Dodaj do ulubionych

Poziom dyskusji na SZ

22.12.10, 13:39
Niestety dominują tu posty krzykaczy, na czele z Obywatelem. Poziom jak na onecie, ale na onecie podobno piszą sami moderatorzy.
Można by się czegoś ciekawego dowiedzieć od obecnych tu lekarzy, tylko trudno dyskutować jeśli ktoś co chwilę wtrąca, że "lekarzyna", to taki niedouczony łapówkarz i alkoholik.
Ja w każdym razie dziekuję za uwagę i życzę dobrego odbioru.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 13:57
      Tak. Nie po raz pierwszy okazuje się, że gdyby nikt nie przeszkadzał, to byłby raj na ziemi. Rząd lepiej by rządził, gdyby nie nieznośne społeczeństwo,które stale się czegoś domaga i wymaga. Kolej by lepiej funkcjonowała, gdyby nie pasażerowie. Górnikom by było lżej, gdyby nie musieli fedrować węgla na trzy zmiany, od lekarzy można by się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć, ale jeden użytkownik im to uniemożliwia. Jeśli chodzi o lekarzy, to w ogóle wszyscy się zmówili, żeby im życie uprzykrzać. A już szczególnie pacjenci i CBA.

Tezę autora wątku potwierdza choćby ten wątek, w którym od ciekawych wpisów lekarzy aż się roi. Ale wiadomo, że zdecydowanie łatwiej jest rozmawiać, jeśli pacjent wie, że jest ćwierćinteligentem, ćwokiem, debilem, kretynem, baranem i - co oczywiste - idiotą. Dlatego trzeba mu to bez ogródek i owijania w bawełnę, ale w sposób ciekawy uświadomić.
    • igor14141 Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 16:40
      ka.rp napisał:

> Niestety dominują tu posty krzykaczy, na czele z Obywatelem. Poziom jak na onec
      > ie, ale na onecie podobno piszą sami moderatorzy.
      > Można by się czegoś ciekawego dowiedzieć od obecnych tu lekarzy, tylko trudno d
      > yskutować jeśli ktoś co chwilę wtrąca, że "lekarzyna", to taki niedouczony łapó
      > wkarz i alkoholik.
      > Ja w każdym razie dziekuję za uwagę i życzę dobrego odbioru.

Tak od obecnych tu lekarzy mozna dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy ,a i wzbogacić słownictwo

Autor.ka.rp 19.12.10. 14,46

A na chooj ci te gó...lotne słowa jak się jednorazówki skończyły?
    • slav_ Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 18:14
      >Poziom dyskusji na SZ

Okres świetności to forum ma już dawno za sobą.
      Było kilku (nastu) ciekawych lekarzy ciekawie piszących ale sobie odpuścili bo trudno w nieskończoność tłumaczyć to samo.
      Obecnie forum "prowadzą" i nadają ton obywatel/igor/imponeross.
      • igor14141 Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 19:17
        slav napisał:

> Obecnie forum "prowadzą" i nadają ton obywatel/igor/imponeross.

Trzech w jednym?

> Okres świetności to forum ma już dawno za sobą.
        Nie przesadzaj, ale prawda jest taka ,że pisałeś lepiej , pamiętam te czasy świetności.
        Twoje i jeszcze kilku innych lekarzy posty to były perełki, żaden z lekarzy"dawniej tu piszacych nie nazywał brzydko pacjentów" a teraz inwektywy w stosunku do pacjentow to norma tego forum., w relacjach lekarz-pacjent.

• oby.watel Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 19:18
        slav_ napisał:

> Obecnie forum "prowadzą" i nadają ton obywatel/igor/imponeross.

A jak oni to robią, oświeć nas, wodzu? Za Tobą któryś z nich stoi i jak tylko próbujesz nadać ton natychmiast się rzuca i... Co? Co robi? Zabrania pisać z sensem i na temat? Pluje na monitor? Dobiera się do lodówki?
        • slav_ Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 20:15
          > A jak oni to robią, oświeć nas, wodzu?

Właśnie tak jak w tym poście.
          Napastliwie.
          • oby.watel Re: Poziom dyskusji na SZ 22.12.10, 21:25
            Ze smutkiem zauważyłem, że to forum zeszło na psy. Niestety dominują tu posty krzykaczy, na czele z slav_em. Poziom jak na onecie, ale na onecie podobno piszą sami moderatorzy.

Obecnie forum "prowadzą" i nadają ton slav_/marcinoit/pct3

Tak lepiej, slav_?
    • zawsze-soffie Re: Poziom dyskusji na SZ 26.12.10, 17:50
      Na internetowych forach zazwyczaj pełno krzykaczy obrażających wszystkich dookoła. No dobra, może na katolickich forach jest inaczej.
      • nocny_piter Re: Poziom dyskusji na SZ 27.12.10, 20:40
        Część lekarzy odeszła na zamknięte lekarskie fora takie jak "Konsylium", "MP" i inne. Tam jest przestrzeń do merytorycznej dyskusji, bez pyskówek z trollami. Kiedyś pojawiałem się tutaj częściej, realizowałem swoją utopijną "misję" wyjaśniania zasad funkcjonowania systemu, który generuje rozmaite patologie i wymaga gruntownych reform. Niestety trolle nie są podatni na jakiekolwiek argumenty, więc dyskusja z nimi to czysta strata czasu.
        • oby.watel Re: Poziom dyskusji na SZ 27.12.10, 21:46
          nocny_piter napisał:

> Kiedyś pojawiałem się tutaj częściej, realizowałem swoją utopijną "misję" wyjaś
          > niania zasad funkcjonowania systemu, który generuje rozmaite patologie i wymag
          > a gruntownych reform. Niestety trolle nie są podatni na jakiekolwiek argumenty,
          > więc dyskusja z nimi to czysta strata czasu.

Zgroza. Co za ćwoki ćwierćinteligentne. To p. dr z misją przybywa, żeby zawiłości systemu rozwikłać, problemy zdrowotne z różnych stron naświetlić, wyłuszczyć bolączki trapiące, a oni, niewdzięcznicy, niepodatni. Słusznie p. dr postąpił udając się w miejsce zamknięte. Tam spokojnie i misję można realizować, a i na poziomie dyskutować potakując sobie wzajemnie, jak kodeks nakazuje. No i nikt nikogo nie obraża, bo nie masz tam nikogo poniżej lekarza.

Uświadomić nieświadomym, że są trollami to nowa misja p dr. Równie karkołomna jak poprzednia, ale przynajmniej nie wymaga żadnych argumentów. Nawet "jakichkolwiek".
        • slav_ Re: Poziom dyskusji na SZ 27.12.10, 22:16
          > Kiedyś pojawiałem się tutaj częściej, realizowałem swoją utopijną "misję"

jak się łatwo przekonałeś nocny_piterze Twoja (i innych) decyzja była słuszna - wystarczył jeden w sumie neutralny post by stać się ofiara napastliwego ataku
          tak mniej więcej wygląda obecnie to forum
          • 1951b tak mniej więcej wygląda obecnie to forum..... 27.12.10, 23:56
            a tak wyglądało to forum dawniej
          • oby.watel Re: Poziom dyskusji na SZ 28.12.10, 12:00
            Gratuluję dobrego samopoczucia. Rozumiem, że nie dopuszczasz do siebie myśli, że autor pisząc o trollach nie ma ma na myśli pct3 czy slav-a, prawda? Bo już kompletnie we łbie się nie zmieści taka prosta myśl, że jeśli ktoś obraża mojego rozmówcę, to pośrednio obraża również i mnie?

Wystarczy jeden neutralny post zawierający słowo konował, żeby zaraz cała czereda rzuciła się ujadać. Ale o trollach można mówić spokojnie. Żaden się nie poczuwa.

> Niestety trolle nie są podatni na jakiekolwiek argumenty, więc dyskusja z nimi to
            > czysta strata czasu.

Święta prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka