al.1 28.01.12, 11:02 przez "Dynamo": www.youtube.com/watch?v=uPq7xHl8Edw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asteroida2 Re: Naruszenie praw fizyki :) 28.01.12, 11:07 To jeszcze nic. Luke Skywalker wyciągnął kiedyś statek kosmiczny z bagna samą siłą woli! Widziałem to na własne oczy na filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Dynamo 28.01.12, 18:41 asteroida2 napisał: > To jeszcze nic. Luke Skywalker wyciągnął kiedyś statek kosmiczny z bagna samą s > iłą woli! Widziałem to na własne oczy na filmie. Ale Steve Frayne jest naprawdę niezły: www.dailymail.co.uk/news/article-2008399/Illusionist-Dynamo-walks-Thames-Magician-crosses-river-foot.html Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio PS 28.01.12, 19:32 www.joemonster.org/filmy/41115/Dynamo_chodzi_po_wodzie Ale to i tak pętak w porównaniu z kozakiem Makarem księcia Tyszkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Naruszenie praw fizyki :) 28.01.12, 11:28 al.1 napisał: > przez "Dynamo": "To pętak w porównaniu z Makarem, strzelcem hrabiego Tyszkiewicza. Zwykle po obiedzie Tyszkiewicz grał na bałabajce, a Makar tańczył kozaka. Po paru minutach prysiudów skakał on nagle z jakieś trzy metry pod sufit, a potem NIEZMIERNIE POWOLI OPADAŁ KU ZIEMI. To był taniec!" [Franc Fiszer] Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Naruszenie praw fizyki :) 28.01.12, 13:11 www.youtube.com/watch?v=LXO-jKksQkM tutaj gość nie łamie praw fizyki (choć w 4:13 niewiele brakuje) a mimo to filmik ciekawszy i do tego żaden "fake" :) Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Naruszenie praw fizyki :) 29.01.12, 20:04 jack79 napisał: > www.youtube.com/watch?v=LXO-jKksQkM > tutaj gość nie łamie praw fizyki (choć w 4:13 niewiele brakuje) a mimo to filmik ciekawszy > i do tego żaden "fake" :) Z poważnej fizyki przechodzimy na ekwilibrystykę, ale ten Francuz umiejętnie rzuca wyzwanie grawitacji (pod koniec wideo): www.youtube.com/watch?v=wQY-XozX3eg Odpowiedz Link Zgłoś
maroo123321 Dajcie mi... 28.01.12, 14:09 Dajcie mi green screen i after effects a nie takie rzeczy wyczaruje Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq69 Re: Naruszenie praw fizyki :) 28.01.12, 21:03 dynamo może działać jak perpetum mobile (takie niedoskonałe) czyli jak sprzężenie zwrotne bo może napędzać jakiś mechanizm który z kolei będzie napędzał to... dynamo :) Odpowiedz Link Zgłoś
alsor Fred Astaire był lepszy 02.02.12, 02:34 www.youtube.com/watch?v=Y8n7WQIXQDs Kiedyś się zastanawiałem jak on mógł takie coś zrealizować w tamtych czasach. No, a tam był cały pokój obracany... razem z kamerą. Odpowiedz Link Zgłoś