnie z ukosa. Każdy w pewnym momencie życie będzie musiał coś zmienić i nawet jeśli tego nie wiem jak bardzo się boimy to w końcu ta zmiana nastąpi. I nie patrzmy na to jak na przekleństwo tylko szansę odkrywania w sobie nowych możliwośći zawiernia znajomośći a może nawet przyjaźni które przetrwają długie lata. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w odnalezieniu własnej drogi w szkole i życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.stargard.mm.pl 10.04.09, 12:23 Gimnazjum to najgrosze gó-no jakie może byc, ja jestem za podstawówką przez 8 lat! w gimnazjum ludzie myslą, że już są dorośli, ale zachowują się jak dzieci z przedszkola. ja w tym roku kończę gimnazjum i jestemz tego powodu przeszczęśliwa. ale pewnie do liceum też będę chodziła z jakimiś idiotami. oo i jeszcze coś. straszyli nas starsi, że w gimnazjum jest tzw. 'kocenie' a to bzdury.. Odpowiedz Link Zgłoś