Gość: kowala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 06:24 Bardzo wiele zawdzięczamy osobom pochodzenia semickiego i nalezy to doceniać, a nie szydzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość portalu A może by tak jakieś przykłady zdjęć pokazać, co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 07:53 Bo tak to jak gadanie ze ślepym o kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: A może by tak jakieś przykłady zdjęć pokazać, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:13 też bym chętnie je obejrzała :) Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 przykłady zdjęć pokazać => pare linkow: 06.06.07, 02:33 podsylam , w tym niektore do "ruchomych obrazkow": www.artnet.de/artist/602695/ottomar-anschutz.html www.precinemahistory.net/1880.htm www.ottomar-anschuetz.de/momentbilder.htm www.fotoartmagazine.gr/02_AGGLIKO/PHOTOGRPHY/HISTORY/BIOGRAPHY/GREATEST%20PHOTOGRAPHERS/A/ANSCHUTZ%20OTTOMAR.htm www.precinemahistory.net/1885.htm#anschutz1887 www.lilienthal-museum.de/olma/efoto.htm www.lilienthal-museum.de/olma/eba1893.htm germanhistorydocs.ghi-dc.org/sub_image.cfm?image_id=1595 www.eastman.org/ne/str115/htmlsrc4/m198515840022_ful.html Odpowiedz Link Zgłoś
aplus migawka szczelinowa to byl wynalazek a nie 06.06.07, 15:07 odkrycie, jak zwykle beznadziejny artykul GW Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: migawka szczelinowa to byl wynalazek a nie 06.06.07, 18:43 Leszno może być dumne z takiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Leszno było jedynym miastem wojewódzkim bez kina! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.07, 08:30 Też ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Patrz pan jaki chitrus. Ciekawe kto był przed 05.06.07, 11:17 innymi znanmi wynalzcami i odkrywcami. Pewnie ci którzy nie mieli siły marketingowej. Ówczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 12:08 Czy pamietacie czasy kiedy kazdy wynalazek w historii zawdzieczalismy ludziom radzieckim ? W ten sposob ludzie radzieccy leczyli swoje kompleksy. Podobny mechanizm jest z wynalazczoscia i wybitnoscia ludzi semickich (czyli zydkow). Jezeli ktos cokolwiek dokonal to musial byc co najmniej cwierc krwi zydem ( od strony matki). Wiadomo, goj jest z definicji do myslenia niezdolny. To ja musze byc jakis mutant ,bo jestem czystej krwi Slowianin herbu Odrowaz i jestem inteligentniejszy niz 99.9% "ludzi semickich". ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
borisa Re: Zapomniany ojciec kina 05.06.07, 14:41 ciekawe, po czym cię poznam, żeś ty słowianin całą gębą ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.aster.pl 05.06.07, 15:56 > i jestem inteligentniejszy niz 99.9% "ludzi semickich". > ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha przyłączę się : hahahahahahahahaha, uoj, hihihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joeshmoe Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.bos1.dsl.speakeasy.net 05.06.07, 16:46 Nie ma jak to dobre samopoczucie ;-) I wrodzona skromnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Zapomniany ojciec kina 05.06.07, 20:25 A myslales o tym zeby kabaret zalozyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zewoluowanamateria Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.ket.agh.edu.pl 06.06.07, 12:33 Gość portalu: leonard3 napisał(a): > Czy pamietacie czasy kiedy kazdy wynalazek w historii zawdzieczalismy > ludziom radzieckim ? W ten sposob ludzie radzieccy leczyli swoje kompleksy. > Podobny mechanizm jest z wynalazczoscia i wybitnoscia ludzi semickich > (czyli zydkow). Jezeli ktos cokolwiek dokonal to musial byc co najmniej cwierc > > krwi zydem ( od strony matki). Wiadomo, goj jest z definicji do myslenia > niezdolny. To ja musze byc jakis mutant ,bo jestem czystej krwi Slowianin > herbu Odrowaz i jestem inteligentniejszy niz 99.9% "ludzi semickich". > ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha *********************************************** Autorowi tego postu na poparcie jego tezy polecam stronę internetową z tzw. "Listą Żydów". Jeśli jest "inteligentniejszy" MA SZANSĘ NA NIĄ TRAFIĆ ! :-) ******************************************************************************** Cytuję pasującą anegdotę: "Nauczycielka pyta uczniów o ludzi, którzy są sławni, bo zrobili coś znaczącego dla ludzkości. Uczniowie kolejno wymieniają nazwiska: Einstein itp. (podobnie brzmiące :-) W końcu nauczycielka pyta Dawidka Rojtszwanca, który cały czas cicho siedział: -A ty kogo byś wymienił ? -A ja, to tego Nowaka z sąsiedniej ulicy; -A co on takiego zrobił ?; - Nic, ale chciałem, żeby goje też kogoś mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
zewoluowanamateria Re: Zapomniany ojciec kina 06.06.07, 12:41 No cóż, powyżej zapomniałem się zalogować, więc przy okazji specjalnie dla "leonarda3"uzupełniam: ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 14:52 I o to chodzilo przyjaciele , zebysmy sie posmiali z samych siebie. Kiedys slyszalem , ze definicja fanatyka ,to facet ktory nie potrafi z siebie zazartowac. Dzieki Bogu , na tym forum Nauka, fanatykow nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Zapomniany ojciec kina 08.06.07, 03:31 toz mamy caly rzad ludzi fanatycznie dowcipnych z innych (z siebie - pod sad/sont!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Leonardzie... IP: *.botany.gu.se 06.06.07, 16:49 Dedykuje ci Przpowiesci Salomona 26:12 Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok leos, ile furek zajumiłes dzis na jackowie? 06.06.07, 19:55 kocham twoje wpisy. Ty i jenteligencja! Gdyby tak było, nie zaśmiecałbyś tego forum swoimi wpisami. Dlaczego nie możesz napisać czego z sensem????? A Anschuetz - to wielki człowiek. I tyle. I wielki syn Leszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Re: leos, ile furek zajumiłes dzis na jackowie? IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 22:47 Tenrok, Swiniopas twierdzil , ze jestes niewolnik, bydle, idiota i cham. No i po co ja cie tak bronilem? No bo sie jednak okazalo , ze on mial racje. Swiniopas , miales racje , tenrok to pod-goj a nawet pod-zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
guru_ji Re: Zapomniany ojciec kina 28.06.07, 09:05 Zakompleksiony osioł leonard3 napisał: > jestem inteligentniejszy niz 99.9% "ludzi semickich". No tak, potrójny dureń z tego leonard3a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:11 Do autora: "na rogu Nowego Światu i Alei Jerozolimskich" - powinno być "Alej Jerozolimskich", liczba mnoga. Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet do {dfg}: breszysz... 05.06.07, 18:48 Szanowny\-a\-e {dfg} breszysz z tymi Alejami. Juz niedługo Ojcowie Narodu Polskiego te Aleje Jerozolimskie przemianują na inne niesemickosiękojarzące - aby {leonard3} nie musiał o tym temacie tu na forum się wpisywać... A i Semici-Arabowie też niepokoić się nie będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Castorp Zapomniany ojciec kina IP: *.171.129.79.crowley.pl 05.06.07, 12:55 Ciekawe czy był krewnym krakowskich Anczyców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Zapomniany ojciec kina IP: *.sfo1.dsl.speakeasy.net 05.06.07, 15:06 ciekawy tekst, + Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Re: Zapomniany ojciec ...Amerykanie o włos - a ... 05.06.07, 18:41 ...mieliby dziś język niemiecki za urzędowy. Swego czasu w ich parlamencie ten wybór angielskiego za narodowy o włos przegrał w głosowaniu z niemieckim właśnie. A mógłby wtedy Herr Thomas A.Edison z Herr Ottomarem Anschützem - jako rodowici Niemcy z sobą nie konkurować a współdziałać. I wojen światowych obu by nie było, i Hitlera-gadziny, i {kowala'owie} i {lenard3'owie} by nie musieli się na temat antysemityzmu wypowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleb Re: Zapomniany ojciec ...Amerykanie o włos - a .. IP: *.zicom.pl 06.06.07, 16:53 od kiedy w USA mają jakikolwiek język urzędowy (na szczeblu całego państwa)? www.lifeintheusa.com/landhistory/official.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Zapomniany ojciec ...Amerykanie o włos - a .. 08.06.07, 03:52 w stanach nie ma nie bylo jezyka urzedowego poza 1(?, kilkoma?) - a tam nie jest to przestrzegane (slynna odpowiedz sedziego na to, ze "naszym stanie oficjalnym jezykiem jest angielski": Co mnie to obchodzi? Chce rozumiec co mowi ta kobieta.). Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Niech będzie - państwowy... 18.06.07, 14:39 ...język miał to być. Nie zaprzecza to wszak faktowi takiego głosowania. Wiele dezyzji usańscy Ojcowie Narodu podejmowali na ciężkim kacu. Samo podpisanie ich Konstytucji mogli uczynić tylko ci z nich, co sie zwlekli po popijawie. Al-kohol oświeca??? Odpowiedz Link Zgłoś
ynruj Jak zawsze pierwsi, wodzu prowadź na Kolno... 06.06.07, 17:51 Mitomania, przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś