socer-schlesier 20.06.14, 07:59 Zostalo im yno pospiywac se o Karolince. wiadomosci.onet.pl/slask/dramat-pensjonariuszy-ze-swietochlowic-trafia-na-ulice/sd2bg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1fatum Re: Starosc. 20.06.14, 08:09 Na zagadnienie należy popatrzeć z szerszej perspektywy, bo ostatniej afery taśmowej i tego jak jest Polska oceniana ustami tych, którzy są na najwyższych stołkach. Kolejnym aspektem jest wyrzucanie pieniędzy na rzecz Ukrainy, kiedy Polakom ich brakuje. Wyobraziłem sobie jakie subwencje na Ukrainę byłyby wysyłane, gdyby u władzy byli ci, którzy razem z banderowcami sławili Ukrainę. Marnotrawienie funduszy na zbrojenia, "pierdolino" i cały szereg poronionych pomysłów. Tak, czy inaczej, racja leży po stronie nagrywanych, za ich szczere wypowiedzi o kraju, jego ekonomii itp. Wielokrotnie się zastanawiałem, co sprawia, że to wszystko jeszcze się trzyma kupy? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Starosc. 22.06.14, 10:11 Ciekawe jak starosc tych ludzi co dzisiej za 4zl. na godzina robiom bydzie wyglondala? wyborcza.biz/biznes/1,100896,16189498,Sprzatanie_za_cztery_zlote__Nie_oplaca_sie_pracowac.html#BoxBizTxt Tu chyba trafne komyntarze: ------------------------------ "czarek75 praca w ochronie i firmach sprzatajacych tzw.CLINING firma V88 z Łodz dali mi umowe o prace na 2 mies.po miesiacu koordynator daje zlecenie za prace w nadgodzinach za 1 zł za godzine jak nie podpiszesz to nie przedłuzaja umowy no i nie podpisałem i szukam pracy. Dzwoni do mnie gosc z agencji ochrony i mówi ze da mi etat 1680 zł ale bedzie mi płacił 700 zł bo ma obiekt niskodochodowy pomimo tego ze z PFRON bedzie brał 1125 zł. Zmuszaja do pracy po 250 300 godzin na umowe o dzieło i zlecenie pomimo ze zachodzi tu stosunek pracy PIP nic nie robi bo LEWIATAN rządzi.Normalnie nie wiedza jak to ugryżć.Ludzie ochraniaja obiekty panstwowe na umowe zlecenia i dzieło za 4 zł na budowach pracuja na czarno nie ma kary za to normalnie powinni odbierac koncesje na prowadzenie działalnosci za notoryczne łamanie praw pracownicztch AGENCJE OCHRONY I CLININGI TO OSZUSCI I PAŃSTWO NIC NIE ROBI czarek75 Dawno powinna byc ustalona minimalna stawka godzinowa na poziomie 12 14 zł za godzine ale MORDASEWICZ I LEWIATAN mówi ze kraj sie zawali i bedzie bezrobocie NIE PANIE MORDASEWICZ tylko nie starczy przez 2 lata na PORSCHE CAYENNE ale na skode octawie ide do PIPU na skarge a oni dzwonia ze za 2 tygodnie bedzie kontrola wynik kontroli mandat 1 tys zł na zachodzie miałby kilkuletni zakaz prowadzenia działalnosci gospodarczej bo to co wyrabiają to złdziejstwo oszukuja pracowników ZUS URZEDY SKARBOWE za przyzwoleniem państwa." Odpowiedz Link
1fatum Re: Starosc. 22.06.14, 10:29 Kiedy popatrzeć na ten bardak, to nie ma się czemu dziwić. Patologia goni patologię i aż trudno uwierzyć, że to wszystko jeszcze funkcjonuje. Może faktycznie byłoby lepiej, gdyby nie było rządu, itd. Ludzie funkcjonowaliby i bez nich na dotychczasowych zasadach. O postępującym rozkładzie nie tyle świadczą rządowe afery, ale to z czym mamy na co dzień. Weźmy służbę zdrowia. Media pokazują prokuratorów w akcji, a tym czasem Tekst linka mamy tez sam stan. Naprawdę nie Wim jak to należy oceniać. Komuna nie była dobra, ale wtedy do podobnych przypadków nie dochodziło i człowiek był lepiej traktowany. Zaznaczam, że nie mam na myśli wczesnego okresu powojennego. Odpowiedz Link
cirano Re: Starosc. 22.06.14, 11:11 Ciekawe co myślom dzisioj te boroki dziadki ftorych fatry (może) w tzw "powstaniach" o Polski raj i "rubo i tusto krowa" uczciwie walczyli... Odpowiedz Link