Dodaj do ulubionych

Candida i silowania

06.11.05, 17:11
czy podczas tej choroby i leczenia mozna cwiczyc na silowni???
Obserwuj wątek
    • grzesio22 Re: Candida i silowania 06.11.05, 18:00
      Mnie to choróbsko tak wykończyło ,że mam problemy z chodzeniem a Ty pytasz o
      siłownię............heh
      • mariusz1233 Re: Candida i silowania 06.11.05, 19:33
        A co Ci ze nie mozesz chodzic?? Nie wiem no czytalem ze chodzenie na silownie
        zwiększa wydzielanie toksyn z organizmu juz chodzilem ale przestalem wiec nie
        wiem czy nie zacząć?? Bo jak nie chodze to jakos odczuwam pogorszenie.
        • jullieta Re: Candida i silowania 06.11.05, 21:56
          No właśnie, ja także chciałabym zacząć. Tak dla kondycji, ale i dla wyrzeźbienia
          ciała, bo mi gdzieniegdzie, przepraszam, zwisa.
          Tylko nie chciałabym utracić drogocennych kilogramów.
    • agusia530 Re: Candida i silowania 07.11.05, 04:13
      ja mysle ze tak,nie korzystam z silowni ale cwicze w domu,korzystam w rowerka i
      jeszcze innej maszyny do cwiczenia,mam wiecej energii i moje miesnie lepiej
      pracuja,cwicze juz od paru lat,jak tylko przestane czuje sie gorzej,kiedys
      mialam takie bole w dolnej czesci kregoslupa,ze bol budzil mnie w nocy,teraz to
      juz przeszlo,osobiscie polecam jakiekolwiek cwiczenia w ramach mozliwosci
      zdrowotnych,agusia530
      • bglanda Re: Candida i silowania 07.11.05, 06:53
        Chodziłem na siłownie w lipcu i sierpniu (była taka promocja ze płaciłem polowe
        tego co w sezonie).

Po kazdym treningu o dziwo wychodziłem wypoczety jak po jakims sanatorium.(nie
        licząc pierwszych wizyt w siłowni gdzie organizm był jak kapeć)

Teraz staram sie cwiczyc w domu tak zwany trening domatora , narazie sobie
        zrobiłem przerwe bo sie zle czuje , dostalem zaparć itp.

• mariusz1233 Re: Candida i silowania 07.11.05, 12:18
          no tak, wszystko fajnie tylko ze ja chcialbym przytyć na siłowni ale przzez tą
          chorobe chyba sie nie da juz tyle czasu chodzilem i nic mi nie dawała ta
          siłownia teraz juz wiem czemu przez tą chorobe, tylko po silowni na plecach
          duzo krost mi sie robilo widocznie przez to że toksyny wychodzily razem z potem
          czy sie myle?? zna ktoś jakiś sposób żeby przytyć przy tej chorobie bo moje
          55kg przy 175cm to jest jakieś 20kg niedowagi heh
          • jullieta Re: Candida i silowania 07.11.05, 12:36
            No wlasnie, co zrobic, aby zwiekszyc mase miesniowa, cwiczac na silowni i bedac na naszej diecie?
            A moze sie nie da? Moze trzeba poradzic sie jakis specjalistow?

No. pomozcie!
            • bglanda Re: Candida i silowania 07.11.05, 14:35
              Każdy znas ma inny organizm ale przy takiej diecie trudno zrobic mase na
              siłowni.
            • mac6581 Re: Candida i silowania 07.11.05, 16:27
              Mozna zwiekszyc mase jedzac wylacznie dozwolone produkty z diety oraz cwiczeniom na silowni. Ogolnie chodzi tutaj o bialko, czyli jesc duzo filetow z kurczaka i ryzu wink. Jednak dr janus pisal ze dieta powinna byc niskoweglowodanowa i niskobialkowa dlatego nie wiem. Ja osobiscie staram sie jesc tylko produkty dozwolone jednak na pewno nie przejde na taka glodowa diete z mala iloscia miesa/bialka.
    • asiabed Re: Candida i silowania 07.11.05, 16:53
      Ja tez uwazam, ze mozna - byle by tylko nie cwiczyc zbyt forsownie. Delikatny
      trening, picie duzych ilosci wody - dobrze zrobi.
      Ja jeszcze pare tygodni i wroce do cwiczenia jogi - zaprzestalam ze wzgledu na
      bolace stawy nadgarstka i stopy (nie bylam w stanie normalnie wykonywac
      niektorych prostych assanow). A terz czekam z utesknieniem, kiedy znow zaczne
      sie wyginac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka