Dodaj do ulubionych

Zdrowe plemniki z probówki

09.07.09, 07:26
Zastanawia mnie do czego te badania zmierzają? Możliwe, że w efekcie
umożliwią jednej kobiecie mieć z inną dziecko. To by było jeszcze
pożytecznym i w miarę akceptowalnym zjawiskiem. Ale gorsza jest
wizja stworzenia doskonalszych plemników od naturalnych, po których
zrodzona istota przeżyje znacznie dłużej w zdrowiu i ze znacznie
spowolnionym tempem starzenia się. Nie chciał bym dożyć
dyskryminacji własnej natury.
Obserwuj wątek
    • aniceman Więcej będzie usunięć ciąż... 10.07.09, 08:06
      Zastanawiam się czy w kraju w którym usuwa się ciążę na zawołanie... kto chce o
      czym nasze Krajanki też dobrze wiedzą i z czego korzystają... potrzebne są
      produkowane plemniki... może tamtejsza służba zdrowia chce więcej skrobanek robić?
    • marksistowski Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 09:50
      Plemnik to tylko komorka haploidalna ( zawierajaca połowe
      chromozomow), ktora jest produkowana w milionach IDENTYCZNCYH kopii
      przez jądra.
      Jajo kobiety to także komorka haploidalna produkowana w tysiącach
      kopii przez jajniki.
      ZARODEK czyli produkt połączenia jaja i plemnika jest diploidalnym
      AUTONOMICZNYM ORGANIZMEM uniikalnym i niepowtarzalnym w swych
      cechach. Dlatego unikalny zarodek jest etapem zycia unikalnego
      zwierzecia i unikalnego człowieka. Zaarodek stanie się
      nieodwołalnie niemowlęciem , pod warunkiem że sie go nie zamorduje.
      Aborcja zarodka szympansa to zawsze aborcja i morderstwo szympansa.
      Tylko dla ludzkich aborcjonistow , ludzka aborcja mniej znaczy niz
      wydalenie kału.
      • aurita Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 14:57
        > Zaarodek stanie się
        > nieodwołalnie niemowlęciem , pod warunkiem że sie go nie zamorduje.

Wykazujesz sie wielka niewiedza. W naturze ponad 60 % zarodkow obumiera
        naturalnie w 6 tygodni od powstania. W wiekszosci przypadkow kobieta nie wie
        nawet ze jest w ciazy.
        Zarodek niestety nie staje sie nieodwolalnie niemowleciem.

PS. przeczytaj takze w encyklopedii co oznacza slowo "autonomiczny"

Po co sa te eksperymenty? poznajac spermatogeneze byc moze nauczymy sie leczyc
        nieplodnosc meska?
        • marksistowski Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 17:40
          Tiaaa. I znowu sciema demagogow.
          -Umiera 100% starcow.
          -umiera 2o% ludzi w wieku doroslym.
          -umiera 10% noworodkow, a w roku 1900 umieralo 30% noworodkow
          -umiera 50% zarodkow
          Zycie to ciagle ryzyko smierci, ale nigdy to nie stanowi
          podstawy do zezwolenia na morderstwo czowieka zarodka czy starca.
          • aurita Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 20:24
            Czy masz problem z czytaniem wlasnych "przemyslen"?
            • marksistowski Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 20:43
              Nie mam żadnych problemow z postępowaniem zgodnym z moimi
              premyslaniami - tak jak każdy normalny człowiek.
              1) Ja i moja żonaasia mamy czworo dzieci w wieku od 6 lat do jednego
              roku.
              2) Moja żona robi sobie test ciążowy (tylko 6 zl) co tydzien.
              Także juz w tydzien po zaplodnienu wiemy ze mamy dziecko -zarodek.
              3) Malutkie dziecko-zarodek wymaga szczegolnej troski, bo jest
              wrażliwe na wplyw srodowiska. Matka musi bezwzglednie unikac
              wysokich temperatur,chemikaliow,stresu i promieniowania(takze z
              telefonu komórkowego).
              4)Jeżeli bedziecie dbali o dziecko-zarodek to szanse jego zdrowego
              przeżycia do porodu są doskonałe.
              • aurita Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 21:35
                > 2) Moja żona robi sobie test ciążowy (tylko 6 zl) co tydzien.

a po co co tydzien? w ciagu cyklu (srednio trwajacego 28 dni) kobieta ma 6
                dniowy okres kiedy moze ewentualnie dojsc do zaplodnienia komorki jajowej. Tego
                chyba w liceum ucza?

> Także juz w tydzien po zaplodnienu wiemy ze mamy dziecko -zarodek.

hmmm sikane testy ciazowe, te najczulsze (raczej nie za 15 zl a nie 6) wykrywaja
                ciaze po co najmniej 14 dniach od zaplodnienia komorki jajowej (kiedy hcg
                wynosi ponad 25 mU/ml ), czyli ok 7 dni od zagniezdzenia. Testy nie sa skuteczne
                w 100% wiec nie zawsze wykrywaja ciaze. Zona powinna robic testy z krwi: sa
                dokladniejsze i czulsze (3mU/ml). Jednym slowem wasze zabiegi sa o .... potluc

> 3) Malutkie dziecko-zarodek wymaga szczegolnej troski, bo jest
                > wrażliwe na wplyw srodowiska.
                > 4)Jeżeli bedziecie dbali o dziecko-zarodek to szanse jego zdrowego
                > przeżycia do porodu są doskonałe.
                zarodki nie obumieraja z powodu "zaniedbania rodzicow" ale np z powodu aberracji
                chromosomalnych na ktore wplywu nie masz, lub niedomogi lutealnej (ktorej nie
                wykrywa sikany test ciazowy), lub zlej implantacji itp itd
                Osobami ktore wiedza ze doszlo do zaplodnienia sa rodzice po IVF a nawet wtedy
                skutecznosc wynosi tylko 30-40% (zapewniam Cie ze ludzie po IVF dbaja o swoje
                zarodki).

> Nie mam żadnych problemow z postępowaniem zgodnym z moimi
                > premyslaniami - tak jak każdy normalny człowiek.
                raczej niedouczony czlowiek
                Masz bardzo marna wiedze na temat biologii i rozrodczosci

wracajac do meritum twierdziles ze z kazdego zarodka bedzie niemowlak: otoz
                niestety to nie jest prawda
                • marksistowski Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 21:59
                  pierd pierd i znowu sciema u dyskutantki.
                  1) Moja żona ma nieregularne cykle i nie mozna wyliczyc dni płodnych.
                  Dlatego test ciązowy jest tanim i nieklotliwym zrodłem wiedzy o
                  zaplodnieniu.
                  2)I zmowu pierd sciema , ze "zarodki nie umieraja z powodu zaniedban
                  rodzicow". Piramidalna bzdura. W warukach zanieczyszczenia
                  srodowiska moze dojsc do 100% smiertelonosci zarodkow.
                  Aberacje chromosalne są tez miara patologii i chorob rodzicow.
                  W korzystnych warunkach zdrowej populacji i zdrowego srodowiska, jak
                  w Norwegii ilosc spontanicznych poronien (smierci zarodkow)jest
                  niższa niż 20%.
                  Smieszy mnie Aurita ,nabzdyczony dyletancik napędzany vikipedią i
                  podający sie za kobetę. ha,ha,ha,ha,ha Żalosne i godne litosci.
                  Czlowieczku, ty mnie do pięt nie sięgasz.
                  Jestem Medical Doctor z dyplomem Rutgers, The State University of
                  New Jersey i z amerykanską, brytyjską i polską licencją na
                  wykonywanie zawodu lekarza.
                  • aurita Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 22:21
                    chyba znachora?

• marksistowski Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 10.07.09, 22:37
                      1)Akademia Medyczna w Bydgosczy w 2000 roku nostryfikowała moj
                      amerykanski dyplom i obecnie posiadam prawo wykanoywania zawodu
                      lekarza w Polsce , USA i Wielkiej Brytanii
                      2) Eksperymenty na plemnikach nie łamią etyki, ponieważ plemniki są
                      komorkami haploidalnymi w milionach kopii.
                      3) Zarodek jest diploidalnym unikalnym organizmem i zabicie zarodka
                      to moderstwo człowieka.
                      • aurita Re: Eksperymenty na plemnikach nie łamia etyki 11.07.09, 14:44
                        > 2) Eksperymenty na plemnikach nie łamią etyki, ponieważ plemniki są
                        > komorkami haploidalnymi w milionach kopii.

widze ze wiedze biologiczna masz rownie opanowana jak wiedze o medycynie i
                        rozrodczosci (czyli zadna)

> 3) Zarodek jest diploidalnym unikalnym organizmem i zabicie zarodka
                        > to moderstwo człowieka.

to chyba w Ameryce? w Polsce pomimo kar za aborcje nikt nie uwaza ze usuniecie
                        plodu jest morderstwem
                        • marksistowski Co nie było morderstwem..... 12.07.09, 15:47
                          Zabicie indianina w USA w 1850 roku nie było morderstwem
                          Zabicie zyda w III rzeszy w 1943 roku nie było morderstwem
                          Zabicie plodu w Polsce w 2009 roku nie jest morderstwem.
                          Kiedy to sie skonczy, nieludzkie hieny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka