kinga_n1 12.09.07, 14:55 Asystentka Prezesa Zarządu-dostałam propozycje pracy na takim stanowisku-jakie są zadania,obowiązki itp,może Wy mi podpowiecie. Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulkina Re: Asystentka 12.09.07, 15:47 ktoś kto Ci zaproponował tą prace nie powiedział Ci o zakresie obowiazków?? dziwne.. poza tym trudno powiedziec tak ogólnie, co fima to inne obowiazki najlepiej zrobisz jesli zapytasz pracodawce co mialoby nalezec do Twoich obowiazkow.. Odpowiedz Link
conejito13 Re: Asystentka 12.09.07, 18:47 Zgadzam sie. Powinnas dowiedziec sie, jaki bedzie zakres twoich obowiazkow, dla wlasnego dobra;) U mnie w firmie sekretarka prezesa ma o wiele mniej zajec niz ja, sekretarka glownego dyrektora a to z tego powodu, ze Prezes juz praktycznie w biurze sie nie pojawia a wszystko lezy na barkach Dyrektora. Tak wiec...dowiedz sie koniecznie. Odpowiedz Link
kinga_n1 Re: Asystentka 13.09.07, 11:25 Nie no oczywiście,że mi powiedzieli:pisanie pism,zawieranie umów itp.,tylko chciałam sie jakoś lepiej przygotować,myślałam że podpowiecie mi na co mam sie przygotować pracując jako asystentka,z czym to się wiąże. Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link
conejito13 Re: Asystentka 13.09.07, 12:14 kinga, naprawde zalezy od prezesa/dyrektora. przy jednym twoje obowiazki beda rowniez zawieraly jakies elementy pomocy prywatnej (dzieci, zona, dom, samochod, komorka, pies etc.), przy innym nie bedziesz wiedziala nawet jak sie nazywa jego zona. ale ogolnie, to zazwyczaj jest: organizowanie podrozy - bilety lotnicze/pociagowe, wynajmowanie aut, przesylki kurierskie, odbieranie telefonow, organizowanie dnia (spotkania etc.), jesli firma jest niewielka, rowniez slynne podawanie kawki i soczkow;), jesli duza, czesto to robia recepcjonistki lub jest oddzielna osoba do tego, zalatwianie wszelkich biezacych spraw firmy: czegos brakuje np. papieru, dlugopisow etc: zamawiasz; rozmawiasz z klientami, jesli maja jakies sprawy nie wymagajace bezposredniego zaangazowania szefa i mozesz zalatwic to ty, sprawy papierkowe w urzedach (czasami) i mnooostwo roboty innej (zalezy od dzialalnosci firmy, jej branzy etc.). naturalnie tlumaczenia prostych (i nie tylko) tekstow, jesli nie maja tlumacza. ja obecnie, pracujac w firmie konstrukcyjnej, zajmuje sie np. shippingiem, czyli calym budzetem statkow z materialami, ktore kupujemy. wyliczam koszty statkow, rozmawiam z dostawca, z agencja shippingowa, czego nie robilam w kancelarii prawnej. natomiast tam pisalam akty notarialne, pelnomocnictwa i krotkie umowy, mnostwo listow, faksow, poprawek do dokumentow i organizowalam ogromne eventy firmowe jako sekretarka prezesa. jednego razu musialam wynajac helikopter!:) tutaj tego teraz nie robie. wiec jak widzisz, to samo stanowisko caaaaaalkiem rozne zajecia. powodzenia. Odpowiedz Link