maniaczytania 23.09.08, 11:37 widzialam w Merlinie, do tego w prezencie wycinanki Ani z ubrankami i mietowki w pudelku z Ania :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
floram Re: Biografia L.M. Montgomery 23.09.08, 13:25 A czyjego autorstwa, bo coś nie mogę znaleźć ? Odpowiedz Link
floram Re: Biografia L.M. Montgomery 24.09.08, 10:26 Dokładnie, ta biografia nie zachwyciła mnie, jakaś taka nudna. Czytałam ją kilkanaście lat temu. Dla tych co chcą wyczerpujące źródło na temat Maud polecam The Lucy Maud Montgomery Album Kevina McCabe`a. To ogromne tomiszcze z mnóstwem zdjęć, pokrywające prawie każdy aspekt życia i twórczości Maud, jaki nam się zamarzy. Naprawdę polecam! Kupiłam go jakieś 3 lata temu i do dzisiaj czytam, tyle jest tam informacji! Ostatnio widziałam nawet w Empiku wydanie w miękkiej okładce po ok 100zł www.empik.com/the-lucy-maud-montgomery-album-z-importu,prod1317554,p Odpowiedz Link
pontecorvo Re: Biografia L.M. Montgomery 24.09.08, 10:54 Kusi, oj kusi ten Album, tylko ten angielski... A co do wspomnianej biografii, to również nie polecam. Po pierwsze faktycznie nudna, po drugie niektóre fakty nie pokrywały się z Pamiętnikami. Zresztą pisałam o rozczarowaniu biografią w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30357&w=75090435&v=2&s=0 Odpowiedz Link
supervixen Re: Biografia L.M. Montgomery 23.09.08, 13:47 To ja bym chciała wycinanki i miętówki, ale bez książki, bo już posiadam:) (parę dni temu Wirtualna Polska reklamowała 'premierę' tej książki, ale to się odnosi jedynie do wydania w WL. Chyba z 10 lat temu wydała ją już NK) Faktycznie sama biografia nie jest idealna, ale nie ma chyba innego opracowania po polsku? Odpowiedz Link