Dodaj do ulubionych

Kaczyńskiemu całkiem już odbiło....

22.06.07, 15:43
wg. niego problemy służby zdrowia rozwiąże się podnosząc podatki
najbogatszym :-).
Z podatku PIT nasz budżet ma 45 mld wpływów z tego 40% - owcy stanowią około
10% całości wpływów co oznacza, że ci z najwyższym opodatkowaniem wpłacili
około 4-4,5 mld. By więc sfinansować wasze żądania trzeba by tym najbogatszym
podnieść stawkę podatkową gdzieś tak na poziom 250% :D. No i czy Kaqczyński
nie jest jednak kretynem ? Już abstrahując od tego, że o wysokości podatków
nie można decydować w referendum.....

p.s. Paczula - jak Ci się podoba pomysł referendum w tej sprawie?
Gdybyśmy takie referendum ograniczyli tylko do tego forum to pytanie zadane w
tym referendum brzmiało by mnie więcej tak;
- " czy Aron, Szlachcic i inne forumowe trolle chcą by Paczula zapłaciła za
ich leczenie ? "

Doprawdy - wynik takiego referendum to wielka niewiadoma :-)
Obserwuj wątek
    • loraphenus Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 22.06.07, 16:11
      pomyśł doktorze, to nie fanaberia

to cyniczna polityczna zagrywka pod elektorat.

Primo - w referendum masy nienawidzące tych co mają lepiej czyli tych
      zarabiających więcej poprą opodatkowanie tych zaradnych

z drugiej strony to nie wystarczy- zawsze będzie argument - zwiększyliśmy
      podatki a biała bestia nienażarta wciąż!

Zauważ ze podatki nie są nawet w zamyśle wymierzone w elektorat Pisu...

To przyniesie korzyści (nie tylko diety dla tych co w komisji referendum będą
      siedzieć)
      • herostrates1 Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 06:54
        To juz chyba wszystko co PiS mial nam do zaproponowanie. Ciekawe ile nas to kosztowalo?

Rewolucje trzeba robic od poczatku do konca. Widok szubienic i dzwiek gilotyny pozostaje dlugo w
        pamieci ludu stanowiac fundament przyszlej demokracji.
    • aaki widzę swan,że 22.06.07, 16:38
      nie za bardzo masz ochotę na podniesienie mi pensji kosztem twoich dochodów
      home.agh.edu.pl/~btm/rotfl.gif
      • swan_ganz Re: widzę swan,że 23.06.07, 00:29
        ja mogę dla was zrobić dużo. Naprawdę dużo. I dużo już zrobiłem....
        Ale trzymajcie się z daleka od mojego portfela bo to jest MÓJ portfel :-)
        • aaki oj ,bedziesz musiał sakiewką potrząsnąć 23.06.07, 05:24
          :-)
    • alergenzb Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 22.06.07, 18:25
      swan_ganz napisał:
      Bardzo dobrze, że będzie referendum.
      Osobiście wezmę udział w referendum:-)
      • alergenzb Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 22.06.07, 18:28
        Przepraszam swan_ganz.
        Pomyłkowo skopiowałam "> swan_ganz napisał: "
        To jest moja zdanie.
      • swan_ganz Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 00:34
        Już pomijając Alergencoś tam co Ty sobie zrobisz i w czym weźmiesz udział to
        może się na coś zdecyduj; albo jesteś - jak tu chyba gdzieś pisałaś - kobietą
        zamożną i wtedy takie referendum walnie przede wszystkim Cibie po tyłku albo
        grasz w lidze Arona i wtedy Ty będziesz miała okazję innych walnąć...
        • alergenzb Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 22:15
          swan_ganz napisał:

> może się na coś zdecyduj; albo jesteś - jak tu chyba gdzieś pisałaś - kobietą
          > zamożną i wtedy takie referendum walnie przede wszystkim Cibie po tyłku

Już nie:-)

>albo grasz w lidze Arona i wtedy Ty będziesz miała okazję innych walnąć...

Także nie:-)

• alergenzb Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 22:22
          swan_ganz napisał:

> Już pomijając Alergencoś tam co Ty sobie zrobisz i w czym weźmiesz udział to
          > może się na coś zdecyduj; albo jesteś - jak tu chyba gdzieś pisałaś - kobietą
          > zamożną i wtedy takie referendum walnie przede wszystkim Cibie po tyłku albo
          > grasz w lidze Arona i wtedy Ty będziesz miała okazję innych walnąć...

Posłuchaj swan cos tam, także jesteś bardzo zamożny, to podziel się z kolegami,
          co to dla ciebie.
          Ja juz z nikim nie będę się dzielić, a placić z ubezpieczenia za konkretne
          procedury, szczególowo wyszczególnione, z uzasadnieniem ich wykonania i za moją
          zgodą i ubezpieczyciela.
    • paczula8 Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 00:28
      swan_ganz napisał:

> wg. niego problemy służby zdrowia rozwiąże się podnosząc podatki
      > najbogatszym :-).

eee wiesz, że nie o to chodzi ;)

> No i czy Kaqczyński
      > nie jest jednak kretynem ?

Powiedz co Ty bys zrobił bedac na miejscu Kaczyńskiego? pytam powaznie, uwagi o
      podaniu sie do dymisji sobie daruj:)
      • swan_ganz Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 00:30
        > Powiedz co Ty bys zrobił bedac na miejscu Kaczyńskiego?

powiesił bym się ze wstydu gdybym z czymś takim publicznie wyskoczył :-)
      • swan_ganz Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 01:01
        > > wg. niego problemy służby zdrowia rozwiąże się podnosząc podatki
        > > najbogatszym :-).
        >
        > eee wiesz, że nie o to chodzi ;)

no jak to nie o to chodzi? Przecież wyraźnie mówił, że w celu zdobycia kasy dla
        służby planuje dobrać się do doopy najbogatszym, tak? Czyli
        czterdziestoprocentowcom.... Znaczy, nie chwaląc się - on planuje dobrać się
        m.in. i do mojego tyłka.. A co on? Pedał jakiś jest czy co.... Głupi Krasnolud.
        I jeszcze chce by o tym czy mi się ma dobierać czy też nie decydował taki Aron.
        A skąd taki Aron ma to niby wiedzieć?

p.s. sorka za język - wróciłem właśnie z imprezki integracyjnej gdzie sobie
        skutecznie przesunąłem w dół barierę samokrytycyzmu. Znazcy - nawaliłem się.
        • paczula8 Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 01:08
          > p.s. sorka za język - wróciłem właśnie z imprezki integracyjnej gdzie sobie
          > skutecznie przesunąłem w dół barierę samokrytycyzmu. Znazcy - nawaliłem się.

:DDD ale z bardzo prosze ,tez jestem pointegracyjna;)))

a wracając do tematu, podejrzewam, ze Kaczyńskiego Twój tyłej nie interesuje,
          on nie chce, żeby ktos sie dobrał do dziury budżetu ...:))

a odnosnie poprzedniego postu -> moje pytanie dotyczyło tego, co bys zrobił ze
          strajkujacymi pielęgniarko/górniko/metalowcami? :) w kolejce stoja
          nauczyciele ... no więc co bys zrobił? spełniłbys żądania pielegniarek? i z
          lekarzami, też byś spełnił ich oczekiwania ... cokolwiek to znaczy? ;)))
          • paczula8 Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 23.06.07, 01:10
            powinno być : 'do dziury budżetowej' ... ech to wszystko przez tę
            integrację ;)))
          • p.atryk Sa zadania i zadania... 23.06.07, 01:16
            Niektorych grup zawodowych mniej, niektorych bardziej uzasadnione.J akim
            kryterium kieruje sie PIS przy wyborze, ktorym zadaniom ustapic? Ekonomicznym,
            ideowym- na 100% nie, czyli jakim?
            • paczula8 Re: Sa zadania i zadania... 23.06.07, 01:23
              p.atryk napisał:

> Niektorych grup zawodowych mniej, niektorych bardziej uzasadnione.J akim
              > kryterium kieruje sie PIS przy wyborze, ktorym zadaniom ustapic?
              Ekonomicznym,
              > ideowym- na 100% nie, czyli jakim?

%-)))
              sorry Patryku ;D

nie wiem jakimi kryteriami kieruje sie PiS, wiem co ja bym zrobiła w takiej
              sytuacji -> to samo co robi sie z terrorystami ... może 'to samo' , to za duzo
              powiedziane;)

a Ty Patryku, co bys zrobił?
              • the.dot Paczula, 23.06.07, 01:31
                A co robi sie z terrorystami, co mozna z nimi zrobic?
                • paczula8 Re: Paczula, 23.06.07, 01:44
                  nie spełnia sie ich oczekiwań ... oczywiście w miare możliwosci.
              • p.atryk PiS wyraznie chce ... 23.06.07, 01:35
                ...utrzymywac system quasi-socjalistyczny w ochronie zdrowia( z nieograniczonym
                dostepem do swiadczen, bez sladowych elementow rynku)-jego sprawa. Ale nie ma
                prawa byc zdziwiony zadaniami placowymi. Ludzi nie obchodzi w jakim systemie
                pracuja -wykonuja ciezka i odpowiedzialna prace, porownuja swoje dochody z
                zawodami wymagajacymi nizszych kwalifikacji (rowniez w sferze budzetowej-chocby
                place w IPN) i maja prawo czuc sie oszukiwani miesiac w miesiac przy kazdej
                wyplacie.
                Sztuka wlasnie jest odroznic zadania uzasadnione od nieuzasadnionych-tu
                porownanie do terrorystow jest nie na miejscu.
                Martin Luther King w swoim czasie tez lamal prawo.I w slusznej sprawie.
                • paczula8 baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:42
                  Patryku, co bys zrobił gdybys był na miejscu Kaczyńskiego ... spełniłbys
                  żadania strajkujacych? teraz? z pistoletem przystawionym do skroni?
                  • the.dot Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:46
                    Jesli moge... sorry. Jest cos takiego jak: dyplomacja, negocjacja, kompromis...
                    • paczula8 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:48
                      negocjacja bardzo prosze, czy ja mówie, ze nie? ... z terrorystami tez sie
                      negocjuje ... :)
                      • the.dot Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:59
                        Nie wiem jak Ty , ale ja sie normalnie boje. Ale to odbiega od tematu watku
                        naszego kochanego "dobrze sytuowanego" Swana.
                        • paczula8 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 02:10
                          the.dot napisała:

> Nie wiem jak Ty , ale ja sie normalnie boje. Ale to odbiega od tematu watku
                          > naszego kochanego "dobrze sytuowanego" Swana.

czego sie boisz ...? :)
                    • swan_ganz Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:51
                      > dyplomacja, negocjacja, kompromis...

Owszem.. Coś takiego istnieje ale nie w słowniku panów Kaczyńskich. Oni tam
                      mają wszystko mają napisane w trybie nakazu bądź zakazu. Stąd w końcu wziął się
                      Ziobro i pewnie te strajki ziobrem się skończą.

Jeszcze cztery Ziobra i będziemy się leczyć maścią z bobra....

P.s. idę spać. Dobranoc dziewczyny.
                      p.s. 1 The Dot. Wychodzi na to, że nie pokłóciłaś się z Patrykiem....
                      • paczula8 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:56
                        branoc Swan:) ... i uważaj żeby Ci sie Ziobro nie przyśnił ... Ziobro albo
                        cztery ;))
                  • p.atryk Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:50
                    Kaczynski mial rok czasu od poprzednich strajkow na przygotowanie wyjscia z
                    sytuacji, zarysu reform i zrodel finansowania (znow te 6% PKB). Jesli mozemy
                    mowic o jakims pistolecie-to na jego wlasne zyczenie.
                    Kaczynski (widzac zblizajace sie strajki-w grudniu OZZL wszczal przygotowania)
                    wolal isc na konfrontacje-stad programowanie CBA i prokuratury, by urobic
                    opinie publiczna przeciw lekarzom w momencie spodziewanych strajkow. Gral jak
                    gral- o wynik musi miec pretensje do siebie.
                    Przegrywac to nie dyshonor,Paczula. Kleski tez mozna przekuc w sukces.
                    • paczula8 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 01:53
                      Patryku, znasz mnie:) ... poprosze o odpowiedz na moje pytanie, a potem możemy
                      porozmawiac o tym co Ty napisałeś ...

:)
                      • p.atryk Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 02:00
                        Tak, Paczula. Spelnilbym. Byc moze cos bym utargowal, ale bym spelnil-bo sa
                        sluszne. Rozumiesz, ze jest cos takiego jak "przyzwoitosc"? Bo Kaczynski
                        wyraznie o tym zapomnial.
                        Od 1 mld (zadania lekarzy)na 1000% Polska nie zbankrutuje. Moge podac z glowy
                        piec innych decyzji Kaczynskiego, ktore byly mniej uzasadnione z punktu
                        widzenia ekonomii ale na duzo wieksze kwoty.
                        • paczula8 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 02:09
                          Przyjmuje do wiadomości. 3.000 dla pielegniarek, 7.000 dla lekarzy ... a ile
                          dla nauczycieli? oni tez czekaja w kolejce? a po nauczycielach policjanci? albo
                          kto inny ... rozumiem, że skoro jestes taki hojny to wiesz również skąd wziąc
                          na to pieniądze ... wiesz?

> Od 1 mld (zadania lekarzy)na 1000% Polska nie zbankrutuje. Moge podac z glowy
                          > piec innych decyzji Kaczynskiego, ktore byly mniej uzasadnione z punktu
                          > widzenia ekonomii ale na duzo wieksze kwoty.

poproszę o te decyzje (miałam juz iśc spac ale jeszcze chwile poczekam:))
                          • p.atryk Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 02:12
                            Z przyjemnoscia, ale juz jutro. Jestem troche spozniony na pozegnalna impreze
                            rezydentow.
                            • paczula8 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 02:16
                              p.atryk napisał:

> Z przyjemnoscia, ale juz jutro. Jestem troche spozniony na pozegnalna impreze
                              > rezydentow.

alez oczywiście, bardzo prosze ... baw sie dobrze Patryku:)
                              • aron2004 Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 07:44
                                nie będzie tak żeby rolnik odejmował swoim dzieciom bułki od ust po to żeby
                                konował mógł jeździć Lexusem.
                                • sithicus Re: baba swoje, a dziad swoje ...;) 23.06.07, 13:48
                                  Rolnicy powinni być sterylizowani aby nie mogli płodzić dalszych hord małych
                                  rolniczątek. A rolnicy-busiarze - najlepiej kastrowani. :D
                                • aguagugu Re: zastosuj u swoich dzieciakow 23.06.07, 20:41
                                  prawidlowa diete, Aron - bulki im edajesz beda mialy karencje vit.B i zamulone
                                  na amen kichy, potem hemorroidy i cotam jeszcae - wyobraz sobie takie
                                  zleniwiale jelito ode srodka, Kawal rzepy bahorowi daj, albo marchew - to i
                                  zdrowsze i wizualnie sie lepiej prezentuje - taka salatka: maly buraczek kesek
                                  rzepy, kesek marchewki = jeszcze i glab kapusciany moznaby dorzucic,
                            • paczula8 Patryku ... 27.06.07, 02:53
                              > Z przyjemnoscia, ale juz jutro

nie odmawiaj sobie przyjemności.
        • paczula8 Swan! :) 23.06.07, 18:22
          jesteś mi potrzebny , ale pilnie, bo za pół godz. wychodzę...:)
          • paczula8 Re: Swan! :) 23.06.07, 19:00
            no tak, jak jstes potrzebny, to Cie nie ma ... musiałam sama zdecydować ...:))
            • swan_ganz Re: Swan! :) 25.06.07, 11:22
              bo ja mam - rozumiesz - "powołanie" (sic..) wpisane w zakres moich obowiązków
              służbowych i w czasie gdy Ci byłem potrzebny to właśnie je realizowałem. O co
              chodziło?
              • paczula8 Re: Swan! :) 25.06.07, 12:48
                eee nic takiego, chciałam, zebys mi poradził w co sie mam ubrać ... a
                konkretnienie nie mogłam się zdecydowac, którą koszulke wybrać ...:))
                • swan_ganz eee na koszulkach 25.06.07, 16:47
                  to ja się nie znam.
                  Daj znać jak będziesz wybierała bieliznę..
                  • paczula8 ale to nie sa zwykłe koszulki :) 25.06.07, 17:23
                    tzn koszulki sa może zwykłe, ale napisy maja ładne, zresztą sam zobacz ...

img225.imageshack.us/img225/6976/mojakoszulkamn5.jpg
                    img225.imageshack.us/img225/8462/mojanowakoszulkalq8.jpg

widzisz jaki trudny wybór? a Ty sie przeciez na wszystkim znasz:)) (wiesz,
                    mnie te buty chodzą po głowie, a moze nawet i torebka...;D)

ja w kazdym razie załozylam tę drugą ... :)
    • swan_ganz a jednak mu odbiło.... 25.06.07, 11:21
      słyszałem, że w rządzie kombinują coś z nowym podatkiem; katastralnym w
      wysokości 3% rocznie. Wpływy z niego mają pokryć żądania białego personelu....
      Cieszysz się Paczula z takiego rozwiązania? Najpierw zarabiałaś kasę płacąc
      podatki. W konsekwencji ciężkiej pracy zbudowałaś dom też przecież obciążony
      zapłaconymi już podatkami....
      A teraz jeszcze raz trzeba będzie zapłacić podatek od tego co już dawno zostało
      zapłacone. To kacze państwo nie jest solidarne - to jest państwo bandyckie.

Biały personel... Czy wy się po prostu nie możecie zwolnić z roboty jak wam się
      warunki pracy/płacy nie podobają? Ja nie chcę waszej troski, waszego powołania,
      waszego zainteresowania moim zdrowiem...
      Kurcze - jak mi się poprzednia moja robota nie podobała to się po prostu z niej
      zwolniłem. Dlaczego wy nie możecie zrobić tego samego?
      • paczula8 siem podpiszę;) 25.06.07, 12:45
        > Biały personel... Czy wy się po prostu nie możecie zwolnić z roboty jak wam
        > się warunki pracy/płacy nie podobają? Ja nie chcę waszej troski, waszego
        > powołania, waszego zainteresowania moim zdrowiem...
        > Kurcze - jak mi się poprzednia moja robota nie podobała to się po prostu z
        > niej zwolniłem. Dlaczego wy nie możecie zrobić tego samego?

:)))
      • alergenzb Re: a jednak mu odbiło.... 25.06.07, 20:28
        swan_ganz napisał:
        > słyszałem, że w rządzie kombinują coś z nowym podatkiem; katastralnym w
        > wysokości 3% rocznie.

Już nie aktualny, ale pracują nad podatkiem tzw. od luksusu
        Obejmie on łącznie mieszkania własnościowe. Czyli zapłaci 3/4 społeczeństwa
        przymusowy podatek, przeznaczony na pensje pracowników służby zdrowia.
        Ja to mówią trzeba się dzielić z biednym;-) choćby przymusowo.
        Personel medyczny sam dołoży do swoich pensji, ponieważ zamożni i tak wam nie
        dadzą nawet grosika, choćby nie wiem jakie podatki wprowadzono.
        Wysoko opłaca się ludzi za ich myślenie ( to są geniusze).
    • crazy.diamond Re: Kaczyńskiemu całkiem już odbiło.... 25.06.07, 22:42
      Wcale mu nie odbiło.

Tyle, że ujawnia się jego , cwaniactwo i chęć uniknięcia odpowiedzialności...

- ot, proszę bardzo, społeczeństwo nie chciało podnieść sobie podatków więc ja,
      biedny żuczek, nie mamy z czego zapłacić jak należy pielęgniarkom.
      A jak sobie podniosą, to jeszcze lepiej - będzie z czego kraść!

Natomiast co do podatku katastralnego, to już od dawna rządy z różnych opcji
      kombinują, jakby tu wyciągnąć od społeczeństwa więcej kasy.

Podatek katastralny to znacznie, znacznie więcej, niż potrzeba na podwyżki dla
      pielęgniarek, razem z lekarzami.

Kolejne przyduszenie społeczeństwa, gdzie znakomita większość kasy (myślę że
      ponad 90% tego podatku) wcale nie pójdzie na podwyżki, ale zniknie w prywatnych
      kieszeniach polityków, lewych "prywatyzacjach", aferach , itp.

Ale winę za wprowadzenie tego podatku zwali sie na pielęgniarki!
      I całe społeczeństwo nigdy pielęgniarkom tego nie zapomni!

A kaczor, oczywiście, będzie udawał "niewiniątko".

Takiej bezczelności i cynizmu dawno już nie widziałem !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka