Dodaj do ulubionych

uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki

03.08.07, 15:36
powtarzam prywatnej kliniki która w swoim profilu oferuje zabiegi :

a)operacji przetoki tchawiczo-przełykowej
b) operacji zwężenia odźwiernika

KONIECZNIE PRYWATNA KLINIKA W POLSCE!
Obserwuj wątek
    • dwimmerling Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 16:29
      ...i zapadlo takie niezreczne milczenie...jakos,ani alergen/ktora twierdzi,ze
      jest cala masa prywatnych klinik(sic!)/,szlachcic czy aron nie
      komentuja...ciekawe,dlaczego...?
      • loraphenus Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 16:32
        bo widzisz -alergenek widząc szyld pediatra gabinet prywatny widzi już tam
        klinikę kardiochirurgii dziecięcej -ale cóż oczekiwac po osobie która "uwarza"-
        jej percepcja wszak pozwala odróżnić kozetkę od parawanu- i to jest wielki sukces.

Bawmy się z trollami forumowymi, wszak to takie wdzięczne :)
        • alergenzb loraphenus 03.08.07, 16:42
          loraphenus napisał:
          > Bawmy się z trollami forumowymi, wszak to takie wdzięczne :)

Choć raz coś mądrego napisałeś. Samo czytanie troli internetowych jest zabawne,
          a co dopiero udział w dyskusji. Rzeczywiście można się dobrze zabawić:-))
          Szczególnie jak czytam twoją czy dimmerlinga dyskusję, to dopiero zabawa.
          Relaks się każdemu nalezy:-))

• loraphenus Re: loraphenus 03.08.07, 16:50
            alergenku- to gdzie te prywatne kliniki- wikipedia nie powiedziała?

wszakże tyś zawsze pluła na wszystko- vide polemiki z innymi -a jakoś nie chcesz
            sie podzielić wiedzą gdzie można powyższy zabieg wykonać?

to jak- coś nie halo jednak, ktoś tutaj kłamie alergenku. Swoją drogą nawiązując
            do wielomiesięcznej polemiki twej osoby z obs2.

Podobno jestęs tak bogata że możesz dziecko leczyć w przyzwoitych warunkach. Na
            którymś z wątków znalazłem krytykę twą odnośnie państwowych klinik.

Dlaczego leczysz dziecko w Polsce skoro stać cie na leczenie w super extra
            warunkach. Teza- ktoś tutaj kłamie. Ktoś ma idee nadwartościowe. Jego nick
            zaczyna się na a.

A jeśli nie kłamie to strasznie wyrodną matką jest bo ma pieniądz ena leczenie
            dziecka w Usa a dziaduje lecząc dziecko w polskich niedofinansowanych klinikach.

No chyba ze w ten sposób masz na wczasy za 100.000 ?

"Uwarzam" alergenku całkiem poważnie że potrzebujesz pomocy. Lekarskiej.
            • alergenzb Re: loraphenus 03.08.07, 16:59
              loraphenus napisał:
              > całkiem poważnie że potrzebujesz pomocy. Lekarskiej.

loraphenus
              • loraphenus Re: loraphenus 03.08.07, 17:10
                zaskoczyłaś mnie. Manipulujesz moją wypowiedzią - ale zawsze robiłaś to w
                kibelku. "Uwarzam" że się niestety opuszczasz i nie przykładasz.

P.S. To gdzie te prywatne kliniki alergenku ?
      • dinozaur47 Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 17:12
        Dinozaur proponuje Monachium , np. Krankenhaus Schwabing .
        • loraphenus Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 17:16
          ależ dinozaurze, chcę uzyskać info gdzie w kraju odnowy moralnej można prywatnie
          takowe zabiegi wykonać. Wszak w POLSCE prywatnie powinno być możliwe :) A może
          jednak nikt się nie pali do tego ? Może w Polsce tego prywatnie "niet"

Swoją drogą pod wrażeniem kunsztu pisarskiego jestem doktora z Neandertalu :)
          • dinozaur47 Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 17:25
            Zacznijmy z drugiej strony - to są stosunkowo proste zabiegi które powinien
            sprawnie wykonać rezydent na 4- 5 roku chirurgii dziecięcej .
            • loraphenus Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 17:32
              doktorze no własnie. Tylko ze po owych zabiegach moga być powikłania. I dlatego
              w Polsce nieliczne szpitale wykonują jakiekolwiek zabiegi grożące większymi
              powikłaniami.

Ja tutaj celowo nie pytałem o odtwarzanie ciągłości przełyku po martwicy
              rozpływnej w wyniku oparzenia ługiem- chcę zwrócić uwagę że niestety - mamy na
              dzień dzisiejszy bonanzę. Nieliczne placówki w PL wykonują skomplikowane
              zabiegi- zdecydowana większość -chirurgię jednego dnia.

P.S. dinozaurze czy na zachodzie środki na dydaktykę studentów/rezydentów równie
              marne - z tego co wiem pracujesz w DE ... Stamtąd dużo ludzi nach Grossbritanien
              emigruje, aczkolwiek...
    • kzet69 Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 17:36
      lorafenie tyle że nie prywatna Zabrze PSK 1 Klinika Chirurgii Dzieci szef to
      prof. Dzielicki tam robią takie rzeczy a propo pkt.b to każdy oddział chirurgii
      dzieciecej pylorostenoza to nie magiczna wiedza! pzdr
      • loraphenus Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 03.08.07, 17:41
        doktorze, ale ja celowo i prowokacyjnie pytam o prywatną klinikę. Plastyka
        pylorostenozy nie jest leczeniem arytmiogennej dysplazji komory prawej- ja chcę
        jednak zwrócić uwagę niektórych na zakres usług prywaciarzy - żeby zobaczyli co
        tam można zrobić.

Nie zadałem pytania o leczenie koarktacji aorty czy jakichś wymyślnych
        kardiochirurgicznych w krążeniu pozaustrojowym.

Taki np. rozszczep wargi i podniebienia z reguły nie jest zabiegiem grożącym
        straszną ilością powikłań a jakoś prywatnie w Polsce ciężko to zoperować.

Dlaczego to lekarze wiedzą... Ten wątek - zawiera ukrytą treść -dlaczego w
        Polsce nie można zrobić prywatnie jakichś zabiegów cięższych niż chirurgia
        jednego dnia... Skoro jest popyt etc. itd.

Oczywiście axcetabuloplastyki, protezy biodrowego etc. są dostępne -ale to inna
        kwestia.

Dalej pytam o prywatne :) PRYWATNE załatwienie stenosis pylorii

• dinozaur47 Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 04.08.07, 09:01
          Hmmm …. Wicie , kulego , w Neandertalu właściwie nigdzie nie ma pieniędzy
          przeznaczonych na specjalizacje które są produktami ubocznymi. Specjalizacji się
          praktycznie nie otwiera tylko zamyka – przekładając izbie lekarskiej
          zaświadczenia , gdzie i ile się pracowało i co się robiło i wtedy kierują na
          egzamin ( komisje wojewódzkie składają się z 3-4 specjalistów , najczęściej z
          prowincji). Rozpocząć można na pełnopłatnym etacie asystenckim ( nawet bez stażu
          i bez LEPu ).
          Każdy oddział ma określone , ile lat do specjalizacji można zaliczyć- większość
          szpitali powiatowych 3-4 lata a na dokończenie trzeba do kliniki uniwersyteckiej
          albo do dużych szpitali miejskich . Specjalizacje są raczej solidne bo się goni
          młodzież do roboty – jak gdzie szef nikogo nie chce podstaw nauczyć to asystenci
          dają nogę i musi się zadowolić starszymi doktorami z jakiejś muzułmanii a takowi
          coraz częściej noszą brody i białe czapki z Mekki. Wynagrodzenia są wyraźnie
          poniżej anglosaskich czy norweskich , chociaż w szpitalach podniesiono podstawę
          o ok. 20-25% w zeszłym roku ( po rocznych strajkach ) ale już jako asystent
          można spokojnie wyżyć ( trudniej jest tylko np. w Monachium ze względu na
          wysokie ceny ). Obciżenie robieniem specjalizacji ocenia Dinozaur na 10% polskiego
          a doktoratu czy habilitacji na ok. . 5%. O dziwo – polscy koledzy bardzo
          niechętnie robią doktoraty a o habilitacjach się nie słyszy ( robią je głównie
          muzułmanie ) chociaż po 6 latach dostaje się praktycznie automatycznie tytuł
          profesorski .
          Pozdrowienia
          Dinozaur ( z Neandertalu )
    • loraphenus Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 07.08.07, 12:47
      minęło tyle dni i żadnych adresów, zero odpowiedzi. Czyżby klinik prywatnych nie
      było ?
      • duola77 Re: uwaga potrzebny adres prywatnej kliniki 07.08.07, 14:36
        "Uwarzam",że prowokacja zbyt 'sophisticated'.Może zmusiła do
        refleksji a może tylko wzmogła uczucie zagrożenia? :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka