moonalisa 08.10.07, 14:58 czy ratlerek/pinczerek/bedzie dobrym kompanem dla labradorki? marzymy o malym,kieszonkowym piesku,ale obawiamy się ,ze nasza labradorka go poprostu zgniecie w zabawie..czy takie misz-masze udają się????poradzcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deodyma Re: poradzcie 08.10.07, 17:45 jak na razie to spotkalam sie z takim zjawiskiem, ze ratlerki mieszkajac pod jednym dachem z innymi pieskami, zgadzaja sie z nimi. jednak te malenstwa maja charakterki i lubia miec swoje ostatnie zdanie. jesli bedzie mieszkal pod dachem z psem, ktory jest lagodny i nie bedzie usilowal nad nim domonowac, to nie powinno byc zadnych problemow. zreszta znam przypadek, gdzie ratlerka mieszka pod jednym dachem z suczka rasy amstaff. obie sie swietnie dogaduja. ratlerka jest w wieku naszej Figi, badz mlodsza o rok a amstafka ma juz 5 lat. Odpowiedz Link
iranda Re: poradzcie 08.10.07, 21:18 Ja bym się bała, to jest takie kruche maleństwo... Odpowiedz Link
deodyma Re: poradzcie 08.10.07, 21:26 niby tak, ale pozory myla! na poczatku Figa tez nam sie wydawala takim kruchym malenstwem, ale wcale nie jest taka krucha, jakby sie wydawalo! w sumie to duzo tez zalezy od temperamentu i charakteru tego wiekszego psa. Odpowiedz Link
doral2 Re: poradzcie 09.10.07, 09:25 ja mam ratlerka i miałam (niestety, już nie mam) Dużego Psa, rozmiarem mniej więcej z mniejszych wilczurów...ratlerek Dużego Psa normalnie terroryzował, gryzł w ogon, w uszy, w sutki, spał na nim, robił z Dużym Psem co tylko chciał, chciaż ratelerek był drugim psem w domu... Odpowiedz Link
deodyma Re: poradzcie 10.10.07, 18:25 bo nasze malenstwa to pieski z charakterkiem i jakby nie bylo, lubia dominowac:) Odpowiedz Link
moonalisa Re: poradzcie 11.10.07, 11:23 Dziękuję za porady i opinie na temat tego pomysłu...Działania w poszukiwaniu miniaturowego maleństwa w toku.Pozdrawiam wszystkich miłośników maleństw :) Odpowiedz Link
olusia19 Re: poradzcie 12.10.07, 08:52 Pierwszy pinczer w naszym domu jest z rasy "większych", dobrze zbudowanych i silnych. Ma charakter więc rządził. 3 lata temu znaleźliśmy pinczerka maleńkiego, chorego, biednego. Mniej więcej po pół roku odchuchaliśmy zdechlaczka, teraz całkiem wrócił do kondycji, choć jest chory na serce i wszystkie zęby ma usunięte. I okazało się... że to on rządzi. Gryzie Pierwszego dziąsłami, co też bywa bolesne, przepędzi go, chodzi po nim, albo usiądzie na śpiącym. Tamten tylko zęby pokazuje dyskretnie i zawsze mu ustępuje. Ale jak zimno to śpią wtulenim, albo:duży pies, na nim koc, na wierzchu mały. Mały dużemu łapkę do pyszczka wkłada czasem, ale jednocześnie naśladuje wszystko, co tamten robi, niekoniecznie dobre są to zachowania. Wieczorem, po kolacji mamy takie widowisko, że TV odpada. Odpowiedz Link
moonalisa Re: poradzcie 17.10.07, 14:09 no i jest...malenstwo:mieszanka chihuahua i pinczerka/ponoć/:)Jest slodkie ! labrador narazie probuje upolować maleństwo,niegroznie tryka nosem,/dziwi sie co to takiego/Caly czas muszę miec kontrolę nad nimi.Duzy wbiegając do domu,nie zauważa maluszka,juz raz go poturbowal.Mam nadzieję ,ze jak maleństwo dorosnie to sytuacja sie zmieni. Odpowiedz Link
deodyma Re: poradzcie 17.10.07, 15:50 to fajnie masz:) bedzie dobrze i wiekszy z czasem bedzie na mniejszego uwazal:) a jak i maluch urosnie, to bedzie sie staral uciekac spod nog tego wiekszego. Odpowiedz Link
iranda Re: poradzcie 17.10.07, 21:54 Dlatego ja nie mieszam wielkości, pomijając fakt, że nie mam na to miejsca, bałabym się, że stracę to właśnie maleństwo Odpowiedz Link
moonalisa Re: poradzcie 18.10.07, 00:32 Też się nad tym zastanawiam,czy nie popełnilam błędu...:( Odpowiedz Link
deodyma Re: poradzcie 18.10.07, 10:12 dlaczego??? znam wiele osob, ktore maja pod jednym dachem dwa psy, malego i duzego. Odpowiedz Link