Gość: ogór Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.chello.pl 30.06.09, 15:29 też na początku bałam się gimnazjum chociaż większość osób znałam teraz idę do liceum, ale gimnazjum wspominam cudownie ;] to były najlepsze 3 lata w moim życiu :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.chello.pl 30.06.09, 15:31 A ja idę do liceum Moze napiszecie jak tam się zaaklimatyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suceure Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: 192.168.1.* 30.06.09, 15:43 Ja kończę pierwszą klasę, ale przypominając sobie początek roku... Wszystko było ok, bo szłam z moja przyjaciółką i kilkoma osobami z podstawówki, nie przejmowałam się, aż tak, ale zawsze to czuć w brzuchu motyle xD Nauczyciele - spoko i to nawet bardzo, wiadomo zdarzy się ktoś TAKI, ale większość spoko. Uczniowie - nie było żadnego kocenia, ani nic, teraz to już wyszło z mody, większość drugo i trzecioklasistów nie zwraca na nas takiej uwagi. Uważałam, że dostała mi się najlepsza klasa w sensie ludzie, ale teraz uważam, że wszystkie trzy klasy są okropne, bo mam taki, a nie inny charakter, ale większość z nich to tylko pozerzy! Jednak przestałam się tym przejmować z nikim się, aż tak nie skumplowałam... Rady: -ucz się z lekcji na lekcję -nie PRĘDKO ufaj nowym znajomym -nie rób z siebie kozła ofiarnego, ani miss klasy/szkoły -nie podrywaj chłopców, to ich rola, a poza tym cię wyśmieją -nie podpadnij nauczycielowi To tyle, mam nadzieję, że choć trochę pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2301 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 15:45 wlasnie tez ide do gim., ale sie niczym nie przejmuje, beda sami swoiChyba, ze jestes z miasta, bo tam to nigdy nie wiesz na kogo trafisz Odpowiedz Link Zgłoś
oleska Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 15:46 ja jak szłam do gim. to tez się bałam, bo nie wiedziałam na kogo trafie. pierwszy tydzień był trochę ciężki... poznanie nowych nauczycieli, zapoznanie się z osobami z klasy, odnalezienie się w nowej szkole (moja szkoła jest b. duża). jednak teraz nie zmieniłabym szkoły ani klasy a idę do 2 gim. w mojej klasie nie ma 'kujonów', raczej wszyscy trzymają się razem inaczej klasa jest zgrana. Nauczyciele są b. fajni lubią żartować, na lekcja nikt nie siedzi zestresowany, że za chwile pani weźmie go do tablicy tak miałam w podstawówce. nie stresujcie się jak idziecie do nowej szkoły, bo nie ma po co. Bądzicie otwarci wtedy poznacie wiele fajnych osób, ale nie będzicie tacy od razu z ADHD, bo to odpycha ludzi wiem co mówie mam taką jedną w klasie, która się tak zachowuje nikt jej nie lubi... Pozdrawiam Ola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.ejedrzejow.pl 30.06.09, 15:46 wiesz zelezy ja np poszłam do takiego gimnazjum ze strach było po korytarzach chodzic bo sie tylko bili albo starsi znecali sie nad pierwszakami... ja wtedy mogłam spac spokojnie bo wszyscy mnie znali bo i siostra tam chodziła, ale i nauczyciele w niektorych przypadkach sa gorsi juz od cb wymagaja wiecej... ale tez nie jest tak zle juz cie tak nie pilnuja na wagary sie chodzi albo z lekcji ucieka a najfajniejsze i najsieszniejsze sa pyskowki z nauczycielem jakie niektorzy maja teksty bo sie od innych rocznikow ucza ze nieraz przytyka hehe ale ogolnie to gimnazjum jest spoko powodzenia zycze w nauce P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.L.A ;) Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:48 też idę do gimnazjum ale wiem, że będzie spoko! u mnie jest tak, że cała klasa idzie do tego samego gim. tylko nas tam rozdziela na klasy a, b i c... miałam zarąbistą klasę i trochę szkoda tworzyłyśmy z qmpelami świetną paczkę, a teraz możliwe, że się rozpadnie... w tym gimnazjum, do którego idę mam mnóstwo koleżanek i kolegów (nie znam oczywiście wszystkich - z innych miejscowości) ale tyćkę sie boję - tylko nie wiem czego będzie lux: nowi znajomi, chłopaki xD, większa szkoła itd. życzę powodzenia Wam wszystkim, którzy idziecie do nowej szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star_96 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:51 Ja nie odpowiem na te pytanie! Bo sama teraz ide do gim. Też jestem ciekawa.... ważne żeby nie być samym Odpowiedz Link Zgłoś
amylee Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 15:57 Ja też idę od września do gimnazjum, ale u mnie (tak myslę) że będzie łatwo - do klasy idę z kilkoma osobami z mojej starej, reszta idzie do "d", ale znam też te osoby z innej miejscowości, z którymi będę chodziła od nowego roku Poza tym jeszcze znam całą masę ludzi ze starszych klas, no i myślę, że niektórzy będą koleżyć mnie po nazwisku (moje dwie siosty tak chodziły). Nie będzie źle ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wychnamuzie Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:04 Ja idę teraz do drugiej klasy gimnazjum i jest luz Ogólnie fajnych ludzi poznałam a kocić nie wolno było bo by się dostało minusowe U mnie trawiłam na dziwnych nauczycieli troche ale jak się ich pozna to nie jest źle Nie przejmuj się bardzo dużo osób sie boi, że nie będą mieli przyjaciół a w klasie zawsze znajdzie się jakaś fajna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kari Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.chello.pl 30.06.09, 16:05 o co chodzi z tym koceniem Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:10 oj. ja przeprowadziłam się rok temu do Wrocławia. Na początku każdy się na mnie gapił i próbował zaimponować. Ja znalazłam sobie przyjaciółkę już po 5 dniach. A chłopaka po miesiącu xd. Na pewno będzie dobrze.Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM SUPER IP: *.hardcom.3s.pl 30.06.09, 16:17 a ponadto jak ja zaczynałam gimnazjum to w mojej klasie nie znałam zadnej dziewczyny (a ja jestem strasznie niesmiała).Jednak 1 wrzesnia.gdy poznałam moja nowa klase,wszystkie dziewczyny do mnie podeszły,podały reke i przywitały sie musiały minac 2 tygodnie zanim sie do ktorejs naprawde odezwałam ;P a teraz minely 3 lata i 19 czerwca musiałam sie z nimi rozstac ... i znowu bede sie 2 tygodnie do nikogo nie odzywała bo w nowej klasie nie znam (dla odmiany) nikogo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM SUPER IP: *.hardcom.3s.pl 30.06.09, 16:10 gimnazjum to zupełnie inna szkoła niz podstawowka ! nie ma tam tych pierszaczkow i dzieci biegajacych na korytarzu...ogolnie jest niebo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbie Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 16:21 ja tam sie kompletnie nie boje chociaż ide teraz tez do gimnazjum xD zawsze sie kolegowałam ze starszymi ; o jako jedyna z 6 klas miałam kolegów z liceum itp. a teraz jak ja bede w 1 kl. kilka moich znajomych bedzie w 3 więc nie mam sie czego baĆ. i na dodatek startuje do samorządu więc wszystko na lajcie ^^ ej a jak ktoś cie bedzie kocił to spokojnie mu przywal ! ; * Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka2 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:27 w moim przypadku dużo zmian nie było gimnazjum mamy w jednej szkole razem z podstawowka wiec nie mialam do szkoly ani dalej ani bliżej za 2 lata ide do innej szkoly ale z cala paczka wiec nie ma sie co przejmować ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 16:28 Ja idę we wrześniu do 2 kl ;D U nas w szkole nie ma czegoś takiego jak 'kocenie'. Pierwszy raz o tym słyszę xd Ja też się bałam.. Ja miałam łatwiej, bo znałam już 6 osób z naszej klasy... Ale jak się okazało, Nasza klasa jest bardzo zgrana i lubiuana xD Nie martwcie się, trzeba być po prostu sobą ;P PS: Unikajcie plastikowych lal. Na prawdę, mogoą nieźle namieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.intan.pl 30.06.09, 16:45 Nie przejmuj się na pewno będzie dobrze. Postaraj pokazać się wszystkim z dobrej strony i nie narazić się nowym nauczycielom. Zwykle jest tak, że 'jaka jesteś w 1 klasie tak będziesz traktowa już do końca', chodzi mi o to, że jeśli w 1gim. będziesz mieć dobre oceny, zachowanie, dobre stosunki to nawet jeśli w 2gim. trochę zaszalejesz wszyscy będą patrzeć na ciebie pobłażliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina1316 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: 195.116.70.* 30.06.09, 16:34 tak zaczynamy nowe życie bo nikt nie wie kim byliśmy wcześniej w dawnej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:35 Hej ja od września idę do liceum i strasznie się boje nowa klasa nowi nauczyciele A miałam taką super klasę nie wiem jak to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
dolce89 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:39 Nie bój się, naprawdę. Dam Ci radę, liceum strasznie szybko zleci więc teraz zastanów się co chcesz zdawać na maturze i bardziej przykładaj się do tych przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madleine Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:10 Powiem, że bedzie zupełnie inaczej. Przyjaźnie z liceum, to czesto te które potrafią przetrwać całe życie, jednek nie zajmuj sie znajomymi, tylko od pierwszego wrzesnia przysiądź do nauki. Liceum to tak naprawde czas od wrzesnia do kwietnia każdego roku, jakie oceny złapiesz tam do kwietnia, takie masz. W maju są matury i nie ma czasu na poprawianie czy zdawanie czegokolwiek. Szkoła niby trwa trzy lata (oczywiście pic na wodę, ja sie teraz wybieram do 3 liceum i wiem, że znów czas przeleci przez palce, a matura za pasem) Nie przesadzaj z ciężką pracą, bo sie tylko zajedziesz. Już w pierwszej klasie orientacyjnie zdeyduj jakie przedmioty chcesz zdawać lub jakie kierunki studiów Cie interesują i pod tym kontem sie ucz. Po co zakuwać fizykę i chemie na pięc, skoro na maturze chcesz zdawać historie i wos, no nie? Najważniejsza rada - nie zmieniaj profilu klasy, tylko dlatego, że w innej masz koleżanki, albo dlatego że w tej z nikim sie nie dogadujesz, bo jeśli drugą klase przehulasz na osiemnastkach to z reguły wylądujesz też z dwójami na świadectwie, a częsć przedmiotów moze sie konczyc w 1 lub drugiej klasie i wtedy świadectwo maturalne nie wyglada za ciekawie. I na koniec - w ogóle sie nie bój, bo osobowości w Liceach są bardzo zróznicowane - zarówno nauczyciele jak i uczniowie, ale tak: uczniowie to w dużej mierze osoby zdecydowane co do przyszłoście, z własnymi poglądami, a w dodatku bardzo miłe i chętnie służace pomocą. Nauczyciele są bardziej ugodowi nż moze sie wydawać i jeżeli klasa jest fair to i nauczyciel jest fair Odpowiedz Link Zgłoś
adelajde Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:39 Ja szłam do gimnazjum nie znając nikogo z nowej klasy. Miałam tylko znajomych w innych klasach. Jakoś tak przeleciało. Na rozpoczęciu poznałam dwie dziewczyny. A w klasie większość osób się znało. Ale znalazłam szybko sporo znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
agvleczka Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:40 Ja to się boje tego gimnazjum, tego "kocenia" i ogóle... Mam nadzieje, że nie trafie do klasy z taką jedną Ale mam nadzieję ze trafię do klasy z moimi kumpelami Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiaa Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:42 przeżywałam to bardzo, bo przyjaciółka poszła do innej szkoły. z moją klasą jestem już ok. 9 lat. jestem, a właściwie byłam nieśmiała, więc byłam kozłem ofiarnym, wyśmiewali mnie .. ale jakoś te dwa lata zleciały, w trzeciej klasie będzie zupełnie inaczej.. liceum się nie boję, nawet cieszę się że poznam nowych ludzi. narazie skupiam się tylko na nauce, nie mam przyjaciół w szkole, ale i tak jest fajnie. moja rada: od początku bądź szczera, miła, wesoła i nie bądź najgrzeczniejsza w klasie .. uwierz, wiem co mówię.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_94 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:46 Ja dopiero w drugiej klasie oswoiłam się bo w mojej klasie to same "lady" ale jedna okazała się bardzo fajna. Ja za rok ide do liceum i to będzie masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
inez_cullen. Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 16:48 W gimnazjum jest świetnie. to zupełnie inna szkoła niż w podstawówce. Nie musisz się niczego bać, to będą Twoje 3 wspaniałe lata! Powodzenia Ci życzę. ;* Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 17:10 Tez bardzo się bałam przed pójściem do gimnazjum,ale okazało się że zupełnie niepotrzebnie. Gimnazjum chodź nie miało jakiś cudownych opinii, okazało się fajniejsze od podstawówki. Fajni ludzie, miła atmosfera, klasa bardziej zgrana niż przez 6 lat podstawówki, nawet fajni nauczycieli. Nie ma się czego bać! ) Odpowiedz Link Zgłoś
darusia124 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? 30.06.09, 17:07 na początku będziesz zestresowana ale to tylko przez pierwszy dzień może dwa dopuki nie poznasz kogoś z kim będziesz mogła sobie pogadać. Potem pujdzie jak po maśle xD. Poznasz swoją nową klase i będzie wam razem cool pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc x3 Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.pool.mediaWays.net 01.07.09, 12:49 ja sie troche boje bo... moje kolezanki wszystkie dostaly sie do innej klasy niz ja... w mojej przyszlej klasie bede znala tylko 3 dziewczyny i nikogo wiecej nawet ich tak dobrze nie znam... 2 znam tak jakby z widzenia i opowiadan kolezanek ta 3 to kiedys byla fajna kolezanka teraz juz nie tak bardzo ale moze sie to zmieni! i wszystkie 3 beda moimi kolezankami a pozatym, napewno poznam nowe kolezanki,a jesli nie to wytrzymam te 3 lata w gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:10 ja idę za rok i się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mambbba_xd Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 17:18 U mnie było strasznie....ale tylko w wakacje- urządziłam rodzicom piekło, bo nie chciałam iść do miejscowego gim. do innego- tam gdzie chciałam isc- trzeba było dojeżdżac, a żadne z nich nie przejeżdzało tamtędy, a autobusy- jeżdżą jak chcą xd to było wgl inne wojewodzctwo, a ja nie chciałam tam iść, bo chodziła tam pewna dziewczyna, która powiedizała, ze mnie pobije, razem z "psiapsiółami". ale poszłam tam. i oczywiście one nic mi nie zrobiły, zdarzały się jakieś docinki. ale znalazłam prawdziwe przyjaciółki, było super. nauczyciele też byli fajni, tam mozesz zacząć rozwijać swoje zainteresowania... i robić wiele innych świetnych rzeczy ;p p.s ja teraz ide właśnie do I lo, ale strach nadal pozostał- teraz jesteśmy starsi a jednak... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.radom.vectranet.pl 30.06.09, 17:29 gimnazjum jest zwalone. Jak rok temu tam szlam to myslalam ze bd fajnie z enowi lepsi nauczyciele i w ogole fajna klasa. a tu dupaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...jjjj Re: Nowa szkoła, nowa klasa, inne życie? IP: *.chello.pl 30.06.09, 17:39 Ja też idę do gimnazjum i się też zastanawiam jak to jest nowi kumple nowi nauczyciele ... Jak było zakończenie roku to strasznie płakałam i moje przyjaciółki. Płakałam bo wiedziałam, że większość nie zobacze ... . I że odejde z tej szkoły w tej szkole były przyjaźnie kłótnie zabawa itd. . wiedziałam, że już tego nie będzie ((( . Ale okazało się ze z 4- roma osobami idę do klasy to byłam szczęśliwa ... Odpowiedz Link Zgłoś