setia 19.09.06, 19:37 czy tez ma związek z candidą? jakie naturalne srodki mozna stosowac w walce z łupieżem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jmgpk6 Re: łupież 20.09.06, 08:05 Wg mojego doświadczenia-ma związek z candidą.Jak tylko zacząłem chorować miałem straszny łupież,aż dermatolog dawał mi jakieś specjalne mazidła(nic nie pomagały)aż w miarę leczenia łupież ustabilizował się.Stosuję szampon nizoral.jmgpk6 Odpowiedz Link
kawka37 Re: łupież 20.09.06, 09:02 Kiedyś był w " Pytaniu na śniadanie" program poświęcony problemom z włosami i skórą głowy. Zaproszona do studia pani dr dermatologii mówiła,że za łupież odpowiada przerost normalnie tam bytujących gatunków kandidy. Ja po sobie też widzę , że pomagają na niego szmpony ze składnikami działającymi przeciwgrzbiczo. Łuski jeszcze sie pojawiają, ale skóra sie zagoiła i włosy nie wypadają garściami tylko rosną jak głupie. Pozdrawiam. K Odpowiedz Link
5_monika Re: łupież 20.09.06, 10:07 jak najbardziej, łupięż moze być objawą candidy, tyle że w tym przypadku też trzeba leczyć wewnętrznie, a nie skórę głowy. pozdrawiam Odpowiedz Link
czort5 Re: łupież 20.09.06, 17:28 Też miałam potworny łupież, Dermatolog wychodował z niego drożdzaki. Długo się leczyłam różnymi specyfikami na receptę i bez i zawsze wracał. W końcu posmarowałam głowę sokiem wyciśniętym z główki czosnku, owinęłam głowę folią i siedziałam tak 3 godz (tylko na początku trochę piekło i szyczypało) potem oczywiście umyłam włosy. i tak trzy dni z rzędu. Od tego czasu łupież się juz nie pokazał. Tylko radzę przeprowadzić kurację w czasie urlopu bo trochę zapachu zostaje nawet po umyciu. Ale warto. Odpowiedz Link
nowajulka Re: łupież 20.09.06, 22:17 To ja chyba spróbuję......bo jest to jeden z nielicznych objawów, który wraca jak bumerang - jak zjem cos niedozwolonego.... Odpowiedz Link
mac6581 Re: łupież 21.09.06, 01:02 W sumie w szamponie przeciwlupiezowym nizoral jest ketokonazol a jest to antybiotyk przeciwgrzybiczny. Wnioski nasuwaja sie same. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: łupież 21.09.06, 05:09 podoba mi sie pomysl z czosnkiem Wyprobuje w razie potrzeby. Ale poki kuruje sie przep[isem z urynoterapii, ktory jest rownie skuteczny a mniej woniacy. Glowe nacieramy moczem wlasnym, najlepiej 1-dniowym.Mozna tez polac cala glowe moczem, zawinac w pieluche lub recznik, na to reklamowka , ktora dobrze trzeba zwiazac jakas gumka i trzymac jakies 15-30 minut. Ja czasem tylko nacieram wacikiem w mieujscach gdzie pojawia sie lupiez i znika. Odpowiedz Link