19.09.06, 19:37
czy tez ma związek z candidą? jakie naturalne srodki mozna stosowac w walce z
łupieżem?
Obserwuj wątek
    • jmgpk6 Re: łupież 20.09.06, 08:05
      Wg mojego doświadczenia-ma związek z candidą.Jak tylko zacząłem chorować miałem
      straszny łupież,aż dermatolog dawał mi jakieś specjalne mazidła(nic nie
      pomagały)aż w miarę leczenia łupież ustabilizował się.Stosuję szampon
      nizoral.jmgpk6
      • kawka37 Re: łupież 20.09.06, 09:02
        Kiedyś był w " Pytaniu na śniadanie" program poświęcony problemom z włosami i
        skórą głowy. Zaproszona do studia pani dr dermatologii mówiła,że za łupież
        odpowiada przerost normalnie tam bytujących gatunków kandidy. Ja po sobie też
        widzę , że pomagają na niego szmpony ze składnikami działającymi
        przeciwgrzbiczo. Łuski jeszcze sie pojawiają, ale skóra sie zagoiła i włosy nie
        wypadają garściami tylko rosną jak głupie. Pozdrawiam. K
    • 5_monika Re: łupież 20.09.06, 10:07
      jak najbardziej, łupięż moze być objawą candidy, tyle że w tym przypadku też
      trzeba leczyć wewnętrznie, a nie skórę głowy.

pozdrawiam
      • czort5 Re: łupież 20.09.06, 17:28
        Też miałam potworny łupież, Dermatolog wychodował z niego drożdzaki. Długo się
        leczyłam różnymi specyfikami na receptę i bez i zawsze wracał. W końcu
        posmarowałam głowę sokiem wyciśniętym z główki czosnku, owinęłam głowę folią i
        siedziałam tak 3 godz (tylko na początku trochę piekło i szyczypało) potem
        oczywiście umyłam włosy. i tak trzy dni z rzędu. Od tego czasu łupież się juz
        nie pokazał. Tylko radzę przeprowadzić kurację w czasie urlopu bo trochę zapachu
        zostaje nawet po umyciu. Ale warto.
        • nowajulka Re: łupież 20.09.06, 22:17
          To ja chyba spróbuję......bo jest to jeden z nielicznych objawów, który wraca
          jak bumerang - jak zjem cos niedozwolonego....
    • mac6581 Re: łupież 21.09.06, 01:02
      W sumie w szamponie przeciwlupiezowym nizoral jest ketokonazol a jest to
      antybiotyk przeciwgrzybiczny. Wnioski nasuwaja sie same.
      • homeopatkaqq Re: łupież 21.09.06, 05:09
        podoba mi sie pomysl z czosnkiemwink
        Wyprobuje w razie potrzeby.
        Ale poki kuruje sie przep[isem z urynoterapii, ktory jest rownie skuteczny a
        mniej woniacy.

Glowe nacieramy moczem wlasnym, najlepiej 1-dniowym.Mozna tez polac cala glowe
        moczem, zawinac w pieluche lub recznik, na to reklamowka , ktora dobrze trzeba
        zwiazac jakas gumka i trzymac jakies 15-30 minut.
        Ja czasem tylko nacieram wacikiem w mieujscach gdzie pojawia sie lupiez i znika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka