Gość: Mika IP: *.chello.pl 25.08.03, 20:09 Proszę o wyjasnienie mi ,w jakim ce luwykonuje sie np. badanie: O - PRL, TSH 1 godz. po 1 tabletce Metoclopramid PRL. Z góry dziękuję za wszystkie wyjaśnienia. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bee Re: Test z metochloropramidu IP: 157.25.119.* 26.08.03, 15:13 Nie jestem lekarzem ale z tego co wiem to jest test na hiperprolaktynemie czyli nadmiar (pewnie zbada tez niedomiar) prolaktyny. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Test z metochloropramidu IP: *.kutno.mediaclub.pl 26.08.03, 16:09 Ten test wykonuje się w celu ustalenia,czy hiperprolaktynemie wywołuje choroba przysadki mózgowej /guzy przysadki mózgowej/.Może wypowie się lekarz w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Test z metochloropramidu IP: *.chello.pl 28.08.03, 19:46 Gość portalu: Zosia napisał(a): > Ten test wykonuje się w celu ustalenia,czy hiperprolaktynemie wywołuje choroba > przysadki mózgowej /guzy przysadki mózgowej/.Może wypowie się lekarz w tym > temacie. Dziękuję serdecznie za informacje. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Proszę o interpretację wyników badań IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:00 TSH 3-cia generacja 1.47 ulU/mL Prolaktyna 100 mlU/l Prolaktyna 60 minut po MTC 5332 ml/U/l. Powyższe badania dotyczą kobiety l. 45 przyjmujacej Nowofem z utrzymująca się od lat wedzielinę z piersi przypominającą siarę. Bardzo prosimy o interpretację wyników badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Proszę o interpretację wyników badań IP: *.chello.pl 04.09.03, 19:33 Jeszcze raz zwracam się z prośba, do wypowiadających się na forum lekarzy o interpretacje wyżej przedstawionych wyników badań. Z góry bardzo dziękuję. Mika Odpowiedz Link Zgłoś