Dodaj do ulubionych

PKO BP najcenniejszą marką

18.12.13, 10:17
To już drugie z rzędu pierwsze miejsce wśród firm finansowych i drugie w konkurencji wszystkich firm. takie podsumowania pokazują, że przyjęt5a strategia i to co w jej ramach się w banku zmienia, wprowadza, dają dobre efekty.
prnews.pl/bankowosc/pko-bank-polski-kolejny-raz-z-rzedu-najcenniejsza-marka-wedug-quotrzeczpospolitejquot-6548304.html
Obserwuj wątek
    • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 10:40
      I co z tego wynika dla mnie, pracownika ? Nic.
      • obb.serwator Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 11:38
        dziura_zabita_dechami napisał:

> I co z tego wynika dla mnie, pracownika ? Nic.

A co miałoby dla Ciebie, pracownika z tego wynikać. Ty pracujesz dla swojej pensji. Bank działa dla swoich interesariuszy, czyli klientów i właścicieli.
        • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 11:43
          obb.serwator napisał:

> dziura_zabita_dechami napisał:
          >
          > > I co z tego wynika dla mnie, pracownika ? Nic.
          >
          > A co miałoby dla Ciebie, pracownika z tego wynikać. Ty pracujesz dla swojej pen
          > sji. Bank działa dla swoich interesariuszy, czyli klientów i właścicieli.

No właśnie ! To po co ten gośc cały czas spamuje to forum rankingami ?
          • obb.serwator Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 11:52

> obb.serwator napisał:
            >
            > > dziura_zabita_dechami napisał:
            > >
            > > > I co z tego wynika dla mnie, pracownika ? Nic.
            > >
            > > A co miałoby dla Ciebie, pracownika z tego wynikać. Ty pracujesz dla swoj
            > ej pen
            > > sji. Bank działa dla swoich interesariuszy, czyli klientów i właścicieli.
            >
            > No właśnie ! To po co ten gośc cały czas spamuje to forum rankingami ?

Co nazywasz spamem? Czy to nie próba powrotu do dyskusji o administrowaniu ? Pracownicy mogą być i są równocześnie klientami i właścicielami :)
            • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 15:18
              obb.serwator napisał:

> Co nazywasz spamem? Czy to nie próba powrotu do dyskusji o administrowaniu ?

Masz jakiś problem? Co ma piernik do wiatraka? ;)
              • barbamama003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 15:23
                barbapapa003 napisał:

> obb.serwator napisał:
                >
                > > Co nazywasz spamem? Czy to nie próba powrotu do dyskusji o administrowani
                > u ?
                >
                > Masz jakiś problem? Co ma piernik do wiatraka? ;)

papciu, znowu się awanturujesz? Ostrzegam, że jeszcze jeden taki wyjazd i śpisz dziś na kanapie ;)
            • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 15:31

Twoje uporczywe z siła maniaka wklejanie rankingów, które nie prowadzą do żadnej dyskusji, które, jak sam napisałeś, dotyczą inwestorów, klientów, wklejane na forum pracowników jest spamem. Co trudnego aby to zrozumieć ?
              • theodorius Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 15:38

>
                >
                > Twoje uporczywe z siła maniaka wklejanie rankingów, które nie prowadzą do żadne
                > j dyskusji, które, jak sam napisałeś, dotyczą inwestorów, klientów, wklejane na
                > forum pracowników jest spamem. Co trudnego aby to zrozumieć ?

A Ciebie to co w d... ugryzło. Najdłuże wątki i najburzliwsze i najciekawsze dyskusje są tam gdzie wątek zaczyna się od rankingu. Czytać nie umiesz? Nie chcesz dyskutować o tym to pisz na tematy, które się Tobie podobają. Co Ty kolejny jesteś co będzie wszystkim mówił o czy można, a o czym nie można dyskutować?
    • agrafek10 Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 21:16
      ta-bulla-rasa napisał:

> To już drugie z rzędu pierwsze miejsce wśród firm finansowych i drugie w konkur
      > encji wszystkich firm. takie podsumowania pokazują, że przyjęt5a strategia i to
      > co w jej ramach się w banku zmienia, wprowadza, dają dobre efekty.
      > prnews.pl/bankowosc/pko-bank-polski-kolejny-raz-z-rzedu-najcenniejsza-marka-wedug-quotrzeczpospolitejquot-6548304.html

Taaaa...daje efekty....

Po trzech kwartałach 2013 roku zysk netto grupy PKO BP wynosił 2,29 mld zł, czyli jest o 20,4 proc. niższy niż rok wcześniej.

Jaja se robisz? ;)))
      • agrafek10 Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 21:36
        Wydano kupę kasy, zatrudniono firmę zewnętrzną - nowy rytm urósł do miana nowego bożka.

I co ? I jajco. ;)))

• dziura_zabita_dechami Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 21:57
          Nic mnie nie ugryzło. Człowiek bije się z własnym pracodawca na co dzień, żeby coś sprzedać, procedury są niejasne, na jednego pracującego przypada 3 poganiaczy zwanych managerami, a ktoś wkleja debilne rankingi. To mnie gryzie.
          • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 22:00
            Te rankingi mnie osobiście bolą, bo traktuję je jak gwałt na mojej inteligencji.
            W PRL mówiono, że jesteśmy 3 gospodarką na świecie....to tyle w temacie PKO BP a rankingi....
            • dziura_zabita_dechami Re: PKO BP najcenniejszą marką 18.12.13, 22:19
              Jeden z drugim robi z nas idiotów, wklejając jakieś idiotyczne rankingi, w stylu PKO ma najlepszy współczynnik adekwatności kapitałowej.

A ja się pytam, czy jutro będzie mi od tego lżej ? Czy będę miał realne plany ? Mądrego przełożonego ? Dobre produkty ? Przejrzyste procedury ?
              • skuter44 Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 08:40
                JAK MOŻNA tak narzucać swoje tematy a dyskredytować czyjeś ? Forum nie musi być zalewane łzami pracowników. Owszem tematy pracownicze i ich wszelkie ich spostrzeżenia/krytyki/wnioski są najważniejsze na forum. Nikt tego nie kwestionuje.
                Bankowców interesują jednak także tematy bankowe, dlatego chętnie prowadzone są poważne polemiki o banku i jego problemach.. Podstawą do takich polemik jest jakiś pogląd, jakaś informacja.
                Mniej jest również zwolenników żywiołowych demonstracji i stawiania gołosłownych haseł anty bankowychAle (ja przynajmniej) niechętnie biorą udział dyskusji (nie udokumentowanej, gołosłownej, nietrafionej) rozpoczynanej przez bywalców/krytykantów/niereformowalnych użytkowników forum. A to dlatego, że ich opinie dawno są mnie znane i nic nowego ci ludzie, w tym guru, forum tu nie wnoszą ..
                Krytykę banku czy pozytywną jego ocenę mogę prowadzić na wątkach podbudowanych informacjami banku, danymi porównawczymi z zewnątrz, rankingami, doniesieniami mediów. Dlatego normalnością jest (już nie raz o tym pisałem) powoływanie się , rozpoczynającego wątek, na jakieś zewnętrzne informacje. Wskazówkami tymi są m.in. linki do tych informacji.
                I zwalczanie takich autorów, rankingów, porównań - wg mnie - nie m sensu, bo odbierane jest jako ograniczanie wolności słowa na forum. Każdy może takie wątki rankingowe olać ale
                pozwólmy na stawianie ich na forum.
              • obb.serwator Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 09:18

> Jeden z drugim robi z nas idiotów, wklejając jakieś idiotyczne rankingi, w styl
                > u PKO ma najlepszy współczynnik adekwatności kapitałowej.
                >
                > A ja się pytam, czy jutro będzie mi od tego lżej ? Czy będę miał realne plany ?
                > Mądrego przełożonego ? Dobre produkty ? Przejrzyste procedury ?

Dziwię się czasami, jak czytam takie brednie jak Twoje, jak niewiele trzeba by zostać pracownikiem banku. Nie wiem kim jesteś z wykształcenia i czym zajmujesz się w banku, ale pisząc o współczynniku adekwatności kapitałowej, najważniejszym wskaźniku z punktu widzenia bezpieczeństwa funkcjonowania banku, bezpieczeństwa depozytów klientów, stabilności sektora finansowego, jak o idiotycznym rankingu, pokazujesz że rzeczywiście w banku za dużo oszczędza się na szkoleniach.

Dziwię się też takim idiotycznym oczekiwaniom jak Twoje, że od pisania na forum masz mieć lżej. Jak lubisz sobie ponarzekać i od tego Ci się robi dobrze, to narzekaj sobie do woli i podniecaj się tym jak to w banku jest źle. Nie wymuszaj jednak na innych by podzielali ten chory sposób myślenia. Niemądry szef szef, niedobre produkty, nierealne plany, nieprzejrzyste procedury? To Cię tak kręci. Tutaj chcesz to zmieniać? Kto tutaj to poprawi? Mobbing, Skuter, wafel??? Myślisz, że ktokolwiek rozsądnie myślący będzie na serio brał to co tu czasami się wypisuje? Przecież te głupoty może napisać każdy. Zresztą często to widać, jak się czyta wypowiedzi niektórych. Sztuczne i wyolbrzymione, nieprzystające do rzeczywistości.
                • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 11:32
                  obb.serwator napisał:

> Dziwię się czasami, jak czytam takie brednie jak Twoje

Jak czytam Twoje to się nie dziwię

> jak niewiele trzeba by zostać pracownikiem banku

Widzę właśnie.

> pokazujesz że rzeczywiście w banku za dużo oszczędza się na szkoleniach

Zgadza się. To duży minus dla banku. Napisać o tym?

> Dziwię się też takim idiotycznym oczekiwaniom jak Twoje, że od pisania na forum
                  > masz mieć lżej

Ty być może masz lżej po odwiedzinach w toalecie ale żeby od razu nazywać to idiotycznym oczekiwaniem? To raczej obraźliwe. Nie wydaje Ci się?

> Jak lubisz sobie ponarzekać i od tego Ci się robi dobrze, to n
                  > arzekaj sobie do woli i podniecaj się tym jak to w banku jest źle

Podniecaj? Robi się dobrze? Gdzieś Ty się takiego języka uczył?? To forum kulturalnych ludzi. Dostosuj się. Nie pasuje Ci jak ktoś prawdę o nieprawidłowościach pisze?

> Nie wymuszaj
                  > jednak na innych by podzielali ten chory sposób myślenia.

Ty to teraz robisz.

> Niemądry szef szef,
                  > niedobre produkty, nierealne plany, nieprzejrzyste procedury? To Cię tak kręci.

Kręci? Znowu seksualne skojarzenia? ;) Chłopie zrób sobie dobrze przed pisaniem a nie w trakcie. Będzie Ci łatwiej skupić się nad tematem.

> Tutaj chcesz to zmieniać? Kto tutaj to poprawi?

Zapytaj o to Mobbiego. To forum jest właśnie po to żeby pomagać i zmieniać. Jak szukasz innego forum to co tu jeszcze robisz?

> Myślisz, że ktokolwiek rozsądnie myślący będzie na serio brał to co tu czasami się
                  > wypisuje? Przecież te głupoty może napisać każdy.

Ty nie. Rozsądnie myślący nad każdą informacją się zastanowi.

> Sztuczne i wyolbrzymione, nieprzystające do rzeczywistości.

Widać, że mało wiesz o rzeczywistości. Nie obrażaj ludzi, którzy wiedzą o niej więcej i cierpią z tego powodu.

• obb.serwator Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 18:25
                    barbapapa003 napisał:

> Kręci? Znowu seksualne skojarzenia? ;) Chłopie zrób sobie dobrze przed pisaniem
                    > a nie w trakcie. Będzie Ci łatwiej skupić się nad tematem.
                    >
                    Głodnemu chleb na myśli? Leć do domu. Barbamama czeka. A już po wszystkim zacznij w końcu czytać ze zrozumieniem. I postaraj się proszę nawet przez chwilę pomyśleć, że są na tym świecie ludzie mający inne zdanie niż Ty.
                    • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 19:22
                      obb.serwator napisał:

> A już po wszystkim zacznij w końcu czytać ze zrozumieniem.

A czego to ja nie rozumiem? Że oczekiwania innych nazywasz idiotycznymi? Że wypisują głupoty których nikt rozsądny nie weźmie na serio? Sam siebie przeczytaj ze zrozumieniem to się przerazisz... :)

> I postaraj się proszę nawet przez chwilę pom
                      > yśleć, że są na tym świecie ludzie mający inne zdanie niż Ty.

Czy to ja napisałem o idiotycznych oczekiwaniach naszego kolegi czy Ty? Czy to przypadkiem nie dla Ciebie rada? Postaraj się o trochę kultury. Już Ci mówiłem.
                      • skuter44 Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 14:07
                        [b]Barbapapo.[/b] Jesteś adwokatem [b]Dziury[/b] ? [b]Obserwator[/b] odnosi się ostro (konkretnie, rzeczowo i słusznie) do treści poniższego wpisu Dziury (i innych jego "ocen') , takich jak:[i] " Jeden z drugim robi z nas idiotów, wklejając jakieś idiotyczne rankingi, w stylu u PKO ma najlepszy współczynnik adekwatności kapitałowej. A ja się pytam, czy jutro będzie mi od tego lżej ? Czy będę miał realne plany ? Mądrego przełożonego ? Dobre produkty ? Przejrzyste procedury ? "[/i]

Myślę, że wpisy obserwatora, podobnie jak Twoje, są ważnymi opiniami i podpowiedziami dla uczestników forum.
                        Czy warto z nim prowadzić polemikę (i to metodą "zdanie na zdanie"), w pełnomocnictwie Dziury, i na jego poziomie ?
                        Przepraszam, za spostrzeżenie. Ja mam nie raz wskazówki od Ciebie. Pozwalam się odwzajemnić.
                        • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 14:28
                          skuter44 napisał:

> [b]Barbapapo.[/b] Jesteś adwokatem [b]Dziury[/b] ? [b]Obserwator[/b] odnosi się
                          > ostro (konkretnie, rzeczowo i słusznie) do treści poniższego wpisu Dziury (i i
                          > nnych jego "ocen') , takich jak:[i] " Jeden z drugim robi z nas idiotów, wklej
                          > ając jakieś idiotyczne rankingi, w stylu u PKO ma najlepszy współczynnik adekw
                          > atności kapitałowej. A ja się pytam, czy jutro będzie mi od tego lżej ? Czy będ
                          > ę miał realne plany ? Mądrego przełożonego ? Dobre produkty ? Przejrzyste pro
                          > cedury ? "[/i]

Nie jestem adwokatem Dziury ale zgadzam się z Jego poglądem. Dla pracowników na (podobno) Ich forum ważniejsze są inne sprawy niż spamowanie rankingami. To co zrobił Obserwator było obraźliwe nie tylko w stosunku do Dziury. Wczytaj się dokładnie ;)

> Czy warto z nim prowadzić polemikę (i to metodą "zdanie na zdanie"), w pełnomoc
                          > nictwie Dziury, i na jego poziomie ?

"Zdanie na zdanie" to nie jest poziom Dziury... :D Nie rozpoznałeś? ;)

> Przepraszam, za spostrzeżenie. Ja mam nie raz wskazówki od Ciebie. Pozwalam się
                          > odwzajemnić

Nie ma sprawy. Nie masz za co przepraszać. Nikogo nie próbowałeś obrazić w przeciwieństwie do niektórych... :)
                          • skuter44 Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 14:39
                            Tylko ta uwaga . Piszesz - [b]"Zdanie na zdanie" to nie jest poziom Dziur"y[/b]

Metoda ta nie jest autorstwa Dziury. Nie twierdziłem tak.Wiemy czyja to metoda. Oceniam ją - jako "dającą przewagę".
                            • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 15:08
                              skuter44 napisał:

> Metoda ta nie jest autorstwa Dziury. Nie twierdziłem tak.

Wiem. Nie posądziłem Ciebie o to. Napisałem, że to nie [b]poziom [/b]dziury, nie metoda ;) Dostosowałem poziom odpowiedzi do poziomu wypowiedzi :)
                              • skuter44 Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 15:35
                                Na temat poziomu tych wypowiedzi..... mam dla siebie zdanie. Od czasu do czasu .. nie wytrzymuję i opiniuję na forum autorów, naruszając tym samym ogólne zasady współżycia społecznego, bo na forum wypowiadać powinniśmy się na temat treści wpisów a nie na temat ich autorów. :)
                                Ale, że wpisy wykonują autorzy ..... to trudno ich (nieraz) pominąć. ;)
                • tor-r-es Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 16:07
                  obb.serwator napisał:

> Przecież te głupoty może napisać każdy. Zresztą często to widać, jak
                  > się czyta wypowiedzi niektórych. Sztuczne i wyolbrzymione, nieprzystające do rz
                  > eczywistości.

ja uważam, że różowo w banku nie jest. nie wiem czy gdziekolwiek jest. nie jest tez tak czarno. czyli jest gdzieś po środku. czyli jest normalnie. czasami i ja mam wrażenie że niektóre opisywane ty problemy są wyolbrzymiane. że to nie są problemy pracowników banku. najlepszy przykład to dyskusja o zamianie rodzaju umowy.
                  • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 19.12.13, 19:38
                    tor-r-es napisała:

> ja uważam, że różowo w banku nie jest. nie wiem czy gdziekolwiek jest. nie jest
                    > tez tak czarno. czyli jest gdzieś po środku. czyli jest normalnie.

Dokładnie, też myślę, że jest po środku (jak na bankowość...) Czy to normalne? Chyba tak bo niestety normą jest to, że nieprawidłowości występują. My tu na tym forum chcemy dążyć do ideału. Wznieść się ponad normalność :) Wyeliminować wszystko co złego jeszcze zostało :) Cele trzeba stawiać sobie ambitne :)

> czasami i j
                    > a mam wrażenie że niektóre opisywane ty problemy są wyolbrzymiane. że to nie są
                    > problemy pracowników banku. najlepszy przykład to dyskusja o [b]zamianie rodzaju[/b]
                    > umowy.

Tutaj mam podobne zdanie. Ciągle odzywają się jacyś entuzjaści "śmieciówek" niepotrzebnie rozgrzebując temat a ja uparcie tłumaczę, że nie za bardzo się da. Od początku uważam, że osoby ze stałymi umowami są bezpieczne i żadnych prób zmiany im umowy nie będzie. Powody dla mnie oczywiste opisywałem. Przeszkody prawne przede wszystkim i to, że taka zmiana nic praktycznie bankowi nie daje poza ryzykiem przegrania wielu spraw w sądzie. Sprawa może dotyczyć raczej osób na "czasówkach" bo te kończą się w naturalny sposób i nowoprzyjmowanych. Jak będzie czas pokaże :)

• chudy_ser Re: PKO BP najcenniejszą marką 21.12.13, 10:49
                      Jedno dobre zdanie napisałeś na końcu, że czas pokaże jak będzie. Są argumenty przeciw, są i za na ( jak pisze Kol. Benbenek ;) tym tu forum :D. Wczoraj pojawiła się informacja, że Komisja Europejska wszczyna postępowanie przeciw Polsce ze względu na zbyt dużą ilość śmieciówek w stosunku do innych umów.
                      • sytem Re: PKO BP najcenniejszą marką 22.12.13, 10:26
                        Powoli temat umów śmieciowych wpęłznął do wszystkich wątków.
                        • poprostu59 Re: PKO BP najcenniejszą marką 11.01.14, 15:09
                          sytem napisał:

> Powoli temat umów śmieciowych wpęłznął do wszystkich wątków.

Bo to ważny temat. Śmieciówki sà złe. Ich brak jeszcze gorszy.
                          • q.p.r Re: PKO BP najcenniejszą marką 12.01.14, 22:56
                            poprostu59 napisał:

> sytem napisał:
                            >
                            > > Powoli temat umów śmieciowych wpęłznął do wszystkich wątków.
                            >
                            > Bo to ważny temat. Śmieciówki sà złe. Ich brak jeszcze gorszy.

dobrze qrede gadasz; wodki ci dac ;)
                          • tor-r-es Re: PKO BP najcenniejszą marką 20.01.14, 16:24
                            poprostu59 napisał:

> sytem napisał:
                            >
                            >

temat jest tak ważne, że wzięli się za niego politycy. umowy śmieciowe maja być ograniczane. związki zawodowe mówi, że to dobrze. część ekspertów od rynku pracy twierdzi, że od tego wzrośnie bezrobocie. czy to więc będzie klasyczne z deszczu pod rynnę ?
                          • sytem Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 08:53
                            poprostu59 napisał:

> sytem napisał:
                            >
                            >

ale od naszych dyskusji problemy jakie sa z nimi się nie rozwiążą. biorą się za to politycy. zrobi się bez sensu. jak zawsze gdy się usiłuje regulować wolny rynek.
                            • barbapapa003 Re: PKO BP najcenniejszą marką 23.01.14, 13:43
                              sytem napisał:

> ale od naszych dyskusji problemy jakie sa z nimi się nie rozwiążą.

Zależy od poziomu dyskusji... Sama wiedza o tym czym są te umowy. Jak działają. Jakie są zalety i wady mogą rozwiązać problemy wielu ludzi.

> biorą się za to politycy.

A kto ma się brać za zmiany lub doprecyzowanie prawa? Koło gospodyń wiejskich?

> zrobi się bez sensu.

Czyli jak? I dla kogo bez sensu?

> jak zawsze gdy się usiłuje regulować wolny rynek.

Udowodnij, że zawsze :) No i jeszcze wskaż nam kraj z całkowicie wolnym rynkiem... ;)

Tzw. wolny rynek nie istnieje ;) "Ogranicza" go prawo. Przepisy prawa są używane niezgodnie z ich przeznaczeniem i trzeba nad tym zapanować żeby zmniejszyć bałagan i zachęcić ludzi (pracodawców) żeby stosowali je prawidłowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka