poofeet_lil Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 16:57 Moim zdaniem nie ma nic złego w byciu leworęcznym. Moja przyjaciółka jest leworęczna i nic sobie z tego nie robi. Poza tym potrafi pisać prawą ręką. Uszy do góry Wystarczy przestac się tym martwic i ludzie wokół ciebie przestaną o tym myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
moniawie2 leworęczna znaczy gorsza? 09.08.09, 17:13 Ja i moja przyjaciółka jesteśmy leworęczne ale nigdy nikt nie odrzucał nas z tego powodu!Choć moi rodice chcieli żebym pisała prawą reką ale tak jak ty strasznie nią pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyxdxdxd Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 17:16 Lewo ręczna wcale nie znaczy gorsza.Ja Lewom robie wszystko a znajomi i tak mnie doceniają .Zapytaj swoich kumpli co w tym złego przecierz karzdy jest inny .Może twoi znajomi też czymś się od ciebie róznią jeśli tak to powiedz im że ty ich nie obgadujesz to czemu oni cię. Pozdrawiam i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
madiemartin16 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 17:16 ja nie jestem lewo ręczna , ale mam dużo przyjaciół leworęcznych . ! to jaką reką piszesz nie ma znaczenia . ! - ale skoro niektórzy ludzi są z leksza pojebani i uważają sie za lepszych bo piszą prawą reką , to już ich problem haha .. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa3 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 17:26 Ja jestem leworęczna i co? I nic. Nigdy od nikogo nie uslyszałam że jestem inna albo gorsze a gdybym usłyszała to bym sie nie przejeła.Tylko raz ktos powiedział ze brzydko pisze ale ma racje, ale pisze brzydko bo mi sie nie chce. Jestem leworęczna i sie tego nie wstydze, nawet maluje od innych lepiej. Wiec olej innych! Po co sie przejmowac opiniami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
annalovato Leworęczność a sport ;) 09.08.09, 17:27 Ja jestem praworęczna, ale mam 3 koleżanki leworęczne ( Marysię, Adę i Natalię Nie jest to dla nich nic strasznego, nawet czasami z tego korzystają Natalia na przykład grała w mojej drużynie w siatkówkę (teraz już nie, bo wyjechałą do Anglii), a leworęczność pomagała jej w tym, bo jej zagrania nie były przewidywalne dla przeciwnika Ada jest ze mną w klasie od 8 lat (przeszłyśmy razem z podstawówki do gimnazjum), ale niegdy nikomu nie przeszkadzała jej leworęczność Ale lubi ją,bo może się na wf-ie obijać Odpowiedz Link Zgłoś
oooklaudiaooo12 wcale że nie!!! 09.08.09, 17:51 ja jestem leworęczna jak pozostałe 2 osoby mojej klasy i od nauczycielki słyszałam ze leworęczni sa mądrzejsi Odpowiedz Link Zgłoś
eva_longoria Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 17:59 Ja jestem leworęczna i to nie świadczy o tym że ktos jest gorszy. Oglądałam taki program w którym mówiono że osoby leworeczne są bardzo zdolne. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia15 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:00 Jestem leworęczna ale nigdy nie czułam sie przez o gorsza bo sądzę że to nie robi żadnej różnicy Nigdy nie byłam też odpychana przez rówieśników. A tak po prawdzie wiele gwiazg jest leworęcznych np. Samuel Palmer jeśli się nie mylę Kasia Glinka Więc ogólnie cieszę sie ze jestem leworęczna ale czasem zmazuje ręką to co napisałam jeśli nie mam cienkopisu Odpowiedz Link Zgłoś
xxxashleyxxxx Re: leworęczna znaczy gorsza? 09.08.09, 18:18 Ja też jestem leworęczna i nigdy nie miałam z tym problemów, u mnie w klasie (w podstawówce) było kilka osób leworęcznych i nikt nie robił z tego żadnych problemów . Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaa95 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:41 Ja też jestem leworęczna. Właśnie idę do II klasy gimnazjum i jest nas w każdej klasie przynajmniej po dwóch. Nikt z tego powodu nie stwarza nam problemów. Traktują nas normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
phoebusia Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:45 ja jestem leworęczna,ale nie czuje sięwclae gorzej,poomimo ze robie wszystko prawą reką,a tylko pisze lewą,ale nie mam tak po zatym inhych problemow,u mnie w kl są jeszcze dwaj inni leworeczni. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka11 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:46 Ja nie jestem leworęczna, ale zawsze podziwiałam takich ludzi że potrafią pisać lewą ręką, to jest coś naprawdę wyjątkowego i to nie jest żaden powód do wstydu, a innymi się nie przejmuj bo nie są tego warci Odpowiedz Link Zgłoś
angelina5 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:49 Ale masz problemy Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy ktoś jest praworęczny czy leworęczny Odpowiedz Link Zgłoś
spinexxx Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:57 Ja nie jestem leworęczna ale znam innych, którzy są i mi to jakoś nie przeszkadza. Wgl, to ja nie wiem w czym problem leworęczna czy praworęczna, co to za różnica. Nie przejmuj się tym. Ja nawet słyszałam takie coś, że leworęczni ładniej piszą. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 19:13 mam kolezankr ktora jest leworęczna i uczy mnie pisac lewa reka co nie jest łatwe ale leworeczni nie sa gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka664 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 19:14 ja jestem leworęczna i to nie zmieniło podejścia innych ludzi do mnie czasem nawet mówią że to fajnie a niektóórzy nie mogą w to uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
any1 ja nie jestem.. 09.08.09, 19:15 ja nie jestem leworęczna, tylko nigdy nie umiałam zrozumieć dlaczego jak dzieci są leworęczne to je zmuszają wszytsko robić prawą.. ja to wogóle dziwna jestem pisze prawą jem często lewą.. i niektóre czynności wolę lewą a niektóre prawą różnie Odpowiedz Link Zgłoś
maqnia leworęczni;) 09.08.09, 19:18 ja też jestem leworęczna;PP i ciesze się z tego bo to takie niezwykłe) nie każdy tak ma;DD u mnie w klasie w gim było oprócz mnie jeszcze 2 osoby leworęczne nik się z nich nie śmiał ani nimi nie pogardzał;DD jak ktoś się zaczął nabijac albo jakies docinki robic to zawsze jakoś to przekształcało się w żart;PP jak ktoś tu pisze że go boli, jak ktoś się z jego śmieje bo jest INNY to jakieś pierdoły po prostu są;/ to że ktoś nie pisze prawą ręką jak większośc nie znaczy że powinno się go odrzucac czy coś równie podobnego to jest taka sama osoba jak każdy inny) a tak z innej beczki: słyszeliście, że jest dzień leworęcznych? 13 sierpnia bodajże;PP czyli niedługo;DD więc leworęczni mają cos czego praworęczni nie mają;DD pozdro dla wszystkich leworęcznych) Odpowiedz Link Zgłoś
rock_lady leworęczna ; ) 09.08.09, 19:24 hej ; ) też jestem leworęczna i jakoś nigdy nie miałam żadnych przykrości związanych z moja odmiennością. nie przejmuj się tym, bo to naprawdę nie jest problem do zmartwień. Mama mówi, że jak byłam mała to wkładała mi kredkę do prawej ręki a ja ją przekładałam do lewej : ) Ja piszę, jem lewą ręką, ale np. wycinać nie umiem i lepiej mi się to robi prawą ręką. Pozdrawiam wszystkich leworęcznych : ) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkowo_mi Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 19:57 Wcale nie! Jestem leworęczna. Idę teraz do liceum i nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek musiała się tym przejmowac. Zawsze jako jedyna robiłam wszystko na opak I nie byłam zła, że jestem leworęczna. Po prostu. Taka, a nie inna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 20:39 No co ty. Ja też jestem leworęczna . W sumie starsi koledzy i koleżanki mi czasem dokuczają, ale reszta podziwia mnie za to, że jestem lewają . Leworęczni bardzo często są utalentowani. Nie zapominaj o tym. Trzyma głowę wysoko podniesioną i bądź dumna z tego, że umiesz pisać lewą ręką a inni nie. Ja ciągle powtarzam sobie to : " Jestem inna więc wyjątkowa . " Gdy inni będą ci dokuczać powiedz im to. Nie smuć się z tego, że piszesz lewą ręką lecz się z tego ciesz. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 20:48 Jak sobie z tym radzę ?! Normalnie. To taka sama różnica jak kolory oczu. Jedni mają niebieskie a inni brązowe, piwne, zielone, a nawet fioletowe . Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona jestem leworęczna 09.08.09, 20:57 jestem leworęczna i wcale nie czuję się gorzej, moi kumple nie robią mi przez to żadnych wyrzutów. dumna jestem z tego, ponieważ osoby leworęczne są bardziej uzdolnione Odpowiedz Link Zgłoś
alice_1 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 20:59 Ja tez jestem leworeczna i co z tego? Kazdy sie dziwi... A ja mam to w nosie... A i zapomnialam dodac- Jestem najlepsza w klasie pod zzgledem nauki a nie jestem kujonem... A nikt nie jest idealny... xD Buzka Odpowiedz Link Zgłoś