clandestino 20.06.06, 08:38 hejka! czy jest w Luxie jakiś warzywniak? taki np., jak rynek wielkopolski lub jezycki. Nie chodzi mi o stoisko z warzywami w supermarkecie, ale o stragany z wszelkimi owocami i innymi takimi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bamaza42 Re: warzywniak 20.06.06, 09:07 juz tu o tym pisalam - zwykle w soboty rano, na placu Guiliama jest taki typowy rynek owocow-warzywno-roslinny, o ile nie odbywaja sie tam inne imprezy - w takim przypadku nie mam pojecia czy przenosza gdzie indziej (gdzie?!) czy tez wcale sie nie odbywa...Zdaje sie, ze nie jest tani, ale to tak fajnie kupowac zielenine na bazarze... :) Odpowiedz Link
katarzyna4511 Re: warzywniak 20.06.06, 09:13 Wydaje mi się, że ten targ odbywa się również w środy rano, ale pewna nie jestem. Nastomiast podczas imprez na placu Wilhelma targ przenoszony jest bodajże na parking Glacis. Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: warzywniak 20.06.06, 09:40 > ...ale to tak fajnie kupowac zielenine na bazarze... :) Szczegolnie na targowisku u podnoza ksiazecego palacu. Zupelnie jak za Krola Cwieczka. Jeszcze tylko brakuje blaznow, teatru objazdowego i sredniowiecznych muzykantow. Tez kocham te klimaty ;-) Odpowiedz Link
smavil Re: warzywniak 20.06.06, 12:59 Na placu Guillaume w soboty i srody rano. Na Glacis juz w dwie niedziele widzialam targ (do ok 17h00) ale nie wiem czy to tak zawsze... Odpowiedz Link
jespere Re: warzywniak 20.06.06, 22:35 u nas w eschu jest 2 x w tygodniu, ale od czasu jak zaplacilem 5 eurosow za kilo jablek milosc do zielonej budki odeszla na zawsze :) Odpowiedz Link