Dodaj do ulubionych

monitor badań klinicznych - freelancer

IP: *.ghnet.pl 23.12.05, 01:36
Witam wszystkich! Jakie macie doświadczenia jako freelance CRAs? Mam na myśli
stawki za badanie, ile ośrodków, ile pacjentów, ile wizyt w miesiącu. Z góry
dziękuję za opinie! Zacząłem rok temu, mam za sobą około 60-70 wizyt (w tym
inicjujących) i zastanawiam się na dalszymi perspektywami w tym zawodzie...
Obserwuj wątek
    • Gość: CRA Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.aster.pl 31.12.05, 18:32
      Jako freelance możesz podpisać umowę z ilkoma firrmami i pracować tle ile
      chcesz.Możesz sobie tak dobrać ilość obowiązków,że wyjdzie odpowiednik połowy
      etatu lub dwóch etatów.Wszystko zależy od Ciebie i do czego się
      zobowiążesz.Stawki-negocjuj ,bo każda firma zupełnie inaczej płaci-do 100%
      różnicy pomiędzy firmami.
      • Gość: PM Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:17
        pracuję w CRO jako PM, chcialbym sie dowiedziec ile wynosi tzw przecietne wynagrodzenie jako CRA w innych firmach, ile moze zazyczyc sobie freelancer?.Niestety nie mam porownania a myslę o dalszym rozwoju. Bede wdzieczny za odpowiedź.
        • Gość: cra Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.example.net / *.crowley.pl 04.01.06, 20:27
          firma farmaceutyczne placa od 5000 brutto do 12000 w cro zalezy od doswiadczenia
          • Gość: PM Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:14
            dziękuję za odpowiedź, z Twojego doświadczenia jesteś w stanie powiedzieć czy warto ryzykować jako freelancer czy raczej szukac tzw etatu?
            powiem szczerze rozgladam sie powoli bo praca jako Proj M za polowe od podanej przez Ciebie nizszej stawki nie jest satysfakcjonujaca, ale jest to male CRO wiec pewnie dlatego.
      • Gość: freelancer Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.ghnet.pl 04.01.06, 20:43
        ja myślę docelowo o "medical adviser" lub o czymś pokrewnym - mam PhD, a za
        chwilę będę miał (mam nadzieję...) specjalizację. niestety nie widzę ofert w
        Polsce, tylko za granicą...
        • Gość: CRA Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.aster.pl 04.01.06, 21:30
          W praktycznie każdej większej firmie/CRO czy farmaceutycznej/ znajdziesz CRA z
          PhD i II stopniem specjalizacji.Bez doświadczenia w branży farmaceutycznej lub
          mocnych pleców-czytaj syn opinionleadera szanse bardzo marne na Medical
          Advisera.Nie te czasy-to se ne vrati...
          • Gość: ida Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.csk.pl 04.01.06, 21:50
            Bez doświadczenia w branży farmaceutycznej lub
            > mocnych pleców-czytaj syn opinionleadera szanse bardzo marne na Medical
            > Advisera.Nie te czasy-to se ne vrati...

Nie bede się sprzeczać, nie wiem jak generalnie wygląda w sytuacja w innych firmach, ale dla freelancera mam radę, że jeżeli interesuje go stanowisko doradcy medycznego, żeby w pierwszej kolejnosci postarał się przemieścic z CRO do firmy farmaceutycznej jako CRA, a potem uważnie śledził ogłoszenia o rekrutacji wewnętrznej. Mocne plecy i rodzic KOL wcale nie jest warunkiem niezbednym do objęcia takiego stanowiska.
        • Gość: ida Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.csk.pl 04.01.06, 21:39
          Medical advisor w firmach farmaceutycznych w Polsce jest to stanowisko zwiazane przede wszystkim ze sprzedażą i marketingiem, nie ma wiele wspolnego z nauką. Polecam, jeśli chcesz sobie pojeździc po Polsce (szkolenia przedstawicieli) lub po Europie i innych kontynentach (kongresy). Ze specjalizacją, z ambicjami naukowymi, doradca medyczny "niemarketingowy" kryje się za granicą w firmach farmaceutycznych pod hasłem Clinical Research Physician (czasem pod hasłem Clinical Research Scientist, ale patrząc na firmę w której pracuję, opisy tych dwoch stanowisk znacznie się różnią).
          • Gość: freelancer Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.ghnet.pl 04.01.06, 22:31
            racja, myślałem raczej o "Clinical Research Physician". ale pewnie musialbym
            wyjechac, a tego na razie nie chce... zostaje dobieranie badan. czy - z Waszego
            doświadczenia - możliwe jest wskoczenie na SCRA po doświadczeniu jako freelancer?
            • Gość: ida Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.csk.pl 04.01.06, 22:45
              Wszystko jest możliwe, choć mnie po w zależności od desperacji firmy i Twoich zdolności negocjacyjnych, ale mnie (parę lat temu), z dużo większym doświadczeniem w freelansowaniu niż rok i 60-70 wizyt w jednej z firm potraktowano jako kandydatkę na juniora raczej niż na seniora...Bo nie pracowałam na etacie... Oczywiście ich olałam.
              • Gość: freelancer Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.ghnet.pl 05.01.06, 00:27
                mam 9 wizyt / miesiac, wiec doswiadczenie zdobywam dosc szybko...zastanawiam sie
                nad jakimś kursem - żeby mieć "papier"; to pewnie jest jakiś atut przy staraniu
                się o pracę? wcześniej przez 5 lat prowadziłem badania jako co-investigator,
                więc aktualny pracodawca uznał chyba, że poważniejszego przeszkolenia nie
                potrzebuję.
                • Gość: ania Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:34
                  a czy słyszeliście o nałożeniu na usługi naukowo badawcze , czyli takie jakie
                  my reprezentujemy jako freelanserzy monitorując badania kliniczne 22% vatu.
                  Oznacza to ,że będziemy musieli doliczać do rachunku 22% vat a nasze rachunki
                  wzrosną - firmom farm którzy dają nam zlecenia może się to nie podobać, nie
                  kalkulować i... stracimy pracę !o o tym sądzicie ?
                  • Gość: freelancer Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.orange.pl 05.01.06, 23:52
                    ja otrzymalem przy rejestracji dzialalnosci takie PKD, ze musialem od poczatku byc platnikiem VAT. dla zleceniodawcy polskiego nie ma to znaczenia, jesli sam jest platnikiem VAT- zaplacony podatek odliczy od tego, co ma odprowadzic do urzedu sksrbowego
                  • Gość: freelancer Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.ghnet.pl 14.03.06, 00:51
                    Jeśli pracujecie jako freelancerzy: czy możecie się podzielić
                    informacją, pod jakim kodem macie zarejestrowaną działalność i jaką stosujecie
                    stawkę VATu dla pracodawców zagranicznych (w UE); ewentualnie jakie znacie
                    podstawy prawne. Z góry Wszystkim dziękuję!
              • Gość: freelancer Re: monitor badań klinicznych - freelancer IP: *.ghnet.pl 05.01.06, 22:35
                jak potoczyła się Twoja dalsza kariera (jeśli wolno spytać)?
            • Gość: lek.med-exREP Prosze o informacje IP: *.piasta.pl 04.01.06, 22:48
              Właśnie straciłem pracę jako REP.Myślę o CRA .Proszę o każdą przydatną
              informację typu : obowiązki,ile dni poza domem, o co to wogóle chodzi-bo
              pojęcie mam póki co o tym słabe ,jakie zarobki , jak znależć kontakt na
              podjęcie pracy . Za wszelkie informację dziękuję !!!Piszcie śmiało dla mnie
              każde info jest na wagę złota !!! Warto przebranżowić się z REP-a ?
              • Gość: CRA Re: do freelancera IP: *.aster.pl 05.01.06, 22:01
                Papier na pewno pomaga przy staraniu się o pracę,szczególnie na samym początku.
                Jeżeli już pracujesz to nie ma on większego znaczenia.
                Bardziej liczy się zakres obowiązków jaki wykonujesz,a zazwyczaj jednak jest on
                mniejszy niż obowiązki CRA w biurze.Freelancerowi dużo trudniej jest awansować
                na Senior CRA,bo się to pracodawcy nie opłaca-po co ma płacić więcej za tą samą
                usługę.
                • Gość: gość Re: do freelancera IP: *.piasta.pl 06.01.06, 00:02
                  No to napisze mi ktoś o tym zawodzie co a może nawet więcej czy mała szansa ?
                  • Gość: ida Re: do freelancera IP: *.csk.pl 06.01.06, 13:18
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> No to napisze mi ktoś o tym zawodzie co a może nawet więcej czy mała szansa ?

Istotą tego zawodu jest grzebanie sie w dokumentacji, na początek proponuje pogrzebanie się w archiwum tego forum, bo o CRA było tu niemalo...
                    • Gość: CRA Re: do freelancera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:40
                      Popieram Idę.Jeżeli wkurzysz się przy tego rodzaju szukaniu -nawet gdyby zajęło
                      Ci to tylko godzinę,to znaczy,że przy sprawdzaniu CRFów wkurzać się będziesz
                      jeszcze bardziej.
              • Gość: freelancer Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 00:16
                hej, ja zatrudniłem się jako freelancer bez uprzedniego doświadczenia w
                monitorowaniu. pracę znalazłem z ogłoszenia w gazecie wyborczej. biuro mam w
                domu. 9 ośrodków, 8-9 wyjazdów w miesiącu - większość jednodniowych (bez
                noclegu). w sumie, razem z "obróbką" papierów (a jest tego sporo...) zajmuje mi
                to ok. 40 godzin tygodniowo. z tego, co słyszałem, warto na początek zrobić kurs
                w CRDE (dla początkujących monitorów). ofert pracy jest masa - trzeba poszperać
                w internecie. zarobki - nie narzekam... kilkoro kolegów było wcześniej REPami i
                są zadowoleni z nowej pracy. pozdrawiam
                • Gość: PM Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:29
                  Gratulacje!! Mam kilka pytań, dla wyjasnienia pracuje w bardzo malym CRO jako PM, chciałbym sie dowiedzieć jak przebiegały Twoje rozmowy kwalifikacyjne, jak z zarobkami, czy firma oferuje rownież szkolenia, opiekę zdrowotną ew. inne?
                  • Gość: freelancer Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 11:02
                    witaj, rozmowę miałem jedną i po niej zapadła decyzja. szkolenie miałem tylko
                    2xdwudniowe, dotyczące konkretnego badania. opieka zdrowotna - jestem
                    niezależnym "podmiotem gospodarczym", więc sam opłacam wszystkie składki (w tym
                    zdrowotną). szkolenia mają być raz w roku. zarobki - ok. 1000 PLN netto /
                    ośrodek. jako osoba z doświadczeniem PM możesz jednak - moim zdaniem - celować
                    od razu wyżej...
                    • Gość: PM Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:26
                      dzięki za odpowiedź, wiesz na razie trudno powiedzieć w co celować, generalnie praca jestsatysfakcjonujacaale zarobki hm.. delikatnie mowiac marne, 1000 za osrodek tj za 1 wizyte? czy calosciowo za badanie?
                      • Gość: freelancer Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 12:54
                        całościowo za badanie / miesiąc. dochód = stała pensja + diety dzienne +
                        rozliczenie kilometrówki. zwracane są też wszystkie koszty prowadzenia biura w
                        domu (telefon, fax, internet, zakupy art. biurowych etc).
                        • Gość: lek.med-exREP Re: Prosze o informacje IP: *.piasta.pl 12.01.06, 15:00
                          Forum przeczytałem.Zaopatrzyłem sie w Ksiegarni Medycznej w książke
                          M.Waltera "Badania Kliniczne" i wybieram się na kurs CRDE.

Chociaż zarobki nie są kluczowe to jednak trudno nie uznać ich za ważne .Wolę
                          także etat niż własną działalność.Możecie mi napisać jaki jest przedział
                          poborów dla jakiego nowicjusza jak ja w stolicy ???
                          • Gość: ida Re: Prosze o informacje IP: *.csk.pl 12.01.06, 20:05
                            Chociaż zarobki nie są kluczowe to jednak trudno nie uznać ich za ważne .Wolę
                            > także etat niż własną działalność.Możecie mi napisać jaki jest przedział
                            > poborów dla jakiego nowicjusza jak ja w stolicy ???

Naprawdę bardzo trudno powiedzieć, bo to zależy od firmy, 4-7 tys brutto, w firmach farmaceutycznych wydaje się, że jest to generalnie bliżej tego dolnego zakresu, w CRO -górnego. Znani mi ex-przedstawiciele twierdzą, że przy przejsciu na CRA (nawet w obrebie tej samej firmy, w ramach awansu) finansowo stracili. Oczywiście straty poźniej odrobili, ale tylko dzięki zmianie firmy...
                            • Gość: lek.med-ExREP Re: Prosze o informacje IP: *.piasta.pl 12.01.06, 21:25
                              4-7 brutto , jako REP doszedłem do 5000 brutto i myślę,że była to adekwatna
                              suma do wykonywanej pracy , plus komóra i samochód ,oraz dodatki roczne ok.2200
                              zł netto.

W sumie na rękę około 3800-4000 zł.

Nie znam pracy CRA ,nie wiem na ile jest intensywna,ile jest wyjazdów,noclegów
                              poza domem , itp . więc trudno mi ją wycenić obecnie . Niemniej firma CRO
                              stawiają wysokie wymagania : wykształcenie i znajomość języka za co też trzeba
                              zapłacić na rynku pracy, bo firmy farmaceutyczne tak płacą ale na dzień
                              dzisiejszy zatrudniają z wyższym wykształceniem,minimum licencjat ale może być
                              to dowolne wykształcenie albo chociaż doświadczenie w handlu :
                              Wilkinson,kosmetyki,hurtownie,gumy do życia itp. Wcale sobie jaj nie
                              robię .Spotykałem takie zjawiska w terenie ,że mnie zatykało .Zatykało tym
                              bardziej,że miało by to sens istnienia gdyby te osoby chodziły z
                              informacją,propozycją itp . Ale One bywały na 3 dniowych kursach merytorycznych
                              i tłumaczyły lekarzom działnie leków. Szok jakie szopki .
                              • Gość: ida Re: Prosze o informacje IP: *.csk.pl 12.01.06, 22:01
                                Może w odniesieniu do repów, to tak, natomiast w odniesieniu do CRA firmy farmaceutyczne stawiają równie wysokie (jak nie wyższe) wymagania niż CRO. WYższe wykształcenie (licencjat absolutnie nie wchodzi w grę, mimo że oficjalnie liczy się jako wyższe) bynajmniej nie dowolne, tylko z gatunku medyczno-biologiczo- chemicznego, angielski to rzecz oczywista, bo dokuemntacja, szkolenia, maile i inna korespondencja, TC itp sa po angielsku.

Z plusów firm farmaceutycznych dochodzą dosć dobre samochody (klasa D) brak limitow na paliwo, przejechane kilometry, spore budżety na szkolenia (możesz sobie sam wybrać na jakie szkolenie chcesz iść), opieka medyczna, leki produkowane przez firme za darmo, dofinansowanie studiów podyplomowych i MBA, kursy angileskiego, dofinasowanie rekreacji, imprezy/wyjazdy firmowe (jak ktoś lubi), duże nagrody roczne (nie mniejsze niż jedna pensja), komorka z limitem rzędu 1000-1500zł, co miesiąc bony 200-300zł, ubezpieczenie na życie, możliwość zakupu ksiązek, słowników podręczników z dziedzin medycyny, prenumerata czasopism na koszt firmy, generalnie mniej stresów (bo jak się jest sponsorem to nie ma potrzeby się stresować, terminy terminami, ale w większości przypadkow można się bezproblemowo wytłumaczyc, przełozyc, itp, mniej wyjazdów (cytat: "my weźmiemy sobie Warszawę, a do jeżdzenia Koziej Wólki pod Rzeszowem wynajmiemy CRO")... Nie wiem czy wszystko wymieniłam, zapewne nie. Większośc moich znajomych uważa (ja te zreszta tez), że przejście z firmy farmaceutycznej do CRO bez podwyżki minimum rzędu 3-4 tys nie mam sensu, bo w końcowym rozrachunku ląduje się w gorszych warunkach..
                                • Gość: ida Re: Prosze o informacje IP: *.csk.pl 12.01.06, 22:20
                                  Oczywicie, że o czymś zapomniałam- fundusz reprezentacyjny, niewielki wprawdzie, ale wystarczający na zaproszenie badacza np na kolacje- czasem się przydaje w ramach ustawiania sobie autorytetu w ośrodkach ;-)
                                  • Gość: freelancer Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 22:44
                                    Ida, czy możesz powiedzieć jak potoczyła się Twoja kariera; pewnie "siedzisz" w
                                    tym już od paru lat. ja zacząłem rok temu. z góry dziękuję!
                • Gość: ania Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:17
                  ja z kolei, do tego ogródka , trafiłam przypadkowo. teraz po roku starań i
                  ogromnej pracy, mam 6 ośrodków z 2 badaniami.Sama sterem , sama okrętem..Bywa
                  bardzo ciężko,( od 4 dni w rozjazdach w róznych kierunkach Polski, ale jestem
                  zadowolona- i nie chodzi o zarobki bynajmniej bo są rzędu 3.000- 3.800 brutto,
                  ale mam prawdziwe doswiadczenie i to do czego dążyłam wbrew powątpiewaniu ,że
                  się uda i warto "dobrych ,życzliwych"..
                  • Gość: lek.med Re: Prosze o informacje IP: *.piasta.pl 13.01.06, 10:15
                    Zapaliło się czerwone światełko : cztery dni w rozjazdach. 6 ośrodków w
                    różnych kierunkach i 3000 brutto ??? Nie chcę Cię zniechęcać do pracy ale to
                    b.mało.
                    • Gość: pm Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:37
                      hm.. oj to ja chyba mam powod do ogromnego niepokoju 2 tys za PM w tym od czasu do czasu co-monitoring a odpowiedzialnosc duza
                      • Gość: koszt Re: Prosze o informacje IP: *.piasta.pl 13.01.06, 13:54
                        Myślałem o zawodzie monitora przede wszystkim o zawodzie przyszłościowym , na
                        długo .Ale chyba zostanę przy repowaniu bo najzwyklej na świecie przy takich
                        poborach nie przeżyję .
                        A mówi się ,że CRA zarabiają 5000 -8000 na rękę .
                      • Gość: gosia Re: Prosze o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:54
                        U mnie Project Manager dostaje ok. 13 tys brutto, a wiem, że to dość mało w porównaniu z innymi firmami.
                        • Gość: lek.med-ExREP Re: Prosze o informacje IP: *.piasta.pl 13.01.06, 17:12
                          Droga Gosiu , możesz mi zdradzić nazwę szacownej firmy zamierzam złozyć w niej
                          aplikację.Może być na priv .
                          Chętnie zapoznam się z opiniami , do której firmy warto aplikować a które
                          omijać szerokim łukiem.

z góry dziękuję
                          • Gość: CRA Re: Prosze o informacje IP: *.aster.pl 13.01.06, 19:49
                            Chyba tu mieszamy pojęcia PM-Project Managera z pensją 13 tys i PM /?/z pensją
                            2 tys -praktycznie nie spotykaną w badaniach klinicznych/chyba,że chodzi o
                            stanowisko sekretarskie/.
                            Prawdziwych PM w Polsce może jest kilku-kilkunastu i mają oni conajmniej 7 -8
                            lat doświadczenia. Może niektóre firmy moga nazwać kogoś Project
                            Managerem /taki awans- dowartościowanie wewnętrzne/,ale ma to niewiele
                            wspólnego z prawdziwą funkcją PM.
                            Tak jak trudno nazwać kogoś CRA po 2 dniowym szkoleniu-dla mnie śmiechu warte.
                            • Gość: ida Re: Prosze o informacje IP: *.csk.pl 13.01.06, 23:12
                              Hehe, a co jest prawdziwą funkcją PM? Że się tak z głupia spytam?
                              Bo jeśli czepiasz sie skali projektu (tylko Polska), czy braku certyfikacji PMP czy PRINCE2, to to dopiero jest śmiechu warte.
                              • Gość: freelancer Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 13.01.06, 23:17
                                proszę o informacje: ile ma średnio wizyt/dni wyjazdowych monitor w firmie
                                (farmaceutycznej/CRO); ile macie jako freelancers? dzięki
                                • Gość: paweł Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:34
                                  jako free.. mam obecnie 2 bad. i 6 ośrodków = pensja ok. 5800 na rękę ale
                                  wszystkie wydatki rozliczam sam , czy to dużo , czy mało waszym zdaniem
                                  • Gość: gość CRA Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 13.01.06, 23:51
                                    9 ośrodków / 1 badanie, po odliczeniu wszystkich wydatków: 8000 - 11000 PLN na
                                    rękę (zależnie od ilości wizyt)
                                    • Gość: gosia Re: Prosze o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 08:50
                                      CRA w CRO - mam 16 ośrodków, w sumie 6 badań, ale na różnym stadium, niektóre ośrodki jeszcze nie zainicjowane, jeden na etapie rozwiązywania quer.
                                      • Gość: freelancer Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 16.01.06, 12:09
                                        dzięki za informacje; ile masz więc wizyt w miesiącu (dni wyjazdowych)? pozdrawiam
                                        • Gość: gosia Re: Prosze o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:48
                                          ok 7 wizyt w miesiącu, ale część ośrodków jest w Warszawie.
                                  • Gość: kasienka Re: Prosze o informacje IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.01.06, 20:04
                                    a duzo masz tych wydatkow, jesli moge spytac?
                                    • Gość: C* Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:50
                                      mam pytanie, jak wyglada kwalifikacja/interview w duzych firmach farm. chodzi mi o prace CRA? kto ma szanse realne? dzieki z gory
                              • agulha Podwójne oblicze PM 15.01.06, 12:17
                                Jak wynika z jednego z poprzednich wątków, PM oprócz project manager funkcjonuje
                                również jako skrót od przedstawiciel medyczny, i stąd te Wasze nieporozumienia.
                            • Gość: gość CRA Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 14.01.06, 00:38
                              byłem kiedyś na rozmowie w firmie CRO, gdzie zaproponowano mi pełny etat za 500
                              EURO... więc są różna jaja w tym biznesie
                              • Gość: CRA Re: Prosze o informacje IP: *.aster.pl 14.01.06, 20:34
                                Trochę już w tym zawodzie pracuję ,wielokrotnie śmiać mi się chciało z
                                przechwałek innych CRA ile to oni nie zarabiają,jakie to wielkie mają
                                doświadczenie.
                                11 tys na rękę dla freelancera?plus zwrot kosztów?-toż to opłaca się zatrudnić
                                2 CRA na etat za 7 tys brutto ,a pracę wykonywać będą nadzorowani z biura i
                                obsłużą 2 razy więcej ośrodków.
                                • Gość: gość CRA Re: Prosze o informacje IP: *.ghnet.pl 14.01.06, 20:52
                                  utrzymanie biura jest nieopłacalne; etat 7 tysięcy brutto kosztuje pracodawcę
                                  8500 PLN; pokazałbym Ci wyciąg z konta, ale nie chcę burzyć Twego światopoglądu...
                            • Gość: pm Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:29
                              no cóż reality, chyba mimo wszystko zależy dla kogo sie pracuje; a propos prawdziwej funkcji PM, rozumiem że bezposredni kontakt ze Sponsorem a ośrodkami (w tym dosłownie wszystko, od pierwszego kontaktu po ostatni quer i close out, z wyj. tylko negocjacji co do umowy CRO/Sponsor) dowartościowaniem nie jest? :)pzdr
                              • Gość: CRA Re: Prosze o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 20:17
                                PM nie kontaktuje się z ośrodkami i z CRA.PM jest Sponsorem zza granicy lub
                                kontaktuje się ze Sponsorem /w 95% badń PM nie jest w Polsce/ i CTM-em.CTM
                                kontaktuje się z CRA a ten z ośrodkami.
                                • Gość: gosia Re: Prosze o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:33
                                  Faktycznie bywa, że osoba z Polski pełni funkcję PM, gdy badanie toczy się tylko w Polsce lub w sąsiednich krajach. Ale rzeczywiście, gdy pisalam o PM w mojej firmie, chodziło mi o Clinical Trial Managera, mój błąd.
                                • Gość: pm Re: Prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:52
                                  a proszę Państwa w badaniach fazy I? tez nie wiem kim jestem :)
                                  • Gość: ExREP Kurs CRDE IP: *.koba.pl / *.koba.pl 01.04.06, 23:00
                                    Odbyłem kurs I stopnia CRDE i oceniam go b.wysoko.Myślę,że spełnia swoje
                                    zadanie.Prowadzący (Beata i Łukasz) - SUPER.Bardzo się starają i świetnie
                                    wszystko tłumaczą.Można polecić kurs.

Natomiast wpływ kursu a znalezienie pracy to całkiem inna bajka więc proszę nie
                                    wyciągać zbyt daleko idących wniosków.
                                    • Gość: TTresearch Kto może zlecic badania kliniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:58
                                      Jestem wlascicielem firmy, ktora od kilku lat powadzi badania kliniczne faz III
                                      i IV. Dysponuje zasobem ok 25000 pacjentow. Do tej pory przeprowadzilismy kilka
                                      badan klinicznych (m.in. dla Quintiles). Jestesmy w trakcie prowadzenia
                                      kolejnych badan.
                                      Czy ma ktos z Panstwa - jako osob pracujacych w firmach CRO,CRA mozliwosc
                                      wybrania - zlecenia naszej placowce kolejnych badan??
                                      Jezeli tak , proponuje kontakt mailowy. W zamian za projekt badawczy oczywiscie
                                      proponuje (w zaleznosci od wartosci programu) 10 - 30% udzial w zyskach z
                                      programu.
                                      Kontakt: cro_malarski@vp.pl
                                      • joanna3331 Re: Kto może zlecic badania kliniczne 05.06.06, 16:16
                                        Bardzo proszę o informacje jakie firmy zatrudniaja freelancerów.
                                        Od dłuższego czasu jestem związana z jedna z firm ale ostatnio jest mało
                                        zleceń, zmieniły się też osoby koordynujące w biurze i współpraca powoli
                                        zaczyna być nieciekawa.Satysfakcja finansowa tez kiepska.
                                        • hanne Re: Kto może zlecic badania kliniczne 07.06.06, 10:56
                                          jaki odsetek monitorów "odpada" po okresie próbnym, czy szukać haczyka?!
                                        • freelancecra Re: Kto może zlecic badania kliniczne 08.06.06, 17:14
                                          Quintiles; www.levynet.co.uk
                                        • freelancecra Re: Kto może zlecic badania kliniczne 08.06.06, 17:21
                                          przy okazji, pod jakim PKWiU masz zarejestrowaną działalność i czy jesteś
                                          płatnikiem VAT? dzięki i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka