Gość: kkaakkaa IP: *.jmdi.pl 27.03.09, 16:10 czy macie gitarę?czy fajnie się na niej gra? PoMoCy!!! bardzo bym chciala miec gitarę ale boje sie ze mi sie znudzi rzucę ją w kąt po za tym nie mam kasy na naukeę gry na niej! kupić czy nie? co myslicie? z góry dzix Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitty16 Re: Gitara klasyczna 27.03.09, 20:38 ja bym bardzo chciała grać może kiedyś..jeżeli naprawde kochasz muzyke i wgl to myśle że ci sie nie znudzi, ale będziesz musiała poświęcić temu dużo czasu..nauce i wgl Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Gitara klasyczna 27.03.09, 21:16 gram od dwóch lat na akustyku. świetne. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_przypadek Re: Gitara klasyczna 01.04.09, 10:23 ja sama nauczyłam się grać jeżeli to prawdziwy zapał, nauczysz się bez problemów;] wystarczy chcieć! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Gitara klasyczna 04.04.09, 21:30 Gram na gitarze klasycznej od dwóch lat i teraz nie mogę sobie wyobrazić bez niej życia . jeśli naprawdę chcesz się rozwijać w tym kierunku, spraw sobie gitarę bez dwóch zdań! jeśli ci się nie spodoba, zawsze możesz komuś odsprzedać. granie na gitarze jest bardzo pożyteczne- rozwijasz manualnie ręce, wyrabiasz sobie słuch i poczucie rytmu. i możesz zaszpanować przed znajomymi . Podstaw możesz uczyć się sama, to nic trudnego- przy odrobinie pracy na pewno je opanujesz (bicie, niektóre akordy, tabulaturę itd.). z dobrym podręcznikiem do nauki i chęciami wszystko się uda. później, jeśli będziesz chciała nauczyć się trochę trudniejszych rzeczy, wtedy może się przydać nauczyciel. zawsze lepiej, jak ktoś Ci wytłumaczy krzyżyki i bemole, triole, tercje i kwincje, trudne riffy, skale. jeśli masz Grono, zapisz się na forum Gitara lub Gitara dla początkujących, powinnaś tam znaleźć jakieś porady. warto też się zarejestrować na jakiejś stronie, np. chords.pl ale jest ich wiele więcej. tam znajdziesz akordy i tabulatury do znanych piosenek. A co do kupna samej gitary, nie kupuj jakiejś nadzwyczajnej- na początek jakąś tanią, bo co jeśli Ci się nie spodoba. Mam nadzieję, że pomogłam. pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś