elzunia25
23.03.13, 10:19
Witam
Mam kilka pytań do doświadczonych.
chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat hsg. Mam podjąć decyzję czy chcę być do niego usypiana, czy tylko miejscowe znieczulenie. Boję się narkozy, bo raz miałam i potem tydzien dochodziłam do siebie, straszne bóle głowy, mdłosci brak apetytu. Czy wystarczy miejscowe znieczulenie? Bo badanie podobno jest bolesne?
Lekarze sugerują endometrioze,wysoki marker c125 , tsh , ponaddo niemożność zaajścia w ciąze,badania hormonów swiadczą o tym ze jajniki nie pracują., częste torbiele wypełnione krwią, guzki macicy, strasznie sile bóle miesiaczkowe,bóle miednicy, krzyża. Po hsg , mam miec robioną laparoskopie..
Ale to jeszcze trochę czasu..
Ostatnimi czasmi, od jakis paru miesiecy doszły silne bóle w okolichah jajników, brzucha w okresie od mniej wiecej 12 dni cyyklu, czyli mniej więcej połowa cyklu u mnie. Czyto nirmalnie przy ewentylanje endometriozie??? Bóle sa starsznie silne, takie jak przy okresie, takie szarpiące, promienujące do pachwiny, do nóg. Pozatym okropne wzdęcia, rozwywające niemalże brzuch. Naprzemienne biegunki z zaparciami.JEszcze troche czasu do badania hsg, co mam zrobi do tego czasu??? Ból jest nie do zniesienia. A ostatno miałam robione usg ttydz temu i nic nowego sie nie działo. Czy to moze miec zwiazek z endometriuoza?? Czy jajniki mogą być zrosniete z jelitami, przez to te bóle.. Jak uważacie???wczoraj widzialam sie z moja ginelolog, powiedziałam jej o tych bólach, ona stwierdzila ze tak to jest pzry endometriozie, i czejkamy na hsg...DO tego czasu mam sie tak meczyc?? Cięzko mi praccowac, wykonywac normalne czynnosci, bo boli:(((