alsor 05.11.14, 14:35 Powinni być przynajmniej raz na rok zmieniani, bo im ta woda sodowa oczami i uszami wypływa z czasem... no a wiadomo - o zdrowie trza dbać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomruk Re: wymienić moderację 05.11.14, 14:47 Drogi Alsorze, zalewasz to forum wyjątkowo wulgarnymi postami. Te, które nie są wulgarne, pozostają, ale coraz większa część jest wręcz rynsztokowa. Nie wiem jakie masz problemy, ale nie będziesz ich tu uzewnętrzniał. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_monacka Re: wymienić moderację 05.11.14, 15:27 alsor napisał: > Powinni być przynajmniej raz na rok zmieniani, > bo im ta woda sodowa oczami i uszami wypływa z czasem... > no a wiadomo - o zdrowie trza dbać. > Dziwne Alsor, że masz pretensje do moderatorów, bo oni utrzymują to forum w jakim takim porządku, dzięki temu masz tu wiernych czytelników i dyskutantów. Miałbyś ich jeszcze więcej, gdybyś zadał sobie trud pisania jaśniej i bez emocji wulgarnie wyrażanych. Bo zapewne część czytelników ma poczucie lekceważenia a nawet pogardzania nimi. Jak to młodzież teraz mówi, ogarnij się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: wymienić moderację 06.11.14, 16:34 alsor napisał: > Powinni być przynajmniej raz na rok zmieniani, > bo im ta woda sodowa oczami i uszami wypływa z czasem... > no a wiadomo - o zdrowie trza dbać. Ja bym z Ciebie zrobil moderatora i problem z glowy, ale tutaj sa raczej za ciency na takie pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: wymienić moderację 06.11.14, 23:32 Temat beznadziejnego moderowania pomruka powraca tu dosc czesto. Ciekawe ze na innych forach nikt na temat moderatorow nie rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Propozycja 06.11.14, 23:51 maksimum napisał: > Ciekawe ze na innych forach nikt na temat moderatorow nie rozmawia. A tak mowiac powaznie, to rzeczywiscie przydaloby sie odswiezyc moderacje. Ja propuje Alsora i Majke_Monacka. Dlaczego Akurat Ci? No wiec, Alsor jest chyba jedynym oprocz Stefana4, ktory zna dosyc dobrze choc jedna dziedzine, fizyke, a Stefan4 matematyke, ale Stefan4 ma mala aktywnosc ostatnio i poprzednio nie chcial. Majka Monacka zas ma wszechstronna wiedze z nachyleniem humanistycznym. Alsor bedac mederatorem musialby zrezygnowac ze swoich szkolnych zartow, bo by mu nie wypadalo. Forum zyskalo by jedna bardzo wazan ceche. Swobode wypowiedzi. A moze mi sie tylko tak wydaje, bo podobno ludzie sie zmieniaja. Sa ludzie tzw. urodzeni dowodcy i tacy tylko na kierowniczych stanowiskach potrafia sie wykazac, a tak popadaja w zniechecenie i sa pelni buntu. To psychologiczny problem. Prosze sie nad moja propozycja zastanowic powaznie, o ile wysunieci przeze mnie kandydaci sie zgadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Propozycja 07.11.14, 09:10 > No wiec, Alsor jest chyba jedynym oprocz Stefana4, ktory zna dosyc dobrze choc > jedna dziedzine, fizyke Jeśli wydaje ci się że Alsor dobrze zna fizykę, to masz poważne problemy w ocenianiu wiedzy innych osób. Ale to akurat na stanowisko moderatora nie jest konieczne. Natomiast liczba wulgaryzmów które Alsor dodaje do swoich postów zmieniłaby to forum nie do poznania, gdyby został moderatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Propozycja 07.11.14, 15:15 Jako obecny moderator nie powinienes zabierac na ten temat glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Propozycja 07.11.14, 15:18 A czemu tak ci się wydaje? Jako obecny moderator widziałem rzeczy które wypisuje Alsor, a których ty nie widziałeś. Więc mógłbyś skorzystać na moich radach. Przy okazji: do kandydatury Stefana4 nie mam żadnych obiekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Propozycja 07.11.14, 15:48 asteroida2 napisał: > A czemu tak ci się wydaje? Nie wydaje mi sie, tylko taka jest demokratyczna zasada, ze sam siebie nie mozesz oceniac. > Przy okazji: do kandydatury Stefana4 nie mam żadnych obiekcji. Tutaj znowu popelniasz ten sam blad uzurpowania sobie wladzy abololutnej. Mozesz popierac kandydature Stefana4, a nie "nie miec zadnych obiekcji". Masz dyktatorskie cechy, nie powinienes byc moderatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Propozycja 07.11.14, 16:30 Jedynym ciekawym watkiem na tym forum jest ten jak sie pozbyc moderatorow. Wiadomo,ze oni nie zrezygnuja bo sa w centrum zainteresowania,wiec trzeba ich przeczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Propozycja 07.11.14, 17:18 maksimum napisał: > Wiadomo,ze oni nie zrezygnuja bo sa w centrum zainteresowania,wiec trzeba ich > przeczekac. Przeczekac to mozesz Obame, bo ma kadencje. Oni sa ja w komunizmie, na wsjegda. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Propozycja 07.11.14, 20:09 drowsyman napisał: > maksimum napisał: > > > Wiadomo,ze oni nie zrezygnuja bo sa w centrum zainteresowania,wiec trzeba > ich przeczekac. > > Przeczekac to mozesz Obame, bo ma kadencje. Oni sa ja w komunizmie, na wsjegda. My juz Obame zesmy zaskoczyli: www.politico.com/2014-election/results/map/house/#.VF0YlvnF_fI i co on bedzie biedak robil przez nastepne 2 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem321 alsor skasowany 09.11.14, 20:57 Nie wiem kto i po co skasował wpis alsora. Akurat w tym wątku powinien zostać zachowany. W swoim stylu bluzgał, bez znajomości ortografii, tak na marginesie. Jego wpis - jego świadectwo o nim samym. Szkoda, że to świadectwo zostało usunięte. To jest wątek o moderacji, więc taki wpis alsora byłby bardzo na temat, dlaczego niektóre wpisy muszą być kasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: alsor skasowany 09.11.14, 21:10 Ja skasowałem. Alsor dodaje nowe posty, ale zawierają one z grubsza to samo co te posty, które już zostawiliśmy. Więc nic nowego do dyskusji nie wnoszą. Tylko procent wulgaryzmów rośnie. > To jest wątek o moderacji, więc taki wpis alsora byłby bardzo na temat, dlaczego > niektóre wpisy muszą być kasowane. No cóż, jeśli tak postawić sprawę, to może warto by je zostawiać. Ale boję się, że Alsorowi może udać się sprowadzić więcej osób do swojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Propozycja 07.11.14, 17:18 > > > Jako obecny moderator nie powinienes zabierac na ten temat glosu. > > A czemu tak ci się wydaje? > Nie wydaje mi sie, tylko taka jest demokratyczna zasada, ze sam siebie > nie mozesz oceniac. Jest taka demokratyczna zasada, że wybierani nie mają prawa wypowiadać się w kwestii wyborów? A gdzie ona obowiązuje? Próbujesz zamknąć usta innym i jednocześnie oskarżasz innych o zapędy dyktatorskie. Ja nie będę próbował blokować zmiany moderatorów, ale jeśli wydaje ci się, że nie mam prawa się na ten temat wypowiadać, to zastanów się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Propozycja 07.11.14, 17:25 asteroida2 napisał: > Ja nie będę próbował blokować zmiany moderatorów, ale jeśli wydaje ci się, że n > ie mam prawa się na ten temat wypowiadać, to zastanów się nad sobą. Sa wyjatki. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum A tak wyglada normalna moderacja. 08.11.14, 14:39 forum.gazeta.pl/forum/f,87574,Doktorat_nauka_uczelnia.html "W razie nieodpartego pragnienia, aby porozmawiać na tematy całkowicie niezgodne z tematyką forum, wrzucić linka, opowiedzieć dowcip lub zagadkę, porozmawiać o seksie albo o domowych zwierzętach, zapraszamy do wyżywania się w tym wątku." A na forum "nauka" zamiast normalnej moderacji jest prymitywny terror. Trzeba po prostu to chamstwo przeczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: A tak wyglada normalna moderacja. 08.11.14, 15:30 Rola moderatora jest przestrzeganie regulaminu i netykiety, a więc i dbanie o przestrzeganie zasady "pisz zgodnie z tematyką forum". Oczywiście można stworzyć specjalny wątek typu "Hyde Park" i odpowiednio go oznaczyć - np. jako Wątek Nienaukowy, Groch z Kapustą albo Hyde Park właśnie. To zależy od zdania większości użytkowników. Otóż to: większości. Bowiem jesteś jedyną tu osobą, która tworzy ogromne ilości postów nie związanych z nauką ani ze sobą nawzajem. Ten wątek stałby się wiec natychmiast blogiem użytkownika Maksimum, stojącym na honorowym miejscu forum, co większości poddaję pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem321 Re: A tak wyglada normalna moderacja. 09.11.14, 11:59 Uważam, że to jest świetny pomysł. Maximus może założyć swój wątek: 'maximus mówi". Niech tam umieszcza swoje posty jeden po drugim i dyskutuje sam ze sobą. Niech to będzie jego blog. To jest lepsze rozwiązanie, niż to co dzieje się dotychczas, gdy swoimi wpisami zamula wątki naukowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alsor Re: Propozycja 08.11.14, 20:22 I ty h...u już powinieneś stąd wylecieć. Moderator - maciuś niedorozwiniętek... Nie potrzeba tu żadnych zastanych zasranych guru moralnych ani innych; i wypie...ć stąd z tą moderacją kompletnie! Michnik - zabieraj ich stąd... bo i ty zaraz wylecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Propozycja 08.11.14, 20:28 Proponuję pozostawić ten post, jako jeden z lżejszych przykładów twórczości Alsora. Bo mam wrażenie, że z powodu konsekwentnego wycinania wszystkich wulgaryzmów, niektórzy mają zupełnie skrzywioną wizję Alsora. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Propozycja 08.11.14, 20:46 No coz. Ten tekst Alsora nie rozni sie od wielu tytulowych na pierwszej stronie tej Gazety. Jaka gazeta tacy i forumowicze, bo jakie czasy tacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Propozycja 09.11.14, 06:35 Ciekawe ze wy mnie w zaden sposob nie jestescie w stanie zaskoczyc. Zawsze wycinacie najlepsze posty a zostawiacie najgorsze i towarzyszy temu nieodlaczne przekonywanie,ze to dla naszego dobra. Powiem krotko,rzygac mnie sie na to chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Propozycja 09.11.14, 09:19 Najlepsze? Oto ostatnio wycięty: jeden z dyskutantów nazywa drugiego dyskutanta (nie moderatora!) "szmatą". Jest wiele miejsc w Internecie, na których nie znajdziesz moderowania takich wpisów. Czemu z nich nie korzystasz? Czy nie korzystasz z tego właśnie z uwagi na pewien poziom, który staramy się - większość dyskutantów plus moderacja - utrzymywać? Co do Twojej propozycji rzuconej poprzednio - patrz odpowiedź powyżej. Poddałem ją ocenie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem321 Re: Propozycja 09.11.14, 11:49 Swoją drogą nasze wpisy świadczą o nas. Forumowicz, ten od "szmaty", zostałby zignorowany przeze mnie na zawsze i nie odwołalnie. Raz zdarzyło mi się poznać językowy hardcore alsora zanim został zmoderowany. Od tamtej pory jego wpisów po prostu nie czytam. Kompletnie przestało mnie interesować, co on ma do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem321 alsor skasowany 09.11.14, 21:04 przepraszam, ale wątek wkleił się mi nie w tym drzewku. Nie wiem kto i po co skasował wpis alsora. Akurat w tym wątku powinien zostać zachowany. W swoim stylu bluzgał, bez znajomości ortografii, tak na marginesie. Jego wpis - jego świadectwo o nim samym. Szkoda, że to świadectwo zostało usunięte. To jest wątek o moderacji, więc taki wpis alsora byłby bardzo na temat, dlaczego niektóre wpisy muszą być kasowane. Poprzedni Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 "lepsze" jest wrogiem dobrego 09.11.14, 21:26 obecni moderatorzy są zaangażowani i rzetelni - nie należy eksperymentować z tym, co się dobrze sprawdza i zmieniać sprawdzone starsze modele na jakieś nowe, potencjalnie badziewne tylko dlatego, że komuś się znudziły tylko za cenę zmienianych co roku komórek mogliśmy w tych pierwszych 15 latach tysiąclecia wysłać kilka załogowych wypraw na Marsa Odpowiedz Link Zgłoś
kumoter40 Alsor może być kosmitą 10.11.14, 20:50 który nie do końca opanował ludzki język. wystarczy wziąć odpowiednie poprawki i można się porozumieć. mi się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
alsor tak bywa 11.11.14, 11:43 > który nie do końca opanował ludzki język. Opanowałem go do końca, ale poprzestałem na tym - szedłem z tym dalej. Co znaczy tyle, że ten tradycyjny jazyk jest teraz niżej - prymitywniejszy od mojego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alsor no i co czerwony h...u 14.11.14, 22:19 nawet kolorem pasujesz do swoich zboczeń, ciemniaku niedojebany, z jednym zwojem w mózgu - żeby nie sr... pod siebie... hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
bioslawek Monopol! Prywata! 19.11.14, 19:07 Panowie "moderatorzy" urządzili sobie tutaj własne eldorado. Nie mając kompetencji w wielu dziedzinach usiłują robić z siebie fachowców. Ja tylko od czasu do czasu pisuję na tą grupę i nie dlatego, że powodowani ideo,logicznie moderatorzy nie cierpią ID,ale przede wszystkim dlatego, że czepiają się byle czego, na chybił trafił usuwają ciekawe posty nie -rozumiejąc nawet ich treści [na co im wielokrotnie zwracano uwagę]. Innymi słowy urządzili tutaj własne El Dorado :) Rozwiązanie jest takie: nie usuwać, tylko dokoptować jeszcze z pięciu i pisać skargi i odwołania w razie dyskryminacji wynikającej z nieuctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Monopol! Prywata! 19.11.14, 20:04 Może przypomnę, że "panowie moderatorzy" zostali wybrani przez grupę na moderatorów właśnie z powodu Twojej działalności - grupa miała jej serdecznie dość. Po pierwsze - dlatego, ze spamowałeś, po drugie - dlatego ze spam ten dotyczył uporczywego propagowania ID, co z nauką nie ma nic wspólnego. Proszę Cie więc bardzo, nie mów nieprawdy. Jacy moderatorzy by nie byli, ich obowiązkiem jest jedno - pilnować porządku i regulaminu, netykiety i dobrych obyczajów wreszcie. I z całych sił przeciwdziałać wykoślawianiu forum z takiego, które zgodnie z tytułem zajmuje się sprawami nauki w takie, które służyć ma zaspokajaniu innych potrzeb - czasem nieprzyjemnych, czasem dziwacznych. I jeszcze jedno - nie trzeba specjalnych kompetencji we wszystkich działach wiedzy by zorientować się, że post zawierający skrajne wulgaryzmy nie jest postem tyczącym spraw nauki. A takie właśnie posty założyciela wątku są usuwane - jak łatwo zauważyć, jego inne, najdziwaczniejsze nawet i najbardziej nonsensowne, pozostają - mimo że budzą wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
alsor wypad stąd ślepy ignorancie 19.11.14, 22:35 > Jacy moderatorzy by nie byli, ich obowiązkiem jest jedno - pilnować porządku i > regulaminu, netykiety i dobrych obyczajów wreszcie. I z całych sił przeciwdział > ać wykoślawianiu forum z takiego, które zgodnie z tytułem zajmuje się sprawami > nauki w takie, które służyć ma zaspokajaniu innych potrzeb - czasem niep > rzyjemnych, czasem dziwacznych. Nie zajmujecie się nauką lecz propagandą tego tzw. głównego strumienia, czyli nurtu mizerot, miernot i tradycyjnej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: wypad stąd ślepy ignorancie 19.11.14, 23:15 Propagandą na pewno się nie zajmujemy (w ogóle chyba wypowiadamy się nie tak często, nie monopolizując forum?), dziwaczne teksty typu Twojej twórczości funkcjonują na forum w najlepsze. Ucinane zostają teksty całkiem bełkotliwe*, wulgarne, obraźliwe, o charakterze trollowania, spamerskie, uprawiające antynaukową lub np. polityczną czy religijną propagandę, wskazujące na niezrównoważenie dyskutanta bądź mylące forum "nauka" z forum "edukacja", nie mające z nauką zupełnie nic wspólnego, ogłoszenia i posty o charakterze komercyjnym, próby przekształcenia forum czy wątków w blog. Posty w niekonwencjonalny sposób podchodzące do takich czy innych problemów naukowych są witane z radością. --------------------------------------------------------- *Zauważ że wypowiedź typu: "Tak ma być: |--O ---> spin i to ma się przewraca, na takie: O--| czyli spin jest po osi głównej... a i tej drugiej. Może potem to wyjaśnię jak należy i wyliczę... ale raczej nie warto" nie jest traktowana jako całkowity bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
bioslawek "Dziwaczne postty"--- definicja, Dwojakie normy :) 20.11.14, 03:44 pomruk napisał: > P[....] dziwaczne teksty typu Twojej twórczości funkcj > onują na forum w najlepsze. ... Co to są "dziwaczne posty", możesz podać definicję? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bioslawek Re: Monopol! Prywata! 20.11.14, 03:38 pomruk napisał: > Może przypomnę, że "panowie moderatorzy" zostali wybrani przez grupę na moderat > orów właśnie z powodu Twojej działalności Ad-personam. Atakujesz osobę zamiast argumenty, co kolejny raz dowodzi, że nie nadajesz się na moderatora, ponieważ masz problemy z logiczną argumentacją. - dlatego ze spam ten dotyczył up > orczywego propagowania ID, co z nauką nie ma nic wspólnego. Mam rozumieć, że usiłujesz sprowokować nową dyskusję na temat ID, czy tylko strzępisz klawiaturę po próżnicy? :) Źródło cytatu: Stanley Salthe www.nbi.dk/~natphil/salthe/ A review of Signature in the Cell: DNA and the Evidence for Intelligent Design by S.C. Meyer, New York: Harper One. (Philosophy Pathways, Issue 146, 19 August, 2009. ( www.nbi.dk/~natphil/salthe/Review_of_Meyer.pdf). Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Monopol! Prywata! 20.11.14, 11:30 Trudno odpowiadając nie mówić o Tobie i o ID, skoro sam prowokujesz to swoim postem :-) Podałeś bowiem sam siebie jako przykład ofiary moderacji. Rozumiem, że zachowałeś uraz po takim potraktowaniu Ciebie przez społeczność forumową i teraz ujrzałeś szanse na ponowne wprowadzanie tekstów Świadków Jehowy na naukowe fora. Niestety, "za mojej kadencji" to niemożliwe. Pseudonauka i propaganda religijna mają tu miejsce jedynie w przypadku ich analizy z poziomu świata nauki. Ściślej - nikt nie obraża się na umieszczenie tu postu nienaukowego. Inaczej jednak wygląda, gdy stają się one regularnym, natrętnym spamem natarczywego domokrążcy. Twoje teksty nie zawierające tych elementów są zamieszczane - jak zauważyłeś - bez problemów. Tyle co do Twoich zastrzeżeń, nie będę ciągnął wyjaśnień, bo sprawa jest od dawna wystarczająco jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
bioslawek Pokłosie-nie ma z kim gadać. Szuka kozła ofiarnego 20.11.14, 19:47 pomruk napisał: > Trudno odpowiadając nie mówić o Tobie i o ID, skoro sam prowokujesz to swoim po > stem :-) Przecie to ty zacząłeś pisać na ten temat. Może zanim coś kolejny raz napiszesz, to wyjdź z pieskiem, przewietrz umysł, ponieważ ewidentnie masz problemy z pamięcią :) Ponadto chcesz powiedzieć, że uczyniłeś z tego forum własne Eldo-rado, ponieważ ja tutaj pisywałem kiedy ś na temat ID? To jest twoje największe osiągnięcie w życiu. Forum Gazety Wyborczej, na które od kilku lat oprócz kilku stałych czytelników pies z kulawą nogą nie zagląda? A z pośród tych kilku stałych bywalców większość chciałoby obalić twoją dyktaturę :) >Podałeś bowiem sam siebie jako przykład ofiary moderacji. Nie miałem na myśli ID, tylko posty na inny temat, które nie przeszły przez inhibitory, które masz na neuronach odpowiedzialnych za logiczne myślenie. Albo czepialstwo, jak w przypadku namiarów na wartościową literaturę na temat nowotworów, jakie tutaj zamieściłem. Zwróciły ci na to uwagę dwie osoby, które mają najwięcej do powiedzenia na tym forum. Tematyka transformacji nowotworowej pomyliła ci się również z ID :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Pokłosie-nie ma z kim gadać. Szuka kozła ofia 20.11.14, 20:33 bioslawek napisał: > Przecie to ty zacząłeś pisać na ten temat. Nie, pierwszym był Twój post z godziny 19:07. Tam wspomniałeś o ID jako pierwszy, co łatwo sprawdzić. > Ponadto chcesz powiedzieć, że uczyniłeś z tego forum własne Eldo-rado, ponieważ > ja tutaj pisywałem kiedy ś na temat ID? Nie, chcę powiedzieć że zostałem wskazany na moderatora wtedy, gdy oburzyły mnie Twoje wybryki - nieustanne spamowanie. Przecież pamiętasz. Podobnie jak pamiętasz że Administracja (nie ja!) Cię zbanowała i dlaczego zbanowała - pisałeś wtedy pod innym nickiem. > To jest twoje największe osiągnięcie w > życiu. Bez komentarza. > A z pośród tych kilku stałych bywalców > większość chciałoby obalić twoją dyktaturę :) Po co gadasz głupstwa? Był już temat moderacji na którym uczestnicy forum wypowiedzieli się na temat moderacji, co chyba załatwia sprawę. Przeciw moderacji były osoby najczęściej moderowane i tyle. Gdyby większość tego pragnęła, ustąpiłbym od razu albo bez problemu by mnie zdjęto. Jeszcze jedno. Jeśli nie odpowiada Ci moja czy Asteroidy moderacja, zgłoś to na forum "O moderacji" - jest specjalnie przeznaczone do rozpatrywania takich kwestii. Na razie wygląda, że ty i ze dwie inne osoby usiłujecie po prostu robić "zadymę", za to unikacie realnych działań. Jeszcze jeden sposób paskudnego zaśmiecania forum... Odpowiedz Link Zgłoś
bladyczlowiek Re: Pokłosie-nie ma z kim gadać. Szuka kozła ofia 20.11.14, 22:57 Po co zaznaczasz teren na czerwono---przeciez to prywatna rozmowa. Kolejny raz pokazujesz,m ze naduzywasz swojej funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Pokłosie-nie ma z kim gadać. Szuka kozła ofia 20.11.14, 23:10 Już tylko tyle masz do powiedzenia na ostatni mój post? Barwa czerwona oznacza , że wypowiadam się jako moderator. Nawiązania do znaczenia terenu są niesmaczne. Występowanie w jednym wątku pod dwoma nickami jest naruszeniem netykiety. Chyba że kolejny raz administracja Cię zbanowała - wtedy jednak zaznacz, że nie jesteś nowym dyskutantem tylko te samą osobą pod kolejnym (którym już z kolei?) nickiem. Kolejny raz proponuję - masz zastrzeżenia - zgłoś je na odpowiednim forum. Nie róbmy z tego forum śmietniska. Odpowiedz Link Zgłoś
bioslawek Re: Pokłosie-nie ma z kim gadać. Szuka kozła ofia 21.11.14, 00:20 pomruk napisał: > Już tylko tyle masz do powiedzenia na ostatni mój post? z bledami logicznymi nie sposob dyskutowac > Występowanie w jednym wątku pod dwoma nickami jest naruszeniem netykiety. To ja Odpowiedz Link Zgłoś
bioslawek Post o ewolucji ptaków 20.11.14, 19:58 Pomruk, mój nowy post na temat ewolucji ptaków też usuniesz? :) Jak to uzadsanisz? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Sukces pomruka-forum umarlo smiercia naturalna. 02.12.14, 18:06 Teraz spokojnie czekamy na smierc moderatorow,bo inaczej to forum nie odzyje. 2 adminow cenzuruje 4 posty dziennie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vacia Re: Sukces pomruka 02.12.14, 19:24 maksimum napisał: > 2 adminow cenzuruje 4 posty dziennie!!!! wybór moderatorów był właściwy i tylko wypadałoby być wdzięcznym im za sprzątanie tutaj w końcu nauka nie potrzebuje hamstwa , jedno do drugiego kompletnie nie pasuje. Prawda ma to do siebie że niektórzy jej nienawidzą, a przez to tracą jak autor tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Sukces pomruka 02.12.14, 20:27 vacia napisała: > Prawda ma to do siebie że niektórzy jej nienawidzą, a przez to tracą jak autor > tego wątku. Masz racje tylko, ze to wina Pana Boga ktory nie wszystkim daje milosc do prawdy. Nie jest on hamski chciaz chamom najbardziej pomaga. O ile jeszcze pamietam, to Twoj Bog zsyla na ludzi bogactwo, a wiec pomaga cwaniakom. Cwaniacy sa wszedzie i tutaj tez rozkladaja to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
vacia Re: Sukces pomruka 03.12.14, 14:03 drowsyman napisał: > vacia napisała: > > > Prawda ma to do siebie że niektórzy jej nienawidzą, a przez to tracą jak > autor > > tego wątku. > > Masz racje tylko, ze to wina Pana Boga ktory nie wszystkim daje milosc do prawd > y. Może wypowiadaj się na tematy na których się znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Sukces pomruka 03.12.14, 15:24 vacia napisała: > drowsyman napisał: > > > vacia napisała: > > > > Prawda ma to do siebie że niektórzy jej nienawidzą, a przez to tracą jak > > autor tego wątku. > > > > Masz racje tylko, ze to wina Pana Boga ktory nie wszystkim daje milosc do >> prawdy. > Może wypowiadaj się na tematy na których się znasz? Akurat na tym znam sie bardzo dobrze. Zawsze lubilem analizowac rzeczywistosc i dziedzina ktora to najpowazniej traktuje jest fizyka. Dlatego bardzo ja lubilem. Dawala mi ona odpowiedz na wiele moich problemow. Z dynamika Bozej milosci tez nie mialem problemu. Moja "teoria" transcendencji ukrytej nie miala i nie ma rownych sobie do dzis. Obrzydzaja mnie teoretyczne proby analizy tych zjawisk uczonych, znanych fizykow ktorych poglady prezentuje na tym forum Andrew Wader. Dlaczego mnie one obrzydzaja? No wiec, obrzydzaja mnie one dlatego, ze probuja mieszac prawa fizyki do rzeczywistosci boskiej. To jest niedopuszczalne, wlasnie z powodu fenomenu milosci. Jedynie czysta teologia moze te milosc analizowac i wlasciwie rozumiec. Dlatego przyczepilem sie do Twojego powiedzenia, ze sa ludzie ktorzy nienawidza prawdy, gdyz prawda to nie tylko Bog. Oburzony tym odpowiedzialem Ci ironia, co mozna bylo zrozumiec jako moja ignorancje w tym temacie. Masz racje, przepraszam, zachowalem sie jak dzieciak. Odpowiedz Link Zgłoś
vacia Re: Sukces pomruka 04.12.14, 14:46 > > drowsyman napisał > gdyz prawda to nie tylko Bog. Oburzony tym odpowiedzialem Ci ironia, co mozna b > yło > zrozumiec jako moja ignorancje w tym temacie. > Masz racje, przepraszam, zachowalem sie jak dzieciak. :) Pisząc słowo " Prawda" konkretnie miałam na myśli ,że autor wątku niepotrzebnie upiera się przy wulgaryzmach, bo prawdą jest że są one niepotrzebne w komunikacji. Ale uogólniając każda prawda czy to naukowa czy teologiczna lub prozaiczna ma swoich przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Re: Sukces pomruka 04.12.14, 16:10 vacia napisała: > Pisząc słowo " Prawda" konkretnie miałam na myśli ,że autor wątku niepotrzebnie > upiera się przy wulgaryzmach, bo prawdą jest że są one niepotrzebne w komunikacji. Czeste uzywanie wulgaryzmow nie jest zdrowe, gdyz przestaja one spelniac swoja funkcje jaka jest rozladowanie napiecia emocjonalnego. > Ale uogólniając każda prawda czy to naukowa czy teologiczna lub prozaiczna ma swoich > przeciwników. Mozliwe. Ja wiem tylko, ze nad tym co to jest prawda filozofowie sobie glowy polamali. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Sukces pomruka-forum umarlo smiercia naturaln 02.12.14, 19:27 Zamiera, bo moderowane są posty typu "będziesz się tu onanizował, pedale łysy"??? (autentyczny cytat z postu ostatnio zmoderowanego). Pokaż mi jeden przykład merytorycznego postu tyczącego nauki, który został ostatnio usunięty. Jeden. I zastanów się, czego oczekujesz po tym forum. Jeśli forum się nie rozwija, to jest to wina osób, które odstraszają innych swoimi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem321 Re: Sukces pomruka-forum umarlo smiercia naturaln 02.12.14, 22:22 Szczerze? Akurat ten post z taką wierszówką: "będziesz się tu onanizował, pedale łysy", ja bym zostawi. Autor tej frazy,jak i każdy, kto by mu odpowiedział, byłby ignorowany przeze mnie na zawsze. Każdy z nas swoimi wpisami wystawia świadectwo samemu sobie. Po co kasować takie dosadne certyfikaty? Odpowiedz Link Zgłoś
kumoter40 dajcie już spokój z tym cyrkiem 03.12.14, 11:58 wycinanie postów jest taką samą agresją i przemocą, w dodatku przy wykorzystaniu moderatorskiej przewagi, jak i używanie wulgaryzmów. to tutaj przypomina okładanie się laskami przez starych, złośliwych tetryków. kompromisowym wyjściem może byłoby wycinanie tylko poszczególnych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: dajcie już spokój z tym cyrkiem 03.12.14, 12:59 1) Wycinanie postów nie jest agresją - będąc uczestnikiem forum zobowiązałeś się do przestrzegania jego reguł! Agresją jest ich łamanie. 2) Moderowanie forów nie jest rzeczą nadzwyczajną, brak moderacji może je uśmiercić. 3) Nie istnieje techniczna możliwość ingerencji w treść posta. 4) Spora część postów składa się wyłącznie z wulgaryzmów połączonych z atakami personalnymi albo jest zaśmiecaniem forum przez np. reklamy albo posty zupełnie niezwiązane z tematyką. Odpowiedz Link Zgłoś
drowsyman Nie zgadzam sie 03.12.14, 15:48 nikodem321 napisał: > Każdy z nas swoimi wpisami wystawia świadectwo samemu sobie. Po co kasować takie > dosadne certyfikaty? Nie zgadzam sie z tym. To forum nie jest szkola i nie ma obowiazku a wrecz nie powinno zajmowac sie wychowaniem, czy przystosowaniem do zycia. Wydaje mi sie, ze ludzie czesto piszacy wulgaryzmy powinni miec blokowany dostep do forum. Nie jest to w interesie Gazety, a wiec moja uwaga to przyslowiowa woda na mlyn. Odpowiedz Link Zgłoś
alsor [...] 05.12.14, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alsor [...] 10.12.14, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie zbyt nachalna reklama 13.12.14, 01:03 ... mnie to bardziej przeszkadza, niz moderatorzy. Tu sie juz po prostu nie da wchodzic bez irytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
alsor Re: zbyt nachalna reklama 15.12.14, 16:54 No ale to jest przecież standard - nie wiesz o tym? Miernoty rządzą... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Rzadza wszechstronni... 15.12.14, 18:46 alsor napisał: > No ale to jest przecież standard - nie wiesz o tym? > > Miernoty rządzą... > Wszechstronni maja wielokierunkowa inteligencje pozwalajaca im wykiwac reszte. Nawet geniusz ale jednokierunkowy wymaga opieki... zdaje sie Grisza Pelerman (ten od matematycznego przerobienia paczka w obwarzanek) bedac na maminym "garnuszku" odrzucil milion dolarow nagrody... czyli w zakresie witalnym i ekonomicznym chyba ma inteligencje na poziomie kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_twardowski dołączam się 19.12.14, 23:27 Faktycznie poziom moderacji jest żenujący. Nijaki pomruk kasuje wedle swego wąskiego widzimisię, co chce i jak leci, czyli on redaguje wątki. To jest zwyczajne chamstwo, a pamiętam że kiedyś było tu trochę kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: dołączam się 19.12.14, 23:47 Alsorze, nie udawaj innej osoby. To raczej Twoje udawanie kogoś innego jest żenujące. Wytłumaczenie dla uczestników forum: Alsor został zbanowany przez Administrację za swoje wulgaryzmy, wystąpił potem pod... nowym, wulgarnym(!) nickiem z postem o wulgarnej treści, teraz z kolei usiłuje trollować pod kolejnym, udając "świeżego" uczestnika. Usiłujesz sprowadzić forum do poziomu Rowu Mariańskiego, zaręczam, że nie uda, dalsze awantury będą ucinane w zarodku. Starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Nie popieram 20.12.14, 00:21 pomruk napisał: > Alsorze, nie udawaj innej osoby. To raczej Twoje udawanie kogoś innego jest żen > ujące. Wytłumaczenie dla uczestników forum: Alsor został zbanowany przez Admini > strację za swoje wulgaryzmy, wystąpił potem pod... nowym, wulgarnym(!) nickiem > z postem o wulgarnej treści, teraz z kolei usiłuje trollować pod kolejnym, udaj > ąc "świeżego" uczestnika. .... > Nie jestescie chyba "psami ogrodnika"??? W czym nauce przeszkadzaja wulgaryzmy, ktore sa testem na osobnikow z uprzedzeniami, nadajacymi sie co najwyzej do edukacji. To forum nie jest chyba tylko dla dla pensjonarek, nowicjuszek, czy tez tylko dla purystow jezykowych. Naukowcy powinni byc wolni od wszelkich uprzedzen, nie tylko jezykowych, inaczej obciazeni roznymi garbami daleko nie zajda i niczego nowego nie wymysla. W szczegolnosci trzeba miec dystans do intuicyjnego/ewolucyjnego poczucia dobra i zla, ktore automatycznie rozlewa sie na wszelkie dziedziny. Ogien jest dobry gdy grzeje zzjebnietego ale zly gdy poparzy... no i to sie jakos tak analogicznie/automatycznie rozciaga na slowa. To samo inaczej nazywane raz jest poprawne/dobre a raz zle. "Penis" jest poprawny, a "ch..." jest zly, jezeli odnosi sie do twardego czlonka, ktory powinien byc pisany przez "h". Wiecej tolerancji prosze, panowie i panie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Nie popieram 20.12.14, 01:01 "Wulgaryzmy" to skrót. Jeśli chcesz wiedzieć, nie odpowiada mi przede wszystkim obrażanie interlokutorów - wulgaryzmy były stosowane najczęściej w tym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Re: Nie popieram 20.12.14, 01:32 pomruk napisał: > "Wulgaryzmy" to skrót. Jeśli chcesz wiedzieć, nie odpowiada mi przede wszystkim > obrażanie interlokutorów - wulgaryzmy były stosowane najczęściej w tym celu. > Na razie nie potrafie znalezc usprawiedliwienia dla zaczepnego obrazania dyskutantow... byc moze moze komus chodzic o terapie wstrzasowa zmuszajaca kogos do intensywniejszego myslenia pod warunkiem, ze sam ma pewna wiedze...albo ktos oczekuje reakcji podobnej, stymulujacej jego rozwazania. Mysle, ze przy takich fundamentalnych czasem dyskusjach nie mozna stosowac sztampowych/pospolitych zasad zachowania prowadzacych do eliminacji bodzcow ... Odpowiedz Link Zgłoś
ugly.fucker Re: dołączam się 20.12.14, 00:23 Dobrze mu tak. Wulgaryzmy zalewaja nas i musimy sie bronic, bo niedlugo bedziemy gadac tak, jak w tej Ameryce, co drugie slowo to "fucking". Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Hic iacet Alsor 20.12.14, 00:41 Czyli zbanowano go właściwie na własne życzenie. Czy możemy zostawić ten wątek w spokoju jako nagrobek Alsora i zająć się ciekawszymi tematami? Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Hic iacet Alsor 20.12.14, 01:04 petrucchio napisał: > Czyli zbanowano go właściwie na własne życzenie. Zdecydowanie, zaczął szczególnie sypać wulgarnymi postami po uprzedzeniu o groźbie zbanowania. > Czy możemy zostawić ten wątek > w spokoju jako nagrobek Alsora i zająć się ciekawszymi tematami? Właśnie, proponuję zakończenie tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_twardowski Re: dołączam się 20.12.14, 18:30 Wyraźnie masz jakąś fobię. Ja od dawna tu jestem obecny, ale niewiele się wypowiadam. Wulgaryzmów raczej nie używam publicznie, i nie użyłem w ostatnich wypowiedziach, które wykasowałeś bezczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_twardowski Re: dołączam się 20.12.14, 18:37 Nie interesują mnie problemy tego forum, jak i innych tego typu społeczności. Zauważyłem ostatnio istotne zmiany na gorsze w jakości tego forum, i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Re: dołączam się 20.12.14, 00:27 hetman_twardowski napisał: ... > a pamiętam że kiedyś było tu trochę kultury. > Hej Hetmanie :) "Naprzod Wiara ! ... pojdzie koniom z tylca para..." Odpowiedz Link Zgłoś