Dodaj do ulubionych

Projektantka mody

IP: *.aster.pl 17.06.09, 15:41
Chciałabym być w przyszłości projektantka mody. Czy mam czytac ksiazki w tym
kierunku, szyc ubrania? Czy to wszystko napewno sie przyda ? Wiem ze musze
interesowac sie anatomia aby dobrze rysowac ludzi,w czym jeszcze musze byc dobra?
Znacie jakieś konkursy dla przyszłych projektantek. smile plisssssssss odpowiedzcie smile
Obserwuj wątek
    • mrs.caroline Re: Projektantka mody 17.06.09, 16:13
      Znalazłam w necie : " Projektanci są osobami odpowiedzialnymi za cały proces
      tworzenia ubioru. Począwszy od szukania inspiracji przez projektowanie po nadzór
      nad rezultatem końcowym produktu. W wielu firmach do obowiązków projektanta
      należą wyjazdy na tak zwany "shopping". Wyjazdy te mają na celu śledzenie ciągle
      zmieniających się trendów mody w zagranicznych krajach min. Anglii, Francji czy
      we Włoszech. "<br />

Aby zostać taką projektantką po pierwsze trzeba mieć wyobraźnię ; D. Trzeba mieć
      zdolności plastyczne, być osobą stanowczą i odpowiedzialną. To cechy
      projektanta. Ale co do szkół to musiałabyś poszperać po necie i pytać ludzi
      bardziej poinformowanych i którzy zajmują się oraz interesują takimi sprawami ;d.
      • Gość: Projektantka mody Re: Projektantka mody IP: *.aster.pl 17.06.09, 16:20
        Strasznie dziękuje mrs.caroline. Co prawda wiem o tym, a także o wykonywaniu rysunku
        w projektowaniu : żurnalowego i technicznego. Ale mysle ze zdołam zadaniu i za jakieś 8
        lat (mam 12) uda mi sie zdobyc wymarzony zawód. Mam z plastyki zawsze 6 i bogatą
        wyobraźnie. kwiatkwiatkwiatkwiatkwiatkwiatkwiatkwiatkwiat
        Dzięki że zainteresowałaś sie moją sprawą - Pozdro
    • alice_chochlik Re: Projektantka mody 17.06.09, 16:28
      1. Talent plastyczny - bez niego nie da rady. Musisz umieć pokazać swoje projekty
      innym.
      2. Wyobraźń - bez niej nie stworzysz nic interesującego, nowego i
      niepowtarzalnego.
      3. Swój styl - podobny do punktu drugiego, ale z tą uwagą, ze Ty również musisz
      się dobrze ubierać. Najlepiej byłoby gdybyś nosiła ubrania robione przez Ciebie,
      bądź 'ulepszone' przez Ciebie ciuchy, które kupiłaś w sklepie.
      4. Szycie - musisz małymi kroczkami zacząć uczyć się szyć.
      5. Śledzić modę - moda się zmienia, więc na to też musisz patrzeć, np. kupując
      gazety o modzie.

Nic więcej nie przyszło mi do głowy. wink
      • Gość: Projektantka :) Do alice_chochlik IP: *.aster.pl 17.06.09, 16:39
        kwiatkwiatkwiat Dzięki. Fajie że opisałaś wszystko w punktach, nie pomyślałam o
        tym.kwiatkwiatkwiat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka