Dodaj do ulubionych

CZARNA SZTUKA

16.12.06, 20:59
Słucham trochę odjęchanej muzyki jaką jest black metal to taki trochę ginący gatunek. Zafacynowało mnie kilka zespołów wyrwałem się na parę koncertów Czy ktos stąd miał jakieś doświadczenia z Metalem ?? :
Cradle of Filth
Dimmu Borgir
Tiamat
Moonspell
Bathory
Behemoth
Mayhem
Wagner
Obserwuj wątek
    • kononowicz-krzysztof Dalej moje the best 16.12.06, 21:10
      Opeth !!!
      Emperor
      Immortal
      Marduk
      Venom:)
      Satyticon
      • sauber1 Re: Dalej moje the best 17.12.06, 20:43
        kononowicz-krzysztof napisał:

> Opeth !!!
        > Emperor
        > Immortal
        > Marduk
        > Venom:)
        > Satyticon

Wiesz co krzychu, czarna sztuka mi nie leży, to nie jest kółko mich
        zainteresowań ale jestem tolerancyjny, bawcie się wesoło nie robiąc krzywdy
        innym. Lubię świat na wesoło widzieć, pomroczności są mi obce
        • szarotka72 Re: Dalej moje the best 18.12.06, 10:30
          Muzyka? czym ona jest? Na pewno trzeba czuć ją całym sobą. W zależności od
          rodzaju może być: relaksująca, wprowadzająca w dobry nastrój, inspirująca,
          kojąca ból. Może też być inna: może wywoływać smutek, bezradność ,rozdrażnienie
          i agresję. Bardzo lubię muzykę klasyczną, również rozrywkową ale nie każdą. Nie
          lubię utworów banalnych, takich co przychodzą i odchodzą i właściwie nikt nie
          wie po co je stworzono.Takie utwory nie wnoszą nic do mojego życia. Jeżeli
          chodzi o metal? więcej złego wniósł w ludzkie życie niż dobrego. Utwory te
          wywołują agresję , strach i panikę.Gdyby każdemu słuchającemu dać do ręki nóż i
          włączyć utwory metalowców nie wiadomo co mogłoby się stać. W taki sposób to
          widzę, to nie dla mnie.
          • kononowicz-krzysztof IV-Państwo Wyznaniowe 18.12.06, 21:01
            "Utwory te wywołują agresję , strach i panikę."

Spanikowałem i przeraziłem się nie na żarty kiedy dowiedziałem się, że w szkolach mają być wystawiane oceny z religii katolickiej na świadectwach.
            Do tego matura z religii - strach - ciekawe kto będzie sprawdzał te prace Ojciec Derektor(((((. A jednocześnie te same władze blokują koncerty wspaniałych metalowych zespołów, które w swoich krajach dostają nagrody z ministerstwa kultury. (tak zabrania się koncertów tak jak się zabraniało za komuny).
            Ludziki co tu się dziej w tym kraju?? Myślicie coś o tym Ziomki?? Wyszliśmy z komuny po to żeby wrócic do średniowiecza.??

Pozdrawiam:/
            • sauber1 Re: IV-Państwo Wyznaniowe 18.12.06, 23:09

> Wyszliśmy z k
              > omuny po to żeby wrócic do średniowiecza.??

Nie dość,że wszyscy jadą pod prąd, to jeszcze światłami
              mrugają.................,co nie ???
              • lewatywa6 Re: IV-Państwo Wyznaniowe 19.12.06, 21:13
                Nie widzę nic złego w nauce religii w szkole. Religia przecież nie demoralizuje
                Oczywiście musi być i umiar. 1000 lat minęło jak naród nasz modli się i nie
                zszedł na złą drogę. Oczywiście sporo w śrór kleru zwyczajnych łobuzów ale
                wiara jednoczy naród
                • kononowicz-krzysztof Re: IV-Państwo Wyznaniowe 20.12.06, 00:04
                  NA CHŁOPSKI ROZUM:
                  Kto naucza religii w szkołach nauczyciele?? odpowiedź: Katecheci
                  Kto to jest katecheta?? dopowiedz: Osoba nauczająca katechizmu
                  Co to jest katechizm?? odp: Objawienie doktryny chrześcijańskiej
                  Czego uczy się na religii?? Odpowiedź: Jak wyżej
                  Z czego będziemy mieli maturę w szkołach?? Odopowiedź: Jak wyżej
                  Czy nie ma innych religii w naszym kraju?? Odpowiedź: Jeszcze są

ZESTAW TRUDNYCH PYTAŃ:
                  A jesli ktoś jest przykładowo satanistą, ateistą lub innym rastafarianinem:)
                  (a to jak narazie zupełie legalne w naszym kraju, nie wiadomo jak długo)
                  to czy będzie mógł też przystąpić do matury z tego przedmiotu.

Czy mam szansę zdać ten egzamin jesli napisze prace zgodnie ze swoim sumieniem i wyznaniem i zaneguje istnienie Boga cytując wielkiego Marksa i Russella, że "Religia to opium dla ludu" i "oparta jest przede wszystkim i głównie na strachu".

Czy to pedagogiczne i właściwe z punktu widzenia wolności słowa i wyznania.

Mam nadzieję że znajdą się młodzi dojrzali ludzie i w maju napiszą co o tym sądzą. Ciekawe czy się posypią dwóje?? Ale chyba nie ma strachu Romek ma dla nas amnestię:)

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji

--------------------------
                  Jestem małym misiem o bardzo małym rozumku:)
                  • sauber1 Re: IV-Państwo Wyznaniowe 20.12.06, 02:30

> Jestem małym misiem o bardzo małym rozumku
                    A jesli ktoś jest przykładowo satanistą? - to się nie dziwie tym wypowiedziom i
                    wygląda mi to NA CHŁOPSKI ROZUM i tu się zgadzam "Religia to opium dla ludu"
                    Już Józef Piłsudzki mówił "Religia jest dla ludzi bez rozumu", a ja pozostaje
                    przy zdaniu mędrca "spekulacje na temat Boga i jego natury nigdzie nie prowadzą,
                    bo nie to jest prawdziwym problemem człowieka".

• sauber1 Re: CZARNA SZTUKA 26.12.06, 22:33

> Słucham trochę odjęchanej muzyki jaką jest black metal to taki trochę ginący ga
      > tunek. Zafacynowało mnie

Mnie czasem też coś potrafi zafascynować, ale czy to czarna sztuka, nie wiem???

Przychodzi pijany chłop w środku nocy do domu. Trzasną drzwiami i na całe gardło
      z progu krzyczy:
      - Przyszedłeeeeeemm!!!
      Ostrym ruchem nogi zrzuca lewego buta, ten ulatuje w koniec korytarza, potem
      zrzuca prawego, który zostawiwszy na suficie ślad podeszwy, pada na podłogę.
      Klnąc i czepiając się rękoma ścian, przechodzi do kuchni, gdzie wywraca stół,
      taborety i bije naczynia.
      - Ja kuu*rrwa przyszedłeeeeeem!!!
      Następnie przechodzi do pokoju, zrzuca z półek książki, wywraca telewizor, bije
      kryształową wazę. I znowu na całe gardło:
      - W domuu jesteeeeem!!!
      Przechodzi do sypialni, zrywa z łóżka prześcieradło, rzuca je na podłogę i
      depcze nogami.
      - Przyszedłeeemm!
      Nareszcie opadłszy z sił, pada plecami na łóżko, i wzdycha:
      - Jak zajebiście być kawalerem....!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka