Dodaj do ulubionych

Dominikana w maju

29.01.11, 10:34
Witam
Liczę na pomoc osób które były na Dominikanie i mogą coś podpowiedzieć.
Chcę się wybrać z mężem w połowie maja na Dominikanę Punta Cana hotel Grand Paladium.
Czy to dobry termin-podobno zaczyna się tam pora opadów i huraganów, może ktoś był w tym czasie i powie jak to na prawdę wyglądało.Z tego co czytam to jedni bardzo sobie chwalą Dominikanę inni narzekają...już sama mam mętlik w głowie.czy tam jest na prawdę tak ładnie jak na folderach?I jak to jest z opłatą kiedy jest się już na Dominikanie.W biurach podróży informują że to co płacę to całkowity koszt wycieczki i ani funia więcej a czytałam że niektórzy płacili coś ok 10 dolców...jak to jest.
Dziękuję za wszelkie informację i sugestię.
Obserwuj wątek
    • ciao_kariatyda Re: Dominikana w maju 29.01.11, 16:51
      Punta Cana to najlepszy wybór a sama Dominikana to - jak cytując odkrywcę wyspy - "raj na ziemi". Najlpiej jest byc tam w okresie zimowym (naszym eurpejskim zimowymsmile), wtedy nie pada deszcz, nie ma wiatrow. Te 10 dolarów to chyba taka opłata "wizowa", dla turysty przekraczającego granicę Dominikany. Na lotnisku się to płaci. Jeśli to Twój pierwszy wyjazd w tamte rejony, to jak już wyjdziesz z samolotu, poczujesz niebaiańskie uczucie raju na ziemi już na samej płycie lotniska i będziesz chciała nawet zapłacić 100 taki opłat, byleby w końcu tę lotniskową bramę do raju przekroczyć. Powodzenia!
    • riviera_maya Re: Dominikana w maju 29.01.11, 19:29
      Witam,

Kazda pora roku jest dobra na wyjazd do Dominikany. Pada przez caly rok, tylko w porze deszczowej wiecej i bardziej intesywnie. Sa to jednak przelotne burze, ktore trwaja krotko. Przygotuj sie na ostre slonce, upal i krotkie burze od czasu do czasu. Moze byc i tak, ze bedziesz marzyla o chmurce z deszczykiem. Szansa napotkania huraganu jest bardzo mala.
      $10 to oplata za karte turystyczna, ktora placi kazda przyjezdzajaca osoba na lotnisku. Przygotuj sie, ze bedziesz musiala to zaplacic, chyba ze biuro podrozy ma to juz wliczone w pakiecie.

Pozdrawiam
    • adrasekid Re: Dominikana w maju 02.02.11, 14:44
      Nie znam się na ofertach dużych biur podróży bo korzystam z biur niszowych ale zerknij na portal dominikana.com.pl bo mają w ofercie nietypowe zwiedzanie Dominikany. Znajomy mówił mi o możliwości wynajęcia przez nich domku przy plaży co przy kilku osobach może być lepszą (czyt. tańszą) alternatywą od zorganizowanego wyjazdu.
    • holidayservice Re: Dominikana w maju 02.02.11, 17:56
      Jeżeli planujesz wylot na Dominikanę, a mieszkasz w zachodniej Polsce, to sprawdź ofertę wylotów z lotnisk niemieckich. Można sporo zaoszczędzić, a dodatkowo mamy więcej kombinacji odnośnie długości pobytu i wyboru organizatora.
      Poszukaj tu: www.holidayservice.pl/zniemiec.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka