mpr5 23.04.06, 19:20 Choruję na candidę tydzień temu stwierdzono u mnie nadczynność tarczycy .Jakie sa powiązania tych dwóch chorób i co z tym wszystkim teraz zrobić?Prosze o pomoc ,może ktoś to "przerobił"...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxion1 Re: Candida a nadczynność tarczycy 23.04.06, 19:38 "Drożdżaki wydzielają specyficzny rodzaj toksyn, które wchłaniając się do organizmu żywiciela osłabiają system immunologiczny. Poznano do tej pory ich 79 rodzajów, a najgroźniejsza z nich jest ta, która ma budowę zbliżoną do hormonu przysadki mózgowej. Może więc z łatwością rozregulować cały układ hormonalny człowieka, a przede wszystkim tarczycę i spowodować zaburzenia wydzielania przez nią hormonów." To jest cytat z rozmowy z dr Janusem (całość w zakładce "Alveo w zwalczaniu drożdżycy na mojej stronie). Uważam że leczenie candidy sprawy tarczycy przywróci do normy. Pozdrawiam --- www.candida.yoyo.pl Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Candida a nadczynność tarczycy 25.04.06, 13:21 mi sie tarczyca "sama" unormowala bez interwencjii hormonow. Bralam probiotyki, citrosept i po kilku tygodniach znaku nie bylo po wczesniejszych symptomach candidy. Meczylam sie z nia podczas kontaktu z grzybem w scianie okolo 5 miesiecy. Ale na szcescie po citrosepcie i probiotykach dosc szybko ustapila. Odpowiedz Link