Dodaj do ulubionych

Powrót do Firmy

08.06.14, 20:58
witam,
Czy może ktoś mi wyjaśnić, co ma na celu polityka tego Banku, który prawie, że oficjalnie mówi o zakazie zatrudniania byłych pracowników. Nawet tych z dużym doświadczeniem no i oczywiście tych, którzy z różnych przyczyn sami zdecydowali się odejść z tego Banku.
Obserwuj wątek
    • dziura_zabita_dechami Re: Powrót do Firmy 09.06.14, 07:00
      A Ty byś przyjął człowieka, który przejrzał na oczy w jakim syfie siedzi, wypalonego i zniesmaczonego ? Taki człowiek już spełnił swoją rolę jako mięso armatnie.
      • barbapapa003 Re: Powrót do Firmy 09.06.14, 13:15
        dziura_zabita_dechami napisał:

> A Ty byś przyjął człowieka, który przejrzał na oczy w jakim syfie siedzi,

Dokładnie :) Pracownik świadomy, to pracownik niewygodny :)
        Poza tym starzy nie pasują do wizerunku ;) Wystarczy spojrzeć na fotki na tej stronie:
        www.pkobp.pl/grupa-pko-banku-polskiego/kariera/
        • robot_11 Re: Powrót do Firmy 11.06.14, 09:38
          fakt, lepiej wygląda młoda, ładna buźka, zdecydowanie lepiej na taką patrzeć. Jeśli się doda, że jest to człowiek "świeży", bez doświadczenia, to faktycznie pracodawca wybierze taką osobę, by móc "ukształtować" ją po swojemu.
          Co do wspomnianego zakazu, to bym polemizował ale to należy zostawić w spokoju.
          Tak, czy siak pewne decyzje w życiu trzeba podejmować z bardzo dużą rozwagą.
    • bial_y Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 10:26
      Sam znam kilka osób, które w miedzy czasie pracowały u konkurencji i sa u nas znowu, więc tego formalnego zakazu raczej nie ma, w każdym razie ja go nie widze.
    • d.p.r Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 13:00
      Wcześniej pracowałem w Pko. Odszedłem. Pracowałem w innych bankach. Wróciłem i bardzo sobie chwalę ibecbe Pko.
      Czyli można
      • dziura_zabita_dechami Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 14:57
        A co Wy tak wszyscy uciekaliście od Najlepszego Pracodawcy ? :)
        • d.p.r Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 15:16

> A co Wy tak wszyscy uciekaliście od Najlepszego Pracodawcy ? :)

Młody i głupi byłem :) Wydawało mi się, że gdzie indziej będzie lepiej. Szybko się przekonałem, że presja na sprzedaż w Pko to bułka z masłem w porównaniu z presją jaka jest w bankach z zachodnimi inwestorami. Tam to jest dopiero ściana płaczu. Chętnie wróciłem do Pko. To rzeczywiście najlepszy pracodawca z tych u których pracowałem :)
          • dziura_zabita_dechami Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 15:28
            d.p.r napisał:

> dziura_zabita_dechami napisał:
            >
            > > A co Wy tak wszyscy uciekaliście od Najlepszego Pracodawcy ? :)
            >
            > Młody i głupi byłem :) Wydawało mi się, że gdzie indziej będzie lepiej. Szybko
            > się przekonałem, że presja na sprzedaż w Pko to bułka z masłem w porównaniu z p
            > resją jaka jest w bankach z zachodnimi inwestorami. Tam to jest dopiero ściana
            > płaczu. Chętnie wróciłem do Pko. To rzeczywiście najlepszy pracodawca z tych u
            > których pracowałem :)

Dobre...naprawdę dobre....kabareton się rozkręca....:)
            • dziura_zabita_dechami Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 15:57

> d.p.r napisał:
              >
              > > dziura_zabita_dechami napisał:
              > >
              > > > A co Wy tak wszyscy uciekaliście od Najlepszego Pracodawcy ? :)
              > >
              > > Młody i głupi byłem :) Wydawało mi się, że gdzie indziej będzie lepiej. S
              > zybko
              > > się przekonałem, że presja na sprzedaż w Pko to bułka z masłem w porównan
              > iu z p
              > > resją jaka jest w bankach z zachodnimi inwestorami. Tam to jest dopiero ś
              > ciana
              > > płaczu. Chętnie wróciłem do Pko. To rzeczywiście najlepszy pracodawca z t
              > ych u
              > > których pracowałem :)
              >
              > Dobre...naprawdę dobre....kabareton się rozkręca....:)

A jawsze widziałem, jak z PKO odchodzą ludzi którzy doszli do rozumu a na ich miejsce przychodzą napaleni studenci na zdobycie doświadczenia i cv :)
              • tergam Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 16:44
                Co ty nie powiesz? Obiecałeś więcej tu nie pisać. Byś przynajmniej przyzwoity był i jak barba grupę wymyślił i ukrył się pod innym nickiem :)
                • dziura_zabita_dechami Re: Powrót do Firmy 10.06.14, 17:09
                  Nigdy nie piszę pod innymi nickami. A co Ci przeszkadza moje pisanie ? Rozumiem, że były pracownik ma siedzieć cicho i nie psuć fantasmagorii na temat PKO ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka