Gość: idiotyzm Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 13:53 Te testy są niepoważne, dlaczego? Bo tylko 1 taki test da Ci mniej więcej prawdziwą odpowiedź na jakim jesteś poziomie (ale nie chodzi tu o poziom inteligencji). Wszystkie kolejne uczą Cie "klucza" wedle którego szukasz odpowiedzi. Podobnie jest z osobami zajmującymi sie szaradami - wg mnie to nie oznacza, że ktoś ma większą inteligencje, ale posiada zdolność wyszukania klucza odpowiedzi, którą nabyl podczas ćwiczeń. Tak jak ze sportowcem, który podczas pierwszego biegu ma 14 sek na 100m i stopniowo staje sie lepszy bo zaczął treningi. Reasumując ten test jest wart tyle co nic w życiu codziennym, więc osiągnietym wynikiem sie nie przejmuje, bo wiem, że jak znajde podobny test na innej stronie to moj wynik będzie lepszy - bo poznałem zasady szukania klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daq Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 62.108.163.* 19.10.04, 14:24 dlaczego taki językowy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdan ale beka IP: 81.210.123.* 19.10.04, 14:36 nigdy nie rozwiązywałem testu na inteligencję, spodziewałem sie czegoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAN Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.sympatico.ca 19.10.04, 15:11 Ja na codzien uzywam trzech jezykow, a tego testu nie rozumiem. To jak ja sie tych jezykow nauczylem? I am using three languages on daily basis. but when it comes to this test I have no idea. So how did I learn them? Estoy usando tres idiomas cada dia, pero de esta prueba no entiendo nada. Entonces como yo aprendi todo eso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanek Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.10.04, 17:59 Drogi Stanie! Słaby wynik tego teściku nie przesądza o tym, że nie dasz rady nauczyć się języka. Natomiast dobry może ( ale nie musi ) oznaczać, że dasz radę zrobić to szybciej i sprawniej. Pozdrawiam i gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.vig.bostream.se 23.10.04, 19:35 Ja jezykow ucze sie szybko i efektywnie. A test ten jest dla mnie czarna magia. Cos wiec jest tu nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Ryby?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 16:24 To co w ostatnim pytaniu nie jest ryba, bo cos mi sie nie zgadza?? Ogolnie-75%, niektorych nie rozumiem, ale coz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisqp Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.macrosoft.pl 19.10.04, 16:55 Z mojego punktu widzenia test ten nijak się nie ma do fajtycznego mierzenia inteligencji. Ludzie, którzy go stworzyli nie mają najwyraźniej pojęcia o tworzeniu takich testów. Tak się składa, że studiuje na psychologi i co nieco na ten temat słyszałem. Testy te są strasznie monotonne i niedostosowane do poziomu respondentów (jeżli test ma być miarodajny powinien być podzielony na grupy i/lub klasy wiekowe: studneci w tescie dla dzieci mają maksa, a dzieci nie zrobią nic w teście dla studentów, stąd nie ma czegoś takiego jak uniwersalny test). Kolejna uwaga do testu językowego LUDZIE!! toż to żart!! To ma być test czy kolejny numer "Rozrywki dla krzyżówkowiczów"?!! Większośc (zdecydowana) zadań opiera się na umiejętnościach, które wyrabiają sobie właśnie ludzie rozwiązaujący krzyżówki (zadania bazują w większości na anagramach). Tak więc nawet osoba "niezbyt inteligentna" ale rozwiązująca masę krzyżówke będzie miała świetne wynik. Podsumowując wszyscy, ci którzy mieli kiepskie wynik, nie martwcie się bo to żart nie test. Jak chcecie się naprawdę dowiedzieć jacy jesteście idżcie do poradni specjalistycznej, gdzie zrobią wam rzetelny i fachowy test, a nie takie...no właśnie nie wiadomo co. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 217.98.81.* 19.10.04, 17:55 65%, w 1 zaznaczyłem meduzę, a poza tym parę błędów w anagramach. Dość przyzwoity wynik/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzium Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 19.10.04, 18:13 jak na uczelnie techniczną to całkiem niźle:P Odpowiedz Link Zgłoś
hera_l Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.10.04, 19:41 No calkiem niezle! 50%! A mam 16lat - to, jak mi sie zdaje, calkiem niezly wynik. A biorac pod uwage, ze spieszylam sie rozwiazujac ten test, to jestem z siebie calkiem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:08 a czy 50% jak na trzynastolatka to chyba nieźle. niech ktoś powie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 217.79.145.* 20.10.04, 07:45 mowie w dwoch jeykach plynnie i po polsku niezle, a tu mi wyszlo 25%... kto to ukladal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsylka Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.ppp.tiscali.fr 23.10.04, 11:49 Ela - to DOKLADNIE tak jak ja. Znam plynnie trzy jezyki :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milan Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:44 Uzyskałem 11 prawidlowych odpowiedz. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grechuta Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:38 Gratuluję dobrego samopoczucia. Niestety inteligencja to kwestia prtzede wszystkim genów, wczesnego wychowania i pracy nad sobą. Nauczyceiele mają cię nauczyć uczyć się i nauczyć pewnych podstawowych rzeczy, conajwyżej pobudzić do myślenia a to im się najwyraźniej nie udało. A więc jeżeli twój wynik ma kogos zawstydzić to najwyżej ciebie i twoich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otosiu Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 20.10.04, 21:40 65%... dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: villemo Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.is.net.pl 21.10.04, 13:36 zastanawiajace:) mowie trzeba obcymi jezykami, ucze angielskiego w szkole, a moje predyspozycje to marne 40%. ja sie chyba pomylilam w zawodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzezniczek Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.04, 13:41 co bada ten test? na pewno nie zdolnosci jezykowe Jakby tak bylo to nie pracowal bym w mediach nie pisal artow i nie dostawal za to kasy Mialem 50% i nijak sie to ma do zdolnosci moich jezykowych Generalnie ujmojac sprawe to niech nikt nie bierze do siebie zlego wyniku i dobrego Magdo i Geniuszu Co do pytania nr 1 to jak ktos zaznaczyl meduze to nie popelnil bledu poniewaz meduzy sie nie je a pozostale zwierzaki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwucha to chyba test na debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 18:05 10% strzelając niezle tylko o co w tym chodziło?? to nie jest test na inteligencję ale raczej sprawdzian umiejętności nabytych w krzyżówkach Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-szkodzi Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 21.10.04, 20:00 70% i jestem z siebie dumna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kashfsdg Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:15 no comment 40 % obciach na maXa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowa Porażka Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:06 Dziwne to, dziwne... Za dużo anagramów - a przecież one należą raczej do zadań logicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meesha Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.it-net.pl 22.10.04, 20:09 Pytanie 11 - zaznaczyłem kinetyka ponieważ akcent w tym wyrazie pada na trzecią sylabę od końca, a w pozostałych na drugą. Ale artysta co innego miał na myśli :) co zrobic... Takich dowolności interpretacyjnych jeszcze kilka by się znalazło. A poza tym ten test ma więcej wspólnego z matematyką niż językiem... 85% ale co mi z tego jak roboty ni ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumol Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.GBNet / 80.51.229.* 22.10.04, 21:56 25% za wpisywanie bez zastanowienia to jest udany test dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian Astrologia nie jest nauką? 22.10.04, 22:37 Co za bzdura. Jest nauką tak samo ścisłą jak ekonomia. Albo i bardziej. Nie pasuje kinematyka bo nauka ścisła a reszt to humanistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.miechow.com / *.miechow.com 23.10.04, 10:19 ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha i Ewelina Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.miechow.com / *.miechow.com 23.10.04, 10:22 To jest trudny teścik!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 23.10.04, 20:02 Cienkie te testy. Wynika z nich, Ze mam mózg wielkośći orzecha Odpowiedz Link Zgłoś