Dodaj do ulubionych

Do jana440!!

19.04.12, 22:56
Witam, jak to jest do kurki wodnej z tą kiszoną kapustą i ogórkami, Ty polecasz inni nie, już w głowie się plącze. Chcę zrobić ten koktajl, a tu tylu przeciwników kiszonek. Dzięki za opowiedź i pozdrawiam !!
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Do jana440!! 21.04.12, 20:14
      Nie wiem kto jest przeciwny i dlaczego miałby być.
      Na forum borelioza gdzie ludzie biorą po 3 antybiotyki naraz i problemy grzybicze są zawsze z racji takiej ilości abx koktail jawo wszystkim pomagał.
      Jest to wyjątkowo dobre połaczenie - czosenk działa antygrzybiczo a kiszonki przywracają naturalną florę bakteryjną która jest wrogiem grzybów.
      Tyle teorii a praktyka - spróbuj sam, inni mogą być tendencyjni.
      • zwieraczek Re: Do jana440!! 21.04.12, 21:04
        Dzięki za odpowiedź. Zrobiłem go, jest rewelacyjny, po prostu miód w gębie, bardzo dobry. Pozdrawiam.
        • jan440 Re: Do jana440!! 22.04.12, 21:41
          No nie, z miodem to go jeszcze nikt nie porównywał.
    • zwieraczek Re: Do jana440!! 23.04.12, 20:54
      Janie, mógłbyś to przeczytać i powiedzieć jakie jest Twoje zdanie na temat miodu. Bo ja już czasem goopieje, tyle sprzecznych informacji. Dzięki za odpowiedź. Aha, ta mikstura naprawdę jej rewelacyjna, zaraz idę robić następną. smile)) A to stronka.
      www.bioslone.pl/obalanie-mitow/miod-a-drozdzaki
      • jan440 Re: Do jana440!! 24.04.12, 12:57
        Pan Słonecki jest osobą b.zasłużoną w propagowaniu zdrowego stylu życia, niestety moim zdaniem czasami wypisuje straszne głupoty. Wielu jego słowa taktuje jak wyrocznię tymczasem proszę do nich podchodzić z dystansem. Naprawdę z dużym dystansem.
        Nikt nie może zakwestionować dobroczynnego działania miodu i ja tego też nie zrobię.
        Nie zmieni to faktu, że głównym składnikiem miodu są cukry i to cukry proste które są podstawowym pokarmem drożdżaków i grzybów.
        " No ale, na litość Boską, czy słyszał kto, by miód sfermentował? Gdyby tak było... pszczoły latałyby ciągle pijane..." to cytat z jego dzieła - no aż brak słów i sił do skomentowania, przecież miody pitne są znane od tysiącleci, a wszyscy wiedzą, że aby cukier zmienił się w alkohol potrzeba udziału drożdży.
        " miód na drożdżaki działa z a b ó j c z o!" - kolejny cytat będący totalną bzdurą który potwierdzi każda osoba biorąca dłużej antybiotyki, wystarczy wziąć tylko łyżeczkę miodu aby w krótkim czasie pojawiły się przelewania, bulgotania w brzuchu, pojawiły się gazy, wzdęcia, niemiły zapach z ust(wcale nie słodki), pojawi się biały (najczęściej)osad na języku - to tylko najczęstsze objawy.
        To nie są doświadczenia moje czy innych osób to objaw sprawdzony przez tysiące, przepraszam setki tysięcy czy miliony osób.
        Ale p.Słoneckiego to też chyba nie przekona, podobnie jak dodatek cytryny czy wody w jego miksturze który nie wiadomo czemu ma służyć.

• kalusia25 Re: Do jana440!! 26.04.12, 10:15
          do Jana440 - proszę napisz jak to jest z pomidorami ,ktoś tu pisze że w książce Janasa piszę że pomidory jeść można i nawet jest przepis na zupę pomidorową ,z warzyw to najbardziej pomidory lubięsmile
          • jan440 Re: Do jana440!! 26.04.12, 14:31
            Pomidory są dyskusyjne, ja raczej jestem na nie.
            Dla mnie praktyka jest najlepszym sposobem przekonania się co szkodzi a co nie.
            Kiedy miałem problemy brałem jedną malutką porcję i jadłem - jak w brzuchu był spokój to znaczy można. Jak nie to zaraz miałem przelewanie i wzdęcia i wiedziałem.
            Kiedyś po jednej, małej (naprawdę) malince miałem w brzuchu rewolucję
        • karbasz Re: Do jana440!! 13.03.13, 12:10
          Chodzi o stężenie cukru. Cukier w dużym stężeniu zabija bakterie (używamy go do konserwowana przetworów z owoców) ale w roztworach o małym stężeniu jest dla nich pożywką. Trudno żeby doprowadzić do tego by stężenie cukru w organizmie było tak duże by to zabiło bakterie i grzyby i nie uszkodziło organizmu chorego wink
          • jan440 Re: Do jana440!! 14.03.13, 21:14
            Karbasz chyba przesadziłeś.
            My na tym forum mamy głównie problem z grzybami a nie bakteriami.
            To jednak nie to samo.
    • 007mutant Re: Do jana440!! 13.03.13, 19:50
      Rzekome kontrowersje byćmoże wynikają z mylenia produktów kiszonych z kwaszonymi - kiszone można, jak najbardziej, ale kwaszone już nie (bo do ich produkcji używa się m.in. cukru). Dlatego łatwo się pomylić odnośnie kiszonek i kwaszonek smile
      • jan440 Re: Do jana440!! 16.03.13, 10:43
        Sluszna uwaga.
      • kondziu811 Re: Do jana440!! 16.03.13, 13:55
        No dobrze, a jak odróżnić kiszone od kwaszonego??
        • cilivio Re: Do jana440!! 16.03.13, 14:17
          zauważyłem, że w większych sklepach spożywczych sprzedawane są tylko produkty KWASZONE w opakowaniach foliowych itp.
          ja koktajl jawo robię z ogórków i kapuchy które kupuję w warzywniaku pod domem. kapusta i ogórki wyjmowane z beczki, napisane jest KISZONE.. no i ufam, że mnie nie okłamują smile bo bardziej sprawdzić się tego nie da chyba. na smak nie sądzę żeby dało radę wyczuć.
    • kondziu811 Re: Do jana440!! 07.04.13, 21:19
      Jan mam pytanko. Jakie produkty - jedzenie jest typowo przeciwgrzybiczne. Na pewno czosnek, ale co jeszcze??
      • jan440 Re: Do jana440!! 08.04.13, 11:36
        Dieta na stronie dr Nemo jest w/g mnie perfekcyjna, zastosuj się to moje zdanie.
        • kondziu811 Re: Do jana440!! 04.06.13, 12:42
          Jan kieruje te pytanie do Ciebie bo masz bardzo duże doświadczenie. Odkąd zmieniłem dietę i zacząłem leczyć się suplementami od 01.02.2013 do dziś schudłem już prawie 10kg. Ważyłem 78kg +/-1 a obecnie ważę 68kg przy wzroście 175cm. Czy to normalny objaw??
          Wcześniej moja dieta była bogata w gluten, dużo sera żółtego, cukier, napoje gazowane i dużo piwa. Jadłem jeszcze po 20:00 nawet do 22:00. Obecnie mój ostatni posiłek jest przed 20:00.
          Przypomnę, że obecnie przyjmuję Candex, chlorellę, oregasept i probiotyk optimę. Czuję, że mi to pomaga i lepiej się czuję ale martwi mnie spadek masy ciała.
          • jan440 Re: Do jana440!! 06.06.13, 21:21
            Zawsze i u każdego na diecie spada waga. Nie jestem dietetykiem ale widocznie ograniczenie węglowodanów tak działa. Zmiana trybu życia też na to wpływa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka