antex12 28.04.09, 16:03 Pewnie większość z was ma rodzeństwo... starsze, bądź młodsze. Macie jakieś sprawdzone metody na zgodne życie? Mam starszego o 4 lata brata i cały czas się kłócimy... macie może na to jakąś radę? ;> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pati. Re: UWAGA Rodzeństwo!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 18:01 Też się z bratem kłóciłam,również cztery lata starszy Ale to się zmieniło,jak poszłam do gimnazjum. Nie wtrącałam się w jego prywatne sprawy,nie skarżyłam,on też wydoroślał. A teraz jest super,naprawdę super ;] Odpowiedz Link Zgłoś
daguss Re: UWAGA Rodzeństwo!! 28.04.09, 18:04 mam rok starszego brata. kłótnie są non stop i na to chyba nie ma rady. ;D może kiedyś minie. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dzemik Re: UWAGA Rodzeństwo!! 28.04.09, 19:43 Radze po prostu go olać , jeśli zanosi się na kłótnie. Nie dyskutuj z nim ! czasami nie warto... i nie mieszaj się do jego spraw. Z wiekiem wszystkie kłótnie miną . Wiem , ponieważ miałam to samo. Wyluzuj się i nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati. Re: UWAGA Rodzeństwo!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 21:23 Kopnij go raz,a porządnie i się odczepi ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milunia_cyrusx3 Re: UWAGA Rodzeństwo!! IP: *.xdsl.centertel.pl 28.04.09, 20:04 Ja mam niespełne 13 lat,a mój brat 15 i ciągle brat mnie bije. Odpowiedz Link Zgłoś
sirangel Re: UWAGA Rodzeństwo!! 02.05.09, 21:47 ooooo tak... pomocy!!! Mam brata wrzoda... dupek ma zaledwie 12 lat (ja mam 18) i chce rządzić całym domem. Co najgorsza wszyscy poza mną mu na to pozwalają! Czuje sie osaczona, a on dzień w dzień zatruwa mi dla zabawy życie... HEEEEEELP! Odpowiedz Link Zgłoś
majli_xo Re: UWAGA Rodzeństwo!! 03.05.09, 14:35 Ja mam 12 lat i sis o 1 rok starszą ... ona jest chora ciągle sie nade mną znęca ! wczoraj długopisem skórę mi zdrapała ;/ i ciągle siedzi mi w pokoju bo u mnie jest komp . Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchova_ Re: UWAGA Rodzeństwo!! 03.05.09, 14:40 ja mma siostrę o 5 lat starszą... Sprzeczamy się 12 h na dobe xD ale nie wiem co bym bez niej zrobiła...;* Odpowiedz Link Zgłoś
demi92 Re: UWAGA Rodzeństwo!! 03.05.09, 16:18 ja z moim bratem też kiedys nonstop sie kłuciłam (jest o 2 lata starszy) ale od jakiegos roku żyjemy w zgadzie nie wiem co sie zmieniło ale znaleźliśmy wspólny język poprostu postaraj sie z nim nie kłucic no i czasem pozwalaj mu zrobić cos co on lubi a ty nie cierpisz a potem będziesz mogła liczyc na rewanż (jak na początku sie nie uda to zawsze jak była moja kolej szłam do mamy naskarżyć miałam wtedy ok 11 lat) a potem juz samo poleci Odpowiedz Link Zgłoś
otoja Re: UWAGA Rodzeństwo!! 05.05.09, 16:30 ja nie mam rad bo mam 7-letniA sis i nie ma dnia byśmy się nie kłóciły np:o pilota, opaskę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: UWAGA Rodzeństwo!! IP: *.tktelekom.pl 08.06.09, 15:06 kazdy sie kłuci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: UWAGA Rodzeństwo!! IP: *.acn.waw.pl 08.06.09, 15:36 ja mam starszą siostrę i nie mam takich problemów jak wy... każdy się przecież czasem kłóci Odpowiedz Link Zgłoś
loczek. Re: UWAGA Rodzeństwo!! 08.06.09, 17:01 nie ma na to rady . tak już jest ja mam o 3 lata starszą siostrę natalię . często się kłócimy , ale kocham ją . <3 bd mieć także młodsze rodzeństwo . nie wiem kiedy ; ) Odpowiedz Link Zgłoś