Dodaj do ulubionych

Obieg dokumentów i skarga

02.04.09, 16:33
Witam

Pracuję w spółce z o.o. i od jakiegoś czasu mam problem z moim szefem, a właściwie już konflikt. Wiem, że długo tam nie zostanę ale z drugiej strony nie mam ochoty tego nadal znosić. Jakiekolwiek próby podjęcia rozmów na temat tej sytuacji spełzły na niczym. Chciałabym poprosić o interwencję Przewodniczącego Rady Nadzorczej ale muszę to zrobić na piśmie. I pytanie, czy skargę na Prezesa spółki muszę puścić przez dziennik podawczy czy mogę dać ją bezpośrednio Przewodniczącemu Rady? Jak pójdzie przez dziennik to w pierwszej kolejności szef to zobaczy a wolałabym zadziałać z zaskoczenia. Sprawa jest poważna, uważam że to co dzieje się w mojej firmie to mobbing i dyskryminacja, nie dotyczy to zresztą tylko mnie. Zanim jednak zgłoszę sprawę do PIP lub ewentualnie Sądu Pracy chcę wykorzystać każdą możliwą formę obrony.

Pozdrawiam,
Ninka
Obserwuj wątek
    • lektorka Re: Obieg dokumentów i skarga 02.04.09, 17:08
      Możesz bezpośrednio złożyć to Przewodniczącemu Rady, ale dla
      bezpieczeństwa (późniejszy dowód w sprawie) poproś o podpis, że
      przyjął takie pismo.

Poza tym, czy jesteś pracownikiem etatowym? Masz umowę o pracę czy
      umowę zlecenie czy o dzieło? Tylko pracownik zatrudniony na umowę o
      pracę ma prawo do zaskarżenia.
      Czy potrafisz udowodnić, że doszło do mobbingu (orzeczenia od
      lekarza o pogorszeniu stanu zdrowia, jakieś obraźliwe maile,
      polecenia poniżej kwalifikacji itp)? Czy są świadkowie, którzy są po
      twojej stronie?
      • ninkawu Re: Obieg dokumentów i skarga 02.04.09, 17:48
        Oczywiście jeśli dam mu cokolwiek na piśmie to poproszę o potwierdzenie (podpis). Pracuję w tym zawodzie już kilka ładnych lat i widziałam już różne rzeczy. Tylko mnie męczyło czy mogę coś puścić poza plecami capo di tutti capi:) Wprawdzie obowiązuje mnie lojalność wobec spółki a nie jej zarządu, ale...

Mam umowę oczywiście, świadków, dowody ect... Tylko to jest taki wysublimowany mobbing. Na ubliżanie, wulgaryzmy bym sobie nie pozwoliła.
        Jak się idzie na wojnę to trzeba być przygotowanym, ja przygotowana jestem. I mam zamiar tę wojnę wygrać.
        Ktoś musi te szlaki przecierać, kurcze akurat trafiło na mnie...
        Najlepsze rozwiązanie to zmienić pracę, ale w małych miastach pracy nie ma:(
        • molla7 Re: Obieg dokumentów i skarga 04.04.09, 13:04
          >Najlepsze rozwiązanie to zmienić pracę, ale w małych miastach pracy >nie ma:(

ale jeśli decydujesz się postawić sprawę na ostrzu noża to licz się z tym, że będziesz pewnie musiała poszukać nowej pracy...ale jeśli masz mocne argumenty i dowody działaj. Odwagi.
          • ninkawu Re: Obieg dokumentów i skarga 12.04.09, 21:34
            > ale jeśli decydujesz się postawić sprawę na ostrzu noża to licz się z tym, że b
            > ędziesz pewnie musiała poszukać nowej pracy...ale jeśli masz mocne argumenty i
            > dowody działaj. Odwagi.

Cały czas się za czymś innym rozglądam, w przyszłym tygodniu idę znów na rozmowę
            i wiążę z tym spore nadzieje.
            Właściwie nie chodzi o odwagę ale świadomość że będzie się wlokła za mną opinia
            zołzy:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka