mariusz1233 17.11.05, 00:47 ma ktos powiększone węzły chłonne??? bo ja od jakiegos czasu wyczuwam jakieś gulki na szyji odrazu pod szczęką z lewej i prawej strony i ruszają się, wiec nie wiem czy to powiększone węzły chłonne czy cos innego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz1233 Re: węzły chłonne ?? 17.11.05, 01:41 ja nie wiem znowu cos mi sie dzieje w glowe nie moge spac, gorąco mi w głowe, czuje ucisk w głowie, głowa mnie piecze, coś mnie kuje w żołądku i wogole dziwnie sie czuje czy ja umieram ??? (( -- Szukam wszystkich mozliwych srodkow do zwalczenia Candidy!!! Odpowiedz Link
asiabed Re: węzły chłonne ?? 17.11.05, 10:49 Mariusz, nie umierasz Wariacie ! (bez obrazy za tego Wariata, to w pozytywnym tego slowa znaczeniu). Takie gulki pod szczeka - ja tez mialam - pojawialy sie okresowo (ze dwa razy), ale po jakims czasie przechodzlo. Od czasu leczenia juz tego nie mialam, ale ja juz wczesniej stosowalam wybiorczo rozne preparaty wzmacniajaco - lecznicze (oprocz tak radykalnej diety). podczas stosowania diety i preparatow leczniczych (w tym naturalnych)w naszych organizmach dzieja sie dziene rzeczy, oczyszczamy sie, reakcje i objawy sa rozne (co nei znaczy, ze trzeba je bagatelizowac, to fakt). dlatego dobrze, ze mowisz o tym (czy to lekarzowi - jak masz porzadnego, czy to na tym forum). pozdrawiam Odpowiedz Link
wodnik07 Re: węzły chłonne ?? 17.11.05, 11:01 Hej! Tez to mam od kilku dni. Wydaje mi sie, ze moja candida przeniosla sie na wyzszy poziom przewodu pokarmowego. Moze chce wyjsc? Biore: ProbioLac, duzo czosnku, wit.C + E + B, inhalacje gardla. Aha, zrobilam świecowanie uszu - mam taki szum w lewym uchu, ze nie moge wytrzymac. Zamierzam to jeszcze powtórzyc. Czekam na efekty. Odpowiedz Link
bastet7 Re: węzły chłonne ?? 17.11.05, 13:15 Takie gulki to są właśnie węzły chłonne, a czy sa powiększone, to trzeba byłoby porównac z tym, jakie były kiedyś. Odpowiedz Link
mariusz1233 Re: węzły chłonne ?? 17.11.05, 18:54 no chyba są powiększone bo jakby nie byly to chyba powinny być wogóle nie wyczuwalne?! juz mam je od dluuuuuuuuuuuuższego czasu, i chyba juz mnie nerwica bierze od tego wszystkiego wypilem sobie 2 łyżki Melisalu i zasnąłem wkoncu PS. zna ktos jakas strone gdzie mozna kupic PRO BACTI 4 ??? Odpowiedz Link
bastet7 Re: węzły chłonne ?? 18.11.05, 07:42 Mariusz, u Ciebie problemem jest chyba głównie stres..... Zastanów się może nad czymś uspokajającym, melisa na pcozątek to dobry pomysł Mi zawsze pomaga. A co do węzłów chłonnych na szyi, to ZAWSZE są wyczuwalne. Więc, głowa do góry i trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link
nowajulka Re: węzły chłonne ?? 18.11.05, 12:41 Powiekszenie węzłów chłonhych szyi może świadczyc o nietolerancji glutenu ? Jesz gluten ? Bo ja, odkąd przestałam, węzły znikneły....... Oczywiście może to także świadczyć o jakimś stanie zapalnym......... Odpowiedz Link
asiabed Re: węzły chłonne ?? 18.11.05, 12:46 O, a to ciekawe, nie slyszalam jeszcze. W sumie, to od kiedy nie jem pieczywa, nie mam tez tego problemu...hmmm... Odpowiedz Link
buuubi Re: węzły chłonne ?? 23.03.06, 20:47 Powiększone węzły chłonne na szyi oraz małe węzełki chłonne pod żuchwą to również moja dolegliwość. A mam to od samego początku moich problemów gdy to nie doleczyłem anginy. W chwilach gdy mam nasilenie (migreny, zmęczenie, bóle gardła, zatok, głowy stawów itp itd) te węzełki pod żuchwą powiększają się jeszcze i bolą. Ma ktoś podobne dolegliwości lub opinię na ten temat ??? Odpowiedz Link
nowajulka Re: węzły chłonne ?? 23.03.06, 22:06 A może jakiś stan zapalny ? P.S. Wczoraj wprowadziłam chleb żytni na zakwasie do diety. Wczoraj jeszcze nie byłam pewna, ale dzisiaj moge powiedzieć ze 100% pewnością, że chleb mi szkodzi buuuuuuuuuuuuu.................znowu powiększyły mi się węzły chłonne, zaczęła boleć głowa, nos zapchał się jeszcze bardziej a brzuch urósł mi tak, że wyglądam jakbym była w 5 miesiącu ciąży. Tak się smieje, że pediatra robił kieś Synkowi badania w kierunku celiakii, a to chyba ja je powinnam zrobić. Z wzgledu na ten brzuch (oczywiście żartuję, ale tak serio chyba jednak mam tą alergię na gluten, która wyszła w testach skórnych) Odpowiedz Link
buuubi Re: węzły chłonne ?? 23.03.06, 23:49 Słuchaj - ale ja te węzełki mam powiększone od 9 lat - odkąd ogólnie mi się zdrowie sypnęło i zaczął się ten koszmar... Liczę że w trakcie kuracji od dr Janusa + MO i to mi przejdzie... Odpowiedz Link
nowajulka Re: węzły chłonne ?? 24.03.06, 00:07 A myslisz, że ja nie ? Miałam je od 19 r.ż. Teraz mam 30, nie już 31 (buuuuuuuuuuuu). Guzki chyba zniknęły po glutenie i leczeniu candidy. Tyle, że wczorajszym chlebie powróciły. Ale, sądząc po objawach ja miałam candidę co najmniej od 15 r.ż Odpowiedz Link
buuubi Re: węzły chłonne ?? 24.03.06, 14:02 Mówisz że guzki zninknęły po leczeniu candidy ? Mam nadzieję że i u mnie tak się stanie. Jestem po 3 tygodniach diety i leczenia i póki co lekko pobolewają ale zmniejszać się jeszcze nie chca. Czekam więc Odpowiedz Link
nowajulka Re: węzły chłonne ?? 24.03.06, 16:36 Tak, praktycznie prawie ich nie było. Ale teraz po glutenie wróciły - nie wiem czy winna była candida czy sam gluten. Odpowiedz Link
buuubi Re: węzły chłonne ?? 24.03.06, 16:53 Hmmm ja z glutenem nie mam problemów (chyba bo nie zauwazyłem spadków samopoczucia jak po slodyczach). A teraz i tak w I etapie diety go nie spożywam więc problem leży gdzie indziej. Nic to - licze ze wraz z tokiem leczenia zniknie Odpowiedz Link