25.08.06, 08:07
Witam serdecznie.
Czy obchodzicie w pracy imieniny?
Czy jest to tylko kawa i ciasto, czy może też alkohol?
Solenizantowi kupujecie kwiaty czy również prezent?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Imieninki 25.08.06, 09:29
      tak obchodzimy.
      Pamiętają zawsze o tym szefowie i to oni kupuja cisto oraz upominek w imieniu
      pracowników i swoim.
      Zasiadamy wówczas przy kawie/ herbacie na ok. 1-1,5h zazwyczaj około 11-13
    • truskawkam73 Re: Imieninki 25.08.06, 09:32
      Ja dostaję od moich szefów kwiatuszka i buzi :-)
      • edytka-g Re: Imieninki 28.08.06, 08:23
        U mnie w pracy jest zwyczaj że robimy zrzutkę i kupujemy coś solenizantowi
        (przeważnie są to kwiaty). Solenizant za "to" przynosi ciasto i mamy ok 1,5h
        imprezkę :) Dla mnie jest to troche stresujące kiedy się obchodzi te imieniny
        bo wszyscy zasiadają przy stole i trzeba jakoś stworzyć atmosferę - a na
        uśmiech nie zawsze jest ochota... Za 2 tygodnie mam imieninki i to wszystko
        mnie czeka...
        • marghot Re: Imieninki 28.08.06, 09:38
          a mnie pdoczas takich imprez wqrza to, że nikt do dzwoniącego telefonu się nie
          ruszy - ja musze wstawać - więc CO TO ZA IMPREZA, GDZIE BAWIĄ SIĘ nieliczni??
          • edytka-g Re: Imieninki 28.08.06, 09:59
            to jest prawda z tym telefonem! ja zawsze musze być na wybiegu a czasem nawet
            odbierać telefony za wsztstkich! W tym wypadku jesteśmy na straconej pozycji...
            • zuza0107 Re: Imieninki 29.08.06, 12:50
              u nas nie obchodzimy imienin. mówimy sobie tylko wszystkiego najlepszego.
              ale dzień kobiet jest obchodzony. dostaje kwiatki i czekoladki.
    • agmaa Re: Imieninki 14.09.06, 09:34
      U mnie w firmie jest to dzień wolny-tzn. imieninowicz w dniu imienin nie
      przychodzi do pracy, nie bierze urlopu, na liscie obecności jest obecny.
      Uważam, że to dobry pomysł:)
    • altu Re: Imieninki 29.09.06, 12:48
      u nas się przyjęło, że solenizant przynosi ciasto (teraz to niemalże bój, kto
      lepsze i smaczniejsze), jest "wystwka" i każdy się częstuje.
      życzenia składane - osobno każdy coś tam życzy.
      szef daje kwiaty ;)
    • dactylo Re: Imieninki 07.10.06, 16:07
      hmmmm, no u nas nawet urodziny obchodzimy.
      a ja mam pytanie, czy jest reguła na to, kto wręcza kwiaty? ostatnio na urodziny jednego pana, to ja mu wreczalam, ale nawet sie spytałam nikogo, zeby ustalic komu wypada bardziej.
      i czy jak czyjes swiet wypada w sobote, a my mamy wolne w sobotę, to dawac kwiaty w piatek? czy w poiedzialek? my daliśmy teraz w piatek na jego sobotnie urodziny i jeden kolo prawie się na ten widok przeżegnał, bo tak przed czasem sie nie robi, zła wróżba itp., że lepiej po czasie, w poniedziałek.. co wy na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka