caruzzo 18.06.05, 17:19 Lira potrafi śpiewać w ręku człowieka, lecz gwałtownie schwycona natychmiast milknie .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serduszkopoprostu Re: Subtelność..... 18.06.05, 17:54 Dlaczego struna pękła? Chciałem wydobyć z niej dźwięk ponad jej siły,... dlatego pekła! Dlaczego kwiat zwiądł? Przyciskałem go do serca w trwożnej miłości i w lęku że go stracę... dlatego zwiądł! (za R.Tagore) -- trudno, jestem kobietą! pędzona jak przez burzę chmura letnia... Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 18:06 witaj Serduszko......niestety nieraz chcemy przedobrzyć.......a efekty gorsze.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:00 chyba masz złe doswiadczenia w tej materii. Pamietaj, ze reakcja jednej kobiety nie oznacza, ze kolejne zrobia to samo. Wiecej dystansu w ocenie siebie:) jelsi jedna nie doceniła czegos, nie znaczy ze druga ma takie same uczucia, odczucia u upodobania. Luzie sa jak kamienie sa kamienie polne i te szlachetne z sercem:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:02 witam...czy to do mnie Pani?.....;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:20 w takim razie powiem Ci ,ze nie mam zlych doswiadczen.... ale i zgadzam sie tym calkowiecie co napisałas.;). Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:21 > w takim razie powiem Ci ,ze nie mam > zlych doswiadczen.... > ale i zgadzam sie tym calkowiecie co napisałas.;). Miło mi:) A jak w centrum? Pada? Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:24 Nie......pogoda zmienna.widac sloneczko i chmurki... ale wieje i jest trochę chłodno....;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:34 Czyli wawa da sie lubic:) U mnie to samo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:35 Nie jestem Pani z Wawy..... ale o centrum zahaczam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:36 > Nie jestem Pani z Wawy..... Wiem, ze nie jestes z Wawy:) Ziemia pieknych jezior Cie wydała:) > ale o centrum zahaczam;)) wiem:) Warto sie od czasu do czasu odhaczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:40 Ziemia wielkicjh jezior jest trochę oddalona ode mnie.....ale wody jest tez w bród....... a w kwestii drugiej..to nie powiem... lubię niekiedy dryfowac.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:45 caruzzo napisał: > Ziemia wielkicjh jezior jest trochę > oddalona ode mnie.....ale wody jest tez > w bród....... > a w kwestii drugiej..to nie powiem... > lubię niekiedy dryfowac.;)) > dryfowac:) tak:) Ja tez:0 Nawet był taki wiersz, dryfowac po morzu swoim:) takim co zwie sie ja albo Ty i ja:) na takim morzu jest zwykle wyspa szczescia:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:48 Jest faktycznie taki wiersz......i wyspa tez.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:54 caruzzo napisał: > Jest faktycznie taki wiersz......i > wyspa tez.;)) > jest:)Moze pryztoczysz:))) I jest tez taki wiersz Chciałbym miec trzy wyspy jedna dla Ciebie druga dla mnie trzecia dla nas zachlanny jestem co?itd Kazde Ja&Ty ma swoja wyspe:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:56 musialbym poszukac tego wiersza.....;)) a drugi wiersz.....wiesz nie spotkalem go dotąd;) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 19:59 caruzzo napisał: > musialbym poszukac tego wiersza.....;)) Poszukaj:) kto nie suzka ten ma, a co dopiero ten, ktory szuka:):) Bede rada:) > a drugi wiersz.....wiesz nie spotkalem go dotąd;)A wiesz chyba go juz nie pamietasz:) to co spotykamy ( chodiz o to dalekie i oddalone) to jednak dar losu:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 20:08 To pewne...ze kto szuka ten znajdzie.;)) No coz pamiec ludzka jest zawodna.....jak wszystko;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 20:10 caruzzo napisał: > To pewne...ze kto szuka ten znajdzie.;)) > No coz pamiec ludzka jest zawodna.....jak > wszystko;)) Nie:) To raczej przeoczenie w wyniku szczescia:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 20:15 tak sądzisz.....bardzo ciekawy wniosek.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 18.06.05, 20:17 caruzzo napisał: > tak sądzisz.....bardzo ciekawy wniosek.;)) > I bardzo optymistyczny:):) W chwili szczescia człowiek jets pijany.. tym szczesciem:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 18.06.05, 20:18 Nie przeczę...literatura tez tak podaje;) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 19.06.05, 07:27 caprissa napisała: jest faktycznie taki wiersz......i wyspa tez.;)) jest:)Moze pryztoczysz:))) ------------ Wprawdzie to jeszczei ten wiersz......ale b. podobny,: ------- Tylko zawołaj" Zabiorę Cię tam gdzie jeszcze nie byłeś pokażę to czego nigdy nie widziałeś lazur błękitu zatopię w twych oczach tylko zechciej, tylko popatrz Poczujesz dotyk ciepłych promieni uśmiech w słońcu skapany i będziemy szczęśliwi jak nikt na ziemi tylko zechciej ,tylko powiedz kochany Zabiorę Cię na wyspę gdzie radość i miłość króluje tylko wypowiedz me imię a ja... przywędruję tylko zechciej, tylko zawołaj ---- (agnieszka braś) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 19.06.05, 07:44 Prośba o wyspy szczęśliwe A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością. ----- Konstanty Ildefons Gałczyński --- Myslę,ze o ten wiersz prosiłas.......:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Subtelność..... 19.06.05, 19:47 caprissa napisała: > > jest faktycznie taki wiersz......i > wyspa tez.;)) > jest:)Moze pryztoczysz:))) > ------------ > Wprawdzie to jeszczei ten wiersz......ale > b. podobny,: > ------- > Tylko zawołaj" > > Zabiorę Cię tam gdzie jeszcze nie byłeś > pokażę to czego nigdy nie widziałeś > lazur błękitu zatopię w twych oczach > tylko zechciej, tylko popatrz > > Poczujesz dotyk ciepłych promieni > uśmiech w słońcu skapany > i będziemy szczęśliwi jak nikt na ziemi > tylko zechciej ,tylko powiedz kochany > > Zabiorę Cię na wyspę gdzie radość > i miłość króluje tylko wypowiedz > me imię a ja... przywędruję > tylko zechciej, tylko zawołaj > ---- > (agnieszka braś) Przepiekny, umilil mi dzisiejszy schylek dnia:) Tylko zawołaj, wypowiedz me imie:):) Cudne:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Subtelność..... 19.06.05, 20:01 No to swietnie....ze wybór byl dobry;)) Odpowiedz Link Zgłoś